fredag 12 november 2010

.Doft av jul!

Skulle ha ställt mig och bakat lite saffransbröd på förmiddagen, men hade verkligen ingen lust till det. Det blev istället så att jag slängde ihop två mjukpepparkakor som precis blev klara. Mmm, det doftar jul i huset! =)


Mjukpepparkaka med lingon:

Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2 msk pepparkakskrydda
1 dl filmjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl rårörda lingon
smör och mandelspån till formen
Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det och filmjölk med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt rårörda lingon.

5. Smörj en sockerkaksform, bröa med krossat mandelspån och fyll med smeten.

6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.



1 kommentar:

Therese sa...

Detta lät smaskit, här har vi festat med lussebullar i dag! :-D Och oj oj så skoj ni kommer att få ikväll! NJUUUT och ha det så skoj vännen <3 KRAM KRAM