torsdag 12 augusti 2010

.Kärleksmums eller snoddas?

Slängde ihop en sats med kärleksmums idag på förmiddagen och det blev inte alls dumt. Mmm, hade lite hackad choklad i och det blev ju ännu godare. Farligt, farligt!

Kärleksmums:
(recept från Leila Lindholm- a piece of cake)

Ingredienser
Till 1 plåt:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)

Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.



Mmm, snacka om ljuvligt god! =)


1 kommentar:

Elin sa...

Känns som det blivit lite fel i receptet här, eller ska det verkligen vara 22 dl vispgrädde i garneringen och 55 ägg i smeten ;-) Låter jättegott iaf, duktg du är!! Hoppas N blir frisk från magsjukan snabbt oxå!
Kramar