måndag 19 maj 2014

.Bruna bananer passar perfekt

Ja bruna bananer passar perfekt att baka på och idag blev det en sats med bananmuffins med lite vit choklad. Hoppas att det blir bra, men kombinationen banan och choklad kan knappt misslyckas. 
 
Bananmuffins med vit choklad

Ingredienser:
 
-50 g smör
  -2 dl strösocker (eller 1 dl farinsocker och 0.5 dl råsocker)
  - 2 tsk bakpulver
  -1 tsk vaniljsocker
-ev. 2 tsk malen kanel
-4 st ägg
  -2 st bananer
-1 msk pressad citron
  -4 dl vetemjöl (eller 2 dl dinkelmjöl fullkorn och 2 dl dinkelmjöl )
- vitchoklad eller chokladknappar
 
Gör så här:
 
Mät upp smör och socker och lägg i en bunke och låt den stå framme så att smöret blir rumsvarmt så att det blir mjukt.
 
Stora muffins: Smörj en muffinspanna med olja eller margarin, alternativt ställ stora muffinsformar på en plåt. Små muffins: Ställ (mindre, ej amerikanska) muffinsformar på en plåt.
 
Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och ev. kanel. Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning.
 
Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik och tillsätt citronsaften. Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet.
 
Hacka vitchoklad eller rör i chokladknappar.
 
Fyll muffinsformarna till ¾ med smet. Stora muffins: Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200°C. Mindre muffins: Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 225°C. Om du använder muffinspanna: låt svalna ett par minuter i muffinspannan innan du försiktigt lossar dem.
 
Muffinsarna blev klart godkända av killarna, vilket är ett bra betyg!
 
/Mrsfunky

1 kommentar:

Therese sa...

Mums! Banankaka är en favorit här så detta är en variant som helt klart borde testas...