onsdag 30 januari 2013

.Vårens kollektion

Idag släpptes äntligen vårens kollektion av Me and I och jag bara älskar den! Det finns så mycket snyggt, framför allt till mig själv, men även en hel del snyggt till barnen. Det kommer att bli svårt att välja vad jag vill ha, för jag vill ha sååå mycket  =)
Tur att jag först ska på ett party och sedan ha ett party själv för då kan man dela upp det litegrann.

är ni sugna på att komma på ett klädparty, välkommen hem till mig onsdagen 6/3 kl 18:30. 

En fin och skön långklänning i vårens trendiga färg

Vårens läckraste jacka eller kavaj, snygg till både jeans och kjol


Underbart sköna yogapants att mysa i hemma 


Ett par snygga jeans i vitt, läckert både till vardags och fest


Snygga canvasbyxan i orange, så fin och skulle göra sig bra på lillkillen

En fotbollströja till min stora prins, tycker färgerna gjorde sig bra ihop

En tröja med bilar till lillprinsen, han skulle älska den =)

/ Mrsfunky

.Berg och dalbana

När man är på förlossningen är man hela tiden i en känslomässig berg och dalbana. Jag går till jobbet med en klump i magen och är orolig för hur dagen ska bli, samtidigt som jag är förväntansfull och hoppas på att få förlösa och vara med att välkomna ett nytt litet liv till jorden.
Varje dag lär jag mig nya saker och varje dag är en utmaning. Ibland undrar jag vad jag gör där, är jag verkligen på rätt ställe, har jag valt rätt yrke, etc.. Samtidigt så vet jag att det är precis det här jag vill och om jag efter några månader känner att jag inte trivs på förlossningen, ja då får jag väl återgå till att bara vara på gyn eller att söka mig till mödravården eller ngt. Det finns alltid andra alternativ =) 

Idag var en sådan dag som jag fick lära mig mycket nytt. Jag fick vara med på ett kejsarsnitt där barnet låg i säte. Det var en upplevelse och det kändes bra att själv vara den som var med och stod som ansvarig och faktiskt känna att jag klarade av det
Ja som sagt, varje dag är en utmaning, men jag hoppas och tror att det kommer att kännas bättre ju längre tiden går. 

/ Mrsfunky

.Nytt kök

Vi ska göra om vårt kök, vilket är ett väldigt stort projekt och det är inte lätt att veta hur man vill ha eller hur det ska se ut. Vi har nu funderat på att ta hjälp av en arkitekt som kan hjälpa oss att komma med ideér och kanske även göra upp en ritning som vi kan gå efter. Det kostar ju lite, men med tanke på vilket stort projekt en köksrenovering är och hur mycket det kommer att kosta ändå, så tror jag att det är värt det i efter hand.
En arkitekt kan säkert komma med ideér och tankar som vi annars inte hade kommit på. 

En bekant tog hjälp av en arkitekt som jobbar i Örebro när dem renoverade sitt kök, hon heter Anna Cedermark och jobbar på en firma som heter Modify Design och Miljö. Vi har hört av oss till henne och sagt att vi vill bli kontaktade av dem och sedan får vi se vad som händer =)

Några av hennes alster (kök som hon har varit med och ritat upp och gett ideér till) :




En sak är i alla fall säkert och det är att det ska bli riktigt skoj att få göra om vårt kök och jag ser framemot att få börja på med det även om det kommer att bli lite jobbigt under tiden.


/ Mrsfunky

måndag 28 januari 2013

.Veckans kasse

Idag är det måndag och ojämn vecka vilket betyder att vi ikväll får hem veckans kasse ifrån Linas matkasse
Den här veckans meny består av följande måltider:

Frasiga fiskpinnar med potatis och dillsås

Färsjärpar med sötsyrlig yoghurtsås och ris

Norrländsk kebab med vampyrskrämmarsås

Pizzalåda med osttäcke och gröna pinnar

Mangokycklinggryta med ris




/ Mrsfunky

.Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att: 

-vi har haft en mysig och skön helg tillsammans bara jag och mannen och våra små

-jag ikväll ska på första passet på nya gymmet, ett en timmes långt spinnningpass. Som jag har längtat! =)

-jag är inne på tredje veckan på förlossningen nu och kan känna lite mer än bara skräck =) 

-jag idag ska träffa en gammal kompis och käka lunch, mysigt! 

