fredag 4 november 2011

.Supersnabb filmjölkslimpa

Håller på att baka lite matbröd. Slängde ihop två stycken av Leilas turbosnabba filmjölkslimpor. Har aldrig gjort dem förut, så det ska bli skoj att se hur dem kommer att smaka. Hoppas dem blir bra, för dem var väldigt lätta att slänga ihop.

(Bild lånad från google)
Ingredienser

4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

/ Mrsfunky

Inga kommentarer: