söndag 28 november 2010

.Brownies a lá Leila

I fredags fick jag lite inspiration för att baka och slängde ihop lite brownies för första gången. Det var mycket enklare än vad jag trodde och det blev farligt gott! Mums!


Chocolate Chip Walnut Brownies

Ingredienser
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
0.5 tsk salt
6 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
400 g vit kvalitetschoklad
300 g valnötter

Fudge glaze:

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Valnötter till garnering


Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.

3. Blanda i kakao, sirap och salt.

4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.

6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

8. Låt kakan svalna.

9. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.

10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.

11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor


Ja den gick inte av för hackor om jag säger så, så jag lär nog baka den fler gånger.

Inga kommentarer: