fredag 31 oktober 2014

.Ett annorlunda tivoli

Efter maten tog vi med kusinerna till den nya lekparken som precis har öppnat i Kumla. Dem hade invigningen i onsdags. Vi skulle bara åka dit och titta lite, men det gick ju inte när man har fem barn med sig. Det blev mycket lek och snurr bland alla roliga saker. Det lär bli många besök i det tivolit framöver.

.En sväng till toppen

På förmiddagen idag blev det en tur till Kvarntorpshögen med kusinerna. Vi hade bestämt träff där och sedan tog vi en lugn promenad upp för trappan och sedan gick vi och strosade uppe på högen och tittade på alla fina konstverk. Det var kallt, men skönt med frisk luft. Efteråt följde kusinerna och syrran med hem och åt lunch och fikade lite.
Vi har haft en riktigt mysig dag tillsammans. Kul att äntligen hinna ses lite.

.Lite mera Astrid

Vi hade underbara dagar nere på Astrid Lindgrens Värld. Jag kan verkligen rekommendera ett besök där på höstlovet. Det är så mysigt och härligt, med eldar tända lite här och var, höstmarknad och en massa teatrar och sångstunder. Att dessutom få spendera så mycket tid med mina älsklingar det är verkligen ett plus.

tisdag 28 oktober 2014

.Vackra härliga höstdag

Vilken underbar höstdag vi har haft idag. 15 grader varmt och sol, kunde inte ha haft bättre väder. Vi har haft en mysig dag och killarna har haft så kul. Vi har tittat på flera olika teatrar, vi har sjungit och vi har strosat runt bland alla marknadsstånd. Vi ser framemot ytterligare en härlig höstdag på Astrid Lindgrens Värld imorgon.

.Inte alltid lätt att sova

Nej jag ska inte säga att det alltid är lätt att vara på semester, speciellt inte när den man åker med snarkar så mycket så inte ens öronpropparna räcker till. Lägg därefter till två killar som inte ville somna på kvällen och som sedan vaknade alldeles för tidigt på morgonen.
Hm, det kommer att bli en lååång dag och en tidig kväll.

måndag 27 oktober 2014

.Minisemester

Jag och killarna tog med mamma/mormor på en liten minisemester till Vimmerby. Vi bor i en liten stuga på campingen vid Astrid Lindgrens Värld och imorgon väntar ett besök där. Det ska bli riktigt mysigt. Ser framemot två mysiga dagar med mina hjärtan.

fredag 24 oktober 2014

.Tjäna mer jobba mindre, jobba mer tjäna mindre

Ja det är en fråga som inte är så enkel. Jag jobbar ju som ni vet natt och är därför ledig ganska mycket. Jag jobbar inte heltid utan det blir ca 80% vilket är ungefär 12 nätter på 5 veckor. Jag jobbar vill säga ganska lite men tjänar ändå om man räknar med min ob ungefär som en heltid dag. Jag trivs bra med mitt jobb men det är mycket runtom med kliniken och ledningen som tyvärr gör att man inte trivs så bra som man borde. Att jag jobbar natt är ett plus för då slipper jag mycket av tjafsen och det som är på dagarna. 
Nu har flera av mina kära kollegor sagt upp sig och ska börja inom primärvården. En av dem är en av tjejerna som jag läste barnmorska med och som jag har haft mycket kul med. Det känns tråkigt och jag kommer verkligen att sakna henne. Har flera gånger funderat på att börja inom primärvården istället men då måste jag börja jobba dag och det betyder att jag kommer att jobba mycket mer och tjäna mycket mindre. Är det värt det!?

Just nu tror jag inte att det är det. Skulle jag börja jobba dag skulle killarna få gå på fritids varje dag till kl 17. Jag skulle få mindre tid till mina barn, mindre tid hemma, större bensinräkningar eftersom jag skulle åka varje dag. Jag skulle inte hinna träna på samma sätt och ja hur skulle jag hinna med att städa och handla och allt som man även måste göra. 

Nej, mitt jobb har en hel del nackdelar, men än så länge väger fördelarna upp nackdelarna. Vad framtiden för med sig och hur det blir, det får vi se sedan. 

/ Mrsfunky

.Veckans kasse v 43

Den här veckan har vi haft Linas Barnkasse och som vanligt är det en härlig meny som vi älskar. 

Veckans meny:


Vardagskebab med couscous och morotspiffig sås

Den här rätten var jättegod och killarna älskade verkligen köttet och mumsade i sig ordentligt.

Den får 4,5 av 5 funkys


Skomakarlåda med baconströssel och potatispuré

Även denna rätt får tummen upp, en härlig klassiker med goda smaker.

5 av 5 funkys


Fina fisken med persiljesås och piffiga ärter

Denna rätt har vi ännu inte hunnit testa, men fisk brukar gå hem hos killarna och även hos oss.



Mexicanapaj med grönsaksplock och gräddfil

Ikväll ska vi laga denna härliga köttfärspaj, men vi kommer nog att göra den lite mer åt tacohållet. 



Kyckling i krämig paprikasås med sugrörsspaghetti

I tisdags åt vi kyckling och den var fantastiskt god. Det är kul att inte jämt äta köttfärs till pasta utan att få testa lite nya såser och rätter. 

Den fick 4,5 av 5 funkys

/ Mrsfunky

.Färgen är där

Det går sakta men säkert framåt med vårt garagebygge. Nu är färgen på plats. Det ska målas igen och dem vita detaljerna ska dit, men det är på gång. Det känns riktigt bra!

.I'm not perfect

.Mello 2015

Idag släpptes biljetterna för Melodifestivalen 2015. I år är en av delfinalerna i Örebro, så då passade jag på att boka platser till det. Killarna kommer att älska det, dem är galna i Melodifestivalen, en kul överraskning för dem. Hade gärna velat boka stora finalen, men då är inte jag och mannen hemma. 



/ Mrsfunky

måndag 20 oktober 2014

.Drömmen om sol och värme

Sitter och ska inta frukost och drömmer mig bort till varmare breddgrader. Tänk vad skönt det vore att få åka till ngt varmt och soligt land och sedan stanna där över vinterhalvåret. Härligt! När vi blir pensionärer ska vi bo i Thailand över vintern har vi bestämt, får se framemot det även om det är sååå många år kvar.

söndag 19 oktober 2014

.Mer högt än lågt

Efter lunchen gick vi hela familjen till lekparken. Killarna cyklade och jag och mannen gick. Väl där så hittade N några träd som han klättrade upp i. Han är en riktig klätterapa, ju högre desto bättre. Han är mer högt än lågt. Lilleman däremot föredrar att gunga. Tur att dem är olika, det är ju charmen med barn. Tänk vad tråkigt det vore om alla var lika.


Lilla klätterapan, ju högre upp desto bättre 


Älskar hösten och alla dess härliga färger



Lillkillen föredrar att gunga före att klättra

/ Mrsfunky

lördag 18 oktober 2014

.Pumpakungen

Om ca två veckor är det halloween, men vi tjuvstartade redan idag och killarna fick göra varsin halloweenlykta. Dem stod länge och försökte gröpa ur pumporna men tillslut fick jag hjälpa dem. Resultatet blev riktigt bra och till kvällen ska vi inviga dem och tända dem.
Jag är inte så mycket för halloween, men lite brukar jag fixa, om inte annat för killarnas skull.

.Känner inte igen mig

Var och kollade synen igår, har nämligen haft en hel del huvudvärk på sistone samt blivit yr och konstig när jag har suttit framför skärmar. Mycket riktigt, jag var visst översynt tror jag och skulle behöva glasögon mest på kort håll men även vid tex bilkörning. Det kommer väl sluta med att jag har dem hela tiden.
Prövade flera olika och ja, det är ju inte lätt att bestämma sig för vilka jag vill ha. Det kommer att dröja en stund innan jag vänjer mig vid att se mig själv med glasögon.

.Bästa efterrätten

Har förberett efterrätten inför kvällen då vi ska ha gäster. Pannacotta är verkligen min favorit och är vi i Italien så blir det åtminstone några gånger jag äter det. Jag älskar allt som hör till Italien, borde nog ha bott där. Jag är kanske en italienska i en svensk kropp 😃

onsdag 15 oktober 2014

.Med potatis kommer man långt

Tänk så mycket gott man kan göra med potatis. Ikväll blev det raggmunk med bacon istället för fläsk och till det rårörda lingon och morötter. Mumsigt värre! Det uppskattades av både liten och stor.
Vanlig enkel husmanskost är nog det godaste man kan äta.

tisdag 14 oktober 2014

.Vänner fyller livet

Jag är så glad över att jag har så många härliga vänner i min närhet. Vänner som jag kan prata om allt med och som det inte gör ngt att man inte ses på flera veckor, det känns ändå som om det var igår. Det är äkta vänskap det. 
Idag har jag träffat en av dessa vänner. Vi hade inte setts på några veckor, men det kändes som om det var igår. E kom över hit efter jobbet och hade köpt med sig lunch. Vi käkade lite, pratade och drack kaffe.
Tack vännen för idag, är så glad att jag har lärt känna dig.