-jag har en sådan härlig och fin man och två underbara små barn. Älskar er så mycket! 

Önskar er alla en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka! 


/ Mrsfunky

söndag 27 januari 2013

.Ansiktsrening

Så här snygg ser man ut när man har en ansiktsmask på sig, alldeles flottig och dann. Den är kanon, ansiktsmask och peeling i ett. En dag i veckan gör ganska mycket för ansiktet, åtminstone känns det som det, men inte blir jag vackrare för det ;-)

lördag 26 januari 2013

.Mer än tillräckligt

Idag var vi vid Wild West Steakhouse i Örebro och käkade lunch. Vi gav min svärfar det i present när han fyllde i september, men sedan har veckorna bara rusat fram och vi har inte fått till det förrän nu.  Jag säger då det, hjälp vad mätt man blev. Jag tog en stor hamburgertallrik med diverse tillbehör och det var inte lite mat inte. Jag orkade bara 2/3 av burgaren, men då var jag verkligen proppmätt. 
Svärisarna var nöjda och glada och tyckte att det var en riktig upplevelse att få åka dit och äta. Dem kommer att leva på det länge.
Ja så ikväll lär det inte behövas mer mat. Den där portionen står man sig på i flera dagar :-)

.Premiär på skidor

Jag och killarna har varit ute en stund på förmiddagen och haft premiäråk på skidor. N har aldrig stått på ett par skidor förut, men han tyckte det var riktigt skoj och åkte flera varv runt huset.  Han hittade även en liten backe som han åkte i. Lillkillen däremot ville inte ens pröva att åka, så det får bli en annan dag. Hoppas att vintern håller i sig ett tag nu så dem kan hinna åka lite skidor. Själv äger jag inga skidor, men om det fortsätter att vara bra vintrar så kanske jag får införskaffa mig ett par jag med :-)

fredag 25 januari 2013

.Slut på ursäkter

Nu är det slut på alla ursäkter. Idag innan jag och killarna åkte och handlade så åkte jag och köpte ett årskort på ett nyöppnat gym som ligger i Hallsberg. Första passet är redan bokat och det bästa är att dem har ett rum till barnen på gymmet, så jag kan ha med mig dem om jag vill. Nu ska soffpotatisen bort en gång för alla :-)

.Vackert i vitt och lila

Idag när jag och killarna var och handlade så fick en stor bukett med tulpaner följa med hem. Jag älskar den här tiden på året när man alltid kan ha en bukett tulpaner på bordet. Det är ngt särskilt med tulpaner :-)

onsdag 23 januari 2013

.Bästa vännen på fyra ben

Häromdagen när vi var hemma hos mina föräldrar så var brorsans hund och N oskiljaktiga. N bara älskar Leo som han heter och ville vara med honom hela tiden. 
Skulle N få bestämma så skulle vi ha en hund härhemma, men tyvärr kommer det aldrig att ske. Det är ngt jag får lära mig att leva med. Det kändes tufft i början, jag har alltid velat ha katt eller hund, men nu känns det bara bra. Man är lite mer fri nu och behöver inte ha ngn som vaktar dem när man ska bort.

.Lite mycket nu

Har snart gått andra veckan på förlossningen och jag är såååå trött. Det tar på krafterna att jobba där, både fysiskt och psykiskt. Jag hoppas dock att det kommer att kännas bättre om några veckor då man har kommit in i det ordentligt. 
Jag har fått äran att förlösa två bebisar än så länge och det är så fantastiskt underbart. Tänk att få vara med att förlösa små människor, att få se en ny liten varelse födas.
Jag har sagt det förr, jag har nog ett av världens bästa jobb.

/ Mrsfunky

.En hel helg med kompismys


Nu är det bokat och klart om några veckor ska jag och en av mina bästa vänner åka på spa en helg och bara njuta och ha det gott! Oh vad skönt det ska bli! Ser verkligen framemot att få komma iväg en helg och mysa utan barn. Hade gärna åkt med mannen, men det får bli en annan gång. Den här gången blir det egentid med en god vän och det kan man behöva ibland det med.

