måndag 30 september 2013

.Veckans bilder v 39

Här kommer några av förra veckans bilder ifrån Instagram:

.Änglar finns!

Änglar finns fast dem inte syns!
Är så oerhört tacksam över att mina föräldrar i fredags hade änglavakt. Min pappa tuppade av när han körde bil så min mamma fick försöka ta över ratten och köra. Det gick inget vidare, så dem körde rakt in i en vägg och bilen blev helt kvaddad. Rädslan och oron på vad som faktiskt hade kunnat hända finns där. Nu gick det bra. Mamma mår bra, fick lite ont i nacken bara. Pappa är fortfarande kvar på sjukhuset, dem har tagit mycket prover men hittar inget fel. Man misstänker en tiaattack eller en liten blödning.
Håller tummarna för att det löser sig och att det inte händer en gång till.
Nu får det räcka med tråkigheter och problem för ett tag. 

söndag 29 september 2013

.Lite mys innan jobbet

Har jobbat hela helgen och ska snart iväg till jobbet igen. Har knappt hunnit träffa killarna känns det som. Ikväll hann vi i alla fall mysa lite med lite tacos. Lite extra mys på söndagen kan behövas ibland,  lite uppladdning och energi inför veckan som kommer. Imorgon är det ny vecka igen, veckorna bara springer fram känns det som.
Nej,  nu ska jag göra mig klar och åka till jobbet för min tredje och sista natt. Är sedan ledig fram till helgen. Jobbar tre helger i rad nu, känns sådär.

.Sååå mysigt

Älskar att sitta framför brasan och känna värmen som sprider sig.

fredag 27 september 2013

.Lillkillen och hans kompis

Igår när vi gick och hämtade N ifrån skolan hade inte skolbarnen kommit hem ifrån sin utflykt ännu. Hela skolan var iväg på utflykt och hade med sig matsäck och grillade korv. Det var mycket uppskattat av barnen. Medan vi väntade på att dem skulle komma hem passade L på att gunga i kompisgungan tillsammans med sin lilla hundis. Min älskade lilla kille,  han är så mysig och go ♥

torsdag 26 september 2013

.Ett fat fullt med frukt

Fruktfatet är påfyllt till bredden och det är bara att frossa i frukt här hemma. Nu ska det bli en nyttigare linje hemma hos Funkes. Vi har även köpt en juicepress,  så nu ska det exprimenteras och prövas olika juicer. Invigde den igår med att pressa varsitt glas med äpplejuice från egna äpplen,  sååå ljuvligt gott! :-)

.Mössor på

Både igår och idag var det minusgrader när vi vaknade,  så nu är det mössor och vantar på till skola och dagis. Kanske att det även börjar bli dags att sätta på värmen inne, men å andra sidan kan vi elda lite innan vi drar på den. Vi brukar försöka vänta med att sätta på värmen tills vi är inne i oktober,  men börjar det bli kallare nu så får vi se.

onsdag 25 september 2013

.Kärleksförklaring

Jag och mannen har idag varit tillsammans i elva år, elva år av kärlek. Kärlek som varar! Kärlek för evigt! Älskar min man.
Fick två underbara orkidéer av min man idag,  visst är han underbar!

.Lite nytt till huvudet

Idag var det minusgrader på morgonen så nu blir det till att plocka fram lite mössor och vantar till killarna. N har väldigt dåligt med mössor så idag blev det en liten shoppingrunda för att införskaffa lite nya mössor till kräsna lilla herrn. Han älskade dem! Tur att det är one size för då kan jag låna dem av honom :-)

.En för varje år

Köpte en bukett med rosor till min man idag,  elva rosor,  en för varje år. Han är värd allt,  älskar honom så högt! ♥

måndag 23 september 2013

.Veckans bilder v 38

Här kommer några av förra veckans bilder ifrån Instagram:

söndag 22 september 2013

.Mys framför brasan

Sitter inne framför brasan under en filt och myser med en bra bok. Det är verkligen en riktig innesittardag idag med regnet som öser ner utanför. Jag njuter av den här dagen, av livet, av nuet.
Älskar hösten! :-)

.Dagens lunch

Idag blev det räk och kräftsallad till lunch och till det vitlöksbaguette med philadelphiaost på. Riktigt gott! :-)

.Igång igen

Nu är jag igång igen efter förkylning och sjukdom. Gav mig ut på en liten joggingtur igår och var ganska så nöjd efteråt. Visst kändes det att jag inte hade sprungit på nästan tre veckor, men skönt var det i alla fall. Nu är jag på gång igen!

.Vackra höst

Har sagt det förr och säger det igen,  älskar hösten! :-)

.Allt är möjligt!

.Kladdkaka med äpplen

Igår hade vi goda vänner på besök och då gjorde jag en äppelkladdkaka till kaffet som verkligen gick hem. Receptet hittade jag på Cecces blogg
 
Äppelkladdkaka
 
200 g smör
3 ägg
4,5 dl socker
4 dl mjöl
1,5 msk vaniljsocker
2-3 äpplen
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader  
Vispa ihop ägg och socker och tillsätt sedan det varma smälta smöret.
Tillsatt mjöl och vaniljsocker och vispa till en jämn smet. Skala och riv äpplena och blanda ner i  smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten när den är klar.
Låt kakan kallna innan servering.
 
Smaklig måltid!
 
 
 
Kakan serverade jag sedan med grädde till barnen och till dem som gillade blev det lakritsgrädde till och det var verkligen en hit! Sååå gott!
 
/ Mrsfunky 

fredag 20 september 2013

.Lite nytt till bokhyllan

Har beställt hem lite nya böcker som jag tänkte läsa. Nu har jag att göra några dagar i alla fall. Jag älskar att läsa! :-)

.Två kalasfina killar

Killarna har gjort sig i ordning och är redo för kalas. Coola killarna!

.Dagens mamma

Är på väg bort till goda vänner på kalas och lite fredagsmys. Ska bli trevligt att få umgås en kväll med härliga människor och bara vara. Älskar alla mina nära och kära och att få vara i goda vänners sällskap! :-)

.Coola grabbar

Snacka om coola killar,  älskar dem sååå mycket! ♥ ♥ ♥

.Lite extra en fredag

Man måste ju få unna sig lite extra gott till kaffet en fredag eftermiddag. Jag försöker hålla mig ifrån sötsaker i veckorna, men ibland så slinker det ner lite onyttigt. Man måste ju få unna sig ibland,  annars blir det så tråkigt!

tisdag 17 september 2013

.Veckans bilder v 37

Här kommer några av förra veckans bilder ifrån Instagram:

.Just let it go

.Nu är det höst

Nu är hösten här på riktigt. Imorse när jag följde med N till skolan var det grått och ruggigt och bara sex grader varmt. Nu kanske dem varma dagarna är över och hösten är här för att stanna.

.Helt övergiven

Gungan i trädet hänger helt övergiven,  äpplena har snart fallit ner ifrån trädet och löven börjar få sina olika färger. Välkommen älskade höst! :-)

lördag 14 september 2013

.Fyra x kusiner

Kusinerna sitter alla lika inne i datorn.

.Ingen vanlig kärlek

Vi är hos min kära syster i Fagersta och N är överlycklig och gör allt vad han kan för att gosa med deras mysiga katter. Han älskar djur och skulle göra vad som helst för att få ha en egen katt. Synd att vi har så mycket allergier i familjen annars skulle jag gärna ha en liten katt hemma.

fredag 13 september 2013

.Hela backen full

Vi har som sagt sååå mycket äpplen i år och varje dag får vi plocka fullt med äpplen som har ramlat ner. Då är det skönt med en liten hjälpreda som gärna hjälper sin mamma att plocka och sortera äpplen. Tur att jag har många i min närhet som vill ha äpplen för det känns inte roligt att behöva slänga fina äpplen.

.Lite mera rock

Idag när jag och lillkillen var nere på stan gick jag in på Smycka och köpte mig en ring ifrån Rock by Sweden. Jag har länge kollat på den och nu när det var halva priset så passade jag på. Jag älskar hennes kollektion och ser med spänning framemot nästa. Lite mer rock i livet är aldrig fel :-)

.Byttes bort

Sommarens blommor har börjat gjort sitt så idag byttes blommorna nedanför trappan bort mot vackra höstblommor istället.  Oh vad jag älskar våra årstider och det som varje årstid för med sig.

onsdag 11 september 2013

.Tåg som håller tiden

Lillkillen leker med sin tågbana. Det är fullt med tåg på spåren och det bästa av allt är att alla tåg håller tiden :-)

tisdag 10 september 2013

.To be the one you were meant to be

.Dagens första mål

Idag fick det bli havregrynsgröt med hemmagjord äppelmos och kanel till frukost.  Inte alls dumt inte! Bättre start på dagen kan man inte ha :-)

måndag 9 september 2013

.Veckans bilder v36

Här kommer några av förra veckans bilder ifrån Instagram:

.Kör med pappas bilar

Lillkillen kör med pappas bilbana = lycklig kille! Det ska börjas i tid det stora bilintresset.

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:
 
-jag har haft en underbar och fantastisk helg med min familj
 
- förkylningen börjar att gå åt rätt håll
 
-dem härliga sensommar dagarna fortsätter
 
-jag och killarna till helgen ska upp och hälsa på min kära syster med familj
 
-jag bara jobbar en natt den här veckan vilket betyder mycket tid med mina små älsklingar
 
-jag har världens bästa man och barn som jag älskar så! ♥♥♥
 
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka
 
 / Mrsfunky

.Veckans kasse v 37

 
Idag är det återigen dags att få hem veckans kasse ifrån Linas Matkasse och den här veckans meny ser lika god ut som alla andra och jag ser med spänning framemot att få smaka det.
 
Veckans meny:
 
Kalaskassler med äppelröra och libanesiskt bröd
 
Köttbullar i gräddsås med gelé och smörslungade grönsaker
 
Chicken nuggets med ris och sötsursås
 
Skogens vilda panna med rufsig pasta och broccoli
 
Pizzapiffig fisk med tomatsallad
 
 
/ Mrsfunky

.Jag är på rätt ställe

söndag 8 september 2013

.Nästan där

Idag tog vi lite sovmorgon och stressade inte alls med frukosten utan tog det lugnt. Så skönt med sådana morgnar. Efter frukosten packade vi badväskan samt en fikaväska och åkte in till Gustafsvik och badade i några timmar. Jag älskar sådana här sköna och lata dagar med familjen. Några gånger till och sedan tror jag att det släpper för N med simningen. Han kan i stort sett simma, men han har alltid så bråttom och vill kunna perfekt på en gång och det funkar inte riktigt så. Idag hade han simdyna hela tiden istället för armkuddar och det är ett framsteg. Han simmade dessutom några längder utan varken armkuddar eller simdyna. Duktiga killen! :-) När han har lärt sig simma ordentligt ska han få välja ett nytt tv-spel till antingen Wii eller sitt 3ds. Ibland behöver man små morötter :-)

.Ännu en dag på sjön

Igår skulle jag egentligen ha åkt upp till Stockholm och sprungit tjejmilen, men eftersom jag fortfarande inte är på topp och förkylningen inte vill ge sig så fick jag hoppa det. Vi packade istället med oss lite fika och korv och gav oss ut med båten. Det blev en heldag på sjön med fiske och en massa sol. Vilken underbar dag vi hade! :-) Tänk att vi snart är i mitten av september och det är fortfarande sommarvärme. Helt otroligt!