torsdag 21 augusti 2014

.Fem små hjärtan

Kvällens middag bestod av hemmagjorda frasvåfflor med sylt och grädde, mumsigt värre!

Frasvåfflor:

100 g smör (eller 50 g smör och 0,5 dl vispgrädde) 
3 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
0,25 tsk salt 
4 dl mjölk


Gör så här: 

Smält smöret och låt svalna under tiden du vispar ihop våffelsmeten. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. 
Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken, det smälta smöret och ev grädden till en jämn smet. 
Hetta upp ett våffeljärn och börja grädda.

Servera med grädde och sylt eller bär.

Smaklig måltid!

1 kommentar:

Therese sa...

Mums! Luran ska få välja middag i dag då vi "firar" hennes sista dag på förskolan, kan ana att det lär bli våfflor eller hamburgare då... Önskar dig en verkligt fin fredag och helg, samt hoppas du kryat på dig. Själ envisas min hals att göra ont så jag har inte sprungit på flera veckor :-( "Snor" även bilden om att man ärr jätteviktig, det var ett klokskap som jag gillade! KRAM