torsdag 31 mars 2011

.Dagen D är här!

Idag gäller det! Nu är dagen här och jag har sovit uruselt hela natten. Jag har drömt mardrömmar om tentan och ja, jag känner mig inte direkt utvilad idag om jag säger så. Nåja, det ska nog gå bra får vi tro. Pennan är vässad och fikat är nerpackat, så nu är det snart dags att åka.

Wish me luck! =)

/ Mrsfunky

onsdag 30 mars 2011

.Bygga kakor

L ville leka i sandlådan och sprang dit på en gång och sitter och bygger kakor och leker med bilar. Oj vad skoj han har. Det är skönt när man kan börja vara ute en del utan att ha flera lager kläder på sig. Då är det vår! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Ute i vårvädret

När vi kom hem ifrån dagis ville killarna vara ute och leka. Så fick det bli! N ville gunga och har nu lärt sig att göra fart själv. Han börjar bli stor min lilla kille.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Våren är här

Nu är det vår och lite här och var kan man se snödropparna titta upp. Det är vackert! Det är vår!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Dagens frukost

Ska slänga i mig lite frukost innan det är dags att ta fram skolböckerna igen. Idag blir det blåbärssmoothie och skinkmacka. Mums!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Morgonpromenad

Idag lämnade jag killarna på dagis och efter att ha varit hem och ställt av mig vagnen så passade jag på att ta mig en lång och skön morgonpromenad. Var ute i ca 40 minuter, alltid ngt. Kändes skönt efteråt, även om det var lite småkallt. Kanske att jag kan orka plugga några timmar nu, sista rycket inför morgondagen. Imorgon gäller det!

/ Mrsfunky

tisdag 29 mars 2011

.Ökar på ångesten

Det verkar som om dem flesta i klassen är superstressade inför tentan på torsdag och sitter och pluggar sent på kvällarna. Själv har jag känt mig ganska lugn inför tentan, men när dem pluggar så mkt och dessutom ställer frågor om saker som jag inte har den blekaste om, då blir jag lite smånervös. Nåja, det ordnar sig säkert! Jag kommer säkert att klara den och gör jag inte det, ja då bryter jag inte ihop för det =)Nej, varför stressa upp sig i onödan, det får gå som det går.
Hade en kursare här i dag
så vi kunde diskutera lite tillsammans och gå igenom gamla tentor etc. Det var skönt att få se att man har tänkt ungefär lika, då känns det ganska tryggt.

Nej, nu blir det Sofias Änglar och sedan ett till avsnitt av desperate housewifes.

/ Mrsfunky

.Kvällsmat på donken

Ikväll blev det kvällsmat på donken. Det var riktigt gott! Killarna mumsade och tyckte det var skoj att få äta där. Nu börjar det dock bli dags att åka hem och slänga killarna i säng. På återseende!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.En dag full av plugg

Idag blir det till att plugga hela dagen. Tentan närmar sig med stormsteg och jag känner mig lite småstressad inför den, även om jag känner att jag har lite koll. Får snart besök av en kursare, vi tänkte plugga tillsammans idag. Kan vara skönt att diskutera lite och se hur ngn annan tycker och tänker. Dessutom är det alltid kul att ha ngn att luncha ihop med och känner jag henne rätt så lär det bli lite sushi idag igen. Mmm, aldrig fel!

Nej, dags att sätta fart, fram med skolböckerna.
På återseende!

/ Mrsfunky

måndag 28 mars 2011

.Mage, rumpa, lår

Efter nästan tre veckor utan träning så tog jag tag i mig själv ikväll och började träna lite igen. Det var riktigt jobbigt, men kändes bra skönt efteråt. Jag är fortfarande inte helt bra efter förkylningen så det gäller att inte börja för hårt utan hellre ta det lite lugnt och trappa upp varefter man blir bättre. Idag blev det core i 30 minuter, kommer säkert att känna av det imorgon, men det är det värt.

Ja, annars har jag mest suttit med mina skolböcker idag och pluggat och pluggat och pluggat. Ska bli skönt när det är torsdag och tentan är avklarad. Hoppas nu bara att jag kommer att klara den oxå, men det får vi tro.
Nej, nu börjar det bli dags för sängen, är bra seg.

/ Mrsfunky

.Måndagstävlar


Jag tävlar om ett presentkort på 500:- från Familjesmycken.se hos Agnes!


Jag tävlar om en tygpåse med 5 roliga musikinstrument från Smultronbyn Träleksaker hos Agnes!

/ Mrsfunky

.Var är min näsa?

Igår eftermiddag hade jag bokat biljetter till en barnteater som gick av stapeln på biblioteket i Kumla. Jag och N gick dit tillsammans med en kompis och hennes barn. Träffade även flera andra kompisar och deras barn där. Teatern var för barn mellan 2-4 år och hade jag vetat hur den var innan så hade jag även tagit med mig lillkillen dit, för han hade garanterat uppskattat den. N tyckte den var riktigt rolig och skrattade så han vek sig flera gånger. Det är roligt när det är så.

Teatern handlade om en clown som inte hade några strumpor, ngn kjol, hatt eller näsa. Hon letade efter dem och bjöd på många tokigheter innan hon hittade allt. Den var helt ok, lite smårolig, perfekt för dem mindre barnen.

Efteråt skulle jag och C och barnen gå och fika på cafeet som ligger vid biblioteket, men det var stängt så då fick C och barnen följa med hem till oss istället. Jag slängde ihop lite chokladpudding och sedan mumsade vi på det tillsammans med vispgrädde, banan och maränger. Riktigt kalasfika blev det! Jag hade dock lite svårigheter att beräkna hur mkt chokladpudding vi skulle ha, så vi lär kunna äta det resten av veckan oxå =)

Senare på kvällen kom även C´s man till oss och vi beställde hem lite pizza och åt och hade en allmänt mysig kväll. Trevligt!

N och hans kompis hade superkul ihop och lekte och sprang en massa. Kul att se att dem trivs så bra med varandra. Känns skönt att N har en sådan mysig kompis som L.



/ Mrsfunky

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-vi har haft en mysig helg med barnteater, besök av goda vänner och mys med familjen

-jag och mannen ska på spa på fredag och vara kvar över helgen. Längtar!

- den här kursen snart är slut och att jag känner mig ganska väl förberedd inför tentan på torsdag.

- våren är på ingående! Härligt!

- jag på torsdag kväll ska gå ut och äta middag med några av mina kursare. Måste fira att vi har skrivit tentan.

- vi har fått tag på en snygg och smidig liten sulky till lillkillen. Är supernöjd med den!

- jag har världens finaste man och barn. Älskar er!


Ha en fortsatt trevlig dag och en skön vecka!


/ Mrsfunky

.Liten och smidig

När vi fick hem vår nya bil insåg vi att vi var i behov av en ny vagn/sulky. Vi ville ha en som var liten och smidig, men som man ändå kan fälla ner helt och få liggläge på. Vi tittade runt lite på nätet och hittade många intressanta sulkys i rätt prisklass. Åkte sedan till babyproffsen för att titta och känna på dem olika vagnarna och bestämde oss sedan för denna vagn ifrån Britax:


Den vagnen vi köpte var dock i färgerna grön och svart, riktigt snygg! Har inte hunnit använda den så mkt ännu, men känner att jag är helnöjd med den och lillkillen verkar sitta bra. Ja, så nu får vi plats med både vagn och en massa andra saker i bilen vilket är bra inför sommaren och årets semestertripp.


/ Mrsfunky

lördag 26 mars 2011

.Trevlig lördagkväll!

Killarna sitter i soffan och äter lördagsgodis och myser. Själv ska jag börja med middagen till mig och mannen. Hoppas ni har en trevlig lördagkväll.
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 25 mars 2011

.Ingen återvändo

Nu har jag inte längre ngt att skylla på. När förkylningen har gått över är det dags att ge sig ut i löparspåret och börja jogga. Var och köpte nya löparskor idag, ett par riktigt bra så nu finns det ingen återvändo längre. Nu har jag inga mer ursäkter på att inte springa.
Första dagen förkylningen har gett med sig så ska jag ut och prova skorna.
Dem hade bra priser på Team Sportia nu, så skorna jag köpte var nedsatta 600 kr, inte helt fel inte.


Visst är dem snygga! =)

/ Mrsfunky

.Filmtipset

Har sett flera bra filmer på sista tiden av olika genrer. En av dem är:


En kvinna som är lyckligt gift kämpar tillsammans med sin man för att bli gravid men hon kommer fram till att sitt liv måste gå en annan väg. Efter en smärtsam skilsmässa reser hon iväg på en "jorden-runt-resa" för att upptäcka sig själv (recension ifrån cdon).

En bra och sevärd film som får en att tänka efter lite hur man själv lever sitt liv. Har jag hittat mig själv, lever jag det liv jag vill leva etc....Svaret, jag lever precis det liv jag vill leva och vill inte byta bort en dag av det mot ett annat liv. Jag har världens bästa man och två små underbara barn. Kan inte bli bättre!

Filmen får 4 funkys av fem möjliga!

Igår såg jag och mannen den nya karate kid och den var oxå väldigt bra. Den påminde en hel del om den gamla karate kid, men jag tycker nog att den här var bättre.


Nya Karate Kid är den inspirerande och actionfyllda berättelsen om tolvårige Dre Parker (Jaden Smith). Dres mamma blir omplacerad på jobbet och de tvingas flytta till Kina, bakom sig lämnar Dre livet i Detroit där han var en av de populära grabbarna. Utan vänner i det främmande landet har Dre ingen annan att vända sig till än vaktmästaren Han (Jackie Chan), som i hemlighet är kung fu-mästare. Han lär Dre att kung fu handlar om mer än bara slag och parering - det handlar om mognad och lugn. Dre inser samtidigt att han står inför sitt livs stora utmaning när han ska ta sig an sina motståndare (recension ifrån cdon).

Filmen får 4 funkys av 5 möjliga.

I början tyckte jag att filmen var lite långtråkig och dessutom mådde jag lite dåligt när Dre blev så illa behandlad. Det var jobbigt att se, men efter en stund in i filmen så vände det och filmen blev mycket bättre. Kan varmt rekommendera den!



/ Mrsfunky

torsdag 24 mars 2011

.Tjuvstarta en dag innan

Imorgon är det våffeldagen och vi tänkte tjuvstarta den redan idag genom att ikväll äta lite frasvåfflor med sylt och grädde. Vem vet, kanske blir det våfflor imorgon igen.


Jag köpte faktiskt våffelsmet på ICA, men det godaste är ju nästan när man gör sin egen smet och har i lite extra mycket grädde så dem blir sådär frasiga.

/ Mrsfunky

.Inte utan mina tofflor

Killarna har fått nya tofflor ifrån Crocs och så fort dem kommer hem ifrån dagis så åker dem på. N ville dessutom ha med sig sina till dagis imorse, men där gick gränsen. Fick han så skulle han nog sova med dem oxå. Han älskar sina nya tofflor.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.En dag i böckernas värld

Killarna är på dagis, jag har hunnit veckohandla (sent omsides) och böckerna har belamrat hela köksbordet. Teet är kokat och klart, chokladen ligger redo och böckerna bara väntar på att få slås upp, så nu finns det ingen återvändo. Jag måste sätta mig och plugga! Tentan närmar sig med stormsteg så nu gäller det att ligga i.
På återseende om några timmar!

/ Mrsfunky

onsdag 23 mars 2011

.Skratt, glädje och tårar

I måndags var jag en sväng på förlossningen för att titta hur dem har det där. Hade hoppats på att få vara med och se ngn förlösas, men inte då. Jag och den barnmorskan jag gick med hade hand om två mammor varav ingen av dem fick barn under kvällen. Lite besviken blev jag, men jag ska till förlossningen igen på fredagnatt och då lär det säkert hända grejer. Det föds ju som mest barn på natten. Det ska bli roligt att få vara där igen.
Det var med blandade känslor jag var där. Jag insåg att jag helt klart har valt rätt yrke, det kändes bara så rätt allting. Samtidigt när jag gick runt där och dem visade mig allting och berättade om olika saker så kände jag en rädsla komma smygandes. Det är så mycket vi ska lära, så mycket vi ska kunna och allting är helt nytt. Men, men, det är ett tag kvar innan jag är klar och på den tiden kommer jag att hinna lära mig en hel del. Innan jag är färdig barnmorska kommer jag att vara med om mer än 100 förlossningar och det är ju inte lite inte, så erfaren det lär jag ju bli så småningom =)

/ Mrsfunky

.En fullspäckad dag

Det är redan onsdag, veckan går alldeles för fort. Imorse när N tittade ut genom fönstret och såg att all snö var borta sa han: "mamma, titta, nu är det vår ute" ...och ja, det är inte långt kvar nu. Kanske att vi äntligen får känna lite vårkänslor och se hur våren närmar sig. Det vore inte så fel!
Killarna vaknade alldeles för tidigt imorse och ville inte somna om. Dem fick gå och lägga sig en stund igen, men låg bara och pratade en massa i sina sängar, så när kl var fem över sex så fick dem komma in till oss. Usch, varför vakna så tidigt för =(
Har precis avnjutit en god frukost och ska snart sätta lite fart så jag hinner greja lite innan jag ska in till Örebro. Jag ska slinga och färga håret kl tio och sedan har jag en lunchdate med Jenny ifrån skolan. Vi tänkte käka lite sushi idag igen, har visst blivit lite av en vana nu. Mmm, det är ju bara såååå gott och dessutom är det ju nyttigt!
På eftermiddagen ska jag med N på fyraårskontroll och sedan ikväll är det dags för barngympa igen. Ja, som sagt, en fullspäckad dag =)

Vad har ni på schemat en dag som denna?

På återseende!

/ Mrsfunky

måndag 21 mars 2011

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-jag äntligen börjar känna mig som en människa igen efter alla sjukdomar

- hela familjen börjar bli frisk. Hoppas det fortsätter så =)

- jag ikväll ska vara några timmar på förlossningen, så spännande!

- vi till helgen får besök av goda vänner

- vi har fått hem vår nya bil, vi älskar den!

-vi hade en underbar dag igår hos mina föräldrar.

-jag ska på fyra-års kontroll med N på onsdag, äntligen!

- våren är på ingång!

- jag har världens underbaraste man och barn! Jag älskar er! ♥





Ha en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!

/ Mrsfunky

.Matsedel v 12

Måndag: Köttfärsröra med senap och grönsaker

Tisdag: Orientalisk korv med ris och gröna ärter

Onsdag: Stekt torsk med bönsallad och het remouladsås

Torsdag: Kryddig linssoppa

Fredag: Våfflor (det är ju våffeldagen)

Lördag: Kycklinggratäng med äpple

Söndag: Fläskfilé med potatis och rotsaksgratäng


Smaklig måltid!

/ Mrsfunky

.Killar med ruter i

I lördags när vi hade kalas så fick killarna ta på sig sina nya skjortor som jag har köpt till dem på HM. Tyckte dem var riktigt läckra och dessutom var det fint med lite färg.


Mina små killar! ♥

Dem passade bra i dem =)

Tycker att det kan vara kul att få klä dem lite lika ibland, även om dem har olika färger.


/ Mrsfunky

.Vårprakt

Nu börjar det närma sig vår och allt vad det innebär, så varför inte fylla huset med lite extra vårkänslor, som tulpaner


Det finns tulpaner i alla dess färger; röda, gula, vita, rosa, lila.

Vilken är din favorit?


Det finns tulpaner som är flerfärgade, med fransar, påfågel, ja i alla olika dess slag.


Varför inte blanda olika färger i en och samma bukett, vackert och smakfullt! =)

Tulpaner = vår!

/ Mrsfunky

söndag 20 mars 2011

.Söndagsmys

Innan sängdags sitter vi och myser med lite godis och tittar på Trazan och Banarne. Lite nostalgi! Killarna tycker att det är roligt och framför allt N tycker att dem är tokiga. Lite mys innan sängen är aldrig fel.
Mina tre killar, ni är sååå fina! Jag älskar er!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Sista dagen på veckan

Ska snart fixa frukost och sedan väcka mannen som idag har haft sovmorgon. Vi brukar försöka turas om så vi får sovmorgon varsin morgon på helgen. Det är skönt att få sova ibland!
Efter frukosten ska vi åka hem till mina föräldrar där vi ska bli bjudna på lunch och fika tillsammans och bara ha det gott. Hoppas på lika fint väder där så vi kan ta en härlig promenad. Dessutom lär det nog bli en och annan åktur med bilen, pappa är så intresserad av att se den. Det är kul!
Ja, så mer än så händer inte idag. Vi skulle ha fått besök ikväll av våra goda vänner C och R och deras barn, men deras små kottar var inte helt pigga och eftersom jag inte heller är helt bra ännu så tyckte vi att det var säkrast att vänta ett tag innan vi ses. Det känns så tråkigt bara för det var alldeles för länge sedan vi sågs nu, känns som om det var månader sen sist. Saknar dem!

Nej, nu börjar det låta i frukosttarmen, så bäst att sätta fart.
Hoppas ni får en supermysig och skön söndag!
P&K

/ Mrsfunky

lördag 19 mars 2011

.Dagens fika

Idag blir det räkmackor till fika. Sååå gott!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Nyklippt kille!

En riktig tuffing fick jag hem när N kom ifrån frisören. Visst blev han cool?
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Kalasdag

Idag ska vi ha lite firande för mannen. Hans familj kommer och grattar på eftermiddagen, så då blir det fika och tårta och annat gott. Tänkte slänga ihop några räkmackor att bjuda på och sedan blir det kaffe och tårta. Mannen har fått i uppgift att göra tårtan, men jag kommer att stå för själva garneringen =) Får se hur det går!
Har försökt att jobba lite på kontoret så jag kommer i fas med allt arbete. Nu när jag har legat sjuk så länge så har jag inte hunnit med allt jobb. Det är tufft att hinna med både skola, jobb och hem och barn och allt när man inte mår bra. Febern är äntligen borta, har haft feber på kvällarna bara dem sista dagarna, men hostan och snuvan verkar inte vilja försvinna i första taget. Dessutom känner jag mig fortfarande helt slut efter att ha hållt igång om dagarna. Det tar på krafterna att vara sjuk. Hoppas, hoppas, det är borta tills på mån i alla fall då jag ska vara min första dag på förlossningen. Längtar!
Mannen är med N och klipper sig och lillkillen sitter och äter lite frukt innan det är sovdags för honom. Har bara lite jobb kvar nu och sedan blir det slappa av. Tänkte ta mig en åktur med nya bilen innan gästerna kommer. Wow, den är en riktig pärla ska ni veta, såååå läcker och snygg!
Nej, nu ska jag fortsätta med mitt. Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg
.
P & K
/ Mrsfunky

.Mys med favoritfilm

N är med pappa och klipper sig och då passar lilleman på att mysa lite och titta på hans favoritfilm som är Teletubbies. Oj vad glad han blir när han får se den.
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 18 mars 2011

.I byggartagen

N älskar att bygga lego och kan sitta länge med det och bygga och fantisera. Det är kul tycker jag. Själv älskade jag att bygga lego när jag var liten och jag och mina syskon kunde sitta hela dagarna och bygga upp värsta städerna. Lego passar alla åldrar, liten som stor.
Published with Blogger-droid v1.6.7

torsdag 17 mars 2011

.Älskade sonen

Jag har två underbara små killar, mina söner. Dem betydet allt för mig och jag skulle inte klara mig en dag utan dem.
Idag när jag hämtade killarna på dagis så berättade fröken att flera av barnen hade stängt in N på toan idag så han inte kom ut. Han hade blivit jätteledsen, min lilla kille. Usch, det gör mig så ont när dem är elaka emot ngt av mina barn. När vi kom hem berättade han själv vad som hade hänt och att dem inte var snälla. Hoppas det inte händer igen och att han inte blev helt skrämd för låsta dörrar.
Nu sitter dem och tittar på Tomtar och Troll och själv ska jag börja med kvällens middag.
På återseende!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Min lilla trollunge!

Det finns sååå mkt bus i min lilla trollunge, så ni anar inte. Han är så busig och så charmig och go så det är inte alltid lätt att bli arg på honom. Min lilla sötnöt! Han börjar bli stor!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Nostalgi från barndomen

Salta patroner får mig att minnas barndomen. Oj vad jag älskade dem. Självklart var jag tvungen att köpa några patroner när jag hittade dem i skolan. Snacka om nostalgi.
Det har varit en jobbig dag i skolan. Febern vill inte ge sig och hostan har blitt så mkt värre så nu på em hjälper det inte ens med farbror ipren el doktor alvedon. Nej jag fick helt enkelt strunta i föreläsningen och gå ut och sätta mig istället. Hoppas dem inte håller på för länge, för nu vill jag hem.
Börjar vara trött på allt vad sjukdomar är just nu.
Published with Blogger-droid v1.6.7

onsdag 16 mars 2011

.Virrvarr i hjärnan

Embryologi, trofoblaster
Fostrets utveckling
Gynekologi, gynekologisk undersökning
Farmakologi
Ovulation, implantation, embryologi
Gynekologi
Missfall, abort, utomkveds
Gynekologiska sjukdomar
Cancer, infektioner
Embryologi