Afternoontea, trerätters middag, frukt och bär och vin på rummet, stor frukostbuffé, brunch på söndagen, massage, bad och bara vara. 

Kan nog inte bli bättre! 


/ Mrsfunky

söndag 20 januari 2013

.Nöjd sexåring

Gissa om det var en liten kille som var nöjd med sina presenter. Han fick en hel del Ninjagolego samt spelet Skylanders Giants. Han bara gapa när han fick spelet och blev helt överraskad. Så kul att se hans reaktion.
Han fick även välja mat idag och då blev det hämtpizza till lunch, inte alls fel inte :-)
Summa summarum tror jag att han är helt nöjd med sin födelsedag.


.Grattis min prins!

Idag fyller den här härliga lilla killen 6 år. För 6 år sedan kämpade jag för fullt, men det gick inte så några timmar senare blev det akut kejsarsnitt och ut kom vår älskade lilla prins, världens finaste lilla kille. Tänk vad fort tiden går.
Vi firade ju honom förra helgen, men han har inte blivit firad av oss ännu så lite tårta och en massa presenter blir det ju.
Har även lovat homom att han ska få välja vad han ska äta idag, så vi får se vad det blir för mat.
Ser framemot en mysig och härlig dag med mina fina killar.


lördag 19 januari 2013

.Tvådelat

Jag känner mig kluven ang att jobba på förlossningen. En del av mig tycker att det ska bli jättekul och spännande och en del av mig vet inte om det är min grej överhuvudtaget. Vi får väl se om några veckor hur jag känner då. Kanske att jag kommer att stortrivas med att förlösa, men det återstår att se. Vem vet, kommer det ut en tjänst på mödravården kanske jag söker den. Just nu vet jag inte vad jag vill.

.Nyförälskelse

Jag och mannen har snart varit tillsammans i elva år. Jag älskar honom lika mycket nu som då och på sista tiden känns det nästan som om vi har blivit nyförälskade i varandra. Är så oerhört glad över min fina man. Jag älskar honom så.

fredag 18 januari 2013

.Härliga vinterdag

Vilket underbart väder det har varit idag, helt ljuvligt. Jag och killarna tog på oss kläderna och gick en sväng till pulkabacken. Det blev en hel del åka av, men även en massa snöänglar. Mysigt med riktig vinter! Hoppas att snön får stanna länge.



.Bästa förlossningsvården

Även om jag bara har varit på förlossningen i nu två dagar så känns det riktigt skoj att Dagens Medicin har utsett förlossningensvården i Örebro till Sveriges bästa. Känns väldigt kul! =) 
Tänk att få jobba på ett sådant ställe! 

Ja, som sagt har jag varit på förlossningen nu i två dagar och det är med väldigt blandade känslor jag går dit. Jag är sååå sjukt nervös inför varje pass, magen känns som om den ska göra uppror, nerverna är utanpå, samtidigt känner jag en spänning och en förväntan. Vad ska hända, vad kommer att ske, får jag förlösa etc. Det känns tio gånger värre nu än när jag var student, för nu är det mitt namn som står i journalen, det är mitt ansvar. Det är stort och det känns väldigt tufft, men jag kommer att klara det. 

/ Mrsfunky

onsdag 16 januari 2013

.Kvällsbad

Det har varit en lång dag för både mig och killarna. Killarna ville dock avsluta kvällen med ett bad, så det fick det bli. Nu börjar det dock balla ur och killarna behöver komma i säng, så nu ska jag försöka tvätta av dem och sedan natta dem.
Jag kommer verkligen att somna i soffan efter det här för hjälp vad trött jag är.


måndag 14 januari 2013

.Älskar att skämma bort

Jag älskar att skämma bort dem som står mig nära, speciellt min underbara man och våra två barn. Igår kväll efter att barnen hade lagt sig lagade jag en härlig middag till min älskling. Det blev hemmagjorda pommes, oxfilé med bearnaisesås och sedan till efterrätt chokladpudding med vispgrädde och rullrån. Det var riktigt gott och vi hade en fantastiskt lyckad kväll.
Oh vad jag älskar min underbara man!


söndag 13 januari 2013

.Bara en lång väntan

Är på simskola med N och det är bara en lång väntan på att dem ska bli klara så vi kan åka hem. Hoppas att han kommer att knäcka koden den här terminen och lyckas lära sig simma. Under vatten är det inga problem, men att hålla huvudet högt är lite värre :-)

.Kärlek så stor

Satt och tittade och lade in kort ifrån kameran till datorn och kom på att jag inte hade visat några kort ifrån julen. Hittade en del kort som var väldigt fina på mannen och killarna samt på mig och killarna.
 
 
Mannen och lillkillen på julafton

 
Mannen och våra två små ♥

 
Jag med mina små älsklingar ♥

 
Min underbara man, min andra hälft, mitt allt! ♥
 
Är så glad och tacksam för att jag har en sådan fin familj!
Älskar dem såååå! ♥ ♥ ♥
 
/ Mrsfunky

.Kalasdag

Den 20 januari fyller min lilla kille 6 år. Tänk vad åren går fort. Känns som om det var igår han föddes och till hösten börjar han i förskoleklass. Nu är han inte liten längre ♥
Eftersom jag jobbar hela nästa helg så bestämde vi oss för att ha kalas för honom i helgen. Sagt och gjort! Igår hade vi först barnkalas, 11 stycken barn dem flesta fem-sex år plus lillkillen på 4 år. Det var fullt ös vill jag lova och dem skrattade och hade riktigt skoj. N hade bestämt att han ville ha Mariotema på kalaset så då fick det bli det. Det var självklart även Mario på hans tårta.
Jag tror att det var ett uppskattat kalas av både N och alla hans gäster. Han fick så mycket fina presenter och det var en trött men lycklig kille på kvällen.
Efter att alla hade åkt och vi hade röjt och fixat så kom mannens familj för att fira den blivande sexåringen. Det blev mer presenter och det mumsades tacos och sedan tårta.
 
Tack alla som var med och gjorde N´s dag till en underbar dag!
 

 
Min stora prins, den blivande sexåringen ♥

 
Min älskade lilla kille ♥

 
Kalasdukningen, allt dukat och klart för fest.

 
Kalaskillen som väntar på att gästerna ska komma

 
Dagens bästa, att öppna alla presenterna =)


 
Mycket skratt och bus och prat var det vid fikabordet. Jag beundrar verkligen dem som klarar av att jobba med barn, vilket slitgöra!

 
Vi hade inte så många lekar under kalaset, men remleken körde vi ialla fall och N vann sitt lag och hade en väldigt snits på remätandet =)


 
Den fina Mariotårtan, en kille som var helnöjd!
 
/ Mrsfunky

fredag 11 januari 2013

.Lite vårkänslor

Var tvungen att köpa nya tulpaner till köket idag. Dem andra hade kapitulerat och jag älskar verkligen tulpaner så nu står det en stor härlig bukett på bordet :-)


.Längtan gör mig galen

Ikväll/natt kommer äntligen mannen hem igen efter att ha varit borta i över en vecka. Har aldrig saknat honom så mycket som jag har gjort den här gången. Det har varit fruktansvärt jobbigt, men det beror väl även på att min sinnesstämning inte har varit på topp heller. 
Tänk att längtan kan göra en så galen!

/ Mrsfunky

onsdag 9 januari 2013

.En kommande spahelg?

Idag när jag var hos bästa Marie började vi prata om att åka på spahelg tillsammans. Känner verkligen att jag skulle behöva komma bort en helg och eftersom vi båda klarade av vadet vi hade så har vi bestämt att vi ska göra ngt skoj tillsammans. Vi hittade ett bra pris på en spahelg på Sätra Brunn, så det kommer det nog att bli ngn helg i februari.

Det här paketet föll vi för: 
Spapaket (fre-lör eller lör-sön): Boende på Skogsgården en natt, fri entré till bad, gym, aktivitetspass och bastu. En 25 minuters valfri behandling ingår (ej halvkroppsmassage). Eget spakit samt lån av badrock ingår. Helpension med afternoon tea, 3-rättersmiddag och frukostbuffé. Lördagar ingår 2-rätters lunch, söndagar brunch. 

Låter inte helt fel inte! Hoppas verkligen att det kommer att bli av. Marie väntar på jobbesked, men så fort hon har fått svar så är det fritt fram att boka. Håller tummarna för att allt går vägen!

Är så tacksam över att ha en sådan mysig och härlig vän som Marie, hon betyder mycket för mig. Det är skönt med vänner som man kan prata om precis allt och som känner mig utan och innan.


 / Mrsfunky

.Mysdag med bästa vännen

Är i Katrineholm och hälsar på en av mina bästa vänner och passar på att mysa ordentligt med lilla Jonna. Ser framemot en mysig dag här hos bästa Marie.


tisdag 8 januari 2013

.Lite vardagslyx

Idag var jag och unnade mig lite vardagslyx. Jag var på Spahuset i Örebro och gjorde en klassisk ansiktsbehandling under 90 minuter. Oj vad skönt! Varför gör man inte det oftare, man känner sig som ny efteråt och har en hy lika slät och mjuk som en babystjärt =)


Klassisk Ansiktsbehandling:

 Rengöring, PHA-peeling, portömning, brynformning, ansiktsmassage, handmassage, mask efter hudtyp samt fuktkräm inklusive ögonkräm.

Snacka om att man kände sig bortskämd när ngn höll på med ens ansikte i en och en halv timme. Olika rengöringar och masker, sköna mjuka krämer, varma handdukar, ansiktsmassage och handmassage. Ja, det är verkligen en lyx att få gå och göra en ansiktsbehandling och jag tror att jag ska unna mig det fler gånger.

Köpte med en kombinerad peeling - och ansiktsmask hem som jag ska använda en gång i veckan. Hoppas på att den ska vara bra. 

Brukar du gå på ansiktsbehandling och vad tycker du om det?

 / Mrsfunky

.Livets pussel är igång igen

Nu är vardagen och allt vad det innebär igång igen. Imorse var det dags för killarna att gå till dagis igen efter att ha varit ledig sedan veckan innan jul. Jag hade ställt klockan på halv åtta och tur var nog det annars hade vi inte hunnit. Killarna fick jag väcka för att hinna få i dem frukosten. Hm, undrar hur det ska gå nästa vecka när dem ska vara på dagis redan klockan sju. Nåja, det är ju så det ska vara, men jag lider med dem att dem behöver gå upp så tidigt. Tur att dem inte går heltid i alla fall utan som mest tre dagar i veckan. Det är verkligen en fördel när man jobbar deltid att barnen inte behöver vara så mycket på dagis. 

Efter några timmars lek på dagis var det dags att hämta hem dem och sedan fick vi besök av en god vän och hennes två barn. Det blev en hel del prat samt lite kaffe och fruktsallad. Lagom dem hade åkt var det dags att pack väskan och bege sig till årets första brottarträning. Får se om N kommer att fortsätta på brottningen eller inte. Han verkar tycka att det är skoj, men samtidigt tycker han att det är jobbigt med vissa av brottargreppen och speciellt när han måste brottas med dem som är mycket större, det gillas inte, vilket jag i och för sig förstår. Nej, brottning är kanske inte N´s grej, men vi ger det några chanser till så får vi se. Hoppas på att fotbollen ska dra igång under våren igen så får han kanske hoppa på det igen och bara köra det eller så. 

Ja, nu är livets pussel igång igen, vilket på sätt och vis känns ganska bra. Visst är det skönt med lov och att inte ha en massa måsten hela tiden, men samtidigt känns det skönt när man är inne i alla rutiner igen och vardagen är i full gång.

Livet- ett pussel som ibland är svårt att lägga!

/ Mrsfunky

.Porr eller inte

Har hämtat ut ett paket ifrån Adlibris idag med den omtalande triologin av E.L James om Mr Grey. Får se vad jag kommer att tycka om den. Dem flesta verkar bli helt sålda på böckerna, men vissa verkar tycka att det är rena porren. Får se vad jag tycker när jag har läst dem. 
Återkommer med recensioner om några dagar! Ska börja med första boken ikväll!


/ Mrsfunky