måndag 30 januari 2012

.Lite plask och lek

Igår var det då dags för simskola igen och den här gången var det L´s första gång. Han började på minisim och N flyttade över till nästa grupp som heter Baddaren där dem går vidare till att lära sig mer saker. Jag var lite orolig först hur det skulle gå för L eftersom han inte är jättevan med vatten och inte älskar att bada. Dessutom visste jag inte ens om han bottnade i vattnet, men det gick över förväntan. Han kunde precis bottna, ansiktet var över vattennivån och han var såååå duktig. Han flöt och sparkade med sina små ben, min lilla kille! En stolt mamma efteråt.

Sedan var det N´s tur i nya gruppen och det gick inte lika bra. Han var duktig och hängde med en hel del, men när dem skulle ligga och flyta på både rygg och mage och sparka sig över till andra sidan så ville han inte. Han vågade inte själv så simskolefröken fick hjälpa honom. Lilla vännen, hoppas det går bättre nästa gång, annars kanske han skulle ha gått kvar en termin till i minisim. Nåja, vi får vänta och se. Det går säkert bra efter några gånger.

Mannen min tycker egentligen att det är onödigt för dem att börja när dem är så små, men jag tycker att det är viktigt att dem får vattenvana och inte är rädda för vatten. Dessutom är vi ganska så dåliga på att åka till badhuset med dem och då är det ju extra viktigt att dem får chansen att bada en gång i veckan.
Man ska känna sig trygg i vattnet, men ändå ha respekt!

/ Mrsfunky

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-jag har åtta veckor kvar på förlossningen

-vi har haft en lugn och ganska så skön helg, trots mycket jobb

-det gick bra på simskolan igår för killarna, L tyckte det var riktigt skoj

-jag har världens finaste man som jag älskar mer än ngt annat. Du är underbar!

-jag har två fina små killar, ni förgyller mitt liv

-vi till helgen ska fira min pappa som har fyllt år, samt N och hans äldsta kusin på min sida

-det går mot ljusare tider

Önskar er alla en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!

/ Mrsfunky

lördag 28 januari 2012

.Snart halvvägs

Har nu kommit upp i 21 förlossningar, jag har 29 kvar innan målet är nått. Dvs jag har nästan kommit halvvägs. Dessutom har jag ca 24 passningar kvar att göra. Jag har åtta veckor kvar av praktiken, så det ska nog lösa sig.
Det är mycket kvar att lära, men för varje förlossning kommer jag ett steg närmare målet och jag får lite mer erfarenhet. Varje dag är ett äventyr, en utmaning och jag älskar det! =)

/ Mrsfunky

fredag 27 januari 2012

. Första semlan

Jag och killarna har lite fredagsfika i form av semlor,  eller mulor som N sa. Lillkillen ville dock ha en vaniljbulle istället,  så det fick han.  Efter fikat blir det lite film och mys i soffan. Har haft en lugn och skön dag. 


Published with Blogger-droid v2.0.3

.Filmtipset

Häromkvällen var det dags för ytterligare en film och den här gången såg vi en film som hette:

Min låtsas fru



Recension ifrån CDON:
En romantisk komedi om en man som tar hjälp av en singelkvinna och hennes barn för att försöka vinna kärleken från sin drömkvinna.

Filmen var sååå rolig och det blev många skratt under filmens gång, helt klart en riktig måbra film som jag varmt kan rekommendera.

Den får 5 funkys av 5 möjliga

/ Mrsfunky

.En sådan dröm

Har länge gått och tittat på Yoggi drömyoghurt och tänkt att jag ska pröva ngn av dem, men tycker att det är lite dyrt. Nu slog jag dock till och köpte hem en liter av Yoggi drömyoghurt med smak av mjölkkola. Mmm, jag säger bara det, den var riktigt god! =)


Smakade som en dröm

/ Mrsfunky

. Trevlig fredag

Vill önska er alla en riktigt trevlig fredag och en skön helg! 

Här börjar vi helgen med en slappardag hemma bara killarna och jag.  Mannen kommer hem ikväll och då blir det mys hela familjen innan jag ska till praktiken. Jag skulle ha jobbat idag,  men lillkillen är lite småhängig och förkyld så det är skönare om han får vara hemma en dag istället.  Jag bytte dagen till natt,  men har jag tur blir det mer bebisar som föds då.  Man kan ju iallafall hoppas! 


Published with Blogger-droid v2.0.3

torsdag 26 januari 2012

.Tack och bock

Ibland är det inte lätt att få ihop vardagen, speciellt inte när jag jobbar treskift som jag gör nu och mannen måste bort. Vad gör man då, man kan ju inte ha barnen jämt på dagis, speciellt inte på natten. Jag är då tacksam att jag har sådana underbara föräldrar som kan ställa upp och hämta barnen på dagis och sedan vara med dem tills jag kommer hem ikväll klockan halv elva. Tusen tack för det, jag tackar och bockar! =)

/ Mrsfunky

.Äntligen lite snö

Idag faller äntligen snöflingorna från himlen och kanske att vi kunde få se lite snö och vinter nu. Det vore ju mysigt att åtminstone en gång den här vintern få ta på sig kläderna och bege sig till pulkabacken. Killarna längtar efter snö och ja, jag tycker nog oxå att det vore lite mysigt, men bara vi slipper allt slask och att vi får mycket snö.


(Bild lånad från google)

Den här vintern köpte jag en ny snowracer till killarna så dem har varsin och dessutom köpte vi ascoola "brädor" med handtag som man kan åka i backen med, vet inte vad dem heter. Känns lite dumt när man har köpt så mycket nya saker och inte ens fått använda dem, lite typiskt.
Nåja, det blir väl fler vintrar får vi tro om inte får jag boka en resa uppåt i landet, det går ju det med, vore inte helt fel inte. Tänk att få boka en resa uppåt i landet och få åka skidor igen, det var många år sedan sist.


/ Mrsfunky

onsdag 25 januari 2012

.Så mycket fint

Idag släpptes nya kollektionen ifrån Me and I och den här säsongen har dem verkligen lyckats, speciellt till dem vuxna. Det var så mycket fint, jag vill ha dem flesta plaggen. Hm, kommer nog att få svårt att välja i år.


En snygg baströja till N

En traktor tröja till N

En ascool röd tröja till lilleman

En fin sommarklänning

En praktisk och snygg klänning till sommaren, helt rätt modell

Ytterligare en enkel och snygg klänning

En snygg och läcker blus som passar både till jeans och kjol

En läcker kavaj, helt i min smak

Som sagt så fanns det mycket fint som jag vill ha, men vi får väl se vad det blir.
/ Mrsfunky

.Lite småstressad

Har snart gått min andra vecka på förlossningen och jag har bara hunnit med att förlösa tre stycken små bebisar. Jag är nu uppe i 18 stycken förlossningar, vilket betyder att jag har 32 stycken kvar. Dessutom har jag minst 25 passningar kvar, vilket gör mig lite småstressad. Jag behöver ha minst 4 förlossningar per vecka plus 3 passningar, frågan är bara kommer jag att klara det. Det värsta som kan hända är att jag får jobba dygnet runt dem sista veckorna på praktiken, men det vill jag ju helst slippa.

Det känns bra att vara tillbaka igen, men oj vad mycket det är kvar att lära. Det är ju inte bara det normala nu utan allt komplicerat oxå och det är ju en del. Men, men jag har några veckor på mig och bara för att jag blir klar barnmorska så betyder ju inte det att jag är färdig, för jag kommer alltid att lära mig nya saker och jag tror nog aldrig att man blir helt fulländad som barnmorska. Det finns alltid saker att lära. Bara en sådan sak att ta nya människor, det är inte alltid lätt.
En sak är i alla fall säker och det är att jag får vara med om många härliga upplevelser och mycket glädje i mitt jobb och det gillar jag! =)


/ Mrsfunky

.Filmtipset

Jag och maken är med i Lovefilm och får hem nya filmer ganska ofta. Med andra ord blir det en hel del filmtittande och vi har sett många nya roliga filmer. Filmer vi har sett på sista tiden är:

Recension ifrån CDON:
Annies liv är en enda röra. Men när hon får reda på att hennes bästa vän Lillian är förlovad har hon inget annat val än att tacka ja till uppdraget som hennes brudtärna. Trots att Annie både är kärlekskrank och pank bluffar hon sig genom de dyra och bisarra ritualerna inför bröllopet samtidigt som hon får uppleva konkurrens om den närmaste vänskapen till Lillian.

En rolig film som man skrattar mycket till, men som ibland blir lite väl mycket och jag vill helst bara ta en kudde och gömma mig bakom.

Jag ger den 4 av 5 funkys.




Recension från CDON
Fjortonåriga Mattie Ross far har blivit skjuten till döds av ynkryggen Tom Chaney och hon är fast besluten att se till att rättvisa skipasoch att mördaren får vad han förtjänar. Hon tar hjälp av en skjutglad, försupen U.S. Marshal, Rooster Cogburn, och de ger sig iväg - mot hans protester - för att få tag på Chaney. För att kunna hämnas sin far måste hon förfölja brottslingen in på Indianernas territorium och dessutom hitta honom fort, innan en TexasRanger vid namn LaBoeuf fångar honom först och för honom till Texas för att stå till svars för mordet på en annan man.

Jag tycker att det var en annorlunda, men bra film, lite blandning mellan äventyr och action.

Jag ger den 3 funkys av 5 möjliga

Recension ifrån CDON:
Jamie (Jake Gyllenhaal) är en slipad säljare inom den cyniska läkemedelsbranschen. Med sin charm och skärpa gör han succé och inget verkar stå i vägen för hans lysande karriär. Tills han möter Maggie (Anne Hathaway), ett yrväder vars enda fokus ligger i att ta tillvara på allt vad livet har att erbjuda. Jamie blir förälskad men är han villig att ge upp sina drömmar för en kärlek som omöjligen kan ha en framtid?

En kanonrolig film som jag skrattade en hel del till. Jamie börjar sälja läkemedel och efter en stund får han chansen att börja sälja Viagra när det släpps. Mycket skratt och även en del tårar, en film som jag varmt kan rekommendera.

Jag ger den 4 funkys av 5 möjliga

/ Mrsfunky

måndag 23 januari 2012

.Sååååå trött

Jag sov uruselt i natt, vaknade flera gånger utan orsak och sedan hade jag ställt klockan på halv sex och det gjorde att jag vaknade ännu tidigare för att jag var orolig för att klockan inte skulle ringa. Ja, så nu sitter jag här som en zombie och känner mig sjukt seg. Jag skulle kunna somna på stört om det var så, det lär nog bli en tidig kväll ikväll. Imorgon ska jag oxå upp tidigt!
Det är roligt att vara på förlossningen, men jag blir sååå trött av det. Det är påfrestande både fysiskt och psykiskt. Det kommer att bli tio tuffa veckor!

/ Mrsfunky

söndag 22 januari 2012

. N's tårta

N's favorit är som sagt Blixten så när vi skulle göra klar tårtan var det ju självklart att det skulle vara Blixten på.  Den blev inte helt fel! 


Published with Blogger-droid v2.0.3

.Kalasfin kille

Lillebror har gjort sig fin inför N's kalas.  Alla halsbanden skulle på. Nu är det bara att vänta tills alla gäster kommer. 


Published with Blogger-droid v2.0.3

lördag 21 januari 2012

.Liten kille i lådan

Idag var båda killarna bjudna på en kompis till N´s kalas. Hon fyllde fem i onsdags. Hon skulle ha kalas på Skojlandet i Örebro och det började kl tio. L har dock varit lite förkyld nu och hostat en hel del och snoret rinner, så han fick stanna hemma med pappa i stället. Han visste inte ens om att han skulle på kalas idag, så han brydde sig inte. Jag fick dock med en godispåse till honom så då blev han glad.

L har klättrat ner i legolådan

Nej, jag hoppas inte att han kommer att bli sjuk nu för jag har inte tid att vara hemma med dem nu när jag är på praktiken. Det är i stort sett omöjligt för mig att vara hemma då.

Nåja, vi får hålla tummarna att det bara är en vanlig förkylning och inget annat, för det klarar vi ju ändå.


/ Mrsfunky

.Blixten, en favorit

Blixten Mcqueen har alltid varit en favorit hos N och kommer nog att vara det ett tag till. Han älskar alla bilarna i filmerna och har nog sett båda filmerna x antal gånger. Han får liksom inte nog av det. När han fyllde hade han önskat sig en hel del lego från filmerna och det fick han också. Det var istort sett bara sådant lego han fick, samt en tröja med Blixten och hans vänner på, samt en stor radiostyrd Bärgarn och ett spel till hans Ds. Gissa om det var en kille som var nöjd igår, han var så glad och lycklig över alla sakerna.

Min stora lilla kille!


N öppnar paket

Många paket blev det =)



/ Mrsfunky

fredag 20 januari 2012

. Vilken prakt

Vår fina amaryllis har snart sett slutet. Stängeln hade gått av så jag klippte av den och satte den i en vas och nu är den så vacker.  Vilken prakt!  :-)


Published with Blogger-droid v2.0.3

.Vänner är guld

Vad gjorde man utan sina vänner. Dem är guld värda och jag är så tacksam över att vi har så många fina och underbara människor i vår närhet. Idag har dagis varit stängt och mannen var tvungen att jobba och jag har sovit efter att ha jobbat natt. Vi ringde runt till flera stycken och frågade om dem kunde ha killarna, men ingen kunde ställa upp. Sedan ringde jag och frågade ett par goda vänner till oss om killarna kunde få vara hos dem några timmar på fm och det kunde dem. J skjutsade killarna dit imorse och sedan hämtade jag dem runt lunch och då bjöds vi på tacos och sedan åt vi glass. N hade fått välja själv vad han ville äta och då ville han ha tacos. Lite komiskt, så idag blir det tacos två gånger =)

N hade lekt jättemycket med sin kompis och L och deras lilla Lova hade oxå lekt bra ihop. Det hade gått jättebra för dem att ha killarna, vilket känns skoj.
Tusen tack C och R för att ni kunde ha killarna, ni är guld värda!

Ja, vänner är guld värda och jag är glad att jag har så många härliga människor i min närhet.

/ Mrsfunky

.Grattis min prins!

GRATTIS MIN PRINS 5 ÅR!

Idag fyller min stora kille fem år. Tänk vad fort tiden har gått. För fem år sedan kom vår lilla bebis till oss och sedan dess har livet inte varit detsamma. Vårt lilla charmtroll, vår prins, vår solstråle! Livet med dig är så fantastiskt och jag är tacksam över att jag får vara din mamma.



N en timme gammal


N på sin tvåårsdag


N på ettårsdagen


N fyller tre år


N fyller fyra

Vi ska fira litegrann med familjen ikväll, bara jag och mannen och N och L. J kommer snart hem ifrån jobbet och då ska vi äta lite tårta och sedan ska han få sina presenter. Han väntar med spänning på dem. Lilla gubben, han har väntat så på den här dagen och nu är den äntligen här.
Ikväll sedan blir det tacosmys. N fick välja själv vad han skulle ha för mat ikväll och då blev det hans stora favorit, mums!


/ Mrsfunky

. En riktig liten buse

L är full i bus och hittar ofta på saker.  Vårt lilla charmtroll :-)


Published with Blogger-droid v2.0.3

. Min femåring

Idag fyller min stora prins fem år.  Han har precis byggt ihop en av sina gubbar som han fick imorse.  Han börjar bli stor min lilla bebis :-)


Published with Blogger-droid v2.0.3

tisdag 17 januari 2012

.Lite lunch innan avfärd

Ska snart inta lite lunch och sedan börjar det bli dags att bege sig in till Örebro. Idag börjar jag på praktiken, ska bli både spännande, men samtidigt lite läskigt. Hoppas att det kommer att komma många bebisar som vill födas ikväll, åtminstone en liten skrutt =)
Har haft en ganska så lugn förmiddag, eller lugn och lugn. Vem försöker jag lura, det har varit fullt upp; göra i ordning stora killen, ge honom frukost, fixa frukost till mig själv, slänga in en tvätt i maskinen, väcka lillkillen så han åtminstone hinner få på sig kläderna innan stora killen ska till kyrkis, lämna honom på kyrkis, hem och göra frukost till lillkillen, jobba lite på kontoret, hämta stora killen på kyrkis, lämna killarna på dagis, hem och jobba lite till och nu äta lunch och sedan in och jobba till klockan tio.

Ja, så ser min dag ut!

/ Mrsfunky

söndag 15 januari 2012

.Imorgon börjar allvaret

Imorgon drar allvaret igång igen. Vi har en teoridag i skolan imorgon och sedan på tisdag drar praktiken igång igen. Nu väntar tio långa och spännande veckor på förlossningen. Det är nu det gäller, det är nu som jag måste få ihop alla mina förlossningar. Jag har 35 kvar att förlösa, vilket innebär ca 4 stycken i veckan. Det kommer nog att gå bra!

Jag ser framemot det, men samtidigt är jag bra nervös. Det är mycket som står på spel nu, det är mycket man ska kunna. Nu är det inte bara att stå och se på utan nu är det jag som ska klara av både normala och komplicerade förlossningar. Ja tänk va, om mindre än fem månader är jag färdig barnmorska. Det är stort, det är coolt! =)
Det trodde jag inte för några år sedan att jag skulle börja jobba som barnmorska till sommaren, men det kommer jag att göra och det bästa av allt är att det känns helt rätt.

/ Mrsfunky

.En dag på cirkus

Har bokat biljetter till Cirkus Scott turné som kommer i år. Dem åker Sverige runt och i september kommer dem till Örebro. Jag fick erbjudande via groupon att köpa biljetter till halva priset, så då passade jag på. Det kommer att bli riktigt skoj och jag tror att killarna är i perfekta åldrar oxå. Kommer själv ihåg när jag var liten och var på Cirkus Scott, det var en häftig upplevelse och jag minns det än idag.
Hoppas att killarna kommer att minnas det lika bra som jag.


/ Mrsfunky

. Ett lyckat kalas

Kalaset igår blev väldigt lyckat.  N var nöjd med dagen och alla barnen verkade ha riktigt skoj.  Dem lekte och lekte och var helt genomsvettiga tillslut.  Killarna var bra trötta när dem kom hem.  N fick en hel massa fina presenter och han var så nöjd och glad över dem. Han har lekt hela dagen med alla presenterna.  Ska bli skoj att se vad han säger efter nästa helg när han fyller. Han kommer att få en massa fint då,  saker som han verkligen har önskat sig.  Kul att se honom så glad.  Ja, tänk va,  om mindre än en vecka blir min lilla kille fem.  Tiden går fort! 


Published with Blogger-droid v2.0.3

. En liten kvällspromenad

Jag och lilleman tog en härlig och lång promenad nu på eftermiddagen/kvällen. Oj vad skönt det var!  Måste försöka komma ut lite oftare.  Man kan ju inte bara sitta inne och slöa.


Published with Blogger-droid v2.0.3

lördag 14 januari 2012

. Lillkillen mumsar glass

I fikarummet mumsades det hejvilt.  Det blev både kakor, bullar och en massa glass.  Oj vad alla tyckte det var gott! 


Published with Blogger-droid v2.0.3

.Sicken överraskning

I julas skulle jag ha fått en till julklapp av mannen min, men han sa att den tyvärr inte hade kommit och att jag skulle få vänta ett tag på den. Jag har länge gått och undrat vad det är för ngt i paketet och jag har försökt att få honom att avslöja sig, men icke.
Igår när mannen kom hem ifrån jobbet så fick jag äntligen paketet, min försenade julklapp ifrån honom och gissa vad det var, en ny telefon: en Galaxy S2. Jag blev såååå glad och överraskad, känns helt otroligt. Vilken man jag har, är så glad över min nya telefon, har velat haft en sådan ända sedan den kom och nu har jag en =)


Gissa om jag älskar min nya telefon, den är underbar!

/ Mrsfunky

. Dagens kalasbarn

N  och jag har spelat lite smurfyatzy.  Jag älskar att spela spel och önskar att jag hade tid att göra det oftare.  Nu är det snart dags att börja med lunchen,  även om det känns som om vi nyss svalde frukosten.  Det blir en fullspäckad dag. 


Published with Blogger-droid v2.0.3

. Ännu mer vår

En bukett tulpaner fick också följa med hem. Det är så vackert och hör liksom våren till. 


Published with Blogger-droid v2.0.3

. Vår i stugan

Nu vill jag ha vår. Vi har inte haft någon snö hittills i vinter, så nu kan det kvitta. Nu får gärna våren komma. Jag har tjuvstartat våren med lite nya blommor till köket. Vackert och vårigt!


Published with Blogger-droid v2.0.3

.Kalasdag

Nästa fredag blir vår stora kille hela 5 år. Tänk vad fort tiden går. Idag har han kalas för sina kompisar på skojlandet i Örebro. Vi kör en favorit i repris, men det var så N ville ha det, men den här gången kör vi lite maskerad oxå. Han är så spänd och förväntansfull. Lilla vännen! Han kan inte nog vänta tills klockan blir två och kalaset börjar, men först ska vi både hinna äta frukost och lunch. Hm, undrar hur vi ska hinna med det.

/ Mrsfunky

torsdag 12 januari 2012

.Ett steg närmare examen

Under veckan på Teneriffa fick jag ett mess av en kompis ifrån skolan som talade om att alla i klassen hade klarat den sista tentan som vi hade. Gissa om det kändes bra! Jag blev riktigt glad och passade på att fira med en extra liten drink =)
Dessutom fick jag se att jag hade klarat alla uppgifter i amningskursen som jag gick utan att behöva komplettera några uppgifter eller så. Nu är jag ytterligare ett steg närmare min examen. Om fyra och en halv månad är jag klar barnmorska. Underbart!

/ Mrsfunky

.En liten roadtrip

Idag åker jag och killarna på en liten roadtrip. Först ska vi till Katrineholm för att hälsa på en god vän och hennes tre barn. Det blir en massa lek och bus och lite lunch och sedan drar vi vidare hem till kära mor och far för att hålla mamma sällskap medan pappa jobbar. Bäst att passa på lite nu innan allvaret drar igång igen nästa vecka. Då kommer det att bli full fart igen och svårt att hinna med en massa annat emellan. Ser framemot en mysig dag! =)

/ Mrsfunky

onsdag 11 januari 2012

.Vår Teneriffaresa!


Ja nu är vi äntligen hemma igen efter en härlig och skön vecka! Vi har haft en toppenresa och allt har varit perfekt. Det har varit alldeles lagom varmt, strålande sol, blå himmel, god mat och ett bra hotell. Resan gick också över förväntan och killarna har varit så snälla och duktiga hela veckan. En stor eloge till dem! Trodde nog att det skulle vara värre att resa med barn.


Lite bilder ifrån veckan:


Mannen och killarna på väg ner till stranden

L på stranden

Man blir trött av att bada och sola

L leker med vattenglasen, vilket han kunde göra i timmar

L äter frukost

L äter middag

Jag en kväll på väg till middagen

Jag och killarna sista kvällen

Jag äter middag

N badar

N i sin poncho

N sitter hos Skalman


N var med i Bamseklubben hela veckan och stortrivdes
. Han tyckte det var riktigt skoj och dem hittade på en massa roliga saker, alltifrån Bamsegymnastik till indianjakt, till galna lekars dag. Nästa gång får nog även lillkillen vara med i Bamseklubben.


N på balkongen

N badar, målad som indian

N spelar på pappas telefon

N äter frukost, pannkaka som alla dagar

N åt pannkaka till frukost varje dag och han gick oftast och tog flera gånger. Han kunde äta hur mkt som helst. Lilla killen, han tyckte det var skoj att få gå och plocka själv ifrån buffén.

En del av poolen


Ena poolen var uppvärmd och i den var det kring 25 grader
, men dem andra var bra kalla, men killarna var i en hel del ändå och jag var också i några gånger. Bada måste man ju nära man är på semester =)


En vacker solnedgång
Den lilla stranden
Utsikt över havet en kväll
En del av den stora poolen

Jag är såå nöjd med resan och jag kan definitivt tänka mig att åka till Kanarieöarna flera gånger. Det var lagom lång resa, bra väder och god mat. Helt enkelt perfekt!


/ MrsfunkyKursiv