lördag 29 juni 2013

.Konst eller konstigt

Ngn dag i sommar ska vi åka in till Örebro och gå runt och titta på all konst som just nu finns runtom i staden. På vägen till bilen såg vi lite av konsten, några stora plaständer som simmade runt i Svartån. Som sagt, är det konst eller bara konstigt!

.Med brillorna på

Idag på eftermiddagen bokade vi biljetter och åkte in till Örebro och såg filmen Dumma Mej 2 hela familjen. Vi hade en mysig eftermiddag tillsammans och filmen var riktigt bra och rolig. Vi skrattade gott alla fyra :-).

Jag kan varmt rekommendera den filmen!
Jag ger den 4 av 5 funkys

.Ordet blir kött

Läste ett inlägg på Marcus Birros blogg och vad säger man, det var riktigt bra.

Här kommer det:

Guds ord är märkligt levande. När jag läser Bibeln slås jag av hur övernaturligt närvarande allting är. Det är som att hålla ett levande fotografi i handen.
Fastän så långa avstånd kommer allting så nära.
Det är inte alltid alla böcker i Bibeln känns lika angelägna just för dig, just idag.
Men jag törs lova att det finns texter i Bibeln som träffar dig rakt in hjärtat just där du är idag.
Ordet som blir kött har tidigare haft en lite litterär klang för mig.
Men när man läser Bibeln och är ömsint och tålmodig nog att våga hålla sitt hjärta helt öppet, så smiter orden in i dig, in i ditt inre, blir en del av dig.
Efter en tid märker du, lite i taget, hur Guds ord förändrat dig som människa.
 Nästan utan att tänka på det har ditt livs viktigaste resa startat inuti dig, en stilla och våldsam resa i ditt inre, mot bot och bättring, ifrån nederlag, skam och lögner och in i en ljus hamn av frid och tacksamhet.
Du är inte skyddad för all framtid från allt ont, det är inte vad det handlar om, utan det handlar om att ordet du läst, och läst igen, till sist får en sådan förankring hos dig att du blir en bättre och sannare människa efter ett tag.
På det sättet har ordet blivit kött. Det du läst har blivit sant och verkligt i ditt liv. Det är faktiskt storslaget. Övernaturligt i det lilla.

Tack Jesus.

(Taget ur Marcus Birros blogg)

Att vara kristen och tro på Ordet innebär inte att jag är skyddad ifrån allt ont eller att mitt liv blir perfekt på ngt sätt, men det som är skönt att veta är att jag har Ngn som hjälper mig igenom allt det jobbiga och som finns där för mig i både glädje och fest, vardag som helg och som hjälper mig att bli en bättre människa. Det är stort!

/ Mrsfunky

fredag 28 juni 2013

.Lite mer bildregn ifrån den gröna staden

Här kommer ytterligare lite bilder ifrån vår underbara resa till Edinburgh, denna vackra underbara gröna stad:
 
 













 
/ Mrsfunky

.Bildregn från Edinburgh

Kom på att jag inte hade lagt in så många bilder ifrån Edinburgh, men här kommer några få av dem:




















 
/ Mrsfunky

 



.Färgglada killar

Jag har varit iväg med killarna till frisören på förmiddagen och dem blev sååå coola och fina. Dem fick välja tre olika färger att ha i håret, snacka om färgglada killar! :-)

.Gott till fikat

Efter att vi hade varit och klippt oss så gick vi till Sveas och köpte med oss lite gott fika hem för att fira att det är fredag och början på helgen.
Det var inte alls dumt inte!

.Dödskalle värd sin vikt i guld

Frisören som killarna går hos brukar alltid ge killarna några leksaker efter att dem är klara. Oftast är det bara skräp, men idag fick lillkillen en jättefin vattenpistol och N valde en dödskalle mask i guld. Snacka om cool!

.Sommarfrukost

Finns det ngn somrigare frukost än färska svenska jordgubbar.

torsdag 27 juni 2013

.Tacksam över livet

Har haft en mysig dag idag! Är så tacksam över livet, min underbara man, mina fina barn och alla nära och kära som finns i mitt liv och förgyller varje dag.

onsdag 26 juni 2013

.Både tuta och blinka

Lillkillen fick en polisbil i sommarpresent som både kunde blinka och tuta. Gissa om han blev lycklig! :-)

.Nu är det sommarlov

Idag gick killarna sista dagen på förskolan och till hösten vankas det förskoleklass och fritids för stora prinsen.  Nu har dem äntligen sommarlov!
Det känns konstigt att helt plötsligt bara ha ett dagisbarn. Liten börjar bli stor!
Vi firade lite ikväll med pizza och sedan glass och jordgubbar och maränger och grädde. Vi hade även köpt killarna varsin liten sommarpresent. Killarna var så nöjda och glada när dem äntligen kom i säng.
Nu ska jag avsluta en bra dag med ett varmt och härligt bubbelbad.

.Självplåga eller inte!?


Fick erbjudande att köpa en Satin perfect wet & dry epilator ifrån Philips till ett bra pris via Buzzador. Jag har länge funderat på att köpa en, så nu när det var ett skapligt pris så slog jag till.
 
Ja, vad säger man, den är smidig och lätt att använda och ger ett bra resultat, men det är ju inte superskönt inte. Kanske är det en vanesak, vad vet jag, men trots det kommer jag garanterat att fortsätta använda den. Jag har använt den både torrt och i duschen, men jag tycker resultatet blir bättre om man använde den torrt.

 
Vill man vara fin får man lida pin!
 
/ Mrsfunky