tisdag 31 augusti 2010

.En lugn natt

Natten har varit lugn hittills, vilket känns skönt. Har ganska många patienter, men dem ska opereras först imorgon, så just nu är det lugnt.
Känner mig som en zombie, så seg. Hade tänkt att sova någon timme innan jag började, men det blev ju inget av det inte. Vi åkte och tittade på tapeter och färg till hallen när mannen kom hem, så klockan var alldeles för mycket när vi väl var hemma.
Annars har dagen varit lugn, inte gjort ngt särskilt. Jag och killarna åkte och handlade på eftermiddagen och sedan var vi hemma och lekte. Lillkillen verkar peppar, peppar att må bättre, så jag hoppas att det håller sig så.
Blir så irriterad på vissa saker som inte fungerar bara för att jag har varit ledig ett tag. Jag kommer varken in på min mail eller på kliniska portalen eller ngt, så det känns ju tryggt =( Jag känner mig en aning handikappad.
Blir till att ringa till IT-supporten imorgon och försöka få nya lösenord. Alltid är det ngt som ska strula.

Nej, nu ska jag gå och sätta mig en stund framför tv:n och slappa lite medan det är lugnt. Man vet aldrig hur länge lugnet håller i sig.
Ha en fortsatt skön natt och sov så gott!

måndag 30 augusti 2010

.Nu är det dags igen

Ja idag börjar jag att jobba igen efter åtta veckors ledighet. Det känns faktiskt riktigt skönt och det ska bli kul att få åka till jobbet ikväll. Har längtat efter att få komma igång igen. Jobbar nu den här veckan bara och är sedan ledig på schemat igen nästan två och en halv vecka. Det är då vi passar på att åka till Turkiet. Ibland kan det kännas jobbigt att bara jobba natt, men med tanke på hur mitt schema är och att jag ofta är ledig flera dagar i sträck, så känns det riktigt bra.

Idag på förmiddagen så var jag och killarna på öppna förskolan i Hallsberg tillsammans med kompisen E och hennes två barn. N sa på vägen hem att han ville åka dit fler gånger, så vi får väl se när nästa gång blir.
På eftermiddagen blir det nog bara till att vara hemma och ta det lugnt. L har ju legat i hög feber hela helgen, hade runt 41 i temp igår eftermiddag/kväll så han behöver verkligen ta det lugnt. Det är så typiskt att han ska bli sjuk nu igen när jag lagom ska börja jobba igen. Peppar, peppar, idag har han knappt haft ngn feber, så kanske att han kan gå till dagis imorgon. Vi får vänta och se.
Nej, nu ska jag sätta mig och äta min lunch i lugn och ro och bara njuta av lugnet som hägrar för stunden. Härligt!

Ha det gott!

.Matsedel v 35

Måndag: Spaghetti och köttfärssås, vitkålssallad

Tisdag: Potatis, kokt korv och pepparrotssås, rivna morötter

Onsdag: Stekt torsk med äggsås och gröna ärter, serveras med råris eller potatis

Torsdag: Rårakor med lingon och bacon eller fläsk

Fredag: Barnens bästa tacopaj

Lördag: Kycklinggratäng med fullkornsspaghetti

Söndag: Rotsaksgratäng och pepparfilé

Smaklig måltid!


.Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

-det bara är ca en vecka kvar till mannen och jag åker till Turkiet- längtar såååå! =)

-jag hade två underbara dagar i Åbo med min kära jobbarkompisar

- jag börjar jobba igen efter åtta veckors ledighet, ska bli såå skoj!

- min underbara man och mina underbara barn. Ni är guld värda!

- vi snart ska börja renovera hallen, kommer att bli grymt bra.

-lillkillen börjar bli bättre ifrån sin förkylning. Hoppas det har vänt nu!

Ha en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!







söndag 29 augusti 2010

.Trerätters, konferens, dans och trevligt sällskap

Vi hade två härliga dagar i Åbo. Bussen gick tidigt i torsdags och sedan hade vi en heldag uppe i Stockholm med diskussioner och annat spännande. Båten gick sedan till Åbo runt åttatiden och redan tio över åtta var det dags för middag. A la carte med trerätters. Riktigt gott var det!
Kvällen bestod för övrigt i lite shopping, dans, gemenskap och lite sjösjuka.
Ja, jag tycker inte om att åka båt, känner alltid av lite av sjösjuka oavsett hur mycket det gungar.
I fredags var det återigen konferens. Hade bla en präst som var med och föreläste lite om kommunikation bla. Väldigt intressant och spännande!
Sedan var det lunchbuffe och på eftermiddagen hade vi flera timmar att spendera innan båten återigen var i hamn. Det blev mer shopping, hittade bla ett kanonfint armband ifrån Snö of Sweden, riktigt läckert! Det fanns många fina färger, men jag köpte ett i vitt eller mer åt cremefärgat. Skulle kunna tänka mig ett i rosa eller lila oxå, men jag får nöja mig med ett.


Vi var hemma i Örebro igen runt halv tio och som tur var så var det en ifrån mottagningen som bodde åt mitt håll, så då slapp jag kolla busstider. Kändes skönt!
Blev till att mysa lite med mannen när jag kom hem, hade saknat honom.
Ja, vi hade som sagt två härliga dagar i Åbo, men båt är nog ändå inget för mig. Kände av sjösjukan en hel del.
Ska jag resa, så får det bli med flygplan eller ngt annat, båt blir det i sista hand.

.Sjukstugan har öppnat

Ja nu har sjukstugan öppnat igen och frågan är hur länge den kommer att vara öppen den här gången innan den stänger igen. L började förra veckan innan han ens hade börjat på dagis efter ledigheten. Han blev förkyld och febrig. Febern höll inte i sig så länge, men i torsdags kom den tillbaka och han verkar fortfarande ha feber. Snoret rinner på både honom och N och det skulle behövas en bomullstuss att stoppa upp i näsan på dem. Han hostar och hackar och det piper i bröstet. Lagom kul när man ska börja jobba igen imorgon. Jag har varken tid eller lust att vara hemma med sjuka barn igen =(
Nåja, man får tänka att det blir bättre när småbarnsåren är över, men det är ju ett tag kvar.

Idag blev det ingen sovmorgon direkt. Lillkillen vaknade kl sex och sedan väckte han sin storebror som kom upp kvart över. Yiippiiee!!!! Nej, det är väl samma sak där, sovmorgon får man väl se sig i stjärnorna efter så länge dem är små. Vissa barn verkar gilla att sova länge, men inte mina.
Hade tänkt att åka ut på gudstjänsten idag. Vi har församlingshelg nu i helgen, men med tanke på hur barnen mår så är det bara att gilla läget och vara hemma med dem istället, så dem förhoppningsvis kan gå till dagis på tisdag.
Nej, nu är det dags att fixa lite frukost. Har kokat en massa ägg så jag tänkte slänga ihop en äggröra att ha till mackan.
Hoppas ni får en fin dag!

.Ingen man

Idag på morgonen när vi alla låg i sängen så sa jag att jag önskade att barnen kunde sova längre så jag kunde få mer tid med min man. Då säger stora killen som är tre: "men mamma, han är väl ingen man, det är ju min pappa! "
Så gulligt! =) För honom var han inget annat än hans pappa och det räckte. Det är inte lätt att förstå hur allting hänger ihop inte.


torsdag 26 augusti 2010

.Mot Finland!

Mannen är och lämnar killarna på dagis och när han kommer hem ska vi in till Örebro. Bussen går ifrån sjukhuset klockan nio och vi är tillbaka ngn gång runt midnatt imorgon kväll. Ska bli trevligt, men som sagt, kommer att sakna mina små boys. Tror dock att det är bra för mannen att ha lite egentid med barnen, det kan behövas det med ibland. Får höras mer när jag kommer hem!

På återseende!

onsdag 25 augusti 2010

.Otursdag!

Idag har det varit en riktig otursdag för mina killar. Lillprinsen klättrade upp i storebrors säng och for sedan ner i golvet. Han fick en härligt stor och blå bula mitt i pannan. Aj, aj, aj!
N ramlade över sin bil och slog ansiktet i bilen så han fick blåmärken på tre ställen i ansiktet. Aj, aj, aj! Ja, mina små killar har verkligen haft otur idag. Stackarna! =(
Annars har det varit en bra dag. Det hade gått riktigt bra på dagis idag för båda killarna, men dem var bra trötta när dem kom hem.
N har dock varit väldigt trotsig dem senaste dagarna, vet inte om det är fyraårs trotsen som har kommit eller vad det är, men ibland tror jag att jag blir tokig på honom. Han driver mig till vansinne vissa dagar, min lilla prins. Min lilla älskling!

Nej, nu ska jag ta mig en stor kopp te och sedan mysa framför tv:n med min älskade man. Imorgon åker jag till Åbo med jobbet i två dagar, kommer att sakna mina älskade killar, stora som små. Kommer hem sent på fredag, efter midnatt ngn gång.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka. Ha det gott!
Kramar

.Lunchbesök och jobb på kontoret

Satt och chattade med syster yster på morgonkvisten. Trevligt, trevligt! Blev till att bjuda hem henne och hennes minsta på lite lunch och sedan kaffe på maten. Det var trevligt att ha henne här en stund. Det var ett tag sedan vi sågs nu, blir visst inte så ofta som man vill nu för tiden. Veckorna springer fram! Tack syster yster för titten, var sååå trevligt! Får ses snart igen!

Hann med att jobba undan allt jobb på kontoret innan dem kom, så nu ligger jag i fas med allt jobb igen i alla tre företagen. Känns bra med tanke på att jag åker bort imorgon med jobbet.

Ska alldeles snart ge mig ut i regnvädret och hämta killarna. Har saknat dem idag! Hoppas på en mysig och lugn eftermiddag. Ska bli kul att se hur det har gått med L idag. Det var första dagen efter åtta veckors ledighet, men det har nog gått bra.

Ja tänk va, nu är det höst ute, regnet öser ner och det är bara runt 15 grader varmt. Varför försvann sommaren så fort?! Men varför deppa, visst är det en charm med hösten, tända ljus, mys i soffan med en skön filt, en stor kopp te eller en kopp varm choklad. Alla årstider har sin charm! Klockan den går, dags att hämta hem kidsen.

På återseende!


tisdag 24 augusti 2010

.Roligt för både stora och små!

Fick hem ett paket idag som jag hade beställt infrån Green Jelly Toys. Det innehöll bla. stora pärlor samt några fler pärlplattor att bygga på. Det roligaste av allt var dock en stor kartong med play mais byggbitar, som man kan ha roligt med både liten som stor. Det var riktigt kul!


Så här stor det om play mais på Eko Lekos hemsida:

Ett material som är fantastiskt roligt att arbeta med, man kan bygga enkelt eller göra det mer avancerat. Det passar väldigt många eftersom man anpassar byggandet efter sin egen förmåga. Med fantasins hjälp kan du åstadkomma nästan vad som helst.

Fukta bitarna mot en wettexduk och sätt ihop. Du kan klippa, skära och forma bitarna hur du vill. Materialet fäster på trä, glas, papper och mycket annat. Bygg på pappskivor eller gör fina tittskåp i skokartonger. Toarullar, kartonger och pinnar är bra stöd att bygga runt. Du kan använda riktiga grenar när du gör träd.

Gjort av majs, biologiskt nedbrytbart. Färgat med giftfria och miljövänliga livsmedelsfärger. Släng allt på komposten när ni lekt klart. (Naturligtvis kan du även äta dem, men de smakar inte så mycket.)


Kan varmt rekommendera det, det passar alla åldrar och man kan göra mycket skoj av det! Såg bl.a att Panduro har fått in det i sitt sortiment så nu kan man köpa det även där.

.ÄNTLIGEN!

Yes, igår tog min lilla plutt sina två första steg. Tyvärr så hann jag inte se när han tog dem, men mannen såg. Hoppas nu bara att det kommer fler så han börjar gå nu, det vore inte så tokigt! Min lilla bebis är ingen bebis längre!

.Ska det vara så här jämt?!

Jaha, nu är det dax igen. N ligger med feber och är genomförkyld. Jobbigt =(
Ska det vara såhär jämt eller när ska det sluta. Han hann ju knappt vara på dagis förrän han blev sjuk. Det värsta är att nu börjar jag ju jobba igen och då är det inte så lätt att vara hemma för vård av sjukt barn hela tiden. Hm, hur löser man det. Hoppas bara att han blir frisk tills på torsdag då jag ska med jobbet till Åbo, annars vet jag inte hur vi gör. Mannen har tyvärr inte så lätt för att vara hemma. Nej, sjuka barn är tråkigt att ha och mina verkar ha en tendens att vara sjuka ofta, så det är bara att vänja sig. Lillkillen har varit sjuk väldigt mycket under sina snart två år, så vi får väl se hur länge han får hålla sig frisk igen. Han ska till dagis imorgon igen efter åtta veckors ledighet.
Ja nu är det vardag igen....skönt men lite vemodigt!

måndag 23 augusti 2010

.Dax för nya tävlingar igen



"Tävla om en valfri me&i överdel hos SoffiZ.
Var med du oxå!"





"Jag är med och tävlar hos Lindet om ett presentkort på 500 kr hos Wilma & Morris.
Tävlingen avslutas 9/9 kl. 20.00"

.Trött liten kille!

Efter maten ikväll skulle killarna duscha och sedan ville N titta på en film innan han skulle sova. Han gick ut i hallen och sedan blev det tyst. När jag gick in och tittade så hade han somnat på mattan i hallen. Lilla gubben! Sååå trött man kan bli efter några timmar på dagis samt lek på eftermiddagen. Hoppas nu bara att han kommer att vakna om han blir kissnödig, med tanke på att han inte hann vara på toa innan han la sig. Nåja, han brukar kunna vakna på nätterna om han är kissnödig, så det gör han säkert i så fall. Snacka om trött, somna på golvet bara sådär.

Själv skulle jag inte ha några problem att somna om jag la mig nu, men kanske inte rakt upp och ner på golvet =)
Ha en fin kväll!
Kramar

.Du finns alltid där!

Satt och lyssnade på en grymt bra skiva häromdagen med gruppen Avalon och en av låtarna på skivan är så talande och berör mig en hel del. Den heter: "You were there"
Den är underbar! Tänk att det finns en som alltid är där när man behöver! Vi får ibland genomgå prövningar, men precis när man känner att man inte klarar mer då kommer en lösning på problemet och det finns en som bär oss igenom allt. Istället för att se två spår i sanden så finns det bara ett då, visst är det underbart!
Tänk att veta att jag kan hoppa om jag vill, för det finns en som står och tar emot mig. Vi måste bara våga lita på Honom, precis som våra barn litar på att vi tar emot dem när dem hoppar. Det finns en trygg famn att vila i och där vill jag vara.



.Dax för tävling


" Tävla hos Edvinsmamma om ett presentkort värde 300 kronor hos Bamba. Var gärna med och tävla HÄR du med”.

.Kräftkalas, gudstjänst och biopremiär

Ja med dem tre orden kan man sammanfatta helgen som varit. Det har varit en skön och mysig helg på alla sätt. I fredagskväll var vi bara hemma och käkade tacos och sedan satt framför tv:n och myste med en film och lite annat smått och gott.
I lördags tog vi det lugnt på förmiddagen och sedan på eftermiddagen kom ett par goda vänner till oss och vi käkade kräftor. Mums, det var inte alls fel och dessutom var det svenska kräftor så då smakade det extra gott. Till kaffet hade mannen min gjort en hemmagjord glass med smak av baileys och den gick inte av för hackor. Den fick toppbetyg av alla som smakade.

Igår söndag tog vi oss äntligen till kyrkan igen efter att ha haft ett långt sommaruppehåll. Mannen min skulle sjunga så jag och killarna följde med. Det var ett bra möte med en talande och härlig predikan som gav mig en knuff i rätt riktning, vilket jag kände att jag behövde. Härligt när man känner så.
På eftermiddagen var det så äntligen dags för N´s biopremiär som han har längtat efter. Han och jag samt en kompis till honom och hans mamma åkte in till Örebro och såg Shrek. Wow, vilken upplevelse, vad killarna var uppe i varv och tyckte att det var spännande. Vi åt popcorn, mumsade på godis och hade en riktigt mysig eftermiddag tillsammans. Dem var så duktiga och satt still hela filmen, så det lär bli fler gånger vi besöker bion det kan jag lova.
Det var kul att få göra ngt med bara N för en gångs skull, en mamma-son dag utan lillebror. Mysigt! =)

Idag är N på dagis igen och jag och L har varit och handlat lite nu på förmiddagen. Jag har även hunnit byta lakan i killarnas sängar, så nu har dem renbäddat och fint. Nu är det bara våran säng som ska bäddas rent, men det får jag ta en annan dag.
På eftermiddagen ska vi bara slappa, inte göra ngt speciellt. Kanske tar en tur och tittar på hästarna eller så, men annars blir vi nog bara hemma och myser. Det kan vara skönt det med.

Ha en bra dag! På återseende!

.Matsedel v 34

Har som sagt äntligen fått ändan ur vagnen och skrivit en matsedel för flera veckor framåt, så här kommer veckans matsedel:

Måndag: Chili con carne med ris

Tisdag: Ugnstekt falukorv och potatismos, coleslaw eller rivna morötter

Onsdag: Fiskgryta med tomat, serveras med råris eller bulgur

Torsdag: Potatis och purjolökssoppa, pannkakor med sylt

Fredag: Hemmagjord pizza

Lördag: Köttfärslimpa med oliver och fetaost, potatis, sås

Söndag: Thaikyckling med kokosmjölk och grönsaker

Smaklig måltid!



.Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

-det bara är ca två veckor innan vi ska till Turkiet - jag längtar! =)

-jag ska till Åbo med jobbet tors-fre. En chans att komma in lite mer i arbetsgänget!

- helgen som var, en skön helg med kräftkalas, bio med goda vänner, gudstjänst, etc..

-solen skiner och himlen är blå, ser ut att bli en toppendag!

- jag har världens finaste man och barn som jag älskar mer än ngt annat.

- jag till helgen troligtvis ska träffa en god vän som jag inte sett på länge.

- jag äntligen har fått ändan ur vagnen och skrivit matlista

- mina underbara vänner och min familj, vad vore jag utan er!

Ha en fortsatt skön måndag och en trevlig vecka!






fredag 20 augusti 2010

.Nya favoriten - pussel!

L älskar att lägga pussel och har blivit riktigt haj på det. Han lägger dem flesta av knoppusslen som vi har och fort går det. Det kom plötsligt, från en dag till en annan. Så kul att se! Han är inte heller så liten längre. Mina killar börjar bli stora!

Här äter vi pussel istället för att bygga =)

Ska snart börja med maten. Tänkte steka lite raggmunk och bacon, blev sugen på det. Mmm, det är bra gott! Till kvällen sedan blir det mys med tacos. Det var ett tag sedan sist, så det kommer att smaka väldigt bra.

Vad ska ni göra i kväll?


.Lera från topp till tå

Igår när jag hämtade N på dagis så var han smutsig från topp till tå. Det regnade bra mycket då och dem var ute och lekte på gården och vattenpölar fanns det bra av. Gissa vart han höll sig om inte mitt i vattenpölarna. Sötnosen! =)
Så det var bara att kasta killarna i badet när vi kom hem, för L ville ju självklart oxå bada då.


Hans älsklings gosedjur som ska vara med överallt! ♥

L sitter på pottan och har med sig sin älskade lilla pingvin. Han fick den i allahjärtans dag present av oss och sedan dess har han haft med sig den överallt. Han älskar verkligen sitt gosedjur och bli bra arg om ngn annan tar den. Han kan ha humör den lille plutten.


Älsklingskillen i badet - sååå söt ♥



Min stora älskling i badet! ♥

Så smutsig ser man ut efter en dag på dagis ute =)


N försöker se arg ut, men lyckas inget vidare. Sötis!


Mina små killar, jag älskar er så mycket! Ni är mitt allt! ♥♥




.En shoppingtur med killarna bus

Mannens systers minsta fyller år på söndag så jag var tvungen till att bege mig ut och köpa present till dem idag. Dem blir tio tjejerna, inte klokt vad tiden går fort.
Passade då på att handla lite annat smått och gott till killarna, samt en vinterjacka till mig. Ja, innan man vet ordet av så är vintern här så det var lika bra att passa på. Jag såg jackan redan förra året, men den tog slut på en gång så jag hann inte köpa den då, men nu fanns den fortfarande kvar, vilket var kul!


En tuff tröja till lillkillen med monstertruck


Ett par röda snygga bralls till N - han valde dem själv


En tröja med spindelmannen till N - en av hans stora favoriter nu


Ett par riktigt coola jeans till minsta grabben, kunde inte motstå dem. Snacka om cool han kommer att bli!


En vinterjacka till mig ifrån Vero Moda - älskar färgen!

Jag köpte även nya skor och stövlar till N eftersom jag märkte att hans fötter hade växt bra mycket under sommaren. Det är inte klokt vad fort fötterna har växt, hans skor var nästan för små. Jag fick nu köpa stl 27 till honom, men stövlarna köpte jag bara 26 på, för dem kändes alldeles för stora i 27. Tänk va, min lilla plutt har så stora fötter. Han är inte liten längre!



onsdag 18 augusti 2010

.Onsdagkväll och tävlingsdags!


”Jag tävlar om en Personlig almanacka hos Carolina,
var med och tävla du också”



”Jag tävlar hos Carolina om en Bröllopstårta och två Vaniljhjärtan från Bombadill, var med du också”


Jag tävlar om ett presentkort värde 400:- från Stil&Charm i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!



Jag tävlar om ett par valfria Nova Star byxor från LitenPåLandet
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med!




.Sova sova säng säng

Ja idag är det en riktig sovardag. Jag känner mig inte på topp och skulle helst av allt vilja lägga mig i sängen och sova. Har ont i huvudet, halsen värker och jag känner mig lite halvt som halvt febrig. Det vore inte så dumt att få ligga i sängen en dag som denna.
Sååå, nu har jag gnällt tillräckligt för idag och inte känns det ett dugg bättre.
Nej, ska nog ta och fixa mig lite lunch och sedan lägga mig en stund.

På återseende!

.Ett fång av blommor

Ett fång av blommor vill jag idag ge min kära syster som fyller 34 år.
Ett stort grattis till dig!
Ett stort lycka till önskar jag oxå med tanke på att hon idag börjar ett nytt jobb. Det kommer att gå galant. Hoppas du får en härlig och mysig dag trots nervositeten över jobb och allt.
Tycker om dig sis!

Ett fyrfaldigt leve för min syster, hon leve, hurra, hurra, hurra, hurra!!!!

Jag vill oxå sända en stor grattiskram till min gudson Alfons som idag fyller ett år. Tänk vad fort tiden går, känns som om det var igår han kom. Alfons är en charmig och glad liten kille som gärna går på upptäcktsfärd och som kommer att ha riktigt kul med mina grabbar om ngt år. Oj vad dem kommer att leka ihop.

Grattis Alfons, hoppas att du får en underbar dag! Vi kommer och firar dig en annan dag!




.Blixten slår ner x 2

Igår kväll åkte mina föräldar samt min lillebror och hans flickvän till Turkiet. Strax efter att dem har lyft så slår blixten ner i planet två gånger. 20 minuter senare tvingas planet nödlanda på Arlanda och dem har nu fortfarande inte kommit iväg. Vilken bra början på en semester!
Usch vilken rädsla det måste vara att sitta där på planet och inte veta vad som händer. Det är skönt att allt gick så bra, men det får mig att inse ännu mer hur skört livet är och att vi måste ta till vara på livet och varandra för vi vet inte hur länge vi får leva våra liv.

Passa på att tala om för dina nära och kära hur mycket dem betyder för dig, ta dem inte för givet!
Ska iväg till dagis nu och lämna stora killen och ska sedan iväg och handla lite, börjar eka i kylen.
Ha en bra dag och var rädd om er!

tisdag 17 augusti 2010

.En sons första kärlek

Dem säger att en sons första kärlek är hans mamma och jag tror nog att det ligger lite sanning i det. På den sista tiden har N blivit väldigt gosig och vill gärna tala om hur mycket han älskar mig. Han kan överrösa mig med pussar och kramar och vill gärna vara nära. Igår när jag hämtade honom ifrån dagis så sprang han emot mig och kastade sig om halsen på mig och sa att han älskade mig. Jag fick fullt av pussar och kramar av honom.

Snacka om varmt välkomnande! =)

Finns det ngt större än kärleken till sina barn. Det är en gåva, ett mirakel!