lördag 31 december 2011

.Snart redo för nyårsmiddag

Har en hel del kvar att fixa, men mycket är redan klart. Ser framemot en härlig kväll med min kära syster och hennes familj.
Published with Blogger-droid v1.7.4

torsdag 29 december 2011

.Medicin i väskan

Igår var vi bortbjudna till min kusin och hans fru och deras två små killlar. Det var länge sedan vi sågs så det var trevligt att äntligen ses. Vi kom iväg lite senare än vad vi sagt för mannen var tvungen att jobba lite, men tillslut kom vi iväg i alla fall. Som vanligt så bjöds vi på god mat och en massa gott fika och killarna busade och lekte med deras sysslingar. Kul när dem leker så bra tillsammans. Efter fikat började dem springa runt en massa och jaga varandra och det blev lite för mycket för lilleman som fick jobbigt med sin astma. Han började hosta och det pep ordentligt i bröstet och självklart hade vi ingen medicin med oss. Usch vad jag led med honom, han hade det jättejobbigt med andningen och vi såg hur han fick kämpa för att få luft. Min lilla kille! Hädanefter måste vi lära oss att alltid ha med oss medicin i väskan. Det var bara för oss att sätta oss i bilen och åka hem så han kunde få medicin. Ja, det var en trevlig kväll, men den fick ett lite abrupt slut.

Men, men, slutet gott allting gott. Som tur var blev det bättre efter en stund och lilleman kunde andas som vanligt igen. Skönt!

/ Mrsfunky

.Frukostgäster

Idag kom mina föräldrar över en stund på förmiddagen. Pappa hade varit med sin hand inne på handkirurgen så då passade dem på att komma förbi hit en stund när dem åkte hem. Mysigt med besök, dessutom hade jag inte ätit frukost så vi slog två flugor i en smäll. Jag passade då på att duka upp en ordentlig frukost med både sill, ägg, julskinka, rödbetssallad och kaffe och juice. Mums! Inte helt fel inte! Killarna ville oxå ha lite mackor och lillkillen mumsade i sig både äggmacka och sillmacka. Min lilla gourmet! =)

Ja, annars har jag faktiskt ingenting inbokat idag, vi ska bara vara hemma och göra absolut ingenting. Kanske att jag ska städa av lite härhemma, men annars blir det inte mycket gjort. Skönt med sådana dagar ibland.

Tänk va, nu är det bara två dagar kvar sedan är det nyår. Vad fort ett år kan gå, det är inte klokt. Snart är vi inne i 2012 och min lilla kille blir 5 år. Känns som om det var igår han föddes och nu är han snart fem år, åren springer fram. Bäst att njuta av tiden just nu, att leva i nuet och vara tacksam över var dag som går.


/ Mrsfunky

onsdag 28 december 2011

.Lille filur

Har snart avslutat frukosten. Jag och lillkillen låg kvar länge och sov idag. Han kom in till oss runt fyratiden imorse och tyckte att det var morgon och ville inte somna om. Runt sextiden somnade han om och sov sedan till efter nio. Busunge! Inte lite trött jag blev på honom. Skönt att han åtminstone sov lite längre på morgonen, alltid ngt.
Idag ska vi inte göra många knop. Tänkte åka och handla lite till nyår, men annars ska vi bara vara hemma. Är bortbjudna till kvällen, mysigt! :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

tisdag 27 december 2011

.En helt klar favorit

Lillkillen har en svart "one piece" overall och han är sååå söt i den och jag älskar när han har den på sig. Jag var därför tvungen att köpa honom en till overall nu när dem har fått in så fina overaller på Lindex, men den här gången fick det bli en turkos/blå. Det ser väldigt skönt ut att gå i sådana overaller, men jag tror ändå inte att jag skulle ta på mig en om jag hade en. Jag tycker det ser bra larvigt ut när vuxna går runt i dem, dem ser ut som jättebebisar. På barn är det ok, men vuxna, nej tack! Tur att smaken är som baken =)

/ Mrsfunky

.Roligt med bajs

Mina killar tycker att det är jättekul med bajs, speciellt när man får säga ordet bajs, då fnissar dem en hel del. Jag tyckte därför att det passade bra att köpa en sådan bok i julklapp till dem där man får läsa om bajs och då det är okej att säga ordet.
Vi tittade i den idag och den var riktigt intressant =) Visste du tex att blåvalens bajskorvar är flera meter långa och kan bli upp till 25 cm tjocka eller att några av världens största bajshögar kommer ifrån havsfåglar.
Som sagt, allt som är värt att veta om ämnet bajs står i boken och jag lovar dig att om du har barn i kiss- och bajsåldern så kommer dem att älska boken.


Jag ger den 4 av 5 bajskorvar

/ Mrsfunky

.Dax för lite uno

Nu vill visst N att vi ska spela UNO, så bäst att gå och göra det så han blir glad. Jag älskar att spela sällskapsspel, sååå skoj! Kul när även barnen tycker att det är roligt! =)

/ Mrsfunky

.Lyxbehandling

Imorse gick jag upp tidigt och åt frukost och åkte sedan in till Örebro och till Spahuset för att äntligen få använda mitt presentkort som jag fick av mannen när jag fyllde. Det blev en klassisk ansiktsbehandling med både ansiktsmassage och handmassage. Hur skönt som helst, åtminstone efteråt när ansiktet känns som en len barnrumpa =)

Innan jag åkte hemåt svängde jag förbi Marieberg och tittade lite. Hittade två tröjor till mannen på MQ, samt en tröja till mig där. Hittade även en skitsnygg jeansskjorta på Only och en blus på Veromoda. Passade även på att köpa ett fint armband på Dimoda för presentkortet jag fick av syster yster med familj. Ja, så nu har jag shoppat mitt på den här rean.

För övrigt har det inte hänt så mycket idag. Har mest bara varit hemma och tagit det lugnt och bara varit. Killarna har lekt med alla nya leksaker. Oj vad nöjda dem är med allt dem har fått. Själv funderar jag på att boka ett pass med core till kvällen, om jag orkar vill säga.

Kram på er!

/ Mrsfunky

måndag 26 december 2011

.Mot Teneriffa

I flera månader har jag längtat efter att få se mannens reaktion på hans julklapp. Jag bokade en resa för länge sedan som en julklapp till honom och nu äntligen var dagen här. Jag har hållit det hemligt bra länge och det har inte varit så lätt alla gånger, men nu behöver jag inte hålla det hemligt mer. Om ca en vecka bär det av, en vecka till Teneriffa för mannen, mig och våra två små killar. Det ska bli så mysigt och underbart och vi behöver verkligen det här efter en lång och jobbig höst.






Det är första gången jag åker till Kanarieörarna så det ska bli spännande att se vad man tycker sedan. Ja, nu är det bara att börja packa väskan och förbereda sig. Lovely! =)


/ Mrsfunky

.Jag och min andra hälft

Jag har världens bästa man och jag är så glad och tacksam över att jag får dela mitt liv med honom. Han gör mig glad, han förgyller mitt liv och varje dag med honom är en gåva.

Min underbara J, jag älskar dig!


♥ Jag och min andra hälft ♥


/ Mrsfunky

.Vilken jul!

Vi har som sagt haft en härlig jul, med sååå mycket god mat och härlig gemenskap och självklart även en massa julklappar. Det var underbart att få se barnens tindrande ögon när dem öppnade sina paket. Vilken glädje, vilken lycka!
På julafton åt vi frukost hemma och sedan åkte vi till mina svärföräldrar där hela mannens familj samlades och firade jul tillsammans. Det var fullt hus, 18 stycken var vi och det märktes vill jag lova. Vi åt mat, fikade, sjöng julsånger, fick paket av tomten och sedan framåt kvällen åkte vi hemåt för att fira lite mera hemma och dela ut våra egna paket. Jag tycker att det är skönare att få ta det lite lugnt på kvällen och dela ut paketen hemma i lugn och ro. Vi avslutade sedan kvällen med ost och kex och senare även lite glögg och choklad. En mysig och härlig dag!

Lite bilder från helgen:


Mannen hemma hos mina föräldrar

Brorsan med hans lilla dotter

Några av alla kusiner på mannens sida, alla tittar på Kalle Anka

Några av kusinerna på min sida

Några av syskonbarnen tittar på film
L fikar hemma hos mormor och morfar, vårt lilla fikamonster. Han gick konstant och åt ngt under julen, en riktig liten gottegris precis som far sin =)

Igår styrde vi sedan kosan till mina föräldrar för att fira med hela min familj. Vi var 20 stycken och då är det bara vi syskon med respektive och våra familjer, många blir vi. Det var full rulle, mycket mat, en hel massa godis, trevlig gemenskap och en massa fika, men självklart även julklappsutdelning som alla barnen väntade på mned spänning. Det var även det en lyckad dag!


Ännu mera bilder:


Lillkillen får paket av tomten

I år var första året vi hade tomten sedan barnen kom och vi tänkte att det skulle bli jättespännande för dem. Lillkillen var eld och lågor och tyckte det var spännande, men vår femåring var smartare än så. Han såg minsann på en gång att det inte var riktiga tomten, för han har minsann ingen mask på sig. Dessutom så förstod han att det var hans farbror som var tomten, för båda hade ring i örat och dessutom var han inte i rummet när tomten kom. Ja, så han gick det minsann inte att lura =)

L med sin älsklingskusin på sin pappas sida. Han gick med henne hela dagen, lämnade henne inte särskilt långa stunder. Det är hans Alina, som han säger.

N med syrrans äldsta kille

N öppnar paket hemma hos mina föräldrar

Min näst äldsta syster och min yngsta bror

Tre av mina syskonbarn i soffan

Tomten på ingång

N med brorsans lilla dotter, dem är faktiskt lite lika

Ja, vilken jul vi har haft, underbart!

/ Mrsfunky

.Min underbara familj!

Nu är nästan julen slut igen och det är ett helt år kvar till nästa jul. Tänk vad fort det går ett år!
Vi har haft en underbar jul, med god mat, många paket och härlig gemenskap med våra familjer, precis som julen ska vara.


Jag med mina två små underbara killar

Mannen med våra två små - älskar er så! ♥

Våran lilla prins!

Våra två små tomtar vid årets gran!

Våran blivande femåring, stora prinsen! ♥
/ Mrsfunky

lördag 24 december 2011

.En riktig god jul

Vill önska er alla en riktig god jul och ett gott nytt år!
Published with Blogger-droid v1.7.4

torsdag 22 december 2011

.Granen står så grön och grann

Ja nu är äntligen granen klädd, alla julklappar är inslagna och det mesta börjar vara i sin ordning. Bara lite städning kvar imorgon, samt att koka gröten och fixa skinkan. Sedan är vi redo för julen! :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

.En glad kille

N räknar ner dagarna till jul. Han har väntat och längtat och snart är dagen här.
Efter frukosten ska vi pynta granen och sedan ska jag skära upp julgodiset och lägga i burkar. Det finns en hel del som ska hinnas med idag.
Published with Blogger-droid v1.7.4

.Min lilla tomte

Lillkillen sitter och äter frukost. Det är bara två dagar kvar till julafton och barnen är så spända och förväntansfulla. Ska bli mysigt att få se deras glada miner.
Published with Blogger-droid v1.7.4

tisdag 20 december 2011

.Det sista som är kvar

Ska gå och göra mig klar. Om bara en stund ska jag åka och hämta en kompis och sedan åka till Marieberg för att handla de sista julklapparna. Känns sådär att trängas bland alla människor ikväll, men samtidigt ska det bli skönt att få komma hemifrån.
Ja, sedan är jag klar med allt, bara handla mat som är kvar, men det får bli imorgon eller torsdag.

/ Mrsfunky

måndag 19 december 2011

.Filmtajm!

Den senaste veckan har jag och mannen sett några nya filmer, bla "The Priest och Red Riding Hood". Båda filmerna var bra och jag kan varmt rekommendera dem.

>


Recension ifrån CDON:
Historien handlar om en legendarisk krigare, Warrior Priest från det senaste vampyrkriget, som nu lever i en obskyr tillvaro bland andra överlevande människor i en muromringad dystopisk stad som styrs av The Church. När hans systerdotter blir kidnappad av ett gäng mördarvampyrer, bryter Priest sina heliga löften och beger sig ut på en manisk jakt på dem innan de har lyckats göra henne till en av dem. Han får sällskap av systerdotterns pojkvän, en skjutglad sheriff och en före detta prästinna som har en utomjordlig förmåga att slåss.

Jag ger den 3 funkys av 5 möjliga




Recension ifrån CDON:
Folksagan "Rödluvan" blir här en övernaturlig romantisk thriller i regi av Catherine Hardwicke, regissören bakom braksuccén "Twilight"
När Valerie bortlovas av sina föräldrar till den rike men tråkige Henry beslutar hon sig för att rymma tillsammans med sin stora kärlek Peter. Men kvällen då de ska ge sig av slår en varulv till och dödar Valeries syster och man börjar misstänka att varulven inte är någon främmande varelse från skogen utan finns mitt bland dem och att Valerie har ett unikt band med varelsen.

Jag ger den 4 funkys av 5 möjliga


/ Mrsfunky


.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-det bara är några dagar kvar till jul

-jag imorgon går sista dagen i skolan, sedan har jag jullov. Yippiiieee!!!!

-vi har haft en skön och mysig helg med julbord, adventsmys och middag med goda vänner

-jag imorgon ska åka och handla dem sista julklapparna tillsammans med en kär vän

-vi håller oss på benen än så länge, hoppas det fortsätter så

-jag är sååå nöjd över mannens julklapp, ska bli skoj att se vad han säger

-jag har världens finaste och underbaraste man

-jag har två fina små killar som jag älskar mer än ngt annat, ni är mina små änglar!


Önskar er alla en fortsatt trevlig måndag och en skön och härlig julvecka!


/ Mrsfunky

onsdag 14 december 2011

.Sista föreläsningen

Imorgon är det sista föreläsningen på hela utbildningen, hur konstigt känns inte det. Om mindre än sex månader är jag färdig, då tar jag examen och ska sedan ut och jobba. Tiden går fort må jag säga. Har tre uppgifter som ska göras och lämnas in, en till nästa vecka och två till början av januari. Tänkte försöka vara effektiv och göra klart dem innan jul så jag slipper plugga under jullovet för då vill jag bara njuta och vara med min underbara familj.

Nu däremot ska jag gå och sätta mig framför tv:n och bara slappa. Är fruktansvärt trött och känner dessutom att jag börjar få ont i halsen. Hoppas bara att jag inte börjar bli sjuk, har inte tid eller lust med det nu lagom till jul.

/ Mrsfunky

söndag 11 december 2011

.Julruschen är igång

Det verkar som om julruschen redan är i gång. Det är fullt med folk ute i affärerna och jag kan bara tänka mig hur det kommer att vara sista veckan innan jul. Jag åkte till Marieberg en stund på eftermiddagen för att titta på kläder på MQ. Jag hade rabatt som bara gällde där i helgen, så då tänkte jag passa på att köpa lite kläder. Dessutom är jag silvermedlem så då har jag gratis uppläggning på byxor, vilket är ännu bättre. Sagt och gjort, jag åkte dit och jag hittade två snyggbyxor, en skjorta, samt två t-shirtar och en slips till mannen min. Byxorna skulle dem lägga upp åt mig, så dem får jag inte förrän på onsdag.
Det var skönt att få komma iväg en stund själv utan barnen. Kan behövas ibland. Nu behöver jag bara hitta ngt snyggt att ha upp till så är julklädseln komplett.

/ Mrsfunky

.Nu är det slut på ursäkter

Nu finns det inga ursäkter längre, nu är det bara att köra på. Idag var jag och köpte ett årskort på N´joy så nu måste jag ta mig i kragen och börja träna igen. Nu kan jag inte skylla på ngt längre.
Ja, så fort förkylningen släpper så ska jag ge järnet, åtminstone två gånger i veckan.


/ Mrsfunky

.En lyckad kväll

Igår kväll hade vi som sagt kalas för lilleman som har fyllt tre år. Vi hade en mysig kväll med nära och kära och lilleman blev sååå nöjd och glad för alla fina presenter. Mest glad tror jag han blev över cd-spelaren som han fick av mina föräldrar och min syster med familj. Oj vilken stolt kille! Han ville gå upp med den på sitt rum på en gång och lyssna på musik. Det är stort, då är man inte så liten längre när man får ha sin egen musikspelare =)


Min underbara man

Vi bjöd på glögg och pepparkakor, skumtomtar och lite choklad. Sedan blev det smörgåstårta och lite senare kaffe och tårta. Oj vad alla åt, men ändå hade vi en hel del kvar tills idag. Ja, så idag fick det bli smörgåstårta till lunch och ändå har vi kvar till kvällen.

En av lillkillens tårtor

Ja, det gick bättre än vad jag trodde att ha tårtoblat på marsipan, men det var inte helt enkelt. En sak som är säkert är i alla fall att tårtan blev väldigt god. Jag vet, man ska inte skryta, men oj vad god den var! =)

Lillkillen fick en rittavla i present av farmor och farfar

Här sitter lillkillen med sin nya rittavla

Värdinnan, kvällen till ära

Den andra tårtan, med Nalle Puh på

Killarna sitter och mumsar tårta

Killarna sitter i soffan och tittar på julkalendern


Killarna med en av kusinerna

L älskar sin kusin och vill vara med henne hela tiden. Hon ska sitta bredvid honom och vara på hans rum och leka och ja, helst av allt ska hon vara vid hans sida hela tiden. Det bästa av allt är att hon verkar tycka att det är lika kul som han, så det är ju bra.

Ja, vi hade en mysig kväll igår och det tog visst på krafterna att ha kalas för idag är lilleman sjuk, hög feber och hostar. Lilla gubben =(

/ Mrsfunky

lördag 10 december 2011

.Treåringens dag

Ikväll blir det kalas för vår älskade lilla treåring. Mannens familj kommer allihopa och så kommer min pappa och kanske även mamma, beroende på hur hon mår. Mysigt! Hoppas på en trevlig och mysig kväll med god mat och en massa glögg och annat smått och gott. Mys på hög nivå!
Först ska jag åka på Knatteskuttsavslutning med N och sedan hämta ut smörgåstårtorna och efter det hem och städa och fixa vanliga tårtor. Hm, det är full rulle!
Oftast gör jag mina smörgåsttårtor själv, jag älskar nämligen att fixa och dona och dessutom blir det både billigare och godare, men den här gången fanns inte riktigt tiden där med tanke på tenta och allt. Det blir nog bra ändå. Dem vanliga tårtorna ska jag dock fixa själv. Lillkillen ville ha Nalle Puh på ena tårtan och Musse på andra tårtan så jag har beställt hem tårtoblat som jag ska lägga på tårtorna, får se hur det blir.

Förresten, tentan igår gick helt ok. Det kändes bra, men man kan ju aldrig veta säkert om jag klarade den eller inte. Det var bra många frågor och dessutom var det flera frågor som lärarna hade sagt att vi inte skulle läsa på, lite fult gjort. Det värsta av allt är ju att dem kräver hela 80% rätt bara för att bli godkänd, men jag håller tummarna, ber en bön och hoppas, mer kan jag inte göra.
Nej, nu ska jag fixa frukost och sedan gå och väcka mannen.

Önskar er alla en mysig lördag!

/ Mrsfunky

fredag 9 december 2011

.Två olika världar

Varannan vecka är jag glad, livet leker och jag njuter av min underbara familj och allt som händer i mitt liv. Jag är så glad och tacksam över den familj som jag har, min underbara man som jag älskar mer än ngt annat och våra två små killar, våra älskade små prinsar. Jag älskar er!
Ja, tänk om det alltid vore så enkelt, men det är det inte. Varannan vecka ändras livet och jag är inte samma person, jag njuter inte av livet på samma sätt och det känns fruktansvärt. Det är jobbigt och vissa dagar önskade jag att jag bara kunde få stanna kvar i sängen och ligga där hela dagen. Jag lever mitt liv i två olika världar känns det som ibland och jag hoppas att jag en dag ska kunna leva i bara en värld, att det en dag ska bli bra och att jag kan njuta av livet lika mycket oavsett vecka.

Det är svårt att förklara, det är många känslor inblandade och det kommer aldrig att kunna bli perfekt, men kanske att det en dag blir bättre. Som det är nu kommer det att ta knäcken på oss, glädjen är på väg att försvinna, den rinner ut, är svår att ha kvar. Jag vill inte, vill hitta glädjen varje dag, vill känna mig levande, vill känna kärlek.

Jag tar en dag i taget, men just idag kommer det att bli bra. Idag är första dagen på en bra vecka, längtar efter det, ser framemot att få njuta av livet, vara med min familj och bara ha det bra.

/ Mrsfunky

torsdag 8 december 2011

.Sista rycket

Idag gäller det! Killarna är på dagis fram till klockan tre. Nu är det slutspurten inför tentan, idag måste jag bara fokusera på alla böckerna.
Wish, me luck!

/ Mrsfunky

tisdag 6 december 2011

.Mmmm choklad

Som sagt så älskar lillkillen choklad och frågade man honom vad han önskade sig i paket så var det bara choklad: många choklad" sa han. Sagt och gjort, han fick en 200 grams marabouchokladkaka i present och blev överlycklig. Ikväll fick han ta och smaka lite och satt och mumsade innan det var dags att sova.


Mmmm, choklad!

/ Mrsfunky

.Luciafirande i kyrkan

Ikväll var det luciafirande och julavslutning på kyrkans barntimmar. Det var samling klockan 16:30 för övning och sedan 17:30 var det sedan dags att sjunga och gå luciatåg i kyrkan. Dem var så söta alla barnen och det var roligt att se. Det var dock bra mycket bus på våran lilla N, han hade lite svårt att vara still. Hm, mycket små myror i hans rumpa minsann =)


Här sjunger alla killar "staffan var en stalledräng"

Tre små pepparkaksgubbar

N och två andra små pepparkaksgubbar/gummor

N hittade genast en större pepparkaka som han tydde sig till

Den stora kille försökte ha koll på N under tiden och säga till honom när han busade, men det var inte det lättaste. Som sagt, mycket bus var det men han var sååå duktig på att sjunga och sjöng med i alla sånger och det hördes tydligt när han tog ton. Vår lilla sångfågel! =)

/ Mrsfunky