lördag 26 december 2009

.Julen del 2

Efter en underbar och härlig julafton så kom sedan juldagen då vi skulle fira tillsammans med min familj hemma hos oss. Alla var där utom brorsan och hans lilla dotter. Det var lite tråkigt att han inte ville följa med, men alla har ju en egen fri vilja, så det var hans val. Nåväl, vi andra hade trevligt tillsammans och åt god mat, fikade och åt godis. Det var lite småstressigt innan alla kom och sedan tog det lite väl lång tid med potatisgratängen i ugnen, men tillslut så var maten klar och vi kunde äta. Vi bjöd på potatisgratäng, marinerad kycklingfilé samt lite kassler, julskinka och sallad som mina kära systrar hade med sig. Mums!
Efter maten ville alla barn dela ut julklappar så det gjorde vi oxå. Alla var ivriga att få sina julklappar och tillslut var det papper och snören överallt. N hade inte sovit middag så han var helt slut, tyckte nästan synd om honom. Men, men vi hade en väldigt trevlig dag och jag hoppas och tror att alla var nöjda efter dagens slut.
Efter att ha städat undan allting och sett till så att barnen kommit i säng så invigde vi vår nya toastmaskin som vi fick av svärisarna samt att vi öppnade en flaska rött. Mums, inte helt fel inte. Mannen fick en flaska röd vin av syrran och det var väldigt gott! Kan rekommendera det! Det hette Ecologica (Shiraz Malbec). Jag är inte överförtjust i rödvin, men det var som sagt väldigt gott.
Ja och idag är vi bara hemma och tar det lugnt och låter barnen leka med sina nya leksaker. Det börjar dock bli dags att börja med maten, så jag ska väl ta tag i det. Mannen är ute och skottar snö vilket behövdes. Det hade kommit över en decimeter under gårdagen och natten och nu vräker det ner igen. Vi får hoppas att all snö får ligga kvar bara. Det vore mysigt!

Ha en fortsatt trevlig annandag!
Kramar

Inga kommentarer: