torsdag 26 februari 2015

.Det är lite för mycket nu

Just nu känns det som om ngn har ngt emot oss. Det är så mycket saker som strular nu och så fort den ena saken har löst sig så dyker det upp nya problem. Jag blir tokig! Jag hoppas verkligen att saker och ting löser sig nu annars vet jag inte vad vi ska göra. Det är lite för mycket nu.

onsdag 25 februari 2015

.Jag borde

Jag borde:
träna mer
äta bättre
höra av mig till mina vänner oftare
skratta mer
läsa mer böcker
vara ute i naturen mer
dansa mer
gå i kyrkan mer
träna italienska oftare
ta mig tid till att bara vara
 
Jag borde inte:
Äta så mycket onyttigt
Tjata så mycket på mina barn
Sitta så mycket med min telefon
Tänka så mycket på alla saker jag borde göra, utan istället leva här och nu och njuta av varje sekund av mitt underbara fantastiska liv som jag får äran att leva.
 
Är så tacksam över det liv jag har fått!

/ Mrsfunky

tisdag 24 februari 2015

.Att våga pröva nya saker

Har precis skjutsat N och hans kompis till dansen. Nu är det ca en timmes väntan innan dem är klara, men om ca 50 minuter får vi gå in och titta vad dem har lärt sig idag. Det är roligt att se dem dansa, han är så duktig min stora kille. Det är andra terminen nu han går på dans, men tyvärr tror jag inte att han ville fortsätta till hösten. Dem har en ny danslärare den här terminen och han tycker inte om henne. Den förra var mycket bättre. Nåja, vill han inte fortsätta i höst så är det upp till honom. Det är i alla fall kul att han har prövat på dans ett år.
Själv skulle jag inte klara av att dansa dem stegen som dem dansar, jag skulle göra bort mig totalt. Jag har verkligen ingen koordinationsförmåga.

lördag 21 februari 2015

.The best makeup

.Fotboll hela dagen lång

Idag har jag varit i Askersund hela långa dagen. Det var samling redan kl sju på morgonen för gemensam färd mot Askersund och fotbollscup. Vilka kämpar dem var Kumla IFK, så otroligt duktiga. Dem förlorade alla matcherna men dem hade riktigt kul ihop och det var en sådan laganda och glädje hos killarna. Laget delades in i två lag och ena laget spelade fyra matcher och det laget N var med i spelade fem matcher. Det var en lång och intensiv dag men det var samtidigt kul att få se dem kämpa.
Det var en stolt kille som gick fram och tog emot sin medalj efter att alla matcher var slut.

fredag 20 februari 2015

.En tur med sparkcykeln

Innan lunchen tog jag och killarna en uppfriskande och härlig promenad. Jag gick och killarna hade sina sparkcyklar med sig. Det känns faktiskt som om våren är på ingång snart. Nu längtar jag till vår, värme och sol. Vem vet, kanske kommer det fortare än vi anar.

.Att bli helt överraskad

I förrgår kom mannen hem med ett paket till mig bara sådär. Han hade varit på MQ och köpt en snygg Filippa K klänning till mig. Den var riktigt snygg och satt perfekt på. Min underbara man, han kan han.

Jag blev helt överraskad, hade inte väntat mig det, men det är just det som är roligt, att få överraska ngn utan en speciell anledning.


Just den dagen hade jag känt mig som värsta monstermamman och inte alls varit på humör, men när mannen min sedan kom hem med paketet var det inte långt ifrån tårarna. Jag blev så glad! 

Tänk vad små saker kan göra andra människor glada.

/ Mrsfunky

torsdag 19 februari 2015

.För att jag är värd det

Ibland behöver man tid för sig själv, avkoppling, lugn och ro och bara rensa tankarna och njuta av att få vara utan en massa krav och måsten.
Jag har bokat en natt och en dag på Selma Spa i Sunne. Jag ska njuta ensam, äta god mat, träna, läsa böcker, ta behandlingar och bara få rå om mig själv från kropp till tå. 

Jag behöver det och jag längtar verkligen!



Sitta själv i bastun och njuta av värmen som sprider sig. 


Äta god hotellfrukost och sitta länge och bara njuta


Trerätters middag


Kanske ett pass i gymmet eller en joggingtur i spåren utanför


Det finns mångas behandlingar att välja på


Ta en simtur i poolen eller sitta och slappa i bubbelpoolen.

Jag har inte gjort så många saker själv sedan jag träffade min underbara man. Jag har åkt med honom eller haft med mig andra kompisar, men den här gången känner jag att jag behöver åka själv.

Varför är man så rädd för att vara ensam?

/ Mrsfunky

.Att förbereda inför sommaren

Har köpt hem en massa fröer nu så idag på eftermiddagen ska jag förså både tomater och chili så jag sedan har till sommaren. Skulle bara vilja ha det där jättestora växthuset också, men den som väntar på ngt gott. Jag har hittat ett härligt växthus som jag vill ha men det kostar en del så jag har inte råd att köpa det i år. Jag hoppas kunna köpa ett till nästa sommar istället.
Tänk va, nu går vi mot varmare tider och om bara några veckor är det vår och sedan sommar. Nu längtar jag verkligen till våren och sommaren, bara ben, kaffe ute på terrassen och turer med båten. Jag hoppas på en varm och underbar sommar som håller i sig långt in på hösten.

.Värmande soppa

Det är helt underbart att laga mat i crock-poten och veta att det sköter sig självt. Innan frukosten imorse förberedde jag allt och sedan lade jag i alla ingredienser till gulaschsoppa och ner med det i crock-poten och ikväll är soppan klar. Smidigt, skönt och superenkelt! Det var absolut den bästa julklappen som jag fick. Man kan använda den till det mesta och det bästa av allt är ju att man inte behöver passa maten utan det sköter sig självt och sådant gillas.

onsdag 18 februari 2015

.För mycket hund

Idag har jag och killarna varit hos mina föräldrar och hälsat på. Det var länge sedan vi var hos dem nu så det var verkligen kul att få spendera dagen med mamma. Min lillebror bor fortfarande hemma hos dem och då även hans stora hund, en stor hårig Leonberger. Jag är inte överförtjust i hunden och idag var han bara för mycket. Han gav sig på killarna flera gånger på ett sätt som inte var ok, så idag var han inte mycket värd i mina ögon. Jag ser verkligen fram emot den dagen då mina föräldrar inte har ngn hund hemma hos dem. Tänk vad skönt det vore.

.Mina ögonstenar

Mina killar är mina ögonstenar. Dem förgyller mitt liv och varje dag med dem är en gåva. Jag är så tacksam att just jag får äran att vara deras mamma. Dem ger så mycket kärlek och glädje, mitt liv vore inte lika härligt utan dem.

fredag 13 februari 2015

.Fredagsmums

Idag köpte vi hem semlor till fikat, lite fredagsfika måste man ju ha, eller varför inte fira in sportlovet som började för killarna redan idag. Ibland kan små saker göra en hel dag. Det behöver inte vara så mycket, det räcker med en semla till fikat på fredagen eller att killarna städar sina rum själva utan gnäll. Småsaker som gör mig glad!
Jag ser framemot ett härligt sportlov med mina älskade killar och det kan inte börja bättre. 

tisdag 10 februari 2015

.Vackra färger på himlen

Ikväll var det en fantastisk himmel, alldeles rosa och otroligt vacker. Vilken otrolig Gud som har skapat allt detta.

.Att våga testa något nytt

På fredag kväll får vi trevligt besök av goda vänner och till fikat tänkte jag försöka fixa ngt nytt som jag inte har gjort förut. Oftast kör jag på säkra kort, ngt som jag har gjort förut, men denna gång sprang jag över ett riktigt smarrigt recept som jag vill pröva. 

Bars med vaniljglass, mandelcrisp och toffeesås 
av Tina Nordström Tina på besök, 
 Antal portioner: 4-6 
Världens bästa efterrätt? Troligtvis! Kaksmulor, glass, kolasås och färska bär... mums! 

 Ingredienser 
500 g chocolate chip cookies 
150 g mandelmjöl eller hasselnötsmjöl 
125 g smält smör 
2 nypor havssalt
 2 l vaniljglass 
4 dl dulce de leche (kolasås) 
 färska hallon och vinbär till servering 

Gör så här 
Klä en bakform med måtten 30x18 cm med bakplåtspapper. Smula kakorna och blanda dem med fingertopparna med mandelmjöl, smält smör och salt till en smulig massa. Tryck ut hälften av smulorna i botten av formen och låt formen stå i frysen i cirka 15-20 minuter.

 Ta ut formen och fördela glassen till ett jämnt lager på smulorna. Tryck till ytan med en bakspatel eller stekspade. Låt stå i frysen igen i minst 45-60 minuter så att glassen "sätter sig". 

Värm försiktigt kolasåsen i en kastrull så att den går att hälla. Ta ut formen ur frysen och ringla toffeesåsen över glassen, sätt in i frysen igen och låt stelna.Täck alltsammans med resten av kaksmulorna och låt formen stå i frysen igen i minst 2 timmar innan servering. 

Skär i bitar som du gärna kan linda in lite snyggt i brunt bakplåtspapper vid servering. Det går förstås också bra att servera barsen på tallrikar med färska bär som tillbehör.


/ Mrsfunky

.Älska mer, skratta mer, ge aldrig upp



/ Mrsfunky

.Att våga minska på kraven

Det finns mycket saker som stressar en och inte blir det bättre av att man har sådana höga krav på sig själv och allt runtom. Jag har känt ett tag nu att det blir för mycket jag har valt att försöka stressa mindre och minska på kraven. Det är inte lätt, men en sak som har hjälpt mycket är att jag har tagit bort Facebook och inte är inne där längre. Jag ser om ngn skickar meddelande till mig, men mer än så är det inte. Vilken befrielse, det känns så bra. Jag saknar det inte alls. 

Jag blev stressad av att se vad alla gjorde på Facebook, hur mkt dem tränade, vad dem åt och inte åt, vad dem gjorde med sina barn etc, etc. Nu slipper jag den stressen och kan göra vad jag vill utan att jämföra mig med alla andra och hur dem lever sitt liv. Visst, jag har fått kontakt med många människor på Facebook som jag inte hade kontakt med annars, men å andra sidan är dem ingen större del av mitt liv ändå. Mina riktiga vänner och min underbara familj och andra nära och kära som betyder ngt dem finns där oavsett om jag är på Facebook eller ej.

Som sagt, jag ska försöka minska på kraven där jag kan och jag har kommit ett steg på väg och det känns bra.

/ Mrsfunky

.Bättre start på dagen kan man inte ha

Imorse efter att ha lämnat killarna i skolan tog jag en uppfriskande joggingtur i morgonkylan. Det var riktigt skönt och känns bra att börja dagen med ett träningspass. Ännu bättre känns det när man kommer hem och får fixa lite frukost. Idag blir det en god smoothie gjord på havredryck och blåbär och hallon och till det en knäckemacka med kokt ägg. Bättre start på dagen kan man nog inte ha.

måndag 9 februari 2015

.En helt vanlig dag

Vakna, gå upp, väcka killarna
Se till att dem tar på sig, fixa frukost
Äta frukost, skicka iväg killarna till skolan
Hem och byta om, till gymmet
Träna, svettas,andas
Hem och duscha, byta om
Åka och veckohandla
Packa upp och in alla varorna
Äta lunch med mannen
Hem och hämta killarna
Lillkillen har en kompis med sig
Utfodra barn
Slappa med en tidning, blogga lite
Hämta barn, fixa mat
Ta reda på tvätten
Åka på träning med stora killen
Hem och fixa mat,
Se till att killarna duschar
Få killarna i säng
Slappa framför tv:n

Ja ungefär så ser den här dagen ut, en helt vanlig dag i mitt liv.

/ Mrsfunky

.Minisemester i Italien

I maj ska mannen min på kurs nere i Bologna i Italien och då tänkte jag passa på att följa med. Det är ju inte varje dag man får chansen att åka till Italien. Det blir en liten minisemester för mig och mannen från onsdag till lördag. Medan mannen är på kurs får jag gå runt på stan och titta, kanske shoppa lite eller bara sätta sig på torget med en bra bok och en god italiensk glass. Jag älskar verkligen Italien, hade jag inte varit född i Sverige hade jag velat vara född i Italien.





Maten i Italien går inte av för hackor, det är verkligen en njutning för både öga och mage. 


Bologna är en stad där det finns mycket att se och göra.


Mm, den italienska glassen är den bästa som finns.


Vi har inga planer för sommaren, så den här resan i maj får bli vår lilla minisemester och sedan i sommar får vi se vad vi hittar på. Blir det en härlig sommar så lär vi spendera många dagar ute på sjön.
Oh, nu längtar jag verkligen till våren och sommaren. 

/ Mrsfunky

.Att leva en månad i en dröm

Jag har länge drömt om att åka till Thailand och att få vara där några veckor. Drömmen lever kvar och förhoppningsvis så blir den sann ngn gång. Tänk att få tillbringa en månad i landet, bada, sola, snorkla, äta god mat, gå på djungeltur, rida på elefanter, hyra en moped och ta sig runt, shoppa loss i Bangkok, etc...
Jag älskar att resa och vill gärna resa med familjen och upptäcka nya platser och länder. Det bästa med att resa är ändå att få vara med familjen utan krav och måsten. Kvalitetstid när det är som bäst. 












Ja, jag kommer att fortsätta att drömma och vem vet, en vacker dag kanske drömmen blir sann.

/ Mrsfunky

fredag 6 februari 2015

.En tallrik smått och gott

Ikväll bjöd jag familjen på restaurang för att fira att mannen är hemma igen. Killarna åt kebabtallrik och jag och mannen mumsade på tapas. Oh vad gott det var, men oj vad mätta vi blev. Den här gången var det mycket som vi inte orkade. Vi hade en mysig kväll tillsammans. Det känns skönt att ha familjen samlad igen.

.Krama om

Äntligen är min älskade man hemma igen och det känns helt fantastiskt. Som jag har saknat honom. Jag har kramat om honom flera gånger under dagen och det kändes jobbigt att behöva åka till jobbet ikväll igen. Nu är han i alla fall hemma och han har haft det bra,vilket är huvudsaken. Oh vad jag älskar denna man.

onsdag 4 februari 2015

.Snart får jag krama honom igen

Imorgon kväll kommer äntligen min älskade man hem igen. Som vi har saknat honom. Jag längtar verkligen efter att få krama om honom igen. Tråkigt nog så jobbar jag så jag får klara mig tills på fredag morgon, då ska jag kasta mig om halsen på honom och inte släppa taget på länge. Min älskade man, min andra hälft, min trygga borg. Vad gjorde jag utan honom, min själsfrände.

.Glass funkar i alla väder

Ja visst är det så. Oavsett väder så går det alltid ner lite glass.
Ikväll började lillkillen på barngympa i Hardemo. Det var ca 8-9 barn födda 09 och 08 som sprang runt och busade och hade kul. Det byggdes hinderbana som barnen älskade och jag blev varm i kroppen när jag såg lillkillen springa runt där och göra saker som han inte gjort förut, som att stå på huvudet samt att gå balansgång på ganska hög höjd. Det är alltid roligt att se när dem upptäcker nya saker och lär sig ngt nytt.
Efter gympan åkte vi till donken för att inta kvällsmaten, vilket uppskattades av killarna. Det blev kyckling och hamburgare och på vägen hem blev det även varsin glass trots kylan. Som sagt, glass funkar i alla väder.

tisdag 3 februari 2015

.Mys i vardagen

Att tända en brasa och sitta framför kakelugnen med en bra bok, det är inte helt fel. Lite mys i vardagen behöver inte vara mer än så.
Killarna har varsin kompis hemma och jag passar då på att läsa och bara ta det lugnt. Ibland är det nästan lugnare hemma fastän det är dubbelt så många barn.

.Sköter sig själv

Det bästa julklappen var helt klart min crock-pot. Den är helt underbar, har använt den en hel del. I söndags gjorde jag köttfärslimpa i den, satte den på 7 timmar, den tillagades medan vi var på fotboll. Det var bland den godaste köttfärslimpan jag har ätit. Idag jobbar den igen och den här gången är det köttfärssås. Det är så skönt att inte behöva passa maten och att du kan göra annat under tiden. Sedan är det bara att sätta på det du ska äta till, pasta, ris eller potatis. Enkelt och skönt!

måndag 2 februari 2015

.Att finna lyckan

.En vinterpromenad

Idag på förmiddagen efter att jag hade lämnat killarna, hunnit städa av övervåningen och sedan veckohandlat så tog jag mig en härlig och uppfriskande promenad i det vackra vinterlandskapet. Det är nästan magiskt vackert ute just nu, helt otroligt. Oh vad jag älskar sådana här vintrar.