lördag 30 november 2013

.Liten gran är bättre än ingen

Eftersom vi inte ska vara hemma och fira jul i år så kommer vi ju självklart inte att sätta upp ngn gran här hemma. Vi har inte pyntat så mycket överhuvudtaget utan tagit fram lite ljusstakar och några stjärnor. Dock blev det en liten gran i trappen i alla fall och det är bättre än ingen och killarna tyckte det blev mysigt. Jag älskar verkligen den här tiden innan jul,  den är så mysig.

.Nostalgi

Häromdagen när jag var och handlade så hittade jag dem gamla klassiska godishusen som fanns när en annan var liten. Var bara tvungen att köpa hem varsitt till killarna.  Lite nostalgisk blev man allt.

tisdag 26 november 2013

.Gyllengula skorpor

Idag har jag och lillkillen bakat saffransskorpor för första gången och dem blev riktigt goda. Lär nog våga mig på och baka skorpor fler gånger.

.3 veckor kvar

Idag är det precis tre veckor kvar innan vi åker upp till Arlanda för att dagen efter åka till USA. Jag längtar så mycket och räknar ner dagarna nu,  men samtidigt känns det lite små nervöst att åka och vara borta så länge. Jag tror och hoppas att vi kommer att få en helt suverän och mysig resa fullsmockad av upplevelser. En sak som jag verkligen ser framemot är att få vara tillsammans med min underbara man och våra två härliga killar varje dag och umgås och ha kul ihop hela dagarna igenom.

.Veckans bilder v 47

Här kommer några av förra veckans bilder ifrån Instagram:

måndag 25 november 2013

.Lite godis hör till

Var och handlade lite ikväll inför årets julgodisbak. Imorgon ska jag och lillkillen fixa lite wienernougat, Rocky Road samt baka saffransskorpor. Vi får främmande både på fredag,  lördag och söndag nu i helgen och då tänkte vi ha lite adventsmys och glögg och godis och annat gott. Lite godis hör advent och julen till, så är det bara.

.Nästa års planering

Nu har jag fått hem nästa års familjekalender så nu kan planeringen inför nästa år börja. Jag älskar att ha ordning och reda och ha en kalender där jag kan skriva ner allt som händer.

.Fullt i frysen

Var och hämtade hem lite kött igår som vi hade köpt av en bekant till mina föräldrar. Det blev ca 17 kilo dovhjort och rådjur. Så skönt att få fylla frysen med lite kött igen. På onsdag får vi även hem lite lamm och lite rökt vildsvin. Underbart gott!

.Lite måndagsmys

Idag på eftermiddagen åkte jag iväg med killarna till frisören så dem fick bli fina nu inför lucia och jul och semester. Dem var så duktiga och blev riktigt coola i håret. Efteråt gick vi till Sveas och fikade lite som belöning. Lite extra mys på måndagen kan behövas ibland.

.Hos frisören

Jag var hos frisören på morgonen och snyggade till mig lite. Det blev lite ny färg och lite ordning på frisyren igen. Blev som vanligt väldigt nöjd med resultatet. Jag trivs med mitt korta blonda hår.

fredag 22 november 2013

.Bakat inför advent

Idag på eftermiddagen bakade jag saffransbröd. Det blev bara lussekatter i år, orkade inte baka några bullar. Dessutom bakade jag bara på en halv liter,  men det kommer garanterat att räcka. Nu är det inte långt kvar till advent.

.Inte alls dumt

Lussekatterna blev riktigt goda och blev klart godkända av både mannen och killarna.

.Klarade 90

Idag var det 90 sekunder som jag skulle klara av att stå plankan i och det gick. Det var tufft,  men jag klarade det. Än så länge så har jag klarat utmaningen bra,  får se hur resten blir.

.Lite extra krydda på osten

Imorse blev det som vanligt en stor tallrik gröt och sedan två hårdmackor till frukost. Den ena mackan hade jag rökt skinka på och den andra Birger Jarlost med en supergod marmelad med bla smak av ingefära och päron. Mmm, riktigt gott! :-) Kan verkligen rekommendera er att köpa hem den marmeladen.

.Värmer ens frusna fötter

På förmiddagen var jag och lillkillen iväg en sväng till Marieberg för att hitta vinterstövlar till mig. Hittade ett par riktigt snygga på XXL Sport för mer än halva priset. Dem kommer att bli perfekta till vintern och kan användas både till klänning eller kjol men även i pulkabacken. Bra kombo där! :-)

torsdag 21 november 2013

.Helt rätt en kall och grå dag

Idag till lunch fick det bli soppa. Vad passar bättre till mat en regnig och grå dag som denna än en god och varm soppa. Mums! :-)

.En liten tur

Idag blev det äntligen en liten joggingtur i snöblasket. Jag trotsade halsontet och gav mig ut till spåret och sprang 5 km.  Oh vad skönt det kändes! :-) Nu är jag på g igen. Nu får det vara slut på förkylningar och halsont. Nu ska jag bara bli frisk! Ska försöka ge mig ut på söndag igen och springa lite. Älskar känslan som infinner sig när jag är ute och springer. Vilken frihet! Bara älskar att vara ute och springa,  jag mår så bra ute i spåret.

.Inte riktigt snö

Imorse när jag gick till skolan och dagis med killarna så var det snöblandat regn ute. Skulle önska att det kunde bli lite snö istället som fick ligga kvar, vore mysigt! Men, men snön lär väl snart komma och blir det som det brukar så tröttnar man ändå snabbt på snön så det gör kanske inte ngt att det inte är vinter ännu.

tisdag 19 november 2013

.Tjuvstartar lite

Eftersom vi inte ska vara hemma i år över julen så tänker jag inte pynta så mycket inför det. Kommer nog inte ens att ta fram alla adventsljusstakar och stjärnor. Idag åkte det dock fram ett ljusträd som lyser upp vardagsrummet så fint och ger en härlig myskänsla. Nu längtar jag till advent och julen. Om mindre än fyra veckor åker vi. Längtar sååå! :-)

.Veckans bilder v 46

Här kommer några av förra veckans bilder ifrån Instagram:

.Veckans kasse v 47

Den här veckan var det återigen dags att få hem en ny kasse ifrån Linas och som vanligt verkar det vara en god och trevlig matsedel.
 
Veckans meny:
 
Frasig torsk med remouladsås och potatis
 
Mustig köttfärssoppa med bröd
 
Lövbiffsrullar med rostade rotfrukter och majodipp
 
Chicken teriyaki med broccolibuketter och ris
 
Hawaiipizza med vitkålssallad

 
/ Mrsfunky

.60 sekunder fixat

Har precis klarat av dagens tid på plankan, 60 sekunder och ska nu gå och lämna stora killen i skolan. Får se vad den här dagen för med sig.
 
/ Mrsfunky

lördag 16 november 2013

.Bra avslut på mysdag

Jag och killarna har avslutat den här lördagen med lite filmmys och nu ska jag gå och natta två trötta killar.

.45 sekunder nästa

Som jag skrivit förut så kör jag en plankutmaning på 30 dagar. Än så länge går det bara bra. Idag var det vilodag,  men imorgon kör vi på 45 sekunder planka. Det lär bli tuffare när jag ska klara tre-fyra minuter, men en dag i taget.

.Fy för ont i halsen

Den här hösten har jag varit mer förkyld än någonsin förut. Så fort det börjar vända och kännas bättre så går det tillbaka och blir värre igen. Imorse vaknade jag med halsont igen och jag kan knappt svälja. Jag har ingen feber eller så,  men väldigt ont i halsen. Börjar ledsna nu på förkylningar och skit. Nu vill jag vara frisk igen och känna mig 100% pigg. Jag har inte varit ute och sprungit på ca tre veckor nu pga förkylning och imorgon när mannen äntligen är hemma igen efter flera dagar borta hade jag planerat att äntligen få ta mig en joggingtur igen. Håller tummarna för att det känns bättre imorgon så jag kan få ta en efterlängtad tur. Det är i alla fall skönt att killarna har fått vara friska. Vi har inte haft en enda dag med VAB på hela året,  sååå skönt! 

fredag 15 november 2013

.Garnetyrverkstad

Idag har vi haft garnetyrverkstad här hemma. Killarna samt en kompis till lillkillen har garnerat pepparkakor för fulla muggar. Dem hade riktigt kul och gjorde flera olika små konstverk som sedan ska sättas snören i och hängas upp i fönstren.

.Vaniljbulle är mums!

Idag på förmiddagen åkte jag och lillkillen till Marieberg för att köpa present till min kära far. Vi ska dit imorgon och fira honom i efterskott på fars dag. Jag och lillprinsen passade på att fika lite innan vi köpte presenter och självklart blev det en stor vaniljbulle till lilleman, vilket är hans favorit. Kan förstå honom, vem älskar  inte en stor vaniljbulle :-)

.Syskonkärlek med morgonmys

Imorse innan vi gick upp låg killarna i vår säng och myste lite. Det såg så gulligt ut! :-) Älskade barn vad ni betyder mycket för mig.

onsdag 13 november 2013

.Finns inget skönare

Dem nya biosofforna är dem absolut skönaste sofforna jag någonsin har suttit i. Vi är sååå nöjda och kommer nog aldrig vilja byta soffor igen. Skönt att veta att vi gjorde rätt val.

.Sköna kväll

Mannen är bortrest,  kommer hem sent på lördag kväll. Själv njuter jag av tystnaden och lugnet när barnen sover. Jag har tända ljus, en stor kopp te och njuter av  en skön kväll framför tv:n.

.Kvällsbadet, check

Ikväll var det dags för minime att bada och han lekte länge och väl i badkaret. Det är så kul att stå och lyssna på honom när han leker. Det är mycket fantasi i den lilla herrn vill jag lova.

.Mys i gungstolen

Idag på förmiddagen fick lillkillen åka och vara hos sin farmor och farfar medan jag åkte till tatueraren för att förnya och fylla i färgen på min ros som jag har på höger skuldra. Det tog längre tid än jag trodde, men lillkillen hade det bra hos svärföräldrarna och hade haft så mysigt där. När jag kom och skulle hämta honom var maten klar så då slapp jag laga mat idag,  lyxigt värre! :-)
Jag är riktigt nöjd med resultatet på rosen,  får visa bild senare när plasten är borta. Den är mycket snyggare nu än vad den var när jag hade gjort den. Bra betyg vill jag lova :-)

.Fullt av gubbar, gummor och grisar

Idag på eftermiddagen har jag och killarna bakat pepparkakor. Sååå mysigt! :-) Det kanske är lite tidigt,  men veckorna går fort och snart är det första advent och då ska man ha allt klart. Det blev en hel mängd pepparkakor, traditionella gummor och gubbar blandat med nalle puh,  bockar, snöstjärnor, bilar, krokodiler och en hel massa andra figurer. Killarna gav tummen upp till pepparkakorna,  så dem lär säkert gå åt ordentligt.

måndag 11 november 2013

.Veckans bilder v 45

Här kommer några av förra veckans bilder ifrån Instagram:

.Alla pappors dag

Igår var det alla pappors dag! Jag sov hela dagen och skulle iväg och jobba igen så jag hann tyvärr inte gratta min egen pappa. Ska åka hem till honom till helgen istället. Vi hann i alla fall fira min underbara man,  pappa till mina prinsar. Han fick lite presenter och fina teckningar av killarna och sedan fikade vi lite tårta.
Mina barn har världens bästa pappa,  älskar mina tre killar oerhört mycket.

lördag 9 november 2013

.Var dig själv

.Mina älskade prinsar

Vad vore jag utan mina två älskade prinsar! Älskar dem sååå mycket! ♥ ♥ ♥

.Härligt ljus

Älskar dem här ljuslyktorna, dem ger ett sådant härligt sken.

.30 dagars utmaning


Hittade en rolig utmaning på facebook häromdagen som jag tänkte jag skulle försöka hänga på. Det var en gammal klasskompis som ganska nyss blivit mamma som ville träna upp sina magmuskler igen och det är verkligen ett måste för mig med.
Så på måndag kör jag, 30 dagars utamning, jag ska klara det! Nu ska degmagen bort en gång för alla!
 

 
30 Dagars plankutmaning
Dag 1: 20 sekunder
 Dag 2: 20 sekunder
Dag 3: 30 sekunder
Dag 4: 30 sekunder
Dag 5: 40 sekunder
Dag 6: Vila
 Dag 7: 45 sekunder
 Dag 8: 45 sekunder
Dag 9: 60 sekunder
Dag 10: 60 sekunder
 Dag 11: 60 sekunder
Dag 12: 90 sekunder
Dag 13: Vila
 Dag 14: 90 sekunder
 Dag 15: 90 sekunder
Dag 16: 120 sekunder
Dag 17: 120 sekunder
Dag 18: 150 sekunder
Dag 19: Vila
Dag 20: 150 sekunder
 Dag 21: 150 sekunder
Dag 22: 180 sekunder
 Dag 23: 180 sekunder
Dag 24: 210 sekunder
Dag 25: 210 sekunder
Dag 26: Vila
Dag 27: 240 sekunder
Dag 28: 240 sekunder
 Dag 29: 270 sekunder
Dag 30: Planka så länge du orkar!
 
/ Mrsfunky

fredag 8 november 2013

.Biffiga tomater

Ikväll blev det färsfyllda bifftomater och paprika till middag tillsammans med morotsallad. Det var riktigt gott! :-)

.Inte bara en diagnos

Jag har med vilje valt att inte skriva så mycket om min mans son. Han bor hos oss väldigt lite och dessutom så har vår relation varit allt annat än bra eller är. Den börjar bli bättre, men kommer nog tyvärr aldrig bli helt bra. Det är svårt med relationer och jag kan mycket väl förstå varför man inte ska skilja sig, det blir så mycket svårare då.
 
Det har alltid varit lite jobbigt med hans son och det har varit mycket problem genom åren både hemma och i skolan. I slutet av våren diagnostiserades han med ADHD och nu har han även diagnostiserats med Asperger. Det är svårt att hantera honom och det är inte lätt alla gånger, men vi kan se en enorm skillnad sedan han började medicineras och jag tror och hoppas att han nu kommer att kunna få ännu mer hjälp så att han när han blir äldre kommer att kunna klara sig i samhället precis lika bra som alla andra.
Mina killar avgudar sin storebror och ser verkligen upp till honom och det känns bra att se hur kul dem kan ha emellanåt trots åldersskillnaden och dem problem som finns.
 
Idag finns det många barn och ungdomar med särskilda behov och det känns bra att veta att i alla fall mannens son får den hjälp och det stöd som han behöver både ifrån skolan och ifrån BUP. Tänk att det kan vara en sådan skillnad beroende på vilket landsting man bor i eller i vilken skola man går på, det ska inte behöva vara så. Nej, jag är oerhört glad över att den skolan han går på ger honom dem resurser som han behöver för att klara av sin vardag.
 
/ Mrsfunky

.Vis utan visdom

Var hos tandläkaren idag och jag hade som vanligt inga hål, vilket känns bra. Jag hade lite tandsten som dem tog bort och sedan hade jag en borstskada på en av framtänderna i överkäken som hon la på lite plast på. Hoppas det ska bli bättre då. Jag får väl lära mig att borsta lite mer försiktigt just där, verkar minsann borsta lite för hårt på sina ställen. Jag bad tandläkaren att ta lite röntgenbilder långt bak på tänderna för att se om jag har några visdomständer på g, men nej då, jag kommer att få klara mig utan dem minsann. Har jag klarat mig så här länge så kan jag nog klara mig livet ut. Dessutom så känner jag mig ganska så vis utan mina visdomständer =)
 
/ Mrsfunky

.Vi fick visst till det igen

Har precis renoverat och ändrat om i ett av finrummen. Vi är riktigt nöjda med det och tycker det känns sååå bra. Det känns som om vi fick till det igen. Rummet känns helt rätt nu och det känns mer som vår stil. Nu har vi renoverat och gått igenom alla rummen i huset,  bara en liten dusch kvar. 
Jag älskar verkligen vårt hus! :-)

.Lilla solstrålen

Har haft en mysig förmiddag med min lilla trollunge. Älskar dem lediga dagarna med killarna, det är verkligen livskvalitet. Jag skulle aldrig kunna jobba dagtid och aldrig få vara ledig i veckan. Tummen upp för nattjobb och ledig tid mitt i veckan.

.Du är älskad för din egen skull

.Fredag igen

Äntligen fredag igen. Veckorna springer fram och det känns som om man knappt hinner med. Jobbar hela helgen, tre nätter, men det känns faktiskt ganska så bra. Ser framemot att få vara långledig sedan,  nästan två veckor. Känns konstigt! Ska njuta så mycket jag kan och räkna ner veckorna och dagarna tills vi åker.
Önskar er alla en riktigt trevlig fredag och en skön helg!