söndag 31 augusti 2014

.Lite mer variation på maten

Jag älskar Linas Matkasse, det ger lite mer variation på maten och dessutom slipper man själv komma på vad man ska äta. Den här veckan har vi ätit fyra av fem rätter hittills och alla fyra har varit helt fantastiskt goda och får fyra av fem funkys.
I fredags åt vi: chicken carbonara med knaprigt parmaströssel och idag åt vi: rissallad med bräckt kassler och melon.
 
Har ni funderat ett tag på matkasse men inte vet vilken ni ska välja kan jag varmt rekommendera Linas Matkasse. Vi har haft den i flera år nu och är såå nöjda.
 

fredag 29 augusti 2014

.Soulmates, meant to be

Det finns inga ord, kärleken är så stor. Älskar denna man mer än ngt annat, kan inte beskriva mina känslor för honom.
Vi är menade för varandra, det är vi två för evigt.

.Blir man för stor för kramar

Det finns så mkt kärlek att ge, så mkt kärlek att få. Kärleken till mina barn är större än det mesta, finns inga ord att beskriva.
Jag är så tacksam för att jag får äran att vara deras mamma, är så välsignad.
Min stora kille spelar så tuff ibland men sedan kommer han och kryper upp i famnen och ska kramas och vill ha kärlek. Det är underbart, det är härligt och jag önskar att det alltid ska vara så, att dem aldrig blir för stora för mammas kramar.

.Bästa kollektionen ever

Me and I´s höst kollektion har äntligen släppts och den är nog den bästa ever. Det finns så mkt fint till hösten och jag önskar att min plånbok var större så jag kunde köpa allt.
Som vanligt tycker jag att dem har mer till vuxna än till barn så jag tror inte det blir så mkt till barnen i höst. 

Är ni sugna på att komma och klämma och känna på kläderna eller bara umgås och ta en fika är ni välkomna söndag 14/9 kl 14:00, för då har jag en visning hemma. 



Den här underbara mössan och sjalen vore perfekt nu lagom till hösten


En härlig tunika eller varför inte en klänning


Ett par snygga slimjeans med slitna effekter


En kavaj som är snygg både till jeans och till finbyxor


En skön sweatshirt i svart som är perfekt till jeans


Bara älskar färgkombinationen på denna tröja till barn


Ett par bruna mysisar till hösten skulle passa fint till lillkillen


Ett par snygga jeans till killarna


En underbar tunika som är oversized upptill och slim nertill, skitsnygg till höstens alla träffar

Ja mkt fint finns det, det gäller nu bara att välja vad jag allra mest vill ha.

/ Mrsfunky

onsdag 27 augusti 2014

.12 kilo mos

Idag kom mina föräldrar över på förmiddagen. Vi hade bestämt att vi skulle göra äppelmos av alla äpplen som vi har. Sagt och gjort, det blev ca 12,6 kilo äppelmos, 6 kilo till mig och 6 kilo till mamma och pappa. Nu har vi så vi klarar oss ett bra tag.

.Lite smak av Asien

Den här veckan har vi Linas Matkasse och veckans meny är som vanligt väldigt god.
Ikväll åt vi den andra rätten ifrån menynDet blev lövbiffswok med syrlig limesås och sesamfrön serverat med nudlar och broccoli. Kanongott, får fyra av fem funkys i betyg.

.Lite lyxigare och godare

Dagens lunch bestod idag av ceasarsallad a la Funke, med grillad kyckling, bacon och röd lök. Till det ett nygräddat vitlöksbröd som blir pricken över i. Mumsigt värre! Skulle lätt kunna äta det flera gånger i veckan.
Det är gott, nyttigt och mättande, tre saker i ett.

tisdag 26 augusti 2014

.Hösten är på ingång

Imorse efter att jag hade lämnat killarna i skolan så tog jag mig en powerwalk på ca en timme. Jag hade egentligen tänkt att ta en joggingtur, men förkylningen har inte helt släppt taget så jag tror det är bättre att vänta några extra dagar innan jag kör igång på allvar. Dessutom är det ju bättre med lite träning än ingen alls, eller...?
Det var lite ruggigt och kallt, det känns att hösten är på ingång. Naturen just nu är underbar, träden som är överfulla med rönnbär, svampar som växer i skogen, sniglarna som sakta släpar sig över vägen. Ja, nu är det snart höst! 🍁🍂

måndag 25 augusti 2014

.Veckans bilder v 34

Här kommer några av förra veckans bilder ifrån Instagram:

.Vet jag ens vad jag vill

Är på jobbet, just nu är det ganska lugnt. Kan vara skönt ibland med lugna nätter, tid att tänka och bara vara, tid att fundera på vad jag vill med mitt liv. Jag älskar att förlösa, men jag vet inte om jag vill göra det. Är jag verkligen hemma på förlossningen eller inte? Är det där jag ska vara, eller ska jag vara på gyn och BB? Just nu roterar jag emellan förlossningen och gyn och jag trivs bra med det, men jag är inte helt säker på om det är det jag vill.
Vad vill jag med mitt yrkesliv? Är jag på rätt ställe eller inte?

Jag vet inte vad jag vill, men en sak vet jag och det är att jag ska fundera nu i höst hur jag vill göra och sedan ta ett beslut till våren. Ja, så får det bli.

lördag 23 augusti 2014

.Tre x skor

Ja skor är ngt som jag älskar att köpa och alltid har gjort. Jag har alltid så länge jag kan minnas köpt många skor och när jag fick barn så fanns det ju ännu fler att köpa till, vilket är ett plus. Igår var jag i shoppingtagen igen och köpte tre par skor till min stora kille. Han behövde nya innegympadojor, nya innefotbollsskor samt nya höstskor. Jag vet, egentligen kanske det hade räckt med ett par innegympadojor men jag tyckte han skulle ha ett par särskilda till fotbollen. Kanske lite fånigt, men älskar man skor så gör man och jag har nog lyckats föra över den lilla genen till båda killarna.

.En dag på planen

Vi gick upp tidigt imorse trots att det var lördag. Matsäcken skulle göras, väskan skulle packas och träningskläderna skulle läggas fram. N och hans lag skulle spela poolspel här i Kumla idag och det var samling redan kl nio. Sagt och gjort, kl nio var vi på plan och sedan var vi inte hemma igen förrän strax innan kl två. Fyra matcher var spelade dem olika lagen, och N's lag vann två stycken och förlorade två.
Dem var så duktiga och kämpade bra allesammans. Vilka killar det är i laget, dem kan gå långt 😃
Ja det lär bli många fler förmiddagar på fotbollsplaner i länet, så det är väl bara att vänja sig.

fredag 22 augusti 2014

.Röda och gröna små äpplen

Vi har äpplen så vi kan sälja i år igen. Det lär bli till att slänga ihop lite äpplepajer som jag kan slänga i frysen, samt fixa en stor sats med äppelmos. Tur att man kan variera det till det oändliga.

.Nybygget går framåt

Det går framåt med vårt bygge, nu börjar man se hur det kommer att se ut. Om några månader är det klart och kan börja inredas vilket vi ser framemot.

torsdag 21 augusti 2014

.Fem små hjärtan

Kvällens middag bestod av hemmagjorda frasvåfflor med sylt och grädde, mumsigt värre!

Frasvåfflor:

100 g smör (eller 50 g smör och 0,5 dl vispgrädde) 
3 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
0,25 tsk salt 
4 dl mjölk


Gör så här: 

Smält smöret och låt svalna under tiden du vispar ihop våffelsmeten. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. 
Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken, det smälta smöret och ev grädden till en jämn smet. 
Hetta upp ett våffeljärn och börja grädda.

Servera med grädde och sylt eller bär.

Smaklig måltid!

.Ett riktigt bullbak.

Idag på eftermiddagen blev det bullbak härhemma. Hade ju lovat att baka bullar till poolspelet på lördag, så det var bara att gilla läget. Synd bara att det inte blev så många över till oss hemma, men då får jag anledning att slänga ihop en till sats ngn annan dag.

Kardemummabullar:

150 g smör 
5 dl mjölk 
50 g jäst
1/2 tsk salt 
1-1 1/2 dl socker 
2 tsk malen kardemumma 
Ca 1,3 liter vetemjöl


Pensling: uppvispat ägg 

Garnering: pärlsocker


Det ska helt klart vara kardemumma i bullarna, mina favoriter. 
Det blev riktigt goda bullar, fick tummen upp av både mannen och killarna.


måndag 18 augusti 2014

.Har ingen bebis längre

Känns nästan lite vemodigt, åren går så fort. Idag började min lilla bebis i förskoleklass. Tänk va, inga dagisbarn längre utan nu har jag bara två skolbarn. Det var en förväntansfull och spänd liten kille som gick med sin nya väska på sig och fick träffa sin klass. Det är en lagom stor klass på 18 barn, kommer nog att bli toppen.
N började i första klass och även han tyckte det var spännande att börja med ny fröken och allt. Mina älskade killar, dem är inte så små längre. Ibland skulle man vilja stoppa tiden litegrann och bara ha dem små ett tag till, få krama om dem och känna deras närhet.

lördag 16 augusti 2014

.Inget lopp här inte

Jag har åkt på förkylningen ifrån hell tror jag, var länge sedan jag var så här risig. Jag blir andfådd bara jag går upp i trappan, minsta lilla ansträngning gör att jag bokstavligen rinner bort, jag har ont i lederna så jag vet inte vad, näsan rinner och hostan är hemsk. Dessutom vill inte febern helt släppa taget. Nej, bättre slut på min semester kunde man ju ha. Det värsta är ju att jag skulle ha sprungit midnattsloppet idag med en kompis, men det sket sig. Jag skulle inte orka ta mig runt en km som jag mår nu.
Jag hade verkligen sett framemot en dag i huvudstaden, men vad gör man. Får satsa på nästa år istället.

torsdag 14 augusti 2014

.Fel slags tandborste

Ibland kan det bli så fel. Jag var och handlade igår tillsammans med N och vi skulle bla köpa nya tandborstar till killarna. N hittade en häftig med spiderman på som han ville ha. Tyvärr fanns det bara en enda, men han fick köpa den. Jag valde en annan tandborste till lilleman med skor på, jag tänkte nämligen att han skulle bli besviken om han inte fick ngn ny tandborste. När han såg sin nya tandborste var besvikelsen stor, han ville minsann inte bara ha en tandborste med skor på, dessutom fula skor. Stackarn, jag fick övertala honom att ens borsta tänderna med den, men det gick tillslut. Lilla gubben, inte lätt att vara liten. Nästa gång blir det en tandborste med spiderman på istället.

.Du är jätteviktig

Allt detta prat om hur man ska se ut och inte se ut, att man ska vara snygg, smal och stark. Du duger som du är, du är jätteviktig! Tänk om vi alla kunde komma ihåg det och att vi kan vara nöjda och se oss själva med skaparens ögon.
Jag är inte där riktigt än, men jag har kommit en bra bit på väg och har accepterat att jag inte kan se ut som jag gjorde när jag var 20. Jag är snart 35,  har fött två barn och ja då kan man inte se ut som en sticka med stl 34 i midjan.( Sen att vissa kanske gör det av olika anledningar hör inte hit.)Jag ska jobba med mig själv ännu mer så jag faktiskt kan acceptera hela mitt yttre och inte bara vissa delar.
Jag är jag och jag är inte perfekt, men jag duger som jag är!

onsdag 13 augusti 2014

.Blir det ngt lopp eller ej

På lördag är det äntligen dags för Midnattsloppet, men som det är nu vet jag inte om det blir ngt lopp för min del. Jag är genomförkyld, täppt i näsan, ont i halsen, hostar och snörvlar och känner mig inte alls på topp. Det blir till att ta det lugnt och försöka krya på sig så mkt jag kan innan dess. Jag håller tummarna! 👍

.Egyptenresa del 2

Vi bodde på hotellet Sunwing Waterworld i Makadi Bay. Det är ett stort hotell med stora områden och en massa pooler och rutschkanor och restauranger. Det finns ett härligt vattenland som passar alla åldrar där killarna sprang runt och åkte hur mkt som helst. Lillkillen var så stolt att han vågade åka alla rutschkanor innan vi åkte hem. Dem har dessutom fyra stora vattenrutschkanor som man kan åka med ringar i eller en stor liknande båt som hela familjen fick plats i. Lägg därtill en lazy river, flera härliga pooler, en stor strand med vågmaskin och det absolut bästa, stranden och chansen att bada och snorkla i Röda Havet.

Restauranger finns det gott om, tre stora bufferestauranger,  fem a la carte restauranger plus några lunchrestauranger och en hel del barer och ställen att få drinkar. Det ingår även fem a la carte restauranger som ligger utanför området som du får boka och äta på hur många gånger som helst. Bufferna var inga höjdare enligt oss tyvärr, men maten på a la carte restaurangerna var riktigt bra så vi åt på dem alla kvällar och blev serverade härliga tre rätters middagar under två veckors tid.
Var det ngt man tröttnade på var det frukosten, man åt samma mat varje dag och det kan ni ju tänka själv att det blir lite långtråkigt.

I det stora hela är jag nöjd med resan, vilka underbara minnen vi bär med oss hem och jag kan ärligt säga att jag kan självklart tänka mig att besöka hotellet igen om ett år eller två. Det får 4,5 stjärnor av 5 möjliga.

Tummen upp för Egypten och åker ni dit, glöm för allt i världen inte att snorkla, det var helt magiskt.

.Egyptenresa del 1

Här kommer några bilder ifrån vår underbara resa till Egypten. Vi har haft två härliga veckor med mycket sol och bad och god mat.
Jag kan verkligen rekommendera er att åka till Egypten, jag är helt såld. Maten är god, snorklingen är i världsklass och värmen och stranden är amazing.
Vi har klarat oss utan några större problem, lite småkörningar i magen bara, men inte så att vi var dåliga och behövde ligga på rummet. Lite semestermage får man ju ofta när man är ute och reser.