måndag 31 mars 2014

.På ormspaning

Idag på eftermiddagen åkte vi på ormspaning till Öby Kulle. Vi såg en hel massa snokar, men ingen huggorm dock.  Självklart hade vi fika med så killarna var så nöjda och glada. Höll på att kliva på en snok som slingrade sig fram i buskarna,    lite läskigt är det allt. Får göra ett nytt försök om några veckor igen,  kanske är det ännu fler ormar då,  speciellt om det blir lite varmare.

söndag 30 mars 2014

.Lätt som en plätt

Invigde nya joggingskorna idag och det gick så mycket lättare att springa med dem. Dem kändes mycket lättare än dem gamla. Det blev en tur på lite över en mil,  så nöjd efteråt! Nu ska jag försöka jobba lite mer med tiden oxå,  men en sak i taget.

.Ännu mera grillat

Ikväll blev det grillat till middag;  lammkotletter och en god sallad. Nyttigt och sååå gott! Det har blivit mycket lamm här hemma på sistone,  men jag älskar det.
Hoppas på många fler härliga och mysiga grillkvällar med familjen i vår och sommar. Det här är bara början! :-)

lördag 29 mars 2014

.Coola killen med brillor

Hade en cool liten kille som hjälpte mig att tvätta utemöblerna och få fram dem. Han tycker det är roligt att få hjälpa till med det han kan och jag tycker det är kul när barnen kan vara med och fixa och dona.

.Hoppande bakelse

Eftersom det var fredag idag så var vi ju självklart tvungna att köpa oss lite mysigt fredagsfika. Sagt och gjort. Jag och killarna åkte ner till Sveas och fikade lite. Mini ville ha en grodbakelse och N köpte ett wienerbröd med hallon och jag själv unnade mig en mumsig semla. Inte alls fel inte :-)
Är det fredag så är det och då måste man få mysa lite extra.

.Discofeber

Stora killen gick på sitt andra disco i går kväll. Gissa om det var nån som var uppspelt och laddad. Oj vad han hade längtat och han var så taggad. Min lilla älskling börjar bli stor.

.Förbereder inför sommaren

Det finns en del saker man kan förbereda inför sommaren och idag åkte utemöblerna fram därnere. Hoppas nu bara att våren och värmen får hålla i sig. Jag skulle verkligen vilja ha nya möbler  dit nere, men pengarna räcker inte riktigt till för det. Det får bli till nästa år istället. 

torsdag 27 mars 2014

.Vilt är gott

Igår åt vi renskavspanna med ris till middag. Det var riktigt gott!
Det är kul att variera kosten lite och inte enbart leva på spaghetti och köttfärssås eller makaroner och korv. Killarna slukade det och gav tummen upp för maten vilket är ett bra betyg :-)

.En riktig racer

Nu har vi beställt hem en riktig racercykel så om några dagar så ska jag börja träna inför sommarens tjejvättern som jag ska köra. Jag och mannen har beställt en cykel ihop, så förhoppningsvis så kommer mannen att komma igång lite med träning också. Jag tror att det kan vara hans grej det där med att cykla. Om vi båda fastnar och blir helt inne i cyklingen så är tanken att jag ska köpa mig en egen racercykel till hösten. Vi tar dock en sak i taget nu så får vi se.

.Goda Rum och växthus

Idag var jag och en kompis på Goda Rum nere vid Sjöparken och åt lunch. Det var som vanligt väldigt bra mat. Dessutom är det trevligt att gå runt och titta i växthuset. Det är nästan så att man vill skaffa sig ett eget litet växthus och plantera växter i.
Förutom restaurang och växthus så säljer dem olika oljor,  såser och kryddor så nästa gång ska jag nog köpa med mig lite oljor hem. Det finns mycket gott att köpa och det roligaste är att det är lite mer ovanliga såser och inte det här vanliga gamla traditionella.

I påsk ska dem ha en stor påskbuffe på kvällen som vi tänkte boka. Kan vara mysigt att unna sig lite extra gott då.
Det är kul att det kommer lite fler restauranger till lilla Kumla. Förut har det bara funnits en massa pizzerior,  men nu finns det flera olika restauranger att välja på vilket gillas skarpt. Det händer grejer i lilla Kumla :-)

onsdag 26 mars 2014

.Lite nyttigare på morgonen

På morgnarna nu för tiden börjar jag oftast morgonen med en tallrik med havregrynsgröt eller en smoothie gjord på antingen havremjölk eller soyamjölk. Jag tycker att det känns nyttigare och magen min mår så mycket bättre när jag undviker mjölkprodukter.  Jag tar lite olika bär, en banan samt havregryn eller phylliumfrö och sedan lite havremjölk eller soyamjölk. Det blir riktigt gott! Kan varmt rekommendera er att testa!
 
 
 
 
 
En bra och nyttig start på dagen!
 
/ Mrsfunky
 

tisdag 25 mars 2014

.Fem små hjärtan

Om någon har missat så var det våffeldagen idag så självklart serverades det våfflor här hemma. Det blev flera olika sorters sylt till samt färska jordgubbar och grädde. Inte alls dumt inte! :-)

.Ju snabbare desto bättre

Ikväll åkte äntligen fyrhjulingen fram igen och killarna blev eld och lågor. Som dem har väntat och längtat. Det blev några varv för dem var och en, men mini får inte riktigt köra själv ännu. Han får köra själv om vi sitter bakpå, men inte helt själv. N däremot kör helt själv och han är riktigt duktig och det går undan vill jag lova. Synd att vi inte har större utrymme för då skulle vi kunna dra på ordentligt med fyrhjulingen. Vi får ställa den på kärran och köra iväg någonstans där vi kan köra mera.

.Tänk att det kan vara så kul att cykla

Lillkillen har ganska nyss lärt sig cykla och nu är det bland det roligaste som finns tycker han. Han kan vara ute och cykla i flera timmar om han får. Nu ska vi bara träna lite mer på att starta och komma iväg så kanske han kan börja med sin stora cykel istället. Min lilla kille börjar bli stor ♥

.Snurra loss ordentligt

Idag på förmiddagen var jag och mini ute. Han var vid gungställningen och snurrade på sin gunga. Han kan snurra hur länge som helst, blir alldeles snurrig av att se honom.
 

 
/ Mrsfunky

.Pizzabullar stl xxl

Idag har jag bakat en dubbel sats med pizzabullar och som vanligt blir dem gigantiska. Jag har visst svårt att baka normalstora bullar, dem blir alltid stl xxl ;-)
Nåja,  storleken spelar ju ingen roll,  huvudsaken är att dem är goda och dem fick tummen upp av både mig och mini.

måndag 24 mars 2014

.Veckans bilder v 12

Här kommer några av förra veckans bilder ifrån Instagram:

.Inte så tokigt av en sjuåring

Min stora kille har alltid gillat att bygga pussel och har även haft lätt för det. Jag köpte ett pussel till honom för några veckor sedan och nu i helgen så satt han och byggde upp det. Det var 250 bitar,  inte illa gjort av en sjuåring :-)

.Färgstarkt och matchande

Idag matchar jag och mini varandra. Är så glad att jag får chans att vara hemma så mycket med mina barn och jag älskar verkligen dagarna med mini. Bäst att passa på att njuta ordentligt nu för till hösten så börjar även mini på förskolan så då har jag inga barn hemma om dagarna. Det kommer att kännas tomt vill jag lova, men samtidigt så blir det en tid för mig då,  då jag får göra det jag vill. Kommer att bli skönt på ett helt annat sätt.

.Sjunde himlen

Idag började jag dagen med en stor kopp te som passande nog hette Sjunde Himlen. Jag och min älskade man träffade varandra för snart 12 år sedan  på en datesida på nätet som hette just Sjunde Himlen. Lite nostalgisk blir man ju när man tänker på den där första spännande tiden innan vi ens hade träffat varandra. Är så tacksam över att våra vägar korsades.

fredag 21 mars 2014

.Parfotografering

För några veckor sedan var jag och min man och tog kort till företaget och passade då även på att ta kort på oss tillsammans även privat. Det var riktigt skoj och vi är sååå nöjda med korten som vi tog.
 
Här är några av alla bilder:

















 
/ Mrsfunky

torsdag 20 mars 2014

.Mot beach 2014 eller....

Har inte tränat med mina kettlebells eller kört core och styrka på flera månader nu,  men igår kväll tog jag mig äntligen i kragen. Nu ska degmagen bort en gång för alla. Hoppas att jag kan hålla i det någorlunda nu,  åtminstone en eller två gånger i veckan. Tar en vecka i taget så får vi se.

onsdag 19 mars 2014

.Våren som kom av sig

Våren kom visst av sig för idag har det vräkt ner med snö och det är helt vitt på gräsmattan. Vill verkligen inte ha nån mer snö nu. Nu vill vi ha vår!

tisdag 18 mars 2014

.Eftermiddagen är räddad

I postlådan idag låg det två nya tidningar samt en ny katalog ifrån HM, så med tanke på det var eftermiddagens läsning räddad. Det är alltid kul med lite nya tidningar även om det inte alltid står så mycket vettigt i dem.

.Mos med lite sötma

Kvällens middag bestod idag av torsk och laxburgare med coleslaw och mos av sötpotatis. Blev riktigt lyckat!
Idag var klockan dock lite mycket innan maten stod på bordet. Mannen var inte hemma förrän strax innan sju och killarna var på fotbollsträning som slutade kl sex och sedan skulle vi hem och duscha och fixa mat och allt.  Ibland är det tufft att hinna med allt själv, men nu är lugnet här,  killarna sover,  kläder är framtagna och strukna till morgondagen och snart blir det lite kaffe och slappa lite innan det är dags för sängen.

måndag 17 mars 2014

.Överträffat sig själva

I år har verkligen Me and I överträffat sig själva. Det finns så mycket fint, speciellt till vuxna och jag skulle önska att min plånbok var lite större. Det jag älskar med deras kläder är att dem passar till både vardag som fest och att dem håller i all evighet. Jag helt enkelt älskar deras kläder!

 
 
 
 
Det här är bara några av dem kläderna som jag föll för den här säsongen, men man kan inte köpa allt man vill ha, men önska kostar ingenting =)
 
/ Mrsfunky