torsdag 27 maj 2010

.Sjukstugan Funke

Ja det känns som om det har varit sjukstuga här hemma ett tag nu och det verkar fortsätta. Lillkillen har fortfarande feber och är rosslig och hostig. Tur att han har tid hos läkaren på mån för att kolla upp astman. Stora grabben vaknade idag och hade prickar överallt, det hade slagit till ordentligt under natten. Lilla gubben, han verkar tycka det är jobbigt och kliar en hel del på alla prickar. Hoppas det inte kommer flera.
Tråkigt att han blev sjuk nu, dem som skulle ha sommarfest på dagis ikväll och hade övat in sånger och allt. Det blir inget av det inte. Dessutom ska mannen bort på styrelsemöte idag och kommer inte hem förrän imorgon. Skoj, skoj! Kul att vara hemma själv med två sjuka barn. Men, men, vi ska försöka klara oss. Tänke faktiskt ta och åka och handla lite blommor till trädgården idag, så vi har lite att plantera. Lite måste man få åka fast man är sjuk.

Gårdagen tillbringade jag och killarna hos mina föräldrar i Julita. Vi hade en trevlig dag där. Vi åt god mat, drack kaffe, var i lekparken och lekte, samt var på snigeljakt. Det kryllade av sniglar hos dem och N tyckte det var riktigt kul med alla sniglar, speciellt när man tog på dem och dem kröp in i skalet. Gissa om han skrattade gott åt det. Ja, det var härligt att se.
Jag kommer själv ihåg när jag var liten och jag och systrarna var på snigeljakt. Vi brukade fånga flera stycken och sedan ställa upp dem på rad och ha en snigeltävling. Vi kunde hålla på så ganska länge!

Idag har vi ingenting inplanerat, mer än att köpa lite blommor till trädgården vill säga. Skulle behöva städa lite oxå, men vi får se hur mycket vi orkar fixa med. Vi tar en sak i taget.
Det ser ut att bli en härlig dag idag, solen skiner och det är blå himmel. Hoppas det blir lite varmare oxå för nu är det bara 10 grader varmt.

Ha en fortsatt trevlig torsdag!
Kramar


Inga kommentarer: