fredag 30 november 2012

.Några timmars sömn

Idag blir det inte många timmars sömn inte. Har så mycket att göra, så nu säger jag god natt! 

.Trött.se

Just nu är det bra segt och ögonen vill inte riktigt hålla sig uppe. Jag är såå seg och trött. Hoppas att dem sista timmarna kan gå lite fortare.
Det har varit en lugn natt hittills, har inte hänt ngt särskilt alls. En sak som lyser upp natten är dock alla fina adventsljusstakar som lyser fint i fönstrena.  Nu är det adventstider.  Mysigt!

torsdag 29 november 2012

.Årets skolkort

Årets skolkort på killarna blev väldigt bra. Det är kul att se hur mycket som har hänt på ett år, speciellt på lillkillen. Han är inte så liten längre. 
Mina älskade prinsar, om ni visste vad jag älskar er! ♥

.Älskade barn

Satt och tittade på kort på killarna och hittade ett sådant härligt kort på mina killar. Älskade barn, ni förgyller mitt liv.

.Min stålmormor

En olycka kommer aldrig ensam. Min kära mormor har precis fått sin femtonde hjärtinfarkt och mår inte så bra. Läkarna har sagt att det inte finns ngt mer man kan göra. Jag hoppas bara att hon lever så pass länge till att mamma hinner komma hem ifrån sjukhuset och träffa henne. Jag borde verkligen åka upp ngn dag och hälsa på henne medan hon fortfarande lever. Min älskade mormor,  hon är verkligen en stålmormor.

.Väntan är över

Det känns så bra. Min syster ringde ikväll och sa att mammas operation hade gått bra. Cancern hade inte spritt sig mer än till mjälten, så den fick dem ta bort. Är så lättad! Gud hör verkligen bön! ♥ Hoppas nu att återhämtningen går lika bra. 
Tack alla underbara människor som har visat sin omtanke genom böner och fina ord. Det betyder mycket! ♥

onsdag 28 november 2012

.Härliga advent

Har städat och gjort adventsfint i hela huset. Det känns skönt att slippa allt sådant sedan. Nu är det ju bara granen kvar, men den kommer inte in förrän några dagar innan jul. Önskar nu bara att julefriden ska infinna sig i huset oxå. 

.Inget är som väntans tider

Jag känner mig trött och sliten. Skulle vilja lägga mig i sängen och vara kvar där tills imorgon. Är orolig för mamma, undrar hur det har gått. Jag hoppas på det bästa,  men är rädd för vad dem kan ha hittat. Går bara och väntar på samtalet och ber att allt ska ha gått bra.

.Årets andra pepparkaksbak

Vi har som sagt hunnit med att baka pepparkakor idag igen och killarna tycker att det är minst lika kul som jag.  På eftermiddagen ska vi ta och garnera några av dem med lite kristyr och non stop. Har även gjort varsitt hjärta till dem som dem ska få hänga i fönstret på sina rum. 

.Bakdag

Idag blev det en riktig bakdag hemma. Jag och killarna har först bakat lingongrottor med saffran och sedan pepparkakor. Det är riktigt mysigt att få baka tillsammans och killarna tyckte det var kul att få hälla i sylten i kakorna,  även om det krävdes en viss koncentration och då främst ifrån lillkillen.
Känns skönt att ha det mesta bakat nu inför alla kalas och adventsfiranden. Det gäller att vara ute i god tid. 

.En tro som bär

Idag finns mina tankar och böner hos mina kära mor som idag opereras uppe i Uppsala. Jag hoppas att operationen kommer att gå bra och att cancern inte har spritt sig. Rädslan finns där men jag vet att det finns En som bär igenom allt. 
Lilla mamma, du är stark och klarar detta♥

.Ja se det snöar

Igår kväll började det att snöa och det var värsta ovädret när jag åkte in till Örebro på kvällen.  Imorse när vi vaknade var det sedan vitt och fint ute i trädgården. Hoppas nu bara att snön får ligga kvar ett tag. Vore ju mysigt om vintern ville komma för att stanna. 

.Lek och buslandet

Igår åkte jag och killarna tillsammans med en god vän och hennes två barn till lek och buslandet i Örebro. Vi har inte varit där på säkert ett år eller mer,  men nu gav vi oss av.  Killarna hade så roligt och sprang runt överallt.  Det var kul att se att även lillkillen kunde springa själv i klätterställningarna. Dem börjar bli stora mina killar. Det lär garanterat bli fler gånger vi åker dit med tanke på hur bra det gick.

lördag 24 november 2012

.What a day

Vilken dag vi har haft idag. Ganska så fullspäckad kan man säga. Killarna sov i alla fall till halv åtta , så det var inte fy skam. Efter en stor och härlig frukost tog vi bussen och sedan spårvagnen in till Göteborg där vi först spenderade några timmar på Universeum. Oj vad mycket skoj det fanns där, hade nog kunnat vara där hela dagen. Det roligaste tyckte nog jag var akvariet och regnskogen, men det sprang vi igenom. Det är inte lätt att vara snart sex år och ha så mycket energi och spring i benen :-)
Efter några timmars lek så gick vi till Gothia Towers för att äta deras berömda räkmacka. Oj säger jag bara, den slår alla rekord. Killarna åt köttbullar och potatismos och ärligt talat var nog det dem godaste köttbullarna som jag har ätit. Dem gick inte av för hackor inte :-)
Efter en sen, men underbar lunch gick vi till Liseberg för att spendera ytterligare några timmar. Killarna åkte karuseller och hade riktigt skoj. N åkte lilla berg och dalbanan och satt med uppsträckta armar och bara njöt. Han åkte även slänggungan själv och tyckte att den var härlig. Min lilla kille börjar bli stor. Vi avslutade sedan kvällen med lite mat innan vi åkte tillbaka till hotellet.
Nu sover killarna och ärligt talat ska nog jag oxå släcka snart för jag är bra trött. Det tar på krafterna att vara borta både för liten och för stor.








fredag 23 november 2012

.En helg med bara vara

Sitter på hotellrummet nere i Göteborg. Åkte och hämtade upp en god vän och hennes son på eftermiddagen och sedan åkte vi vidare neråt Götet. Ska ha en riktigt mysig helg här tillsammans med våra blivande sexåringar. Mysigt att bara åka iväg med ett barn och få lite egentid med N.
Resan ner gick bra. Lite jobbigt att köra så långt, men det är ju bra väg i alla fall. Sedan har vi ätit god mat på hotellets restaurang och efter det har vi myst på rummet. Snart ska killarna i säng och ärligt talat tror jag att vi oxå kommer att lägga oss snart. Det är en dag imorgon oxå :-)


.Lussebak


Igår var det dags för årets lussebak. Tänk va om en vecka är det redan första advent. Vad fort tiden går! Skönt i alla fall att jag har hunnit med att baka lite, så jag har det mesta fixat innan dess.
Det blev både lussekatter och vanliga saffransbullar. Mums vad gott!








torsdag 22 november 2012

.En deg på jäsning

Har precis satt en deg med lussebröd på jäsning, så nu väntar jag bara på att den ska bli klar att bakas ut. Nästa vecka är det första advent, så nu gäller det att hinna med allt som ska göras innan dess, men jag är på god väg. 

/ Mrsfunky

onsdag 21 november 2012

.Liten och söt

Min kära bror har skaffat sig en hund så idag fick vi träffa den lilla nallen. Oj vad söt han var, synd bara att både mannen och lillkillen är allergiska. Det kommer att bli jobbigt att vara hemma hos mamma och pappa längre stunder. Nåja, min kära bror lär väl inte bo hemma jämt, en vacker dag flyttar han och då blir det bra igen.



.Choklad är mums


En annan sak vi bakade var hemmagjorda mumsmums. Det gick väldigt smidigt att göra själva smeten, men när vi skulle doppa dem i choklad blev det lite kladdigare. Det var inte riktigt min grej att göra, men kul att ha prövat på. 
En sak är i alla fall säkert och det var att dem var riktigt goda :-)


.Gott på pinne

Idag åkte jag och killarna till mina föräldrar för att baka lite gott till advent och jul. Vi prövade bla på att baka lite cakepops och det lär vi baka flera gånger. Det var riktigt lätt att baka och killarna älskade dem. Det kommer att bli bra till adventsmyset vi ska ha :-)





Receptet: 

Mjuk pepparkaka
Nutella (300 gram)

Mixa tills du får en jämn smet, vi hade även i lite kaffe för att få bättre smak.
Rulla till små bollar. 
Sätt i en pinne och fäst den med smält choklad.
Ställ kallt!

Smält chokladen, vi hade vit choklad på dem flesta, men körde även ljus blockchoklad på en del.
Doppa kulan i chokladen och strö på strössel.

Smaklig måltid!

Det var mycket enklare att göra än vad jag trodde och man kan i stort sett mixa vilken slags kaka som helst och i flera recept kan man även använda sig av philadelphiaost istället för nutella. 


tisdag 20 november 2012

.Kvällens middag

Ikväll gjorde jag lasagne på färska lasagneplattor och oj vad gott det blev. Inte alls dumt faktiskt! :-)
Med en härlig sallad till blev det en fantastiskt god och smarrig middag.

Den här rätten får 4 av 5 funkys





.I väntan på lunch

Har gått av i dag, har sovit några timmar nu. Hade kunnat sova flera timmar till, men måste kunna somna ikväll oxå. Väntar nu på att min kära man ska komma hem med lunch till mig, visst är han underbar.

Blir nog en lugn eftermiddag. Ska hämta killarna om en stund och sedan ikväll är det brottning för storkillen. Livet leker, det snurrar på som vanligt.

/ Mrsfunky

.Cancer, verkligen ingen lek

Min mamma har cancer. Hon opererades för några år sedan och allt blev bra, åtminstone trodde vi det. Nu är den hemska sjukdomen tillbaka igen och hon ska opereras igen nästa vecka. Vi vet inte hur det kommer att gå och jag är rädd för vad dem kommer att se när dem öppnar henne. Tänk om det har spritt sig, tänk om det inte går att fixa. Rädslan finns där och vill inte försvinna. Min lilla mamma som jag älskar, hon är bara 53 år. Hon har många år kvar att leva.
Om det inte vore nog så har hon även fått cellförändringar i underlivet också och måste göra en ny operation efter nästa operation. Det är liksom inte bara en sak. Livet är inte alltid lätt!

Jag vet i alla fall en sak och det är att det finns En som bär igenom allt. Under förra operationen så bar Han henne och hela familjen och jag vet att Han finns där även nu och jag känner mig trygg i det. Jag vet att vi i familjen kommer att klara det även denna gång. När det är som svårast så bär Han oss, det är inte längre två fotspår i sanden utan ett. Jag är så tacksam över att jag har min tro, den har burit mig igenom många svårigheter och gör även nu.

Fotspår i sanden!

En natt hade jag en dröm. Jag drömde att jag gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde bilder ur mitt liv fram. Jag såg på varje bild två par fotspår i sanden: Ett par var mina och ett par var Guds.
När den sista bilden syntes såg jag tillbaka på fotspåren.
Jag upptäckte då att många gånger under mitt liv fanns endast ett par fotspår. Jag såg också att att detta var under de mest ensamma och svåra stunderna i mitt liv.
Detta bekymrade mig mycket och jag frågade Gud om detta. -"Gud, du sa när jag en gång bestämde mig för att följa dig, att du skulle gå med mig hela vägen. men jag ser att det under de svåraste tiderna i mitt liv fanns det bara ett par fotspår.. Jag förstår inte varför du lämnade mig när jag behövde dig som mest?
Gud svarade: " Mitt kära barn. Jag älskar dig och skulle aldrig överge dig. Under tiden av svårigheter och prövningar då du bara ser ett par fotspår, Då bar jag dig!!"

 / Mrsfunky

.Förbjudna känslor

Att vara styvmamma är inte alltid enkelt. Det är inte så lätt som man tror och det är absolut ingen dans på rosor. Att älska ett annat barn som inte är ens eget med alla dess fel och brister, det är svårare än vad man tror. Det är inget man pratar om i samhället och dem som inte själva har styvbarn kan omöjligt förstå hur det är. Det är ett förbjudet ämne att tala om och framför allt är det förbjudna känslor som man har om man säger att man inte älskar sitt styvbarn lika mycket som sina egna barn.

Jag önskar att det vore enkelt, att det skulle vara annorlunda. Nu är det dock såhär och jag hoppas att det en dag åtminstone kommer att bli bättre, för bra tror jag aldrig att det kommer att bli. Jag försöker se framåt och se ljust på framtiden och förhoppningsvis se ett slut på allt det jobbiga, men ibland är det svårt, men en vacker dag så kanske allt vänder och det blir frid och lugn i vårt hem igen. Jag längtar! =)

/ Mrsfunky

måndag 19 november 2012

.En kväll för två

På torsdag kommer vår underbara barnvakt Rebecka för att ha killarna en stund på kvällen. Jag och mannen ska iväg och se andra delen av Breaking Dawn och sedan efter det gå ut och äta. En helkväll med min andra hälft, en kväll för två. Oj vad mysigt det ska bli! =)


Har verkligen längtat efter att den här filmen ska komma och nu ska jag äntligen få se den. 

/ Mrsfunky

.Veckans kasse

Idag är det dags för Linas Matkasse igen och den här veckans menyer består av:

Mandelgratinerad torsk med potatismos och äppelsallad 
 Köttfärslasagne med tomatsallad
 Kunglig lövbifftacos med salsa och riven ost 
Kassler med söta tomater och pasta
 Senapskyckling med ris och gurkrutschkanor

Ser framemot att få pröva dem olika rätterna! 

/ Mrsfunky

söndag 18 november 2012

.Lite bad och sedan en tur till Donken

Idag efter frukost packade vi badväskorna och åkte till badhuset hela gänget. Jag hade två trötta killar med mig, men oj vad skoj dem hade med sina kompisar. Kul att dem leker så bra ihop. Vi badade och  fikade och hade en supermysig dag tillsammans. Efter badhuset åkte vi till Mc´Donalds och avslutade en mysig helg med lite lunch där. Gissa om det var nöjda barn efteråt. Har haft en sååå härlig och skön helg tillsammans med goda vänner. Är så glad att jag har så härliga vänner som jag kan umgås med.
Vi åkte sedan hemåt och gissa om det var skönt att se att mannens bil stod på garageuppfarten. Han har varit borta sedan i onsdags morse, så det kändes bra att ha honom på hemmaplan istället. Oh vad jag har saknat honom och längtat efter honom. Min underbara man, vad vore jag utan dig!

/ Mrsfunky

.En låååång natt

Sov som sagt uruselt natten till idag. Tänk vad irriterande ett litet ljud kan vara. Ja, jag vet, jag är lite väl känslig kanske, men jag har svårt att sova om det är ljud som stör och speciellt ljud som man inte är van att höra. Nåväl, har två nätter nu att jobba så det är bara att ladda med ordentligt med kaffe och sedan hoppas att jag piggnar på mig lite. Känner att det kommer att bli en lååång natt. Det bästa av allt är dock att efter dem här två nätterna är jag ledig i mer än en vecka. Oj vad jag ska njuta! =)

/ Mrsfunky

.Sååå trött

Är hos goda vänner. Åkte hit igår och hade en riktigt mysig dag med mycket god mat och en massa prat. Sedan blev det dags att sova och gick det att göra det, nej! Har sovit max två timmar inatt, är såååå trött. Vet inte hur jag ska orka med den här dagen och det värsta är att jag ska jobba två nätter nu. Yiippiiee, vad bra allt blir!
Killarna hade oxå svårt att somna så dem lär nog bli på bra humör framåt dagen, för sover dem länge på morgonen då, nej skulle inte tro det. Ja, det lär bli en spännande dag idag.

torsdag 15 november 2012

.Nästa brottare?

Ikväll var det dags för brottning igen för N och den här gången följde L med. Han verkar kunna roa sig hur mkt som helst lillkillen och hade inga som helst problem att sysselsätta sig i en timme. Få se om han oxå vill brottas när han blir äldre. Jag tycker att det är en kanonbra träning för dem och dem lär sig att hantera kroppen på alla möjliga olika vis. Ja, vi får se om det tillslut blir två små brottare i familjen.


.Lek med tågbana

Killarna var på dagis på förmiddagen. Hämtade dem runt två och gick hem och fixade mellis. Efter mellis städade jag övervåningen medan N spelade lite tv-spel. Nu leker killarna för fullt på lillkillens rum. Det är skoj att se dem leka så bra tillsammans och det roligaste just nu är deras tågbana. Det blir många turer per dag på den :-)



.Änglar visst finns dem!

Visst finns det änglar! Ett exempel på det är mina kära föräldrar som trots att dem har mycket själv och pappa jobbar och mamma är trött kommer och är barnvakt när jag ska jobba natt och mannen är borta. Ja, jag är visst gräsänka igen fram tills på lördag kväll. Känns inget vidare, men jag överlever det med.
Är så glad att jag har sådana underbara föräldrar som kan ställa upp i vått och i torrt. Vad gjorde jag utan dem!

/ Mrsfunky

onsdag 14 november 2012

.Årets första pepparkaksbak

Idag bakade jag och killarna årets första pepparkakor och jag kan garantera att det kommer inte att vara det sista. Lär nog bli en hel del pepparkakor bakta innan vi är framme vid jul. Oj vad skoj killarna tyckte det var och det blev en härlig blandning av pepparkakor; tomtar, granar, grisar, katter, isbjörnar, krokodiler och nalle puh och en massa andra figurer. Ska jag vara helt ärlig tycker jag att det är minst lika kul som barnen :-)