Efter snurrkakorna prövade jag att baka ett par kardemummakakor som blev väldigt goda. Dem gick snabbt att baka och blev väldigt spröda och fina.
Ingredienser:
150 g mjukt smör
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk malen kardemumma
1 1/2 dl pärlsocker
Gör så här:
Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt äggulor, vaniljsocker, mjöl och kardemumma. Arbeta snabbt samman till en deg. Låt vila i kylen 30 minuter.
Dela degen och forma två rullar. Skär varje rulle i 15 bitar. Rulla små kulor och doppa i pärlsocker. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem lite lätt med handen.
Grädda kakorna mitt i ugnen på 200 grader tills dem är gyllene, ca 5-7 minuter. Låt sedan svalna på plåten.
/ Mrsfunky
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar