fredag 18 juni 2010

.Stress, stress, stress

I dagens samhälle så ser vi mkt stress. Man stressar för att hinna träna, hämta barnen på jobbet, hinna städa, hinna med alla kompisar, ha perfekt hus, laga mat, shoppa, resa, etc. Livet är som ett enda stort stressmoment för många och det speglar oxå av sig i vår hälsa. Nu är det fler än någonsin som går in i väggen och får stressymtom och det går ner i åldrarna. Det är hemskt tycker jag, men ändå så gör man själv inget åt det.
Min man har sedan flera år tillbaka haft problem med högt blodtryck vilket kan vara stressrelaterat, men som oxå beror på gener, eftersom båda hans föräldrar har problem med det. På sista tiden har han fått högre blodtryck och igår var han hos en läkare och fick blodtryckssänkande medicin utskrivet. Han låg alldeles för högt i tryck 145/110 och det är ju på tok för högt. Tråkigt att behöva äta medicin för det, men hjälper det och man mår bättre så är det ju kalas.
En annan kompis kusin, hennes man är 21 år och åkte på en hjärnblödning för några dagar sedan, 21 år. Vad beror det på? Hur kommer det sig att så många yngre blir sjuka och det i sjukdomar som man förknippar med ålderdomen. Hur lever vi våra liv? Är det värt all stress? För vad?
Ja mkt tankar som snurrar och inte blir jag ngt klokare för det =)

Idag är det en regndag, regnet öser ner så det lär bli en innedag idag. Hade sett framemot en dag ute i solen, men det får gå ändå. Kanske borde ställa mig och baka lite inför sommaren.
Nej, dags att gå och göra lite nytta. Ska nog smälla ihop en sats med syltgrottor, mums!

Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredag och en skön helg!
Kramar


Inga kommentarer: