tisdag 16 mars 2010

.Kladdkaka med kokostoscatäcke!

Bakade lite på förmiddagen. Hittade ett recept med kladdkaka med kokostäcke på och det var inte helt fel inte! Mums! Det är svårt att bara ta en bit av den!

Kokostoscakaka

Du behöver:

Kaka:
•200 g smör
•4 st ägg
•5 dl strösocker
•2 tsk vaniljsocker
•2 krm salt
•1 dl kakao
•3 dl vetemjöl

Glasyr:
•1 frp à 200 g kokosflingor
•1 dl ljus sirap
•2 dl strösocker
•1,5 dl grädde
•75 g smör

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.


Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.

Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.


Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.




Ät och njut!



Inga kommentarer: