torsdag 30 september 2010

.Underbara barn!

Mina två barn är bland det bästa som har hänt mig. Jag kan inte ens tänka på vad livet vore utan dem, dem förgylller mina dagar på ett sätt som ingen annan kan.
Vissa dagar önskar man dock att man kunde få rymma eller fly fältet och inte komma hem på några dagar, men så är det väl att ha barn. Ena sekunden ger dem en glädje, andra sekunden gråa hårstrån =)

N sover i brorsans vagn

Igår när vi kom hem ifrån affären så hade N somnat, så det var bara att bära in honom och lägga honom i brorsans vagn som stod på trappen. Det var omöjligt att få liv i honom, så han fick ligga ute och sova en stund. Med tanke på att han var sjuk så förstår jag nu varför han var så seg.

L äter mellis, ser alltid ut som ett bombnedslag när han är i farten =)

♥Mina små prinsar, ni är mitt allt!♥

.Höstfint

Var och handlade lite höstblommor till trädgården igår, så idag på förmiddagen gick jag och N ut och planterade dem. Det blev riktigt bra faktiskt!

Vacker höstplantering!





.Härlig förmiddag!

Idag på förmiddagen hade vi det lugnt och skönt jag och N. Jag städade och grejade och hann även med att måla trappen en gång och sedan gick vi ut en stund och njöt av det vackra vädret. Vilken underbar dag! =)

N sitter på gungan

Han var så stolt idag. Han hade lärt sig att göra fart själv, så nu behöver jag inte stå och putta på fart där inte, men å andra sidan har jag ju en till att göra fart på.

N hoppar på studsmattan.

Han tycker att det är riktigt kul att hoppa, speciellt om hans mamma oxå hoppar, men idag skippade jag det. Jag känner mig fortfarande inte i form och har dessutom fått lite ont i ryggen, så det får bli ngn annan dag. Han var lika nöjd för det.


Mitt lilla charmtroll på studsmattan.

N sitter på trappen och filosoferar.

Vi har haft en skön dag idag jag och N. Det är inte ofta han och jag får tid bara vi två, men idag fick vi det. Han har nog fortfarande lite feber, men han är mkt piggare. Hoppas det fortsätter så.



.Torsdagstävlar


"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 400kr från

.Vintermundering

Ja, snart är det klart med alla vinterkläder för killarna. Var och köpte vinterskor till N igår. Åkte till Kavats outlet och köpte ett par fina vinterkängor. Kommer att bli toppen till honom! Måste bara kolla vilken storlek lillkillen ska ha, om jag behöver köpa nya till honom oxå eller om han kan ha dem vi har hemma efter N. Hoppas, hoppas! Köpte även nya overaller till killarna på Ica Maxi, dem hade riktigt fina för bara 199 kr (299 i normalpris) . Det fick bli turkosa matchande overaller. Blir nog bra! Ja, så nu är vi redo för vintern!


Vinterkängorna till N

.Nästa på tur

Ja det verkar inte vara ngt slut på sjukdomar härhemma. Igår eftermiddag såg N lite hängig ut, men jag tänkte att han bara var trött. Vi gick på gympan som vanligt och det gick bra, trots att han var lite blyg i början. Det släppte dock efter en stund sa dem. När vi kom hem var han kokhet och hade hög feber, så nu är det hans tur att vara sjuk. Lilla gubben! Han sov oroligt i natt, vaknade flera gånger och var ledsen och var dessutom jättevarm. Ja, så idag har jag honom hemma ifrån dagis, men lillkillen var så pigg så han fick gå. Dem skulle ha höstrus på dagis idag, så det var ju lite kul för honom att få vara med om. Visst, han kan ju inte gå, men det kan vara skoj ändå. Nej, undrar när han ska lära sig att gå, om bara två månader blir min lilla bebis två år, hjälp!
Själv är jag fortfarande genomtäppt och snorig, har svårt att sova på nätterna pga det. Hoppas det har blivit lite bättre tills imorgon då jag ska jobba igen. Jobbar hela helgen och det är inte så kul om man känner sig så här.
Nej, nu får det vara slut på alla sjukdomar får vi tro och vi får krya på oss! Håller alla tummarna!

onsdag 29 september 2010

.Höst med löv som faller

Höst, löv som faller
Rimfrost på träden
Vaknar och ser frosten ligga vit på marken
Höst, löv som faller
Röda, gula, gröna
i alla dess färger
Höst, löv som faller
Vintern närmar sig
Jag längtar!





.Onsdag mitt i veckan

Ja nu är det onsdag och mitt i veckan. Veckorna springer fram alldeles för fort. Känner mig lite piggare nu, men är fortfarande genomtäppt och snorig. Hoppas att det vänder till helgen då jag ska jobba hela helgen. L är oxå piggare nu, ingen feber och bara lite förkyld. Skönt att det inte varade så länge.
Idag ska vi bara vara hemma och göra ingenting. Jag ska i och för sig fortsätta greja lite i hallen, men annars har vi ingenting inplanerat. Usch, det är verkligen ett jättejobb vi har börjat med, kommer nog inte vara klara innan jul, jo om vi sätter fart så. Men, men, det kommer att bli så bra när det blir klart.
Var och köpte tapeter igår, så i helgen kan vi börja spackla häruppe i hallen och sedan ska jag måla klart trappen. Som sagt, det finns att göra!

Ute skiner solen en riktigt fin höstdag. Det får nog bli en promenad eller två idag. Skulle kanske åka och köpa hem lite höstblommor och plantera ute, vore ju inte så dumt.
Hoppas veckan varit bra hittills!
På återseende!

.Film recension

Häromkvällen såg vi en riktigt bra film som jag varmt kan rekommendera.
Den heter: Taken
Det var en sådan film som inte blev tråkig utan som man satt och tittade på med spänning och väntade på vad som skulle hända. Den får fem av fem möjliga funkisar. =)


Liam Neeson spelar en före detta CIA-agent på jakt efter sin dotters kidnappare i denna intensiva thriller från manusteamet Luc Besson & Robert Mark Kamen (The Fifth Element och Transporter).

Bryan gav upp sitt jobb inom CIA för att kunna bo nära sin f.d. fru, Lenore (Famke Janssen - X-Men) och dotter, Kim (Maggie Grace - Lost) i Los Angeles. Han vet att han åsidosatt dem bägge och aldrig varit en närvarande pappa. Detta vill han råda bot på nu och det svider lite extra att fruns nye make är rik, trevlig och skämmer bort hans dotter rejält.

Bryan har dock svårt att koppla bort sitt förflutna och ser faror överallt. När hans dotter vill resa till Paris med en kompis motsätter han sig det bestämt, men ger efter för att vinna pluspoäng hos dottern, Hans värsta mardröm besannas dock när dottern blir kidnappad. Bryan har endast 96 timmar på sig att rädda henne från att säljas som prostituerad och troligen aldrig mer återfinnas i det oändliga sexträsket därute.


Se den och njut!

.Nyklippt liten cooling!

Var och klippte N igår. Dem ska ta kort på dagis nästa vecka, så det är ju kul om han kan vara ganska så nyklippt då. Vi testade ett nytt ställe här i Kumla och det blev inte alls tokigt. En riktigt liten cooling fick jag med mig hem och han var sååå stolt!
Det enda var att jag störde mig på att han som klippte var så otrevlig. Han sa ingenting och varenda gång N råkade röra lite på sig eller klia sig så sa han surt att han skulle sitta still. Ingen förståelse alls över att han faktiskt bara är tre år. Men, men, det gick i det stora hela bra och jag var en så stolt mamma efteråt.


En riktig cooling!


måndag 27 september 2010

.Ullared nästa

Ja nu är det bestämt. Jag ska till Ullared i oktober. Det ska verkligen bli roligt! Jag åker tillsammans med min kära syster och mina föräldrar, så jag ser framemot en mysig dag med dem. Det är alltid lika kul att få komma dit och titta lite, handla lite julklappar och annat smått och gott som man kan behöva.
Ja så innan dess lär jag väl få tänka igenom vad killarna behöver, både i klädesväg, men framför allt vad dem vill ha i julklapp och present.

Brukar ni åka till Ullared?

.Sjukstugan är öppen igen

Imorse när lillkillen vaknade hade han bara 38,5 i temp, får se hur det utvlecklar sig under dagen. Han har inte alls varit pigg på förmiddagen och fick lägga sig igen en stund redan vid tiotiden och det händer inte så ofta nu för tiden. Som tur var så har han sovit bra i natt, vilket är skönt. Han somnade redan kl sex igår kväll och sov till kl sju. N somnade oxå tidigt igår. Han ville kolla på en film och efter fem minuter så sov han och då var klockan inte ens sju. Trötta små killar!
Själv känner jag mig inte helt piggelin, har ont i halsen, näsan rinner och jag hostar och känner mig allmänt off. Hoppas på bättring under dagen, men det blir det nog =)
Tänkte passa på att lägga mig en stund medan lillkillen sover. N är på dagis idag, tänkte hämta honom lite tidigare, med tanke på att vi ändå är hemma.

Ha en fortsatt fin dag!
Kramar

.Måndagstävlar


"Jag deltar i utlottningen om en valfri möss från Busmonster.se hos Tant Ulrika"


"Jag deltar i utlottningen om ett valfritt barnset i keramik, värde 596kr från Västergården hos Tant Ulrika!"



”Jag tävlar om en valfri canvas med eget motiv till ett värde av 600 :- med fri frakt från Canvastavlan.se hos Carolina – var med och tävla du också!”



" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr
från ANDRUM - Inredning & Kakel i samarbete med www.jennyn.se/

Var med och tävla HÄR du också! "





.Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

-vi har haft en mysig och trevlig helg

-min lillkille har fått vara frisk så länge nu (han är dock sjuk nu)

-jag ska klippa mig i veckan

-att jag på torsdag troligtvis får besök av en god vän och hennes lilla charmtroll

- jag trots feber och förkylning tycker att livet känns på topp.

-vi äntligen har kommit igång med renoveringen av hallen. Det är mkt kvar, men vi har kommit en bit på väg!

-jag har en sådan underbar familj och en mängd härliga vänner som betyder mycket och som alltid finns där när man behövder dem. Det är guld värt!

Ha en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!






.Mina underbara små killar!

Ibland brukar jag tänka på hur välsignad jag är!
Jag har en underbar man som jag får dela mitt liv med och som jag älskar mer än ngt annat.
Vi har två underbara små killar som är helt fantastiska och som ger livet en mening. Varje dag med dem är en gåva!

Jag älskar er sååå mkt! ♥

L min lilla prins som snart blir två!

Tänk vad fort det har gått, känns som om det var igår han kom och om bara två månader blir han två. Han är ett riktigt litet charmtroll! Jag hoppas bara att han kan lära sig gå tills dess så vi slipper en massa undersökningar och annat, men det löser sig nog.



Mina två små prinsar tittar på barnprogram, spännande värre! =)

Mammas små prinsar! NI är underbara! ♥




söndag 26 september 2010

.Snuvigt och snörvligt

Japp nu är jag sjuk igen. Näsan rinner och jag är genomförkyld och snörvlig. Känner mig inte alls på topp. Har nog dessutom feber oxå, tråkigt =( Skulle ha jobbat i natt och imorgon natt, men jag ringde och sjukskrev mig, hade inte orkat jobba som jag mår nu. Det värsta är att nu ligger lillkillen genomförkyld och med nästan 40 i feber och dessutom jobbig astma, så hade jag väntat några timmar med att ringa så hade jag kunnat vabba istället. Men, men, spelar roll! Jag blir så trött på att han ska bli sjuk igen, han som faktiskt har mått bra ett tag nu. Det var länge sedan han var ordentligt sjuk, åtminstone några veckor. Hoppas nu bara inte att det håller i sig så länge.
Det är så typiskt att man ska bli sjuk nu när man är igång och jobbar igen, men det är ju sådana tider.
Helgen som var har varit mysig med kalas för svärfar, god mat, mys hemma, söndagsskola för N och besök av en blivande barnvakt till killarna. Frågade en tjej i kyrkan om hon skulle kunna tänka sig att vara barnvakt ngn kväll åt killarna och hon blev väldigt glad. Hon går i nian, så det är ju bra. Hon kom en stund i dag på eftermiddagen för att träffa killarna och det lär nog inte bli några problem för henne. N avgudade henne och lekte och busade en massa och L var oxå med en hel del och busade med henne. Känns skönt att kunna ha ngn mer än våra föräldrar som barnvakt. Kul att hon vill ställa upp!
Imorgon hade jag tänkt att bara ta det lugnt och ta en dag i tv-soffan med en massa romantiska komedier och annat, men med tanke på att jag ska ha L hemma imorgon så lär det bli ändrade planer.

Hur har er helg varit?

Nej, nu ska jag gå ner och äta lite kvällsmat och sedan blir det nog lite mys i tv-soffan. Lite måste man ju få mysa när man är sjuk =)

På återseende!

fredag 24 september 2010

.Renoveringsdax!

Har som jag sagt tidigare börjat renovera lite i vår hall. Idag började jag lite smått att riva tapeterna och faktiskt så gick det enklare än vad jag trodde, men hjälp vilket hästgöra det kommer att bli. Det är inte ett litet jobb inte, men det kommer att bli ruskigt bra när det blir klart. Vilken skillnad det kommer att bli. Hoppas på att hinna en del i helgen.
På förmiddagen åkte jag och skulle klippa stora killen på drop in. Vi satt i över en timme och sedan ballade killarna ur och ville inte vänta mer. Eftersom det fortfarande var tre kvar innan oss så var det bara att åka därifrån utan att ha klippt honom. Jag fick istället beställa en tid till nästa vecka, så då slipper vi ju sitta och vänta. Känns lite surt bara när man hade varit där så länge, men vad gör man när barnen inte orkar mer.
Vi åkte vidare till E och hennes två barn istället och hade en trevlig förmiddag. Vi blev bjudna på lunch oxå, vilket inte satt helt fel. Skönt när man slipper laga mat själv! =)
Ja och nu är det snart kväll och helgen börjar, sååå skönt. Ikväll kommer dessutom J junior hem till oss, det var över en månad sedan sist, så både N och L ser framemot det. Hoppas på en bra och skön helg utan en massa tjafs.

Vad har ni för planer för helgen?

Själv ska jag träna lite imorgon förmiddag och sedan på eftermiddagen ska vi till mina svärisar och gratulera svärfar som fyller år. På söndag blir det nog en sväng till kyrkan på förmiddagen och sedan bara vara hemma och försöka få ngt gjort. Jag går dessutom på igen på kvällen, så då blir det jobb igen. Ja så ser vår kommande helg ut!

Önskar er alla en skön helg! Kram



.Middag med brudarna

Igår kväll åkte jag in till Örebro med kompisarna M och C för att äta middag. C fick det i present av mig och M så igår var det dags. Jag hämtade upp dem vid halv sex och sedan gick färden in mot "the big city". Vi gick på La Pampa, en argentinsk restaurang och det var såååå gott, som vanligt! =) Det har blivit lite av en favorit, vi har varit där många gånger och ätit. Ja vi hade en trevlig kväll med mycket god mat, prat och tillslut en riktigt smaskig efterrätt.

Natten som var har jag inte sovit bra, har vaknat gånger flera och har haft svårt att somna om. Dessutom vaknade N i natt och hade kissat på sig igen, så det var bara att gå upp och börja byta rent i sängen. Inte så roligt att göra mitt i natten kanske. Som tur var så har jag inte så mkt på schemat idag. Ska åka och klippa N så han är fin inför kommande dagisfotografering och efter det ska jag till E och hennes två barn för lite kaffe och prat. Trevligt!
Idag är det fredag, vilket betyder snart helg, hur skönt är inte det. Härligt! Hoppas på att jag kan hinna med lite mer i hallen i helgen, men det återstår att se.

Ha en underbar fredag och en skön helg!
Kramar

torsdag 23 september 2010

.Höst och kyla

Ja nu känns det verkligen som om hösten är här på allvar. Usch vad det är kallt! Vissa nätter nu är det ju bara en/två grader, burr! Dessutom har vi inte satt på ngn värme inne ännu, så om morgnarna när man kommer ner så är det bara runt 17 grader. Gissa om man snabbt tar på sig sina raggisar och dessutom en stor tjock tröja eller två. Jag vet, varför inte sätta på värmen tänker ni väl och ja, svårare än så är det inte, men vi tänkte vänta åtminstone till början av oktober. Vill vi ha varmt och skönt så är det bara att elda lite i vår härliga kakelugn. På tal om att elda så ska vi köpa en täljstenskamin att sätta i andra delen av huset, så när vintern kommer så är vi laddade och kommer att ha sååå varmt och mysigt hemma! Då kommer mysfaktorn att vara på topp vill jag lova.

Jobbar sista natten nu och är sedan ledig tills på söndag kväll då jag går på igen. Känns skönt! Hoppas vi hinner greja lite i helgen så vi kommer ngt mer vart med hallen. Har en känsla av att det kommer att ta tid att fixa hallen. Trappen ska målas, all furu ska bli vitt, plastmattan uppe och i trappen ska bytas ut till ekgolv, golvet nere ska få golvvärme samt klinkers eller laminat, väggarna ska tapetseras om etc, etc. Ja så det finns lite att göra hemma och eftersom vi båda jobbar så mkt så finns det inte riktigt tid i veckorna att greja. Huvudsaken vi blir klara till jul så är jag nöjd =)
Det är så roligt att renovera, även om det är jobbigt när man är mitt uppe i det. Dessutom så är jag lite av en pedant och vill gärna att det ska vara snyggt och rent runtom mig och hur lätt är det när man är mitt uppe i en renovering. Nej, jag får försöka att släppa lite på mina krav ibland.
Nu ska jag gå och ta mig en kopp med varm choklad och ta en filt och krypa upp i soffan framför tv:n och hoppas på att ingen ringer på ett tag.



På återseende i morgon!
Kram och sov gott!


tisdag 21 september 2010

.Korta dagar

När man jobbar natt så blir dagarna så korta. Man vaknar sent på eftermiddagen och det känns som om man inte hinner med ngt annat än att fixa mat och äta och sedan ska man iväg igen. Har precis hämtat hem killarna och dem är nu uppe och leker på sina rum. Dem har så otroligt roligt ihop, man ser verkligen hur mkt dem tycker om varandra. Roligare lär dem väl få om ngt år eller så när lillkillen är lite större. Jag kan sitta och titta på dem när dem leker och bara glädjas åt mina små underbara killar. Är så tacksam för att jag får vara mamma till dem! =)
Sov ganska bra idag, hoppas jag inte känner mig lika trött natten som kommer. Har två nätter kvar nu och sedan är jag ledig i några nätter igen. Skönt att jag kan vara ledig en hel del, det betyder mycket att få tid med sina barn.
Nu ska jag gå och börja med maten, har inte ätit så mkt sedan jag vaknade, så nu börjar det kännas i magen.

Ha en fortsatt trevlig dag!
Kramar



.Nyhetsbrevet Barnshopping.se


Det finns idag över 400 barnbutiker på nätet och som shoppingintresserad är det svårt att få en överblick över marknadsutbudet och de senaste erbjudandena.
Men nu kan du slippa surfa runt i timmar för att hitta det du söker och slippa prenumerera på en massa olika nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad. Anmäl dig du också till Nyhetsbrevet Barnshopping.se som innehåller över 30 barnbutikers allra bästa erbjudanden varje månad. Helt gratis!
Anmäler dig gör du här.


.Små, små ögon

Sitter på jobbet och klockan är bara lite över 01:00, men hjälp så trött jag är. Det blev sent igår kväll, var uppe och tittade på valvakan bra länge och kunde inte riktigt somna sedan, vilket jag får sota för nu.
Nåja, hoppas att resten av natten går lite fortare så jag får komma hem och sova sedan. Har bara två nätter till sedan, vilket just nu känns riktigt tufft.
Förresten, har skickat in ansökningar till skola till våren, så nu håller jag alla tummar och tår för att jag kommer in på utbildningen. Hoppas, hoppas, hoppas! =)
Nej, nu ska jag sätta mig en stund framför tv:n och hoppas på att det åtminstone är ngt skoj att se.

Hoppas ni sover gott!
God natt och dröm sött!

måndag 20 september 2010

.Höstpromenad

Hade besök av ett par goda vänner på eftermiddagen, men det blev inte så långvarigt pga misstänkt magsjuka. Hoppas, hoppas det inte var det för jag har ingen lust att ligga sjuk igen.
När dem åkte så gick jag och killarna ut en stund och det var riktigt skönt ute, vilken underbar höstdag!
Vi tog en lång och härlig promenad runt i byn.

Ett vackert träd i höstskrud

Svampar på en stubbe

Ännu mera svampar!
Visst är det vackert i naturen nu =)

N ute på promenad

N på sin cykel- han var riktig duktig idag, cyklade hela vägen utan att klaga. Bra gjort!

Höll hastigheten gjorde han oxå =)

Charmtrollet L i sin vagn!


En av höjdpunkterna på promenaden, i alla fall om killarna får bestämma.

Ska snart städa undan lite och sedan är det dags att gå ner och käka middag. Det får bli rester från igår, men det är inte helt fy skam, potatisgratäng och rostbiff. Sedan blir det till att åka och jobba i natt, första natten av tre. Härligt!

Ha en fortsatt skön kväll!