måndag 31 december 2012

.Mys på jobbet

Vi myser på jobbet med tända ljus,  choklad, frukt och en massa ost och kex. Riktigt gott! :-)
Hoppas på en fortsatt lugn natt.

fredag 28 december 2012

.Legomästaren

N älskar att bygga lego och är även väldigt duktig på det. Han hjälper gärna lillebror att bygga upp hans lego.

.Full fart i backen

Idag tog vi en skön och behövlig sovmorgon. Det var riktigt skönt! Efter en god frukost bestående av bla sill och ägg tog vi sedan och tog på oss alla kläder och gick till pulkabacken. Vilken fart vi fick upp idag,  det var superkul!  Tyvärr fick mannen och lillkillen ge upp efter bara en liten stund pga att lillkillen fick astma. Stackarn, jag lider med honom :-( Vi får helt enkelt börja ta med oss medicinen överallt och sedan hålla tummarna för att han växer ifrån det när han blir lite äldre. Det är jobbigt för honom när han inte kan leka som dem andra utan att få jobbigt att andas. Idag fick han astma efter mindre än tio minuter. Lilla gubben! 
Ja och nu sitter vi här igen och myser och bygger lite mer lego. Killarna fick en massa lego i julklapp så vi har suttit och byggt lego varje dag nu.

torsdag 27 december 2012

.Vinterpromenad

Efter lunchen idag tog vi oss en härlig promenad. Det var skönt ute, men det var även isgata överallt så man fick vara försiktig när man gick. N ramlade flera gånger på isen, lilla gubben. Det var skönt att få komma ut en stund efter att ha suttit inne nu under julen. Får nog bli en promenad imorgon igen eller kanske en tur till skridskobanan. Får se vad morgondagen har att erbjuda :-)

onsdag 26 december 2012

.Mina mål inför 2013

Jag ser verkligen framemot år 2013 och jag hoppas och tror att det kommer att bli ett bra år. Det här året som varit har varit tufft på många sätt, speciellt den andra hälften av året, men nästa år ska bli bättre! Framför allt hoppas jag att dem problem som vi har just nu i familjen kommer att lösa sig och att vi alla får må bra, både psykiskt och fysiskt.

Mina mål för år 2013:

-komma igång igen med träningen och försöka träna regelbundet

-gå ner dem sista trivselkilona och även försöka hålla vikten där

-ha mycket kvalitetstid med min underbara familj, både med barnen men även med min fina man

-ge mig själv mer egentid, att bara vara och att våga släppa kontrollen

Jag vill även försöka resa en hel del nästa år. Vi har redan bokat sommarens resa som går neråt Italien, men några fler resor vill jag hinna med.

/ Mrsfunky

.Nästa förlossningen

Om bara några veckor ska jag upp till förlossningen och jobba där. Redan v 3 är det dags och det är med skräckblandad förtjusning jag går upp dit. Jag är livrädd för att vara där, men samtidigt ska det bli riktigt kul. Jag tror nog att det kommer att kännas bra bara jag kommer in ordentligt i arbetet. Det blir lite annat  än det jag gör nu, spännande! Tänk att jag ska förlösa en massa bebisar, det är stort!
Ja det blir en utmaning som heter duga, men samtidigt så älskar jag utmaningar.
År 2013 kommer att bli ett spännande år!

/ Mrsfunky

.Jag och mina killar

Mannen fick som sagt två förstoringar av mig och den andra förstoringen var blandade kort på både mig och killarna. Är riktigt nöjd med alla foton!

.Killar fulla av bus

För några veckor sedan var jag och killarna och tog kort som vi skulle ge i present till mannen/deras pappa. Oj vad skoj vi hade och vad många fina kort det blev. Det var inte lätt att välja bland alla kort sedan. Han fick två härliga förstoringar i julklapp bla en avlång förstoring med en massa buskort på killarna. Oh vad jag älskar dem korten. Man blir glad av att se dem ♥

.Kusinmys

Killarna älskar att vara med sina kusiner och idag hängde dem med sina storkusiner hela dagen. Supermysigt! :-)

.Jag och min andra hälft

Jag och min älskade man! Jag älskar honom såå mycket!

tisdag 25 december 2012

.Delmål ett nått

Jag och en kompis slog vad om vem som kunde gå ner fem kilo till julafton. Vi började den 5:e november och den som förlorade skulle köpa en julklapp till den andra för 1000 kronor. Nu klarade vi som tur var vadet båda två,  jättekul! Är såå nöjd med mig själv. Nu är delmål ett avklarat, bara tre kilo kvar till slutmålet. Har inte vägt så här lite på bra många år. Nu gäller det bara att hålla vikten oxå och det är nog det svåraste.

.Julfirande nummer två

Sitter i bilen på väg hem till svärföräldrarna för att fira jul med mannens familj. Ser framemot en mysig dag där.

söndag 23 december 2012

.Klappat och klart

Tomten har visst varit här redan och det är klappat och klart och alla julklappar ligger redo under granen och väntar på att få öppnas. Ska bli skoj att få se barnens miner imorgon när dem kommer ner och ser alla klapparna.

.Nu får julen komma

Allt är fixat, bara skinkan som ska griljeras, men det gör vi senare ikväll. Huset är städat,  golven är skurade, kläder är strukna, godis är upplagt. Vi är nu redo att fira jul, så låt julen börja. 

God Jul till er alla!

lördag 22 december 2012

.Kärlek så stor

Oh vad jag älskar min underbara familj!  Finns inte ord att beskriva hur mkt dem betyder för mig. Dem är mitt allt! ♥

.Granen står så grön och grann

Nu är granen pyntad och klar och nu väntar vi bara på dopparedagen. En natt kvar nu,  sedan lite julefrid! 

fredag 21 december 2012

.Den vackraste av julens blomster

Fick kasta mina hyacinter häromdagen,  dem hade redan gjort sitt tyvärr. Hade dock varit en sväng till Blomsterlandet innan och köpt lite nya hyacinter samt en riktigt vacker och ståtlig amaryllis som jag längtar efter att få se slå ut. Det är mina favoritblommor till jul, dem är såå vackra. En jul utan en massa blomster är ingen riktig jul :-)

.Mysdag med killarna

Idag har jag och killarna haft en riktig mysdag. Vi åkte in till Örebro och åt lunch på Donken och gick sedan på bio och såg filmen Hotell Transylvanien. Den var riktigt rolig! Efter det åkte vi och handlade det sista inför julen och sedan hem och jobba undan lite kontorsjobb. Ja och nu är det snart dags att åka till jobbet, jobbar hela helgen. Det blir tyvärr inte så mycket ledigt den här julen inte.
Nåja,  jag ska verkligen njuta av den tiden jag har med familjen.
Nu ska jag sätta på lite kaffe och mysa lite med mannen innan det är dags att åka. Trevlig fredag allesammans!

torsdag 20 december 2012

.Julklapp från Skojlandet

Den här veckan fick alla som var medlemmar gratis inträde till Skojlandet, så igår åkte jag och killarna dit en stund och lekte av oss lite. Det var skönt att få en liten paus bland allt stök och bara ta det lugnt. Killarna sprang runt och lekte och hade hur kul som helst. Ja, det behövs lite avbrott i vardagen ibland.

.Dagens killar

Idag har vi inte gjort ngt särskilt, mest bara tagit det lugnt. Jag har städat halva huset, bara nedervåningen kvar nu. Har även hunnit slagit in några julklappar samt byggt upp alla N's legogubbar. Nu ska vi snart sätta oss och äta lite och sedan ska vi åka iväg och handla en liten julklapp till barnens mormor och morfar.
Hoppas ni inte stressar ihjäl er nu inför jul utan att ni även har tid att njuta.
Trevlig torsdag allesammans!

måndag 17 december 2012

.Egentid med mannen

Imorgon kväll har jag bokat biljetter till mig och mannen så vi ska gå och se Hobbit i 3d. Jag ser verkligen framemot en helkväll med min underbara man. Vi skulle behöva lite mer tid för oss själva, det har varit en tuff höst och jag känner att jag saknar att bara få vara med min man. När vi är hemma allihopa (alla fem) så är det ingen vidare stämning och när helgen kommer och vi är bara vi fyra så bara rusar tiden fram och innan man hinner andas och återhämta sig är det söndagkväll igen. Nåja, imorgon ska vi ialla fall mysa bara han och jag och det längtar jag efter.


Återkommer med recension på filmen, men jag kan tänka mig att den är riktigt bra!
Stort tack till underbara E som ställer upp och har barnen. Du är guld värd!

/ Mrsfunky

.Veckans kasse

Idag var det återigen dags för att få hem Linas Matkasse.
Veckans meny bestod den här veckan av:

Fiskarfredriks fiskpanna med ris

Julköttbullar med potatisstomp och lingonsylt

Chicken fingers med krämig tomatsås och pastahjul

Stekt fläskytterfilé med lingonpiffig gräddsås och ris

Prinsens rotfruktsplockepinn med mild senapskräm



 / Mrsfunky

söndag 16 december 2012

.Choklad med nougat

I fredags var det dags att göra årets wienernougat och som vanligt blev dem otäckt goda. Tur att det bara är jul en gång om året, hur skulle jag annars se ut :-)

.Vårt lilla torp

Häromdagen slängde jag och killarna ihop ett litet pepparkakshus. Det blev riktigt lyckat och killarna tyckte det var kul att hjälpa till att garnera det. Jag tycker det är jobbigt att sätta ihop huset med smält socker så jag kör med limpistolen istället. Enda nackdelen är att man inte kan äta huset sedan, men vad gör det! 

.När tredje ljuset brinner


När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett fasligt styr



/ Mrsfunky

.Årets adventsfest

Igår var det dags för årets adventsfest. Jag hade förberett allt i veckor och nu var det äntligen dags. Det blev en mysig eftermiddag och kväll med goda vänner. Först blev det glögg och en massa goda kakor senare hade vi buffé med olika pizzor och pajer och sedan kaffe och cheesecake och ytterligare lite senare en massa snacks. Däremellan mumsades det på godis och dracks julmust.
Innan alla begav sig hemåt hade vi lite julklappsbyte. Jag tror att kvällen uppskattades av alla och trots att jag älskar att fixa och dona så var det skönt när alla hade åkt och jag kunde slänga upp benen på soffbordet och bara slappa. 
Idag sedan passade vi alla på att ta sovmorgon, sååå skönt!

.Älskade små killar

Kan man annat än att älska sina små barn. Oh vad mycket dem betyder för mig, dem är mitt allt! ♥

fredag 14 december 2012

.Vinterträdgård

Det är otroligt vackert ute just nu och jag hoppas verkligen att vintern får vara såhär underbar och fin och att all snö får ligga kvar resten av vintern med.

.Bara vara

Det har varit en ganska så lugn och skön dag hittills. Vi åkte och handlade på förmiddagen och sedan efter lunch har killarna lekt en hel del och nu sitter dem och ritar för fullt. Det är skönt med sådana dagar då man kan ta det lugnt och bara vara.

torsdag 13 december 2012

.Den stora svarta

Snart kommer denna skönhet att pryda mitt kök och jag ser framemot att få pröva den!

/ Mrsfunky

onsdag 12 december 2012

.Recept för äkta kärlek

 

/ Mrsfunky

.Kärlek så stor

Satt här förut och tänkte på mina underbara barn och hur mycket jag älskar dem. Jag är så tacksam att jag har välsignats med två underbara små killar och att jag har fått äran att få vara deras mamma. Tänk att man kan älska en annan människa så mycket, det finns liksom inte ord att beskriva kärleken mellan en mamma och hennes barn.
Kom dock att tänka på en berättelse som jag älskar:

En mors kärlek!

 Hur mycket älskar du mig?"
frågade den lille pojken sin mamma medan hon stoppade om honom i sängen.
 Det var en lek som han fick henne att leka varje kväll men han lät henne aldrig vinna.
"Jag älskar dig 85 miljoner, triljoner mil till solen och tillbaka" var den lille pojkens vanliga utmaning på hennes förklarade kärlek
Men den här kvällen var hon utmattad,
Utmattad efter en dag som började redan klockan tre på morgonen då hon tröstade honom efter en mardröm
Utmattad efter att ha lagat frukost, lunch och middag och efter att ha städat undan alla hans leksaker som hon ständigt trampade på med sina blåslagna fötter
Utmattad efter en dag som inte innehöll så mycket tid så att hon ens hann duscha
Hon tittade in i sin sons ögon, samma ögon som hon var för evigt tacksam över att ha varit med att skapa Hon strök bort håret från hans panna så att hon kunde andas in skönheten hos denna magiska skapelse Och medan hon tittade på honom på ett sätt som bara mödrar kan log hon och sa:
"Du kommer aldrig att förstå hur mycket en mamma kan älska sitt barn

Om du blev påkörd av en bil och fastklämd
så skulle jag finna styrkan att lyfta undan den för dig,

Om du behövde hjälp och jag hade brutna ben så skulle jag finna ett sätt så jag kunde springa till dig
Om du var hungrig och jag inte hade ätit på en vecka så skulle jag ge dig min enda måltid"
När du vandrar omkring i världen vandrar mitt hjärta med dig
Vad du känner, känner jag
Jag känner att du är lycklig genom det sätt du håller min hand
Jag hör ditt hjärta viska när du är rädd
Jag vet vad du tänker genom att se in i dina ögon"
Den lille pojkens ögon blev vidöppna och för en gångs skull hade han ingen utmaning åt henne.

/ Mrsfunky

.Han vill för evigt vara din

Han går aldrig förbi dig!

 Jag ser hur du ensam och modlös satt dig ner
 i en kamp du inte orkar kämpa mer
Om du inte får falla i Jesu armar
i vems armar ska du då falla i?

Din väg har känts lång, och i stormarnas land
har du famlat efter en skyddande hand
Om du inte finner ro i Jesu armar
i vems armar ska du då finna ro?

Han går aldrig förbi dig,
han vill för evigt vara din
 Han går aldrig förbi dig,
 han vill för evigt vara din

En smärta som bränner sönder din kropp
i din svaghet ser du inget hopp
 Om du inte blir hel i Jesu armar
i vems armar ska du då bli hel?

Jag att är så glad att jag får tillhöra den levande Guden. Tänk att jag får vara Hans barn. Jag kan finna ro i Hans armar, jag kan bli hel i Hans armar och Han kommer aldrig att gå förbi mig, Han vill för evigt vara min och jag vill för evigt vara Hans barn. Tack att jag får tillhöra Dig!

/ Mrsfunky

.Blinka lilla stjärna

Visst är det härligt med advent och alla fina stjärnor och ljusstakar i fönstrena. Det är ändå ngt visst med tiden innan jul:-)

tisdag 11 december 2012

.Orkar inte

Är så less på allt nu, orkar inte mer. Vet inte hur jag ska kunna gå vidare, vad jag ska göra för att saker och ting ska bli bra. Är bara såååå trött! :-(

.Juliga american cookies

Idag slog jag till och bakade lite american cookies. Har aldrig bakat sådant förut, men det gick riktigt bra. Var inte alls särskilt svårt och goda blev dem med. Extra juliga blev dem när jag hade i lite kanel, ingefära och apelsin. Synd bara att dem flöt ut så mycket, hade gärna haft dem lite tjockare. Nåja utseendet spelar mindre roll, bara dem går att äta så.

.Skadad liten kille

Idag på förmiddagen gick vi till pulkabacken igen tillsammans med en vän och hennes två barn. Det var riktigt skönt ute och barnen hade superkul i backen. Lillkillen kastar sig ut för backen och får upp en väldig fart. En av gångerna hade han en bräda och låg på och åkte med full fart in i storebrors snowracer. Aj, aj, aj! Lilla gubben vad ledsen han blev. Men, men, efter en stund var han igång igen:-)
Vi avslutade en mysig förmiddag med lite fika hemma hos oss.

måndag 10 december 2012

.I will carry you

Det behövs inga ord, den här sången säger allt! 
 Tack för att jag är buren!


/ Mrsfunky

söndag 9 december 2012

.Snart hemfärd

Klockan börjar närma sig sju och det är snart dags att åka hem och sova. Det ska bli riktigt skönt att få åka hem, det har varit en seg natt och ögonen har varit små. Skönt att man har kunnat lägga upp benen en stund i alla fall, ibland kan det hjälpa.
Nej, ska gå och skriva in det sista i journalerna innan dagpersonalen kommer.
Trevlig söndag allihopa!

.Livet en gåta

Ibland är det inte lätt att leva. Det händer saker i ens liv som man varken kan eller får styra över. Det känns som om jag är fast i en berg och dalbana och inte vet hur jag ska ta mig ur. Den här hösten har varit bland den tuffaste hösten på flera flera år. Jag hoppas dock att resan snart är över och att jag kan se framåt mot våren och år 2013 med glädje.

lördag 8 december 2012

.Det bästa godiset till jul

Idag har jag och killarna gjort Rocky Road vilket är ett måste till jul. Vet inte om det finns ngt godare godis till jul. Var självklart tvungen att provsmaka lite och ja, det var riktigt gott!  Mums säger jag, det kommer att bli en god jul i år igen :-)

fredag 7 december 2012

.Lite extra mys

Idag efter att vi varit i pulkabacken åkte vi och köpte lite gott fredagsfika. Det har blivit lite av en tradition för mig och killarna och traditioner ska man hålla:-)

.En massa åk

Idag blev det ytterligare en tur till vår lilla pulkabacke. Killarna hade såå roligt och det var lite behagligare temp oxå, vilket gjorde det ännu bättre. Vi stannade en bra stund i backen. Lär nog bli många turer till backen om vintern och snön håller i sig. Funderar även på att köpa skidor till killarna. N's reaktion då var: vad är skidor?
Det är inte klokt, dem vet verkligen inte vad skidor är. Själv åkte jag skidor varje vinter när jag var barn. Ja, det är lite annorlunda nu mot hur det var när en annan var lite.