måndag 21 september 2009

.Marinerad kycklingfilé

På min 30-års fest så bjöd jag bla på marinerad kycklingfilé och det är många som tyckte att det var gott och som gärna ville ha receptet, så här kommer det:

Marinerad kycklingfilé: (5-15 pers)

Ingredienser:
2kg kycklingfilé
Grillkrydda
1,5 dl olivolja
4msk sweet chilisås
2 tsk salt
1 paket djupfrysta franska örter
1 dl klippt gräslök
2 hackade vitlöksklyftor
1 citon, rivet skal och saften

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Gnid in filéerna med grillkrydda, sätt in i ugnen tills dem är klara. Vet ej hur länge, man får skära och se.
Blanda under tiden ingredienserna till marinaden.

Låt köttet vila en stund efter att dem är klara, skär sedan upp dem i skivor och lägg upp på ett uppläggningsfat eller i en burk. Jag lät dem ligga i en burk över natten.
Häll sedan över marinaden och låt stå ett tag.

Servera med ngt gott till!
Smaklig måltid!

Inga kommentarer: