onsdag 29 februari 2012

.Välkomnar våren

N åker rutchkana

Lillkillen åker rutchkana

Han var så stolt, förra året tordes han inte åka själv i rutchkanan, men i år så gjorde han det. Jag klarade det, sa han stolt som en tupp. Min lilla kille börjar bli stor =)

Lillkillen i sandlådan

Min stora prins på gungan

Full fart ska det vara minsann

Lillkillen på gungan, han har inte riktigt lärt sig att göra fart ännu, men han är på god väg.

Vi välkomnar våren! Det är härligt att få vara ute och leka och njuta av frisk luft, fåglar som kvittrar och barnen som busar. Det är en mysig tid vi går emot och jag hoppas verkligen att våren är här för att stanna :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Njuter av våren

Har haft besök av en god vän och tre av hennes fem barn på förmiddagen. Vi fikade, åt mat och pratade en massa och barnen lekte och hade skoj. När dem hade åkt röjde vi lite på övervåningen och tog sedan på oss och gick ut för att njuta av det vackra vårvädret. Strålande sol och 11 grader varmt, kan det bli bättre :-)

Nu är det vår på riktigt!


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Dagens N

Häromdagen fick N en ny tröja, han valde den själv; en gul tröja ifrån Lee. Den var riktigt fin! :-)

Nu ska han bara ha på sig den. Det ska börjas i tid.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Tjuv i vårt hus

Vi har fått en liten tjuv i vårt hus. Så fort han får chansen så går han till skafferiet och tar kakor. Lilla kakmonstret där. Var precis och handlade lite. Killarna var hemma med mannen och när jag kommer hem mumsar dem kakor för fullt, det var både riskakor, pepparkakor och bokstavskex :-)

Ja, det värsta är att han vet ju hur han ska charma oss så det är inte alltid så lätt att bli arg på honom. Vårt lilla charmtroll! :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 28 februari 2012

.Dagens lunch

Idag består lunchen av sushi och ett glas Loka. Har längtat efter sushi flera veckor nu, idag kunde jag inte stå emot det längre. Mums! :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Tiden räcker inte till

Just nu känns det som om tiden inte räcker till. Det är så mycket jag vill göra, så mycket jag vill hinna med, men på dagarna när jag kommer hem ifrån praktiken är jag helt slut. Det tar på krafterna att lära sig nya saker, att hela tiden vara på sin vakt och se till att man har gjort allt som man ska och att man inte gör några fel. Det ska bli skönt när dem här veckorna på förlossningen är över, samtidigt som jag kommer att sakna det.
Igår fick jag vara med att förlösa två små bebisar, varav den ena fick jag förlösa helt själv. Barnmorskan var i rummet, men stod vid datorn och skrev en massa. Säg till när du behöver hjälp sa hon, men det behövde jag inte. Jag fixade allt själv och efteråt kändes det otroligt bra. Jag klarade det, jag kunde förlösa henne själv och sedan fixa allt efteråt. Jag är ett steg närmare målet =)

Ja, så om ni undrar varför jag inte alltid skriver en massa kommentarer och är inne lika ofta på bloggarna, så är det för att jag inte orkar. Jag försöker ge min lediga tid till mina barn och min man istället, men snart så har jag mer tid igen och då kommer jag att försöka vara mer aktiv på att läsa bloggar och kommentera.

Man hinner inte allt här i livet, det gäller att ta vara på tiden och leva här och nu.

/ Mrsfunky

.Vår i luften

Nu är det vår i luften. Ute har snödropparna krypit upp ur marken, all snö är smält och nu kan våren få komma på riktigt. Vi går mot varmare tider, det är skönt! :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 26 februari 2012

.15 kvar

Imorgon är det dags igen för en ny vecka på förlossningen. Häromnatten fick jag äran att förlösa tre små bebisar, så nu har jag bara 15 kvar. Det går framåt!

/ Mrsfunky

.Delikata bollar

Igår efter badhuset åkte vi först en sväng till Factory Outlet och köpte jeans till mannen. Hittade även en mysig one piece overall till N för en bra peng. Efter det besökte vi den nyöppnade outleten för Delicato som precis hade öppnat. Hm, det skulle vi inte ha gjort för hjälp vad mycket gott det fanns. Det följde med både chokladbollar och annat gott i kassen hem.



Delicata bollar, mmmmm! =)

Ja, tur att man ska ha lite folk hem framöver så det går åt litegrann, annars vore det farligt för figuren =)

/ Mrsfunky

.Som fisken i vattnet

Igår förmiddag packade vi väskan och åkte till badhuset i Vingåker tillsammans med mina föräldrar. Vi hade en supermysig och härlig förmiddag och det var skoj att se hur mycket killarna hade utvecklats i vattnet. N chockade nog både mig och mannen genom att visa att han kunde simma på djupt vatten med armpuffarna. Dessutom så åkte han stora vattenrutchkanan helt själv och sedan simmade in till stegen. Stora grabben, det var en stor bedrift med tanke på att han tidigare aldrig har velat vara på djupt vatten alls. Kul att se att det går framåt. Min lilla kille är inte så liten längre =)

Det får nog bli fler gånger till badhuset med killarna så även lillkillen blir lite mer van i vattnet.

/ Mrsfunky

lördag 25 februari 2012

.Godmorgon lördag

Idag vaknade killarna alldeles för tidigt. Sovmorgon vad är det? Hoppas på att få sova lite imorgon istället för då får mannen gå upp med dem. Ska fixa lite frukost nu och börja packa väskan, för efter frukosten blir det en sväng till badhuset tillsammans med mina föräldrar. Mysigt! :-)

Önskar er alla en fortsatt trevlig lördag!


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 23 februari 2012

.En riktig härlig dag

Haft en mysig dag idag med mina killar. Fick besök efter frukosten av en god vän och hennes två små killar. Vi fikade lite först och sedan åkte vi till skojlandet i Örebro och spenderade några timmar. Oj vad skoj killarna hade :-) Dem lekte tills dem blev alldeles svettiga.

Tack för en underbar dag J, får vi göra om snart igen.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Inte så bara

Att plugga till barnmorska är inte så bara inte. Det är mycket man ska lära, mycket man ska kunna och flera gånger varje dag undrar jag vad jag har gett mig in på. Det är som en berg och dalbana, ena sekunden känns det helt rätt och nästa så känns det som om jag inte alls borde fortsätta, för hur ska jag klara av det. Men, men, skam den som ger sig. Jag kommer självklart att klara det, även om det är mycket saker kvar att lära.

Unga mammor, gamla mammor, förstföderskor, flerföderskor,
snabba förlossningar, långdragna förlossningar,
placentor som inte vill lossna,
blödningar, bristningar, rupturer,
sugklockor och kejsarsnitt
navelsträngar runt halsen, dåliga barn
barn som kommer med vidöppen bjudning och säger hej till världen på ett annorlunda sätt,
smärtlindring, lustgas, ryggbedövningar, ingen smärtlindring,
profylaxandning,
etc, etc....

Ja, jag kan gå på i evigheter, det finns så mycket olika saker som kan hända. Ingen förlossning är den andra lik. Häromdagen hade jag en kvinna som fick sitt första barn och hon hade ingen smärtlindring alls, man såg knappt på henne att hon skulle föda. Snacka om kroppskontroll, det var häftigt att få vara med om.

/ Mrsfunky

.En prinsessa är född

Jag säger ett stort GRATTIS till kronprinsessan Victoria och Prins Daniel som natten till idag fick en liten:
Tänk vad häftigt att ha fått vara med på den förlossningen, vilken ära.
Önskar dem all lycka i framtiden!

/ Mrsfunky

onsdag 22 februari 2012

. Dagens lunch

Idag fick det bli en sallad till lunch med kyckling, bacon och rostbiff. Mums! :-)

Ska snart åka in till jobbet , men först ett avsnitt av Grey's Anatomy.


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 21 februari 2012

. En lugn förmiddag

Har haft en lugn och skön förmiddag. Skulle egentligen ha fått besök av en god vän och hennes barn, men hennes äldsta två låg i feber, så vi fick flytta på träffen lite. Ja, så idag blev det en riktig mysdag istället. Jag och killarna har suttit och byggt lego hela förmiddagen och sedan avnjöt vi en härlig lunch på det gula m:et. En härlig och lugn dag, precis vad jag behövde idag :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Gud som haver

Varje kväll när vi nattar barnen så ber vi Gud som haver. Lillkillen vill gärna att man ska sjunga bönen istället och att man samtidigt ska killa honom på ryggen. Dessutom räcker det inte med en gång, utan två gånger måste man sjunga den. Dem har sina idéer dem små liven.



/ Mrsfunky

.En bön och en styrkekram

Idag ber jag lite extra för min mans brors särbo och hennes barn. Sänder även en styrkekram till dem och hoppas att allt ordnar sig för dem. Barnens pappa har varit med om en svår olycka och ligger i Uppsala och ska opereras idag. Han är svårt skadad i ansiktet och är inte vid medvetande. Tänk att det kan vända så fort, man vet aldrig när olyckan är framme.

Jag är så tacksam över att jag och min familj har klarat sig så bra ifrån alla olyckor, hoppas att det fortsätter så. Vi är välsignade och det känns underbart! Visst kan saker och ting vara jobbiga och vi har gått igenom svårigheter, men vi har rest oss upp igen och tagit oss igenom det.
Livet är en dans på rosor, men rosor har även taggar.

/ Mrsfunky

.Med rätt till semla

Idag är det fettisdagen och därmed har man rätt att äta hur många semlor man vill, åtminstone en eller två =)


Mannen skulle köpa med sig lite semlor hem sedan, får se hur många han köper. Egentligen kanske jag skulle ha bakat egna, men dem brukar inte bli lika goda, så då får det bli köpesemlor. Killarna är inte jätteförtjusta i semlor, har lite svårt för mandelmassan, så det får nog bli varsin vaniljsemla eller blandsemla för dem.

Brukar ni baka era egna semlor?

/ Mrsfunky

måndag 20 februari 2012

.En massa råttor

Är med i en grupp på Facebook där man kan köpa och sälja me and i kläder och idag fick jag hem en jättefin tröja som jag har köpt till lilleman; en gul tröja med godisråttor.

Han kommer att bli så fin i den till våren och sommaren. Det finns mycket fina kläder till killarna på den sidan och till bra priser. Jag älskar me and i´s kläder.

/ Mrsfunky

.19 kvar

Är nu uppe i 31 förlossningar och 41 passningar. Har kommit en bra bit på väg, bara 19 förlossningar kvar nu, sedan blir det till att bjuda på tårta =)

/Mrsfunky

.Det går framåt sakta men säkert

Haft en lång helg på jobbet, känner mig rent ut sagt helt slut efter fyra dagar, men kul har det varit och flera bebisar har jag fått vara med att förlösa. Jag älskar verkligen mitt blivande yrke. Kvinnan jag förlöste idag trodde att jag var färdig barnmorska så det var väl ett bra betyg, växte lite efteråt =)

Ja, det är en lång väg kvar, men jag har kommit en bit på väg och jag känner att jag går från klarhet till klarhet. Det känns bra, jag känner att mycket börjar lossna. Jag känner mig mer och mer trygg i det jag gör, även om vissa saker fortfarande känns läskiga. Om lite dryga tre månader är jag klar, då ska jag stå på egna ben.

/ Mrsfunky

.Måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:

-jobbarhelgen äntligen är över, sååå skönt!

-jag får besök av en klasskompis och hennes barn imorgon. Mysigt!

-jag på torsdag får besök av en god vän och hennes två små killar, trevligt, trevligt!

-vi har hållt oss friska trots alla baciller som härjar. Det gillar vi! =)

- det är fem härliga veckor kvar på förlossningen

-jag har världens bästa man och två små barn. Jag älskar er! ♥


Önskar er en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!

/ Mrsfunky

fredag 17 februari 2012

.Mina teletubbies

Vill bara önska er alla en riktigt trevlig fredag och en skön helg! :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 16 februari 2012

. Lek med foton

Hittade en rolig app som jag har suttit och lekt med ikväll. Kommer nog att använda den en hel del. Det är kul att leka med bilder, det finns så mkt man kan göra om man bara har dem rätta apparna.


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Lina går över till barn

Vi har ju testat Linas matkasse ett tag och varit väldigt nöjda. Vi har visserligen haft ett uppehåll nu ett tag, men i det stora hela har vi varit nöjda. Det enda är väl att killarna ibland inte har varit så jätteförtjusta i maten, men det kommer nog att bli ändring på det nu. Nu kommer Linas matkasse nämligen att lansera en barnkasse, speciellt anpassad för barnfamiljer. Det känns riktigt skoj och vi kommer att få vår första barnkasse v 13. Blir spännande att se hur den kommer att vara.
Så här står det på Linas matkasse.se om just barnkassen:

Om Linas Barnkasse
– Lätt att laga, lätt att gilla

I Linas Barnkasse har vi ett stort fokus på barn – och på föräldrar som vill att maten ska vara extra lättlagad.

När vi utformar menyerna låter vi barn vara med och påverka vilka maträtter Barnkassen ska innehålla. Utifrån barnens favoriträtter och vår ambition om sunda middagar skapar vi goda, varierade och näringsmässigt välbalanserade recept. Vi har också lyssnat på föräldrar som efterfrågat enkla och lättlagade recept. Det har resulterat i att vi behållit vår idé om att laga mat från grunden men att vi förenklar recepten och tar genvägar som färdiga såser eller grönsakstillbehör som går snabbt att förbereda. Små detaljer som gör matlagningen enklare! I Barnkassen är alltid tre av rätterna snabba medan två är medelsnabba.

Vår erfarenhet är att många barn gillar att äta sina favoriträtter ofta medan deras föräldrar föredrar större variation. Därför har vi valt att låta menyerna i Barnkassen komma tillbaka ungefär var fjärde månad.

Jag återkommer igen efter att vi provat den första kassen och talar om vad vi tyckte.

/ Mrsfunky

.Hur man växer en meter

Ja, idag efter halvtidsbedömningen så tror jag att jag hade växt en meter eller två. Det var absolut ingenting att vara nervös för. Min handledare hade bara gott att säga och hon sa många fina saker, kände hur jag växte där jag satt i stolen =)
Det kändes bra efteråt, mycket bättre än vad jag trodde. Visst, jag trodde väl inte att dem skulle såga mig direkt, men jag trodde inte heller att hon skulle ösa mig med lovord och så, känns gott. Då vet jag att jag är på rätt ställe i alla fall och det känns skönt!

Tänk va, om mindre än fyra månader står jag där som färdig barnmorska. Coolt!

/ Mrsfunky

.Skaka rumpa

Har varit på ett pass afrodance ikväll och det är så grymt skoj. Man blir glad av det och det bästa av allt, man blir helsvettig. Det är ett tufft pass och man känner efteråt att man har fått jobba lite, precis som det ska med andra ord. Känner redan att jag kommer att ha träningsvärk i låren och rumpan i morgon, men det är det värt =)

Nu ska jag slänga ihop lite fruktsallad och sedan sätta mig i soffan en stund, det är jag värd.

/ Mrsfunky

.Min stora cooling

Idag fick jag äntligen hem N's onepiece som jag beställde på Lager 157. Den passade väldigt bra på honom och han ville ta på sig den på en gång. Min lilla cooling! :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Idag får jag domen

Idag vid lunchtid ska jag in till förlossningen för halvtidsbedömning. Är sååå nervös och undrar vad dem ska säga. Tänk om dem tycker att det inte alls fungerar, att dem inte tror jag ska klara det. Jag vet, man ska tro på sig själv, men ibland känns det bara som om det är så lång väg kvar, som om jag aldrig kommer att bli klar. Vad har jag gett mig in på? Det här är absolut den största utmaningen i mitt liv.

