lördag 23 februari 2013

.Dyrt eller billigt, kvalitet eller kvantitet

Var och tittade på kök idag och hittade verkligen vårt drömkök. Vi har haft en tjej som jobbar som återförsäljare för Ballingslöv hos oss och hon har ritat upp ett kök som vi idag var och tittade på och med lite ändringar så blev det verkligen precis så som vi vill ha det. Wow, rena rama drömköket, men för mardrömspriser. Köket skulle kosta 244 000 kronor och då tillkommer sedan golv, tapeter, målarfärg, nya möbler och allt annat som kostar runt om som snickare och sådant. Sammanlagt kanske notan skulle hamna på ca 300 000 för ett kök! Vad säger man, vi älskade det! Varenda liten detalj, allt kändes rätt, vårt drömkök, men är det värt det?!

Vi åkte sedan med ritningarna till IKEA för att se om vi kunde få likvärdigt och vad det skulle kosta där. Ungefär samma kök skulle på IKEA kosta 95 000 plus då golv, tapeter, färg, möbler och allt runt om, ca pris 50 000 allt som allt kanske max 150 000 vilket är halva priset mot Ballingslöv. Ja, det är inte lika fint, detaljerna är inte lika perfekta och härliga och nej, jag älskar inte köket, men är det värt 150 000 kronor extra, nej, jag tror inte det. Det känns jobbigt, valet är sååå svårt även om många tycker det borde vara enkelt så är det inte så. 
Det är bara att fundera och titta och känna och hoppas att vilket val vi än gör så kommer det att kännas bra i slutändan.

/ Mrsfunky

Inga kommentarer: