fredag 30 mars 2012

.Lite fredagsfika


Lillkillen mumsar på vaniljbulle

N väljer alltid en vaniljbulle med strösocker, han älskar dem!

Själv valde jag en desireebulle, onyttigt till max, men oj vad gott! =)

Jag och killarna har varit och handlat och passade då på att köpa hem lite gott fredagsfika. Man måste ju få känna att det är helg snart och göra lite extra mysigt :-)

Killarna fick välja själva vilken bulle dem skulle ha, så vi kom hem med tre olika bullar.

Published with Blogger-droid v2.0.4

.Dagen idag

Handla, tvätta, städa
Jobba på kontoret, plantera blommor
Mata kaniner
Göra påskfint inne,
Mysa med killarna,
Plugga inför tentan,
Fixa middag
Ta fredagkväll

Ja, så ser min kommande dag ut. Det är mycket som ska hinnas med, men det blir nog en bra dag i slutändan. 

Trevlig fredag allesammans! 

/ Mrsfunky

torsdag 29 mars 2012

.Söta små kycklingar

Har pysslat lite med killarna och resultatet blev fyra söta små kycklingar. Dem ska få pryda vårt kök till påsk.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Ljusblå prakt

Visst är det mysigt med våren och alla dess blommor och blad. Har en stor tuva blåsippor som växer i trädgården. Det är underbart vackert, hoppas att dem sprider sig så vi får ännu mer till nästa år.

Vilka är era favorit blommor på våren?


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 27 mars 2012

.Väldigt annorlunda

Den här veckan är jag på ungdomsmottagning och gör min praktik och än så länge kan jag säga att det inte känns som ett ställe jag vill jobba på. Det är trevligt och det är bra personal och så, men jag mår dåligt över att träffa alla ungdomar och höra hur dem lever. Hjälp, var är vårt samhälle på väg någonstans när 14-15 åringar kommer och berättar att dem har haft si och så många partner på några månader och där dem inte ens bryr sig om att skydda sig varken mot könssjukdomar eller graviditet. Vad händer med dagens ungdomar?!

Idag mer än någonsin är vi upplysta om alla olika könssjukdomar som finns och att det är bra att skydda oss, men ändå har vi högre siffror än någonsin med tex klamydia och abortsiffrorna går inte ner utan snarare tvärtom. Vad beror det på? Hur kommer det sig att så många är så oförsiktiga med sina liv och inte ens verkar bry sig?

Ja, jag kommer att få möta många olika slags människor i mitt kommande yrke och det är inte lätt alla gånger. Jag känner att jag ibland bara skulle vilja läxa upp dem och tala om för dem vad som är rätt, men det är inte min uppgift och dessutom, hur vet man vad som är rätt. Jag har ingen rätt att döma ngn, jag kan bara komma med råd till dem om vilka preventivmedel dem kan använda och att dem kanske borde testa sig mot tex klamydia, mer kan jag inte göra och har inte rätt till heller för den delen.

Nej, det är nog inte lätt alla gånger att vara ungdom i dagens samhälle med alla krav på allting, men å andra sidan har det någonsin varit lätt att vara ungdom.


/ Mrsfunky

.Premiär med ny kasse

Den här veckan fick vi vår första barnkasse ifrån Linas Matkasse. Spännande! Än så länge har jag bara gott att säga om den och killarna tycker att maten är sååå mycket bättre. Killarna äter i stort sett allt, men ändå var det mycket som dem inte gillade med förra kassarna, så jag tror att det här kommer att passa dem bättre.


Veckan meny:

Lurig lax med risoni och gurkig sallad

Cowboygryta allt-i -ett från vildaste västern

Fyllda pastakuddar med knaprig bacon och tomatsås

Kalkon med dillsås, potatis och morotsstubbar

Husets Vesuvio med pizzasallad


/ Mrsfunky

.Allas ögonstenar

Det första och sista killarna ska göra varje dag är att gå till kaninerna och se hur dem har det. Dem är så lyckliga över kaninerna och dem älskar verkligen dem små liven. Mannen min har planerat att bygga en utegård till kaninerna som dem kan vara i, får se hur det blir. Som sagt, dem har blivit allas våra ögonstenar :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Dagens killar

Jag och killarna är ute och njuter av det härliga vädret. Vilken värme, vilken dag. Underbart! :-)

Blev en kort dag idag på praktiken, var nämligen tvungen att åka hem och ta hand om sjukt barn. Igår när N kom hem ifrån dagis hade han hög feber och var hängig. Idag däremot mår han som vanligt och det är full fart. Skönt att det inte blev värre.

Vi har haft tur i vinter och klarat oss ifrån alla sjukdomar. Skönt, skönt!


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 25 mars 2012

.Två till i familjen

Idag var mannen och lillkillen och hämtade våra nya familjemedlemmar, två små söta kaniner vid namn Doris och Sötnos. Oj vad killarna blev glada :-)

Vilken lycka att se dem vara med kaninerna. Ser framemot en mysig vår och sommar med dem små liven.


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 24 mars 2012

.Ännu en dag

Lördagmorgon, barnen tittar på tv, mannen sover, jag har varit uppe en bra stund.
Vad för den här dagen med sig? Hur kommer den här dagen att se ut?.
Snart dags att fixa frukost och sedan väcka mannen.
Ser framemot en lugn och skön lördag med min familj.
Inga måsten, inga krav, bara vara, njuta av livet och av min familj.

Önskar er alla en underbar lördag!

/ Mrsfunky

fredag 23 mars 2012

.Färgglada fredag


Idag har killarna färgglada och härliga kläder på sig. Jag älskar färger och till våren är det ännu härligare med lite färg. Man blir glad av färger. Lillkillen ned sitt röda hår gör sig så bra i vissa starka färger. Han är en riktig liten solstråle, vår lilla prins.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Underbara fredag

Livet är härligt! :-)

Underbara fredag, solen skiner, det är varmt och skönt.

Ser framemot en lugn och skön helg tillsammans med min älskade familj.

Trevlig fredag allesammans!


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 22 mars 2012

.Redan igång

Idag när jag hämtade killarna så sa dem att N hade haft jobbigt med allergin idag och att dem hade fått gett honom ögondroppar. Jag såg även när vi kom hem att han hade jobbigt. Lilla gubben, tycker att det är lite tidigt med pollen redan nu, men jag får väl se till att ladda upp ordentligt med medicin så går det nog bra. Hoppas att lillkillen slipper allergi, det räcker med hans astma.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Rengöring för lortgrisar

Killarna var i stort behov av rengöring när vi kom in så det var lika bra att slänga dem i ett bad på en gång. Då är kvällens bestyr över sedan och vi kan börja med middagen. Ikväll står det stekt fläsk och löksås på schemat. Mums mums!


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Första picnicen i år

Idag blev det mellis ute på stenplattorna. Vi lade ut en filt och satt sedan och mumsade tillsammans. Tänk att allt smakar så mycket bättre när man är ute.

Idag njuter jag verkligen av att bara vara. Jag älskar mitt liv som det är just nu.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Liten livsnjutare

Visst är det härligt med sol och värme. Jag njuter i fulla drag av våren och allt vad det innebär och det verkar jag inte vara ensam om. Killarna älskar att vara ute och idag efter dagis så har vi fortsatt vara ute och till och med ätit mellis ute. Det är livskvalitet det! :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 21 mars 2012

.Kvällens goda

Tittar på Grey's Anatomy och mumsar på frukt. En helt ok onsdag kväll. Ser framemot att vara ledig resten av veckan och bara njuta av våren :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Jag överlevde!

Nu är dagen snart över och hör och häpna, jag överlevde det! =)
Det var inte så hemskt som jag trodde, men jag ska alltid stressa upp mig inför alla presentationer och sedan gå och må dåligt ända tills jag har haft det. Men, men, nu är det över och likaså är praktiken på förlossningen. Känns lite tråkigt, jag kommer att sakna alla underbara människor som jag har lärt känna. Nu ska jag snart börja nästa del av utmaningen, slutspurten inför målgången. Nu är det inte länge kvar!

/ Mrsfunky

.Lite vårfint till garderoben

Igår fick jag hem ett reklamblad ifrån Lindex och hjälp vad mycket fint dem hade till våren. Det var en hel massa plagg jag vill ha till vårgarderoben, men favoriterna kommer här:

Randigt i alla dess former, såååå snyggt! =)
En bastopp som passar lika bra till jeans som till ett par chinos.
Randigt, kan aldrig bli fel! =)
Ett par klargröna chinos, sååå snyggt till våren med en vit tröja till

/ Mrsfunky

.Dagen med stort D

Idag gäller det, idag är det dagen med stort D. Jag har våndats över den här dagen, vill bara att den ska vara över. Varför? Jo, idag ska vi ha slutbedömning på förlossningen och det är väl inte så hemskt, men dessutom ska vi redovisa varsitt patientfall. Det i sig är väl inte så hemskt, men vi ska göra det inför en massa barnmorskor och läkare och det gillas inte. Jag avskyr sådant, men jag överlever väl det med =)

Helt klart är det här den största utmaningen jag har gjort i mitt liv, hela utbildningen i sig, det har varit tufft, men nu är jag på slutspurten och snart ser jag mållinjen, vilket känns underbart.

/ Mrsfunky

måndag 19 mars 2012

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-jag äntligen är klar med alla förlossningar och passningar

-jag är ledig till helgen och vi inte har ngt inbokat

-jag och killarna har haft en trevlig dag hemma hos mina föräldrar idag

-det är sista veckan på förlossningen

-vi har haft en trevlig helg

-det är vår i luften och vi går mot ljusare tider

-jag har världens bästa man och barn, jag älskar er!

Önskar er alla en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!

/ Mrsfunky

söndag 18 mars 2012

.Lite vår hemma

Häromdagen när jag var på Ica och handlade så såg jag sådana fina lökväxter, så självklart fick två stycken följa med mig hem. Lite vårfint måste jag ju försöka få till härhemma.
Köpte även en jättefin kanna som jag såg hos Therese med bloggen Sockenvägens söta. Så fort jag såg den så tänkte jag att den skulle göra sig bra hemma i köket.

Inredning, att få ändra, fixa och dona, finns det ngt mysigare. Att tänka igenom detaljer, ändra färgsättningen på vissa saker, eller bara byta gardiner, det kan göra så mycket i ett rum.

Tänk att ngn gång få inreda ett helt hus från början, bara massa tomma rum som ska fyllas med möbler och inredning, det vore drömmen. Samtidigt som jag gärna skulle vilja bygga nytt ngn gång, så går det inte att jämföra med känslan man får i ett gammalt hus. Den charmen går inte att finna i ett nytt hus, så är det bara.

Börjar redan nu bli sugen på att plantera lite vårväxter ute, får se om jag tar en sväng i veckan och köper lite nytt till utekrukorna, för nu är det ju vår på riktigt =)

Den här fina blomman fick mannen i present när han fyllde, så den fick genast en bra plats i ena vardagsrummet.


Published with Blogger-droid v2.0.4

fredag 16 mars 2012

.Kille redo för kalas

Lillkillen ville att jag skulle styla honom i håret inför kalaset. Han blev en riktig liten cooling :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Skapelse gjord av mig

Är äntligen klar med smörgåstårtorna inför kvällens kalas. Bara städningen av övervåningen kvar så kan jag få ta det lite lugnt sedan. Nu ska jag dock börja med lunchen till killarna.

På återseende!


Published with Blogger-droid v2.0.4

. Dagens killar

Killarna mumsar jordgubbar till mellis. Oj vilken fest utbrast lilla killen, sååå söt min lilla prins. Skönt att få en dag ledig med mina små killar.

Önskar er alla en riktigt trevlig fredag!


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Årets första

Häromdagen när jag var och handlade så kunde jag bara inte låta bli att köpa hem lite jordgubbar. Mmm, så gott! :-)  Dem är så goda och söta och inte alls så smaklösa som dem kan vara. Kommer nog bli fler jordgubbar framöver.

Kan inte bli bättre mellis en fredag förmiddag.


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 15 mars 2012

.Alltid du och jag

Stort grattis till min underbara man som idag fyller år!
Jag älskar dig så mycket och hoppas att du får en underbar dag med allt du önskat dig!


Kärleken till min man blir bara starkare och starkare för varje dag och jag skulle inte vilja leva en dag utan honom. Han gör mig hel! Han förgyller mitt liv! Han är allt jag någonsin önskat, allt jag drömt om, min man, min make, min andra hälft <3 <3 <3


Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Lalala,

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

/ Mrsfunky

onsdag 14 mars 2012

.Mumsigt värre!

Har firat mannen en dag i förväg. Mumsade budapeststubbe efter maten, men blev lite besviken. Det var alldeles för mycket nötter i den samt persika istället för mandarin, men med lite kaffe till slank det ner ;-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Nu är jag klar!

Nu äntligen är jag klar! Jag har nu fått ihop mina 50 förlossningar som jag ska ha ihop under praktiken och jag är färdig! Känns grymt skoj! Nu kan jag slappna av lite och inte behöva känna mig stressad.
Jag klarade det! =)

/ Mrsfunky

.Dagens killar

Killarna var bra trötta när dem kom hem ifrån dagis idag, så det fick bli lite slappa framför tv:n en stund. Kan vara skönt att få ta det lite lugnt efter dagis. Imorgon går dem bara några timmar och sedan är dem lediga på fredag. Ser framemot några härliga dagar med mina underbara små prinsar.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Tre små killar

I lördags kväll hade vi besök av våra goda vänner och deras två små barn, lille Alfons som är vårt gudbarn och deras lilla dotter Alice som nu är fyra månader. Dem är sååå söta! :-)

Vi hade en trevlig kväll tillsammans och killarna lekte och hade kul ihop. Jag fick även chansen att mysa lite med lilltösen och det var inte alls dumt. Världens charmigaste lilla tjej som vi har fått förtroendet för att även få vara gudföräldrar åt. Det är en ära att dem vill att vi ska vara det även till Alice. Vi är hedrade och det ska bli kul att få två små gudbarn att ta hand om lite extra.

Jag är glad att vi har så många underbara och härliga vänner.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Anledning att fira

Idag firar vi lite extra. För det första så fyller mannen min år imorgon, men eftersom jag ska bort imorgon kväll tänkte jag och killarna fira honom redan ikväll. Paketen är inslagna och tårtan står i kylen. Ser framemot en mysig kväll! :-)

Den andra anledningen att fira är att jag nu är klar med alla mina förlossningar. Känns så skönt! Jag kom upp i 51 stycken i natt. Ja, så ikväll blir det fira.


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 12 mars 2012

.Bara tre kvar

Är nu uppe i 45 förlossningar, 47 om jag räknar med dem två kejsarsnitten jag har varit med på och det får vi göra. Vi får räkna med upp till tre kejsarsnitt i dem 50 förlossningarna. Det betyder att jag nu har bara tre förlossningar kvar tills målet är nått. Har jag tur kanske jag kommer upp till det redan i natt när jag ska jobba. Jag håller tummarna! =)

/ Mrsfunky

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-vi har haft en mysig helg med besök av goda vänner, familjegudstjänst, vårstädning av trädgården och en massa bara vara.

-min underbara man fyller år på torsdag och vi ska ha kalas för honom på fredag kväll. Mysigt! =)

-det är vår! Idag var det 15 grader varmt och strålande sol. Underbart skönt!

-jag bara har tre förlossningar kvar innan målet är nått, kanske kan nå det redan inatt

-jag snart är klar med patientfallet som jag ska redovisa nästa vecka

-för att vi får vara friska och krya och för att jag lever det liv jag lever och som jag vill leva. Är så tacksam för mitt liv och min underbara familj.

-jag ska på trevlig tjejkväll nu i veckan med flera av mina kursare. Trevligt, trevligt!

Önskar er alla en fortsatt trevlig dag och en skön vecka!


/ Mrsfunky

söndag 11 mars 2012

.Framsteg

Har varit med killarna på simskola ikväll och det går framåt. Lillkillen är som han är, han gör det han vill och det han inte vill det vägrar han. Dessutom är han så envis så det går liksom inte att locka honom på ngt vis, det är bara att gilla läget. Min lilla prins, så envis och stark!
N däremot gör stora framsteg varje gång, roligt att se. Hoppas att det har släppt nu och att han kan känna sig mer avslappnad i vattnet.

Just nu sitter dem supertrötta i soffan och tittar på Lego Star Wars, men snart ska börjar det bli dags att borsta tänderna och göra sig klar för sängen. Det lär bli en tidig kväll i kväll, dem är bra trötta.

Själv blir det till att äta gott med mannen och sedan en bra film innan läggdags. Vi bjöd på bakad potatis igår kväll när vi hade goda vänner över och det blev så mycket kvar av den goda räkröran så vi kör en favorit i repris. Mums!

Hoppas ni alla har haft en skön helg!
/ Mrsfunky

.Vårfint på bordet

Efter att vi varit i kyrkan på förmiddagen så gick vi ut och vårstädade trädgården lite. Min pappa var och klippte alla fruktträd igår, så det var många grenar att ta reda på. Dessutom klippte vi ner hela syrenhäcken så rishögarna blev gigantiska :-) Hoppas att den ska ta sig igen och växa upp och bli lite tätare. Killarna var så duktiga och hjälpte till att bära grenar, men efter en stund tröttnade dem och hittade istället några krokusar att plocka. Det blev en fin färgklick på bordet :-)

Hoppas att värmen håll i sig, för nu vill jag ha vår.


Published with Blogger-droid v2.0.4