fredag 30 augusti 2013

.5, 84

5, 84 kilometer blev det för att vara exakt. Tiden: 35,14min
Kalorier: 448
6, 02min/km
Det var inte riktigt under 6 minuter per km,  men inte långt ifrån. Jag laddar inför tjejmilen som går av stapeln nästa lördag. Då gäller det, ska bli så roligt! :-)

.Avkoppling inför nattens bravader

Har lämnat killarna hos svärföräldrarna,  åkte sedan hem och slängde på mig joggingkläderna och gav mig ut på en joggingtur. Slog rekord, varje kilometer under 6 minuter, känner mig stolt. Det blev ca 6 kilometer på 35 minuter, inte helt fel!
Tappade sedan upp ett varmt och härligt bad och bara njöt av tystnaden och   lugnet och tänkte att såhär skulle man ha det oftare.
Nu blir det lite mat och ladda inför helgens nattjobb. Tur att jag jobbar hela helgen då blir inte saknaden så stor efter mannen och barnen.

.Stora brillor och stor glugg

N hittade farmors gamla glasögon när vi var där och skulle självklart pröva dem. Visst blev han cool! :-)

.Ingenting är omöjligt

Min bror berättade om ett band som han lyssnade på och som hade många bra låtar. Jag kan bara hålla med! Den här låten är grym och säger en hel del, jag bara älskar flera av deras låtar! Lyssna och ta in!


 
/ Mrsfunky

torsdag 29 augusti 2013

.Mycket spring om nätterna

Dem senaste nätterna som jag har jobbat har det varit fullt ös på förlossningen. Man har knappt hunnit sätta sig ner en stund utan fått slänga i sig lite fika för att sedan fortsätta jobba. Ovissheten, oron när man inte vet hur allt kommer att gå. Full avdelning, rummen räcker inte till, fötterna springer allt vad dem orkar, hinner inte, orkar inte, man hinner knappt tänka.
Fosterljud som går ner, akut kejsarsnitt, oroliga föräldrar, moderkakor som inte vill lossna och måste tas bort på operation, bristningar som ska sys på operation, ytterligare ett snitt, fler oroliga föräldrar, känslor av alla dess slag, glädje, tårar, smärta.
Det är fullt upp om nätterna och vissa dagar känner jag mig helt slut när jag kommer hem, orkar knappt ta mig till sängen. Det är ett roligt jobb jag har, men ibland känns det som om det är för mycket ansvar, för mycket att göra. Jag älskar det, men vet inte om jag vill jobba på förlossningen heltid.
Kommer att börja rotera med en annan avdelning, få ta hand om föräldrarna efteråt, lite lugnare, inte lika mycket ansvar, men lika roligt!

 
 
Samtidigt som det känns tufft så är det värt allt slit. Känslan när man får vara med och se barn födas och se föräldrarnas glada miner, deras tårar när dem ser sitt barn för första gången. Det är oslagbart, det finns inget bättre. Då inser jag vilket fantastiskt jobb jag har.
 
/ Mrsfunky

.En oro att inte veta

N har nu gått i förskoleklassen i snart två veckor. Han verkar trivas bra, men två dagar nu så har han inte velat gå till skolan. Jag frågar honom varför, men får inget svar. Han har alltid haft svårt att prata känslor och att öppna sig. Jag tror och hoppas att det bara beror på att det är jobbigt att gå upp varje morgon. Han är ju van att gå bara två eller max tre dagar annars. Samtidigt så blir jag lite orolig och undrar om det är ngt som har hänt i skolan eller om ngn är elak emot honom. Man kan inte alltid finnas där och skydda honom ifrån allt, men det värsta som kan hända en förälder är väl att veta att sina barn inte mår bra och att dem inte trivs i skolan. Han har en massa kompisar och vänner som han leker med varje dag, så jag borde inte oroa mig.
Nej, jag får väl försöka sluta hönsa och hålla tummarna för att allt är bra och att han helt enkelt har haft några mindre bra dagar.
 
Min lilla älskling börjar bli stor och kanske att hans mamma har svårt för det  =)
 
/ Mrsfunky

onsdag 28 augusti 2013

.Pajer x fem

I år kryllar det av äpplen. Vi får hur mycket frukt som helst och jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra med allt. Idag blev det i alla fall en stor sats med äpplekräm och sedan slängde jag även ihop fem pajer som ska in i frysen. Kan vara bra att ha när man får folk hem och inte vet vad man ska bjuda på. Lär säkert bli ett par till pajer innan hösten kommer.

tisdag 27 augusti 2013

.Veckans bilder

Här kommer några av förra veckans bilder ifrån Instagram:

söndag 25 augusti 2013

.En massa flamingos

Nere i restaurangen så hade dem en riktigt härlig tapet på en av väggarna. Den var full av flamingos, så mysig. Tänk dig en vägg med den tapeten i ett modernt kök med lite turkosa och rosa detaljer. Coolt! :-)

.Vilken frukost

Ligger på sängen uppe på hotellrummet och bara slappar. Har precis ätit frukost och är så mätt. Äter som vanligt alldeles för mycket, hälften vore nog. Samtidigt är det ju inte varje dag man sover på hotell och får njuta av en god frukost,  så det är bäst att passa på.
Idag blir det hemfärd igen, men först ska vi strosa runt lite på stan och kanske ta en fika eller så. Ser framemot ytterligare en mysig dag med goda vänner.

lördag 24 augusti 2013

.Älskade onge

Älskar denna lilla kille så det gör ont! ♥ ♥ ♥

.En solig dag på Grönan

Vilken härlig och mysig dag vi har haft idag. Det började med en fantastisk frukost och sedan åkte vi mätta och belåtna med tunnelbanan mot Slussen för att där ta färjan över till Djurgården och Gröna Lund. Där blev det karusellåkning,  skratt, glassätande, mat, mera karuseller och sedan trötta och nöjda färjan tillbaka hem igen. Lillkillen var så duktig idag och jag har verkligen njutit av att få spendera dagen med honom. Lite stolt blev jag också när han åkte slänggungan alldeles själv. Min lilla kille börjar bli stor! ♥
Nu sover båda barnen och även om klockan inte är mycket så ska jag med ta och släcka så jag orkar ännu en dag i den stora staden :-)

fredag 23 augusti 2013

.En blick utåt

Det fanns mycket spännande att se utanför fönstret på resan mot storstan. En liten kille som tyckte det var riktigt kul att åka tåg.

.Mat ifrån Asien

Kvällens middag intogs på en kinarestaurang i närheten. Det var riktigt gott och jag åt alldeles för mycket. Barnen åt nudlar och kyckling och själv åt jag ris och en gryta med biff. Nu ligger vi här i sängarna och gäspar om vartannat och bara väntar på att få gå till sängs. Efter två nätters jobb och endast tre timmars sömn i dag så känner jag mig lite seg.

.Lite mys på rummet

Efter en god middag på en kinarestaurang i närheten blev det lite fredagsmys på hotellrummet för dem två små. Lite chips och lite film och lyckan är gjord. Älskade små barn! :-)

.Lite movietajm på tåget

L och hans kompis Elsa sitter och tittar på film på tåget. Dem har så mysigt och det pratas och skrattas och mumsas på godis om vartannat.

.I väntan på tåget

Är på stationen och väntar på att tåget ska komma. En glad och förväntansfull kille! ♥

.Helg i huvudstaden

Snart blir vi upphämtade av Elise och Elsa för vidare färd mot Hallsberg och tågstationen. Väskan står packad och klar och L är så taggad för att åka. Det blir en helg i Stockholm för bara mig och lillkillen,  mys på hög nivå. Hoppas på en härlig och mysig helg i vår huvudstad.

tisdag 20 augusti 2013

.40 barn på en boll

Igår var det premiär för N på fotboll. Han har tränat fotboll förut men då häruppe i Stene. Dem har varit väldigt få barn och knappt haft ngt lag, så det har känts lite b. Vi tänkte därför att han skulle börja spela inne i Kumla istället i deras lag. Sagt och gjort,  igår var det premiär. Det var första träningen för hösten och dem var ca 40 barn,  vilket gäng. Dem kommer troligtvis att dela upp laget i mindre lag. Nu är dem blandade med både 07:or och 06:or och några få 08:or,  men det kommer nog att bli ett lag med bara 07:or. Han tyckte det var riktigt skoj, så nu vet jag vad jag gör på måndagar framöver :-)

.En kaffe på stan

Idag på förmiddagen har jag och lilleman varit inne i Örebro och strosat runt. Jag skulle hämta ut biljetterna till Ladies Night och då passade vi även på att fika lite. Det blev en stor chailatte till mig och festis och chokladboll för lilleman.
Det känns konstigt att bara ha ett barn hemma på förmiddagen,  men samtidigt väldigt skönt. Det är mysigt att få umgås och ha lite egentid med ett barn i taget.

.Sushi till lunch

Har varit sugen på sushi i flera veckor nu så idag passade jag på att köpa med mig lite hem till lunch. Mm vad gott det är! :-)

måndag 19 augusti 2013

.Glass = sommar

Glass hör sommaren till och vi passar på att hålla fast i sommaren så länge som möjligt och äta glass och njuta.

.Liten tur på två hjul

Har varit och hämtat N hos en kompis. Vi tog cykeln dit och L tyckte det var riktigt kul att få sitta bak på cykeln. Snart börjar det bli dags att träna lillkillen på att cykla själv utan stödhjul, men en sak i taget.

.Nästan under timmen

Jag kom ut igår på en joggingtur. Det blev en liten längre runda, lite över 9 kilometer och då stannade jag inte en gång. Jag höll samma takt hela tiden och sprang på ca 1h. Känner mig nöjd! :-) Nästa gång ska jag satsa på att komma under timmen.

.Första skoldagen

Idag började min stora kille i förskoleklass. Det var en nervös och glad kille som gick iväg imorse. Vart tar åren vägen, känns som om det var igår han föddes. Min lilla prins börjar bli stor! :-)

.Veckans bilder

Här kommer lite av förra veckans bilder på Instagram:

.Jobb till tandfeen

Imorse lagom till första skoldagen så tappade N sin fjärde tand. Snacka om stolt kille! ♥

söndag 18 augusti 2013

.Liten runda

Tänkte ge mig ut och springa, men regnet verkar inte vilja ge sig. Håller tummarna för att det ger sig snart så jag kan ta mig en liten runda. Har ingen lust att springa i regnet.

.En riktig mysdag

I fredags hade jag och killarna en riktig mysdag. Vi käkade lunch på donken och åkte sedan vidare till Lek och Buslandet i Örebro för några timmars lek och bus. Vi hade sååå kul och sprang runt tills vi blev alldeles svettiga.
Älskar sådana sköna och härliga mysdagar med mina älskade prinsar ♡

torsdag 15 augusti 2013

.Poolhäng

Idag har jag och killarna varit hos mina föräldrar hela dagen. Vi har fikat, ätit god mat, pratat, killarna har badat och jag har hjälpt mina föräldrar att städa lite. Summa summarum har vi haft en mysig dag!

.Byxor med häng

Finns det ngt skönare än när det blir kväll och jag får ta på mig mina supersköna mysisar med häng och bara vara. Jag älskar det!

.Liten glugg

Stolt kille som ikväll tappade sin tredje tand :-)

onsdag 14 augusti 2013

.Mer lek till barnen

Igår kväll hade jag och mannen jobb hela kvällen. Vi tog ner den gamla gungställningen som var helrutten och satte sedan upp den nya istället. Oj vad glada killarna blev över den :-)

.Coola killar med brillor

Älskar dessa två coola killar så mycket!  ♥♡♥

tisdag 13 augusti 2013

.Hur kan det vara så svårt

Har bestämt mig för att försöka komma igång igen med träningen och då även försöka hålla i det lite längre än bara några veckor. Målet är tre-fyra pass per vecka, men det ska inte vara ngt krav eller måste. Var ute häromdagen och sprang, hade inte varit ute sedan innan semestern, dvs nästan fyra veckor sedan. Hittade en ny runda som jag ville testa, den var nästan 1 mil lång och jag sprang på 1h och 7 minuter tror jag det var. Känner mig stolt! Visst är det inte ngn topp tid eller så, men jag är inte ute efter att vinna en massa lopp eller jämföra mig med andra, jag vill bara få upp min kondition och visa för mig själv att jag kan. Dessutom har jag insett att jag mår så mycket bättre när jag tränar och jag har kommit till den punkten att jag faktiskt längtar efter att få komma ut och springa, jag tycker det är skönt.
Det kunde man inte tro för några år sedan =)
 
Jag ska även komma igång lite mer med min kettlebellsträning, igår körde jag ett pass med blandade  kettlebellsövningar och coreövningar, 30 min och sedan orkade jag inte mer. Det känns att det var ett tag sedan sist. Nu ska soffpotatisen bort en gång för alla!
 
 
 
 / Mrsfunky

.Veckans kasse

Den här veckan var det dags igen för Linas Matkasse, som kom igår. Har sett framemot att få hem den igen, då slipper man tänka på vad man ska äta och har allting klart, såå skönt!
 
Veckans meny:
 
Sloppy Joe med rotfruktschips och dipsås
 
Lättpanerad kalkonschnitzel med tomatsås och pasta
 
Kolja i ägg- och persiljesås
 
Vegetarisk favorit: indisk linsgryta med mango och yoghurtklick
 
Lyxig lövbiffspasta med persiljeströssel
 
 
Vi har även fruktkassenvarannan vecka behöver vi inte ens köpa hem frukt utan får hem en hel kasse med frukter av olika slag, inte alls dumt faktiskt.
 
/ Mrsfunky

.Trött och lite off

Vissa dagar känner man sig inte på topp. Känner mig trött och sliten och det verkar inte spela någon roll hur länge jag sover,  känner mig ändå trött. Jobbet drar igång igen till helgen och sedan är det full rulle hela hösten. Skönt att jag inte jobbar heltid i alla fall. Skulle vilja åka bort och bara vara, ligga på en strand någonstans och njuta av sol och värme, en bra bok och ett glas vin. Inga krav, inga måsten,  bara njuta av livet och nuet.
Ser framemot vår resa i december,  längtar så efter att få åka iväg. Sitter och läser om Florida på internet,  har sett kort ifrån bekantas resa dit och känner ännu starkare längtan efter att få åka på vår drömresa. Vi kommer att få det fantastiskt,  vilken resa.
Har insett att livet är en berg och dalbana med upp och nedgångar. Just nu är det bara lite mycket, många i min närhet kämpar och mår inte bra vilket gör att jag känner mig hjälplös och orkeslös. Vill inte ha fler problem runt om, vill ibland bara leva i min lilla bubbla och låtsas som om inget kan komma in och förstöra den.
Livet, glädje och sorg, lycka och kärlek. Jag älskar mitt liv även dem svåra dagarna, det har gjort mig till den jag är.

.Veckans bilder

Här kommer veckans bilder på Instagram: