torsdag 28 juni 2012

.Ett nyfött barn

Ibland känner jag en saknad och en längtan. En längtan efter att återigen få vara gravid, att känna barnet växa i min mage, att återigen få känna det lilla livet i min famn.

En längtan att på nytt igen bli mamma.

Samtidigt känner jag mig så klar, jag har två underbart fina killar som jag älskar mer än ngt annat och nu när dem börjar bli större är det ännu roligare att få vara deras mamma och se hur dem utvecklas och går framåt.


Med det jobb jag har får jag ofta komma i kontakt med små bebisar, små mirakel, små nyfödda barn som doftar alldeles ljuvligt. I natt har jag fått snosa på en nyfödd liten tjej under en halvtimme, helt underbart. Det är mysigt och det bästa av allt, när dem sedan skriker och vill ha mat då kan jag lämna dem till föräldrarna =)

Ett nyfött barn

Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!


Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.




Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.

/ Mrsfunky

onsdag 27 juni 2012

.En som bär igenom allt

När det är mörkt omkring en eller när man går igenom svårigheter så känns det tryggt att det finns En som bär igenom allt. En som jag alltid kan vända mig till och som alltid finns där och lyssnar på vad jag har att säga. Vet inte om jag hade klarat mig igenom livet utan Honom.




Jag har haft den här sången i ett annat inlägg för några år sedan, men jag bara älskar den här sången, den säger så mycket. Lyssna och låt texten och musiken sjunka in.

Det finns En som bär igenom allt, en som alltid är där; i sorg och glädje, i medgång och motgång, i berg och dalar i hopp och tro.
Tack att jag får vara Din!

/ Mrsfunky

.Ett gott skratt

För någon vecka sedan såg jag och mannen en riktigt rolig film, en riktig måbra film som man skrattade gott och mycket åt. Kan verkligen rekommendera den!

Filmen heter:


Recension från CDOn
Dave är en gift man med två barn och en kärleksfull hustru, och Mitch är en singel man som är i toppen av hans sexuella liv. En ödesdiger natt, medan Mitch och Dave kissar i en fontän slår blixten ner och de byter kroppar.

Om ni vill skratta gott ngn kväll eller bara vill ha en måbra film där man inte ens behöver tänka, se den.

Jag ger den 5 funkys av 5 möjliga

/ Mrsfunky

.Som nytt men gammalt

Har hantverkare hemma som håller på att fixa putsen på vårt hus. Dem har varit hos oss i fyra veckor nu och är i stort sett klara med halva huset. Idag tog dem ner ställningarna på dem sidorna så man kunde se resultatet. Wow, vilken skillnad. Det blev sååå bra, man kan tro att det är ett nytt hus som är byggt för att se gammalt ut. Det blev verkligen en enorm skillnad. Nu vill man ju att allt annat oxå ska fixas och bli lika bra, men en sak i taget =)


/ Mrsfunky

.Lek med tågbana

Det finns mycket saker att leka med här. Just nu står lillkillen och leker med tågbanan. Han kan stå där i timmar och leka :-)

Published with Blogger-droid v2.0.6

.En dag på skojlandet

Jag och killarna är på skojlandet och leker och busar. Det är nästan inga andra barn här så det är väldigt lugnt och skönt här. Mysigt! :-)
Blir en ganska så lugn dag idag utan en massa måsten. Kan vara skönt med tanke på att jag ska gå på i natt.
Lite lek och bus, mat i magen och en eller två glassar och dagen är räddad ;-)

Published with Blogger-droid v2.0.6

söndag 24 juni 2012

.Mardrömmen som jag hoppas inte blir sann

Ibland undrar jag om det är någon som vill oss illa, som bara vill förstöra :-(
Varför kan livet inte bara få vara bra. Varför kan jag inte få njuta av det jag har utan att behöva oroa mig för det som kan hända. Vill inte gå in på mer vad det är som har hänt, men jag hoppas och ber från djupet av mitt hjärta att det inte blir som mardrömmen, för då vet jag inte vad jag gör.

Published with Blogger-droid v2.0.6

lördag 23 juni 2012

.Bra byte

Jobbar min andra natt nu. Skulle egentligen ha gått av imorgon, men sedan var det en jobbarkompis som ville byta en natt med mig, så jag ska jobba imorgon natt igen. Jag blir istället ledig en natt v 31 vilket betyder att jag nästan får en veckas extra semester för att jag tar söndagnatten. Inte helt fel inte! :-) Ett bra byte helt enkelt!

Published with Blogger-droid v2.0.6

fredag 22 juni 2012

.Trevlig midsommar


Lillkillen leker med verktygen ute på E och A´s veranda



Vår lilla guddotter Alice, en riktig liten sötnos =)



Min underbara man och lilla Alice ♥



Två busungar under hängmattan



Två killar som myser i hängmattan



En stor rosa flamingo, så retro och läcker =)



Lillkillen mumsar mat, det går alltid i =)



Trädgårdsugglan =)



Den underbara silltårtan, sååå god!



Självklart hör även jordgubbar till midsommar, det är ett måste


Idag var vi hembjudna till ett par goda vänner och deras två barn, även våra små gudbarn. Det var länge sedan vi sågs, så vi såg framemot en dag med dem.

Vi hade en riktigt mysig dag som bestod av: sill, silltårta, köttbullar, färskpotatis, jordgubbar, glass, grädde, grillning, potatissallad, lek och bus för barnen, bebisgos och även en hel del prat och skratt.

Tusen tack för en underbar midsommarafton! :-)


Avslutar en härlig dag med att jobba. Är sååå sjukt trött, sov inget vidare natten som var. Hoppas på en ganska så lugn natt så man kan få sträcka ut benen lite.


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 21 juni 2012

.Sol ute, sol inne

Har haft en sååå skön dag idag. Den har bestått av:

samtal,

uthämtning av kort,

sol,

promenad med mannen,

mer sol,

lunch med mannen,

glass,

kaffe i solen,

en bra bok i hängmattan,

Jag njuter i fulla drag, det är härligt, nu är det sommar! =)


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 20 juni 2012

.Midsommar med dagis

Idag är killarna lediga ifrån dagis, men vi gick dit ändå för att fira midsommar. Vi dansade runt midsommarstången och var sedan ute och åt jordgubbstårta och drack saft och kaffe. Tur med vädret blev det oxå, så vi har haft en riktigt mysig förmiddag på dagis.


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 19 juni 2012

.Mellis i det gröna

Idag har vi återigen en härlig och skön sommardag. Tänk om det kunde få vara så nu. Var är sommaren?

Jag och killarna passar på att njuta så mycket vi kan av solen medan den är framme, så då blev det självklart även mellis ute. Just nu ligger jag och sträcker ut mig i hängmattan medan killarna leker. Livet är härligt! :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Bubbel med blås

Tänk att det kan vara så kul att blåsa såpbubblor. Det finns nog inte några barn som inte gillar det. Killarna älskar det! Lillkillen har fortfarande lite svårt att blåsa ordentligt, men några bubblor får han allt till :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 17 juni 2012

.Nästa Zlatan

Idag var det avslutning på N's fotbollsskola. Han fick diplom och glass och landslagskortet med gratis inträde till Kolmården, så då vet jag vart han vill att vi ska åka i sommar :-) Han tyckte det var riktigt skoj att spela fotboll och vill gärna fortsätta med det. Får se om det blir ngt lag till hösten eller inte.


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 16 juni 2012

.Riktig vila

Igår eftermiddag och framåt kvällen blev det riktigt skönt väder. Jag tog en stund och bara sträckte ut mig i den underbara hängmattan, sååå skönt! :-) Det kommer garanterat att bli många härliga stunder i den, med eller utan bok.

Idag hade det varit bra med sådant väder. N skulle på fotbollsskola och regnet har uttryckligen bara vräkt ner, så tråkigt för dem. Han var dock nöjd när jag hämtade honom och hade haft jättekul, så då spelar ju vädret ingen större roll. Vad är det man brukar säga: det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Marängpaj med smak av citroner

Igår när vi fick besök av goda vänner prövade jag ett nytt recept på efterrätt som jag inte prövat tidigare. Det var en citronmarängpaj och den var inte alls tokig :-) Riktigt frisk och god blev den och jag kommer garanterat göra om den igen.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Tre små grabbar

Killarna lekte och hade jättekul tillsammans med sina tremänningar igår. Det skiljer lite mellan dem, men dem verkar gå bra ihop ändå. Mellan lillkillen och Theo skiljer det bara ett år och det är ju ingenting. Tänk sedan när deras lillknatte blir större och alla fyra grabbar kan leka ihop, då blir det livat värre :-)

Bäst på hela kvällen var nog när killarna fick popcorn och titta på film. Då var lyckan gjord!


Published with Blogger-droid v2.0.4

.En skål med godsaker

Igår hade vi middagsgäster på besök. Min kära kusin och hans fru och deras två små barn. Som vanligt var det mycket trevligt!

Dem hade med sig en examenspresent i efterskott, en vacker skål med kolor i. Jag har kollat på dem där skålarna ett antal gånger och jag bara älskar dem.


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 13 juni 2012

.Två prinsar i soffan

Jag och killarna har varit ute i stort sett hela dagen, så skönt och ljuvligt. Vilken underbar dag vi har haft! :-)

Hoppas att det får fortsätta så några dagar till.

Killarna börjar bli lite trötta nu så dem satte sig vid tv:n en stund. Själv ska jag börja fixa lite med kvällens middag. Fläskfile står på menyn tillsammans med pestopastahalsband. Låter inte helt fel! Önskar er en fortsatt trevlig kväll!


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Saker att vara tacksam för

Det finns mycket saker man kan vara tacksam över; dem vackra blommorna ute i trädgården, att vi får vara friska, att vi får ha mat på bordet, att vi har jobb att gå till och ett hus att bo i. Vi har mycket att vara tacksamma för, men ibland är det lätt att glömma, att bara se det man inte har istället för att se det man har.

Tack för mina fina barn!

Tack för min underbara man!

Tack för att jag får leva det liv jag lever!

Tack för livet!

TACK!


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Härliga sommardag

Idag är det sommar igen. Strålande sol, blå himmel, en hängmatta och en bra bok. Kan inte bli bättre! Att dessutom sitta ute i solen och avnjuta en saftig härlig vattenmellon, ja då är det verkligen sommar på riktigt :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Länge sedan sist

Får snart besök av en gammal vän som jag inte träffat på länge. Vi fick barn samtidigt och var med i samma föräldragrupp. När barnen var små träffades vi ofta och hade riktigt trevligt ihop. Sedan gled vi ifrån varandra och vi har inte setts på snart ett och ett halvt år eller mer. Vi har sprungit på varandra några gånger och sagt att det vore skoj att ses, men sedan går veckorna och det glöms bort. Nu har vi dock tagit tag i det igen och det ska bli riktigt kul att ses igen.
Hon har inte mått så bra och har dessutom varit sjukskriven ett bra tag så jag tror att hon kan behöva en god vän just nu.

/ Mrsfunky

.Tur till Kataloniens huvudstad

När jag tog examen fick jag en helt fantastisk present av min andra hälft, en weekendresa till valfritt ställe. Sagt och gjort, nu är resan bokad, i slutet av juli åker vi några dagar till Kataloniens huvudstad Barcelona. Det ska bli såååå mysigt och härligt och jag längtar redan till att få bo några nätter på hotell utan barn och upptäcka allt som Barcelona har att erbjuda.

(Bilder lånade från Google)





Sol, bad, shopping, god mat, museum, fina parker, etc. Ser framemot några härliga dagar med mannen i mitt liv.
Hotellet vi bokade ligger precis bredvid Camp Nou, den stora fotbollsarenan, men varken jag eller mannen är intresserad av fotboll och dessutom verkar det inte gå några matcher där just då. Jag hade nog kunnat tänka mig att se en fotbollsmatch annars, om inte bara för själva upplevelsen av det.

Ngn som varit i Barcelona och har tips på vad man kan se och göra?

/ Mrsfunky

.En vecka på solsidan

Vi har bokat ett hus en vecka på Öland i sommar. Senast vi var där var sommaren 2008 och då hade vi strålande sol och varmt varje dag. Hoppas på en upprepning denna sommar, vore härligt! En hel vecka med sol och bad på Ölands härliga stränder vore inte helt fel =)
Vi hittade ett litet hus strax utanför Löttorp som såg mysigt ut. Ser framemot en vecka där med mannen och våra två älskade prinsar.

Bilder på huset:






Blir det sol hela veckan så blir det nog stranden som gäller. En dag blir det väl även en tur till Ölands djurpark, ett måste när man är på Öland. För övrigt ska vi inte planera ngt utan bara ta veckan som den kommer då.

Ngn som har ngt bra tips på saker att se eller göra där?

/ Mrsfunky