måndag 28 november 2011

.Adventsfest med goda vänner

I lördagskväll hade vi äntligen vår efterlängtade adventsfest med goda vänner. Jag hade bjudit hem tre goda vänner med respektive och barn för lite adventsfirande nu till första advent. Jag hade fixat och donat och planerat i god tid innan och hela lördagen höll vi på och förberedde allt och städade det sista. Tolv barn och sju vuxna var vi, det vill säga fullt hus. Barnen var mellan 12år och 5 månader, så det var i alla åldrar. Oj vilken mysig kväll!


Kompisen J med hennes minsta lilla tjej

Kompisarna J och G

J och hennes familj bor utanför Jönköping och har en bit att åka så hela familjen sov kvar här tills igår, så det blev en hel helg här hos oss. Mysigt att få rå om dem så länge =)

L mumsar godis

Mina killar och E sitter och myser på söndasgsmorgonen framför tv:n innan frukosten är klar

Kompisen M´s minsta barn, piraten J. Vilken sötnos! =)

Barnen sitter och mumsar tacos

gFörst när gästerna anlände bjöd vi på glögg och pepparkakor samt mjukpepparkaksmuffins med glasyr. Det uppskattades av både stora och små. Muffinsen blev inte alls otäcka!

Efter det bjöd vi på stor tacobuffe med både det ena och det andra. Oj vad alla åt! Tacos går alltid åt och det bästa är att alla kan ta det dem tycker om. Mina killar satt nog längst av alla barnen och lillkillen satt bra länge vid bordet, han är en riktig liten finsmakare och kan sitta länge och plocka och äta.

Minsta barnen fick ett eget litet bord

Filmmys uppe i hallen för alla barn

Efter maten hade smälts ner lite så var det fiskdamm för alla barnen. Jag hade gjort "starwars påsar" till alla killar och "tingeling påsar" till alla tjejer. Sedan blev det filmmys med Bilar 2 och godis och senare kom det även fram en hel del snacks. Barnen var sååå nöjda och satt och mumsade och tittade på filmen. Vissa av barnen satt och pusslade istället, men tyst var det på barnen under hela filmen. Det märktes knappt under hela kvällen att det var så många barn hemma.

Några av alla tjejerna hade klätt ut sig lite

Killarna har en hel del utklädningskläder vilket uppskattades av alla barnen, så dem sprang och bytte om flera gånger under kvällen och skulle sedan komma och visa upp sig. Sötnosarna!

När barnen satt och mumsade godis drack vi vuxna kaffe och till det bjöd jag på pannacotta med vanilj och vitchoklad och till det lite hallon. Mmm, pannacotta är bland det godaste i dessertväg och dessutom är det lätt att göra.

Ja, det var en lyckad och trevlig kväll och jag tror att alla var nöjda efteråt. Igår sedan var J och G och barnen kvar hela dagen och vi åt mat, fikade och pratade en hel del. Barnen lekte bra hela dagen och gubbarna våra roade sig med att bygga upp en studio och ta lite kort. Ja, det har varit en fullspäckad men mysig helg!

/ Mrsfunky

Inga kommentarer: