söndag 29 april 2012

.En sådan frihet

Kaninerna älskar att vara ute. Dem blir alldeles uppspelta och hoppar och busar när dem får komma ut ur buren. Det är underbart att se deras glädje över att få vara fria :-)

När dem dessutom får stora högar med maskrosblad, ja, då är glädjen stor.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Vackert ogräs

Egentligen tycker jag inte alls om maskrosor. Dem förökar sig snabbt, ger fula märken på kläderna och dem luktar inte så gott. Trots det är dem ganska så vackra, speciellt när man ser stora fält fulla av dem eller varför inte en stor bukett i en vas på bordet. Killarna plockade maskrosblad till kaninerna och alla maskrosor, ja dem fick följa med in :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Fruktstund på trappen

Lite frukt innan simskolan passar bra, så dem orkar med en halvtimmes lek och plask. Dem brukar vara bra trötta när vi åker hem.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Ännu en skön vårdag

Solen skiner, himlen är blå och det är varmt och skönt. Våren är här, förhoppningsvis för att stanna.

Jag och killarna njuter av värmen. Dem älskar att vara ute, cykla, gunga, gräva i sandlådan.

Snart ska väskan packas, dags att åka till simskolan igen, ännu en kväll i badhuset.

Imorgon är vi lediga igen, en ledig dag hemma utan krav, utan måsten. Skönt när det är så.


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 26 april 2012

.På väg söderut

Sitter i bilen med mannen min. Vi är på väg ner till Köpenhamn för några dagar utan barnen. Några nätter på hotell, god mat och bara vara. Underbart! :-)

Kommer att sakna mina små killar, men jag vet att dem har det bra hos mina föräldrar. Dem älskar att vara där, vilket känns tryggt.


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 24 april 2012

.Skräckblandad förtjusning

Håller på att förbereda för morgondagens utmaning. Jag ska under min praktik på mödravården ha hand om en egen föräldrargrupp, fyra träffar med blivande föräldrar. Första träffen är imorgon och jag ska då prata om det väntade barnet och lite kring det. Jag avskyr att stå inför folk att prata, men jag överlever nog det med. Det får gå som det går, men jag hoppas det går bra. Det är sex par som kommer att vara med och jag hoppas att dem har mycket tankar och funderingar och att vi kan få en hel del bra diskussioner.

/ Mrsfunky

måndag 23 april 2012

.Oväntat men trevligt besök

Under middagen ringde mobilen min. Det var min kära bror som ringde och frågade om han och en kompis fick komma förbi på en kopp kaffe. Självklart! =) Det var riktigt trevligt att få oväntat besök såhär på kvällen, var nog första gången han har kommit förbi så, sällskapet han hade med sig var oxå väldigt trevligt, får se om vi ses fler gånger.
Min lillebror, han börjar bli vuxen nu, fyller 20 i sommar och har precis flyttat hemifrån. Han som alltid har varit så liten, nu är han vuxen och klarar sig själv. Känns konstigt, tycker helt plötsligt att jag börjar bli gammal =)


Önskar att vi alla syskon kunde ses oftare. Vi har inte den bästa kontakten vi syskon, vet inte varför, det har bara inte blivit så. Vi är nog väldigt olika allihopa. Dem få gånger vi har setts utan respektive och barn så har vi grymt skoj och vi skrattar och har riktigt kul tillsammans. Synd bara att det inte blir så ofta. Får försöka ta tag i det snart igen.

/ Mrsfunky

.Matsedel från Lina

Nu är det dags igen för Linas Matkasse och den här veckan har precis som alla andra en härlig och trevlig meny.

Veckans meny:

Kolja i ägg- och persiljesås med potatis och ärtiga ärter

Köttbullar i mild tomatsås och pastahjul

Kebab i tortillabröd med vampyrskrämmarsås

Kassler med ris och mumsig melonsallad

Sesampanerade chicken nuggets med sötsur sås


/ Mrsfunky

.Är äntligen våren här?

Idag när jag hämtade killarna var det riktig vårvärme ute och solen sken, så vi passade på att vara ute en stund när vi kom hem. Först cyklade dem lite, lillkillen på sin trehjuling och N övade på sin lilla cykel utan stödhjul. Han var så arg på mig för att han var tvungen att öva på sin cykel. Gissa vad som hände sedan, jo han kunde cykla. Han trampade iväg och cyklade en bra lång bit. En stolt mamma som stod bredvid :-) Nu ska han bara lära sig att få upp farten själv oxå och börja trampa, men en sak i taget.

Efter det var vi hos kaninerna en stund och sedan ville killarna gunga. Lillkillen har dessutom lärt sig att göra fart själv på gungan så han älskar att gunga nu för tiden. Mina stora killar :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Inte helt ok

Vet inte vad det är, men jag har känt mig lite off dem senaste dagarna. Har haft ngn släng av maginfluensa eller ngt. Jag har mått illa, men inte behövt kräkas, har haft svårt att få i mig mat, inte varit sugen, känt mig allmänt hängig och tillråga på allt har jag hela dagen än så länge fått springa på toan, det bara rinner rakt igenom. Vet inte vad det är för konstigt, men det fick bli en dag hemma istället för på praktiken. Hoppas jag känner mig bättre imorgon, får inte vara borta för mycket nu i sluttampen.

På tal om praktiken, på onsdag börjar en ny föräldragruppp igen och den här gången är det jag som ska hålla i den. Jag är såååå nervös, men har jag överlevt allt annat så överlever jag nog det med =)

Nej, nu ska jag sätta mig och plugga lite.

/ Mrsfunky

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-jag och mannen ska till Köpenhamn på torsdag och stannar tills på lördag

-jag klarade tentan som jag hade förra veckan, bara en kvar nu

-det är mindre än sex veckor kvar tills examen

-vi får vara friska och krya

-idag är det vår igen, hoppas det fortsätter så

-jag har världens bästa man

-vi har haft en lugn och skön helg utan en massa måsten. Underbart!

-jag har två underbara små prinsar som gör mitt liv helt fantastiskt

Önskar er alla en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!

/ Mrsfunky

lördag 21 april 2012

.Spindelmannen is in tha house

N har en kompis här och leker med och lillkillen går runt och bara är. Just nu har han förvandlat sig till Spindelmannen. En riktig liten cooling :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Ny design

Ni har kanske märkt att jag har ny design på bloggen. Själv kan jag inte mycket om design och hur man ändrar saker och ting, så jag tog hjälp av en annan.
Vill ni oxå ha hjälp med design, kolla in Agnes blogg.

Tusen tack Agnes för all hjälp, jag är riktigt nöjd med den!

/ Mrsfunky

fredag 20 april 2012

.En smakupplevelse

Ikväll bestod middagen av köttfärsbiff och hemmagjorda pommes med sallad och kall sås med mango. Inte helt fel inte! :-)

Kommer helt klart att göra hemmagjorda pommes fler gånger.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Min fina familj

Sitter och myser i soffan med killarna. Vi tittar på nya Nalle Puh filmen och mumsar popcorn, eller rättare sagt killarna mumsar popcorn. Jag och mannen ska äta mat lite senare när killarna har lagt sig. Sedan blir det mys igen med ngn bra film och kanske även lite popcorn. Ser framemot en mysig fredag kväll och en skön helg.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Vaccin för 95 barn

Genom att publicera den här bloggposten, vaccinerar jag 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apoteket Hjärtat.
Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning. 

 Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

© UNICEF/Asselin

/ Mrsfunky

.Den här dagen hittills

Byta lakan i lillkillens säng, hade tyvärr kissat igenom blöjan,
duscha lillkillen,
fixa frukost
åka till affären och handla några saker som jag glömde igår
städa övervåningen
bygga koja med killarna
jobba på kontoret,
fixa lunch till killarna
städa nedervåningen,
tvätta, fixa med tvätten,
äta sen lunch,
fixa mellis och fredagsfika till killlarna och deras kompis

Ja och hur resten av dagen blir, det får vi se.

/ Mrsfunky

.Redo för helg

Visst är det skönt med helg, att bara få vara, umgås med familjen och inte ha några måsten.
Hoppas ni får en underbar helg! 

 / Mrsfunky

.Så mycket lek

Killarna har inte varit på dagis idag eftersom jag har varit ledig. Dem har lekt och lekt och lekt. På förmiddagen byggde vi en koja på N's rum som dem hade en hel massa skoj i. Det är kul att se hur roligt dem har med varandra.

Just nu har N en kompis ifrån dagis här och leker med och jag ser knappt skymten av dem. Det är kul när dem börjar bli så stora att dem kan ta med sig kompisar hem och leka. Mina älskade små killar, dem börjar bli stora nu.


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 17 april 2012

.Walking with dinosaurs

I höst kommer det en jättehäftig show till Globen och Scandinavium som handlar om Dinosaurier. Fatta vilken grej, vilken otrolig upplevelse att få vara med om. Funderar på om jag ska beställa biljetter och gå med killarna, dem skulle bli lyriska av det. Kanske kan boka hotell och ta en hel helg uppe i Stockholm. Vore mysigt! =)

Så här står det om showen:
 Walking With Dinosaurs är en realistisk och spektakulär föreställning som är baserad på BBCs prisbelönta tv-serie med samma namn. I arenaversionen får vi uppleva 20 dinosaurier i naturlig storlek och se deras kamp för överlevnad. 
Det är inte lite häftigt, tänk att få sitta nära en fullvuxen dinosaurie. Jag tror att både jag och killarna skulle bli exalterade av det och tycka det vore häftigt. Ja, det gäller att fundera en stund till så får vi se.

/ Mrsfunky

.En gentleman

Idag när jag kom hem ifrån jobbet så överraskade mannen mig med en stor bukett rosor. Gissa om jag blev glad :-) Han ville bara visa sin uppskattning och tala om hur mkt jag betyder för honom. Lite rörd jag blev, gulligt! :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 16 april 2012

.Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

-vi har haft en mysig helg bestående av träff med goda vänner, besök av mina föräldrar, familjegudstjänst, simskola och mys med familjen

-vi till helgen ska hem till goda vänner

-vi har fått vara friska och krya hela våren, inga sjukdomar här inte =)

-jag är inne på sluttampen på utbildningen nu, om sju veckor är jag klar barnmorska, coolt!

-jag har världens bästa man, älskar dig! 

-jag har två underbara små killar, ni är mitt allt, vad vore livet utan er!

-snön som kom idag inte har fått stanna kvar, nu vill vi ha vår

Önskar er alla en fortsatt trevlig måndag och en skön helg! 

/ Mrsfunky

söndag 15 april 2012

.Helt inne i barnprogrammen

Det har varit en fullspäckad dag idag. Först familjegudstjänst i kyrkan, sedan hem och fixa lunch och direkt efter det fikagäster i form av Peter och Elise och barnen. När dem hade åkt tog vi väskan och åkte till simskolan och väl hemma igen blev det kvällsmat och lite barnprogram innan det var dags att sova.

Mina älskade små killar, dem är underbara och varje dag med dem är en gåva. Dem är mitt allt, mina små prinsar.


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 14 april 2012

.Hästhovar

Var ute på en promenad hela familjen nu ikväll. Vad skönt det var, fast man känner att det inte är så varmt ännu. Hittade en hel del tussilago i dikeskanten som fick följa med hem och pryda köksbordet. Jag älskar vårens alla blommor. Det är vackert med alla blommor som knoppar och slår ut.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Dagens stora prins

N provade sina nya kläder som jag köpte på förra Me and I partyt. Han passade riktigt bra i kläderna och färgen på byxorna är ju såå läcker. Kommer bli snyggt nu till våren.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.En riktigt härlig dag

Fick som sagt besök av mina päron och tre av mina syskonbarn idag. Vi pratade och barnen lekte och hade kul. Efter fikat tog vi och åkte till Risberga kloster så barnen fick springa av sig lite. Solen sken och vi hade en helt underbar dag. Mysigt! :-)

Hoppas att våren är här för att stanna.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Full rulle lördag

Som vanligt blir det ingen sovmorgon, men det kanske man inte kan begära när man har småbarn i huset. Dessutom  kom lillkillen in till mig klockan halv fem och han ligger ju nästan på mig. Det är inte så lätt att sova då kan jag lova, men tillslut så. Man sover dock inte lika bra. 
Idag på förmiddagen kommer mina föräldrar över tillsammans med syrrans tre barn. Dem har lovat att ha dem en helg i månaden så min syster och hennes man kan få lite egentid. Det är otroligt snällt tycker jag, men dem brukar alltid ställa upp. 
N ser framemot att få leka med sina kusiner och har redan frågat flera gånger när dem kommer. Kul när man kan ses lite oftare. 
Ja, annars får vi se vad som händer den här dagen, har inga speciella planer, men alltid händer det ngt.

Hoppas ni får en underbar lördag! 

/ Mrsfunky

fredag 13 april 2012

. Dagens lilla prins

Äntligen helg! Lillkillen tittar på barnprogram, stora killen spelar sitt ds och själv ska jag börja fixa middagen. Ser framemot en mysig helg.


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 10 april 2012

.Cellprov

Alla vet ju att det inte är mysigt att ta cellprov. Jag tror nog inte att det finns någon som tycker det känns bra utan att det bara är onödigt ont, något som måste göras. Idag fick jag vara den som tog cellprov på andra och en sak är säkert, det var inte lätt. Det kommer att behövas ta många cellprov till innan jag kommer att känna mig säker på det jag gör. En sak var att hitta själva livmodertappen, bara det var svårt, men det svåraste var sedan att sätta fast instrumenten så dem sitter där dem ska så jag kan ta proverna. Ja, övning ger erfarenhet, så efter dem kommande åtta veckorna kommer jag säkert känna mig mycket tryggare i att ta cellprov, men jag förstår dem som inte tycker om det. Att dessutom behöva "öva" på flera, ja, det känns inget vidare. Stackars dem kvinnor som får ligga lite längre i gynstolen bara för att jag inte kan. Men, men, alla är vi barn i början.

/ Mrsfunky

.Andra veckans kasse

Det här är andra veckan vi provar Linas Barnkasse och den här veckan består menyn av:

Panerad Rödspätta med potatis och dillsås

Köttfärssås och sugrörsspaghetti med grönsakssvärd

Rymdkyckling med ris och paprikasallad

Fläskytterfilé med krämig ostsås och pasta

Oreganolkryddad korvstroganoff med ris




Förra veckans kasse var vi helnöjda med och barnen verkligen älskar maten, så vi kommer garanterat att fortsätta med barnkassen ett bra tag till. 

/ Mrsfunky

måndag 9 april 2012

.En massa bilar

Idag har vi varit i Jönköping på bilmässa. Vi åkte efter frukosten imorse och har sedan haft en mysig dag tillsammans. Det kanske inte var optimalt att ha med barnen dit, men det gick ganska så bra ändå. Nästa gång skaffar vi nog barnvakt ändå så vi hinner titta lite mer på bilarna. Killarna hittade några favoriter, sina idoler från Bilarfilmen. Oj vilken lycka att få stå bredvid Blixten MC Queen :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 8 april 2012

.En liten påsktårta

Hittade en rolig påsktårta i en tidning som jag försökte mig på att göra till eftermiddagen. Det var inte så lätt som det såg ut och den blev inte alls lika fin, men spela roll. Huvudsaken den är god och det tror jag att den är :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Dagen då Jesus uppstod

Påskdagen, dagen då Jesus uppstod igen. Fantastiskt! Tänk att Han gjorde det för dig och mig. Underbart! 
 Dagen idag firar vi tillsammans med goda vänner på eftermiddagen, äta gott, fika, mumsa godis och bara prata och umgås och mysa en hel massa. Kan inte bli bättre! =)



/ Mrsfunky

lördag 7 april 2012

.Min älskade familj

Jag älskar min familj mer än ngt annat, min underbara man, mina två små killar. Jag är så glad att jag får ha dem i mitt liv, dem betyder allt för mig.

Mina älskade små prinsar

Mannen med våra två älskade killar

Mannen med vår minsta lilla prins, pappa upp i dagen =)

Jag med mina 2 prinsar

Jag tillsammans med mina 2 små killar.

/ Mrsfunky