Jag älskar det! =)

/ Mrsfunky

.Mer mössor åt folket

Jag älskar mössor! Själv passar jag inte i mössor, men jag önskar att jag gjorde det. Självklart har jag några stycken, men dem är inte väl använda. Killarna däremot har säkert tjugo mössor var om det räcker, dessutom har dem nu fått varsin till som blir lagom lite längre fram till våren. Använder dem alla, ja, dem flesta av dem. Stora killen är lite svårare, han vill gärna bestämma själv vilken mössa han ska ha, men lillkillen tar på sig den mössan som jag lägger fram.

Fick hem ett paket igår med nya mössor ifrån Busmonster. Sååå fina! =)


Den svarta mössan med döskalle är till N, han kommer älska den

Lillkillen får en mössa med stad på, kommer bli perfekt till hans oranga vårjacka.


/ Mrsfunky

tisdag 14 februari 2012

.Nio år med min egen lilla valentine

Idag för nio år sedan förlovade jag och J oss. Vi hade då varit tillsammans i nästan fem månader. Det är inte klokt vad tiden går fort. Sommaren året efter så gifte vi oss,till sommaren har vi varit gifta i åtta år. Wow, åtta år med mannen i mitt liv. Det är stort! Tänk att man kan hitta den där själsfränden, en person som man får dela resten av sitt liv med. Jag är glad att jag har fått den chansen och att jag och J träffade varandra och dessutom på nätet. Hur stor är sannolikheten att det ska hålla när man nätdejtar, ja, för oss gick det bra =)

/ Mrsfunky

.Återigen Lina

Har haft ett uppehåll på Linas matkasse i några veckor, men nu var det återigen dags att få hem en kasse.

Veckans meny:

Spättafilé i citron- och persiljesås med potatis

Lättpanerad kyckling med kamutvete och apelsindressad chevresallad

Dill- och pepparrotsgryta med kalkonkorv och kamutvete

Frittata med potatis, dillkeso och rotfruktschips

Hjortfärsbiffar med jordärtkockspuré och rostade rotfrukter

(Bild lånad från google)

Ikväll tänkte vi laga hjortfärsbiffen med rotfrukter och sedan till efterrätt blir det lite chokladpudding och grädde. Lite festligt kan man ju göra dagen till ära.

/ Mrsfunky

.Hjärtmat på hjärtdag

Lillkillen mumsar våfflor

N mumsar våfflor, han älskar våfflor och kan vräka i sig en fyra stycken

Mmmm, våfflor! =)

Idag till lunch fick det bli våfflor.. Det passar bra så här på alla hjärtans dag att äta små hjärtan.. Killarna mumsade för fullt. Mmm, det är gott med våfflor.


Published with Blogger-droid v2.0.4

. Ännu en dag i backen

Jag och killarna har precis varit i pulkabacken och åkt. Det skulle vara lite mer snö, lite mer sol och några grader kallare så vore det perfekt. Vi har det mysigt! :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.Alla hjärtans dag

Vill önska er alla en underbar alla hjärtans dag!


/ Mrsfunky

måndag 13 februari 2012

.Fint med färg

Fick hem lillkillens nya vårjacka idag som jag köpte på Tradera. Den var såååå fin och han kommer att passa utmärkt i den till våren. Det är fint med färg! :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

.I väntan på våren

Var på Kavats utförsäljning idag och hittade flera par skor till killarna. Hittade två par vårskor till stora killen och ett par vårskor samt ett par lite tjockare skor till lillkillen. Ja, så nu är vi redo för att våren ska komma :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 11 februari 2012

.Pyjamaskillarna

Killarna sitter och myser i soffan med lördagsgodis och barnprogram.  Det är snart dags för dem att sova och sedan blir det middag för mig och mannen. 

Önskar er alla en fortsatt trevlig lördagskväll :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4