tisdag 31 maj 2011

.Mmm, mumsar glass!

Lillkillen mumsar oxå glass och oj vad gott det är. Mycket glass blir det i värmen.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Glasspaus

Är hos kompisen C och hennes två små barn. Så mysigt! Vad passar bättre vid fint väder än lite kall glass. Gott, gott!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Lite mer Prag

Här kommer lite mer bilder ifrån vår Pragresa:



Jag på uteserveringen första kvällen

Första kvällen var helt underbar, kändes som en varm sommarkväll nere vid medelhavet. Underbart skönt! Vi satt ute bra länge och ändå var det inte kallt. Härligt! Maten var dessutom suveränt god, en stor köttbit med pepparsås, pommes och en stor kall öl. Vilken kväll!


En av många broar


En av kyrkorna vid stora torget i Prag


Lite solgassande och skön vila innan vi gick ner ifrån slottet


Utsikt över Prag ifrån Prags slott

Charles Bridge Towers

Det finns otroligt mycket att se i Prag och vi missade säkert en hel del, men vem vet, kanske att det blir fler gånger. På lördagen gick vi till dem gamla judiska kvarteren och tänkte bla besöka den judiska kyrkogården, men det var stängt, pga sabbat. Lite synd, men vi fick i alla fall se några av deras synagogor och hus.
Det finns många städer vi vill besöka och vart nästa tripp går, ja, det återstår att se.

/ Mrsfunky

måndag 30 maj 2011

.Snart torr eller?

Lillkillen hade både kissat och bajsat på pottan hos mina föräldrar och dessutom hade han i stort sett varit torr i blöjan hela tiden. Kanske att det går att börja med potträningen på allvar nu, det vore ju inte så tokigt om han blev torr nu lagom till sommaren. Min lilla kille, så stor!

/ Mrsfunky

.Thaimassage- tortyr eller inte?!

I lördags eftermiddag/kväll tänkte jag och mannen att vi skulle unna oss lite härlig och skön thaimassage. Mannen tog med olja och jag utan, alltså en hederlig och traditionell thaimassage. Hjälp, det var mer tortyr än massage. Oj vad det gjorde ont, var alldeles öm efteråt och kunde knappt nudda axlar och nacke. Hm, blir nog inte att jag går på thaimassage så många fler gånger inte =)
Har varit på thaimassage en gång förut, då i Örebro och det var en tjej som gjorde det och det var inte alls så illa. Det var riktigt skönt och det kändes bra efteråt. Nej, blir det fler gånger så ska jag ha en tjej som gör det eller annars be dem ta det lite lugnare, för sådär ont borde det inte göra.

Hellre massage än tortyr!

/ Mrsfunky

.I väntan på bussen

Sitter i Prag och väntar på att bussen till flygplatsen ska gå. Det var strålande sol igår och blå himmel, så det var inte helt fel :-)
Published with Blogger-droid v1.6.7

.En kram och man är helt såld

Åkte och hämtade killarna efter frukost. Vilken glädje, vilken lycka! En kärlek svår att förklara! Tänk att en kram kan betyda så mkt, en blick, ett hej mamma, ja, det är obeskrivbart.
Dem var glada över att se mig, vilket kändes bra. Dem hade en massa saker att berätta och dem verkade ha haft en härlig vecka med sin mormor och morfar.
Är så glad att vi har mina föräldrar som ställer upp i vått och i torrt, vad gjorde vi annars.
Blev bjuden på lite kaffe när jag kom och mammas hemmagjorda rabarberpaj, mums! Till lunch beställde vi hem lite pizza och killarna vräkte i sig.
Ja, vi hade en mysig dag tillsammans med mamma och när vi kom hem så firade vi lite morsdag i efterskott. Fick Solsidan på dvd av killarna samt ett stort apelsinträd som jag tänkte plantera ute.

Nu är alla väskor uppackade och tvättmaskinen full, så nu ska jag väl ta och börja med kvällens middag.

Hoppas dagen varit bra!

/ Mrsfunky

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-jag och mannen har haft en underbar weekend i Prag

-det är en kortvecka igen, vilket betyder mer ledigt med familjen

-jag snart ska åka och hämta hem killarna, har saknat dem såååå mycket

-det bara är två veckor kvar till sommarlovet, vilket betyder jobb, men samtidigt mer tid för familjen, samt en underbar semester

- jag har sådana härliga föräldrar som ställer upp och är barnvakt när vi åker bort. Ni är guld värda!

- det ser ut att bli fint väder idag, kanske att sommaren är här igen!


Önskar er alla en fortsatt skön måndag och en trevlig vecka!

/ Mrsfunky

lördag 28 maj 2011

.Lunch nere vid floden

Igår avnjöt vi en god lunch nere vid floden. En stor kall öl, pommes och kycklingburgare. Ölen är riktigt god och du kan få en halvliter för 10 kronor. Inte helt fy skam!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Vägen ner

Vägen ner ifrån slottet bestod av en massa trappor.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.En del av slottet

Ännu en del av detta vackra slott.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Prags slott

Vilken arkitektur, underbart vackert!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Astronomiska klockan

Min underbara man framför den astronomiska klockan, vilket är en av många sevärdheter.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Prag- en underbar stad

Prag är en helt fantastisk stad och jag rekommendrar verkligen alla ett besök där. God mat, vacker arkitektur, härliga människor, etc. Vi har det så lugnt och skönt och vi njuter av vår sista dag i denna underbara stad.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Fotmassage

Har precis haft lite skön fotmassage för mina fötter. Konstig, men härlig upplevelse. Jag är superkillig om fötterna, så det gällde att tänka på annat under tiden. Satt i ett skyltfönster, så jag hade en massa åskådare hela tiden :-)
Published with Blogger-droid v1.6.7

onsdag 25 maj 2011

.Ett jobbigt farväl!

Det var tufft att lämna killarna idag hos mina föräldrar. Det känns jobbigt att vara borta ifrån dem, men samtidigt ser jag verkligen fram emot den här resan nu. Tänk att få vara borta en hel helg med mannen som jag älskar. En hel helg med tid för varandra, att bara vara, att äta gott, shoppa, men framför allt att få spendera mer tid med min fantastiske man.
Vi åker tidigt imorgon, ska vara på Arlanda runt niotiden, så egentligen borde jag gå till sängs snart, men jag har fortfarande saker kvar att packa.
Dessutom kan jag inte missa nästa avsnitt av Off the map, vilket är en av mina favoritserier.

Hoppas dagen varit bra!

/ Mrsfunky

.En mamma

På söndag är det morsdag och alla mammor ska firas. Min mamma, min svärmor, min mormor, men även jag själv som oxå är en mamma. Alla mammor är värda lite uppskattning ibland, en god tanke, en blomma, en liten present. lbland behövs det så lite för att visa omtanke och uppskattning. Eftersom vi inte är hemma på söndag när vi ska fira, så tänkte jag fira min kära mamma idag istället. Min mamma är bäst, hon finns alltid där när jag behöver och jag vet att jag kan ringa till henne och fråga om allt mellan himmel och jord. Vad gjorde jag utan min underbara mamma!

En mamma är något vi alla har
Vissa är borta och vissa finns kvar

Vi håller henne väldigt kär
För utan henne vi vilsna är

Hon har fostrat och älskat oss hårt
Utan hennes visdom det hade varit svårt

Hon kommer när vi behöver henne som mest
Hennes ord är de som tröstar allra bäst

Så dessa ord är väldigt sanna
Vi älskar dig mest vår kära mamma

Carola sjunger en underbar sång som hon skrev till sin mamma och jag älskar den låten och även om jag fortfarande har min mamma i livet så brukar jag tänka på den och blir alldeles rörd. Den säger så mycket och jag känner precis så som hon sjunger. Min mamma har alltid funnits där och finns där för oss jämt.

Tack älskade mamma för att just du är min mamma! Jag älskar dig! ♥





/ Mrsfunky

.Packning och sommarfest

Håller på att packa allt inför morgondagens resa. Killarna ska vi skjutsa till mina föräldrar redan ikväll, så deras väska ska oxå packas. Det är mkt som ska med. Dessutom har vi sommarfest på N´s dagis ikväll, så det är lite småstressigt just nu. Nåja, det ska kännas att man lever!
Hann plugga lite på förmiddagen, sedan åkte jag över till en god vän och käkade lite lunch och sedan hem och packa lite innan jag hämtade killarna på dagis.
Ja och nu sitter killarna och äter lite mellis och sedan ska fikaväskan inför festen fixas och kläder strykas. Som sagt, full fart idag, men oj vad kul det ska bli att få komma iväg. Jag kommer dock att sakna mina små prinsar oerhört mycket, men jag vet att dem kommer att ha det kanon hos mina föräldrar, så då går det bra.
Nej, bäst att sätta lite fart så jag hinner få allt klart innan klockan fyra.

Trevlig onsdag!

/ Mrsfunky

tisdag 24 maj 2011

.Nya kläder

Var och hämtade hem ett paket med kläder idag som jag hade köpt på Lindex. Det var varsitt par jeans till killarna, samt en t-shirt till lilleman och en härlig sommarklänning till mig.

En underbar klänning till sommaren!

Färgglad och härlig t-shirt till minstingen

Sköna och mjuka jeans till killarna

Fick även hem ett paket ifrån Tradera med ett par skitsnygga Novastar jeans till N. Dem var riktigt fina och såg som nya ut. Blev verkligen nöjd med dem. Ska bli kul att se hur dem sitter på oxå.

/ Mrsfunky

.Underbart skönt!

Är så otroligt glad idag, fick reda på att jag klarade min omtenta, så nu kan jag lägga även den kursen bakom mig. Hur skönt känns inte det! Nu är det bara två och en halv veckkor kvar och sedan är det sommarlov. Yiippiiee!!!!
Hade handledning idag på morgonen för vårat pm. Vi skulle träffa handledaren kl 09:00 i Västerås, men när vi kom till Köping hade dem helt plötsligt stängt av motorvägen utan förvaring och lett om trafiken mot Kolbäck, så vi kom ju inte direkt i tid. Är det inte typiskt! Alltid när man har tider att passa, ja då krånglar det. Men vad gör det när man har underbara reskamrater och skrattar i stort sett hela vägen, snacka om att jag lär bli bra många år över hundra. Vad är det man säger "ett gott skratt förlänger livet" så då borde ju många skratt göra att man lever ännu längre =)

/ Mrsfunky

måndag 23 maj 2011

.Blivande fotbollskille?

Lillkillen sitter i soffan och tittar på tv. Det brukar vara skönt för dem att ta det lugnt efter en heldag på dagis. På sig har han en härlig tröja med fotbollar ifrån Me and I. Blivande fotbollskille kanske!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Konsten att somna hos frisören

Har precis kommit hem ifrån frisören. N har klippt sig och blev riktigt tuff. Min lilla cooling! Det värsta var att han somnade i stolen så jag fick väcka honom några gånger. Det är tröttsamt att vara på dagis :-)
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:
-vi har haft en helt underbar weekend på Gotland

-vi på torsdag ska till Prag (om inte askmolnen säger sitt)

- jag har en underbar man och två fina små killar- är så stolt över er! ♥

- det bara är tre veckor kvar nu i skolan

- vi hade tur med vädret i helgen, strålande sol och blå himmel

- jag lever det liv jag lever!


Önskar er alla en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!

/ Mrsfunky

.Sol, stenar, gycklare och eld

Hade en helt underbar weekend på Gotland och jag blev lite småkär i den lilla ön. Kommer definitivt att vilja åka tillbaka dit igen och utforska lite mer av den underbara ön.
Vi hann med att se och upptäcka en hel del; Kneippbyn med Villa Villerkulla, Visbys goda glass, Fårö och dess fantastiska natur, en medeltids middag med gycklare och eldslukare. Ja, en salig blandning av upplevelser och killarna tyckte att det var mysigt att få vara iväg på semester. Ärligt talat gick det mkt bättre än vad jag trodde att ha med dem. Det var inga problem alls, varken på färjan tur eller retur eller nere i Visby. Dem skötte sig exemplariskt och det var supermysigt att få vara iväg och umgås så mkt med min härliga familj.

I lördagskväll var vi på medeltidsmiddag i en gammal lada. Vilken upplevelse. Det var gycklare som sjöng, skämtade och gjorde uppvisningar och det var eldslukare som imponerade med sina kunskaper. N och L satt med stora ögon och tittade på. Förklarade dock för dem båda att man inte får leka med elden.
Maten serverades på en stor brödskiva, som var vår tallrik och man fick äta med händerna och ha en stor kniv till hjälp. Ja, det var som sagt en speciell, men fantastisk upplevelse.
Ja och nu är vi hemma i vardagen igen, men redan på torsdag åker vi iväg på nästa semestertripp, om inte askmolnen säger sitt vill säga.

/ Mrsfunky

.Vår resa till Gotland

Lite bilder från vår resa till Gotland:

N har klättrat upp på en av raukarna

N springer runt på stenarna nere vid stranden

Jag och lilleman nere på stranden

L plockar stenar för att kasta i vattnet

Mannen min och lilleman på upptäcktsfärd

En av dem större raukarna

Vilken utsikt!

/ Mrsfunky

lördag 21 maj 2011

.Fårens ö

Idag blir det en tur till Fårö med alla dem andra deltagarna. Det ska bli riktigt trevligt! Vi ska åka buss dit och killarna tycker det ska bli mysigt att få åka buss, speciellt N som knappt har åkt buss tidigare.

Igår kväll var vi och käkade middag på en restaurang nere vid hamnen. God mat och trevligt sällskap, men klockan blev lite mkt. Killarna kom inte i säng förrän runt kl tio, så vi får se hur pigga och glada dem är idag. Lillkillen sover dock fortfarande, men N vaknade som vanligt kl 06:00. Nåja, det får bli som det blir.Kanske att dem kan sova lite i bussen.

/ Mrsfunky

fredag 20 maj 2011

.Det går runt, runt, runt

En hederlig gammal karusell var riktigt rolig för barnen och båda åkte den flera gånger. När L sov middag åkte N en hel massa karuseller. Han sprang emellan alla och åkte dem om och om igen.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Lillkillen på alldeles för stor bil

Lillkillen ville göra som storebror och åka på trampbilar han med, även om han inte räckte fram till tramporna.
Published with Blogger-droid v1.6.7

N är på väg in i Villa Villerkulla.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Villa Villerkulla

Båda killarna tyckte det var riktigt skoj att få vara inne i Pippis riktiga hus. Wow, vilken upplevelse! Det var stort för dem och ngt dem kommer att minnas länge
Published with Blogger-droid v1.6.7

.N på lilla gubben

En av favoriterna idag var Villa Villerkulla. N tyckte det var sååå skoj att gå in där.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Liten kille med stor pizza

N mumsar på pizza. Hade kunnat dela alla tre på en pizza. Gott var det dock och mätta blev vi.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Jobbigt att ha skoj

Man blir trött av att ha roligt. Skönt när man kan sova lite.
Published with Blogger-droid v1.6.7

torsdag 19 maj 2011

.Mys innan sängdags

Är man på semester så måste man få ha lite mys innan sängdags även om det inte är fredag.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Grillmix

Vi hittade en mysig uteservering som vi satte oss och åt på. Maten var väl sådär, men mätt blev man vilket var huvudsaken. Jag åt en grilltallrik med lite blandat kött, helt ok. Barnen fick pannkaka och pasta, men ingen av dem åt så värst. Dem var nog alldeles för trötta för att äta.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Framför borgen

N står framför grinden in till borgen, men egentligen är det bara vägen in till den inre delen av staden.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.En bit av muren

En bit av muren. Det är otroligt vackert i Visby och N tycker det är spännande med den stora borgen.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Nästan som pippi

Mamma titta, jag kan nästan rida som pippi. Oj vad mkt skoj det fanns i lekparken. Vad roligt dem hade killarna! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Koncentration på hög nivå

Lillkillen går balansgång och då gäller det att man är koncentrerad. Vi hittade en lekpark som låg i en liten gryta. Solen sken och det var underbart skönt! Vilket toppenväder!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.N beundrar utsikten

Det är spännande att åka båt och N sitter gärna i fönstret och tittar ut.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Fika på båten

Lillkillen sitter och fikar på båten. Nu är vi äntligen på väg.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Nu är vi på väg

Nu är vi äntligen på väg och det känns riktigt bra. Färjan går runt halv tolv och tar ca tre timmar, så vi får spendera eftermiddagen och kvällen i Visby. Mysigt! Hoppas det kommer att gå bra med killarna på båten, men jag har packat varsin väska med lite leksaker, samt lagt ner en del filmer som vi tar med oss. Det går nog bra!
Ja, så nu blir det några dagar i Visby med världens underbaraste man och våra två små älsklingar. Kan inte bli bättre!
/ Mrsfunky

onsdag 18 maj 2011

.Packat och klart

Nu är i stort sett allting packat och klart för morgondagen. Det ska bli så mysigt att få komma iväg i några dagar och jag hoppas att vi både har tur med vädret och att vi får ha en supermysig och trevlig weekend bara vi i familjen. Det är vi värda!
Gotland, here we come!

/ Mrsfunky

.På gång med uppsatsen

Håller på att läsa igenom och granska alla artiklar som vi ska ha med i arbetet. Roligare jobb kan man ha, men det är skönt när det är över. Vi är på gång!
Published with Blogger-droid v1.6.7