Min hjärna orkar inte mer. Det är som ett enda virrvarr i huvudet och jag förstår inte hur jag ska få in allting. Men, men, ska ta mig en liten paus nu och äta och sedan tänkte jag ta mig ett varmt och avkopplande bad innan jag hämtar killarna. Det känns att jag fortfarande inte är helt på fötter, känner mig konstig, lite yr, ont i huvudet, vill egentligen sova.

Nåja, lite lunch och ett bad och jag är på topp igen =)
/ Mrsfunky

.Tentaångest!

Känner mig mycket piggare idag även om jag inte är på fötter helt. Vet dock vad jag ska göra hela dagen, nämligen sitta med huvudet i böckerna och försöka plugga till tentan som vi har om bara två veckor. Börjar känna lite smått panik över det, har knappt haft ork eller tid att plugga, men nu lär jag få sätta fart.
Får ladda upp med många koppar te, en stor skål med godis och kompisen alvedon, så kanske jag orkar sitta hela dagen.
Mannen är idag nere i Skåne för att hämta hem vår nya bil, sååå spännande!

Nej, dags att sätta fart nu.
På återseende!

/ Mrsfunky

tisdag 15 mars 2011

.Firande med mannen!

Nu blir det firande med smörgåstårta för bara mig och mannen. Mumsigt! Ser framemot en mysig kväll tillsammans med dagens födelsedagsbarn :-)
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Skummisar!

Killarna badar lite innan det är dags för sängen. Dem älskar det! Har köpt badkritor till dem som N tycker är kul. L är nog fortfarande lite för liten för dem.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Weekeend till Prag

Snacka om överraskad han blev. Mannen fick en weekendresa av mig i present. Han och jag ska till Prag i slutet av maj. Mysigt! Det ska bli riktigt skoj, äta god mat, slappa, mysa, bara vara och rå om varandra. Underbart!
Längtar redan!

/ Mrsfunky

.Ett stort grattis!



Ett stort grattis till världens bästa man som idag fyller år! Hipp, hipp, hurra!
Det blev ingen skönsång på morgonen eller frukost på sängen, men kanske att det kan bli lite skönsång framåt kvällen, om jag orkar hålla mig uppe. Febern vill inte släppa taget om mig och jag känner mig inte alls på topp direkt. Orkar ingenting, ligger mest bara och vilar och hoppas att det hjälper. Jag fick vara hemma ifrån skolan idag, vilket känns jättejobbigt. Hoppas nu bara att jag kan åka på torsdag, annars vet jag inte vad.
Nåja, det löser sig nog.
Måste försöka orka ta mig iväg en stund så jag kan köpa en present till mannen. Har en present som jag köpte för länge sedan, men jag tänkte köpa ngt mer. Det ska bli skoj att se mannens reaktion när han får presenten, det är ingen dålig present inte =)
Igår var mina föräldrar här och grattade mannen. Pappa hjälpte oss även att klippa alla våra fruktträd, tusen tack för det!
Jag var inte det roligaste sällskapet, låg mest i soffan, men det gick ju bra ändå.

Nej, nu ska jag ta och gå och lägga mig en stund igen.
På återseende!

/ Mrsfunky

måndag 14 mars 2011

.Ingen ork

Nu är det min tur att ligga sjuk. Har legat med över 39 graders feber hela helgen och är inte alls på topp. Känner mig allt annat än fräsch. Så typiskt! Jag har inte tid att vara sjuk nu, kan liksom inte missa ngt i skolan, men mår jag såhär imorgon kan jag ju glömma att åka till skolan. Ja vad gör man. Jag tror knappt att jag har haft influensan förut, så ngn gång ska ju vara den första.

Nej, nu ska jag inta soffläge igen, orkar bara vara uppe korta stunder.
På återseende!

/ Mrsfunky

fredag 11 mars 2011

.Nu är det fredagsmys!

Killarna äter fredagsmys och tittar på Lejonkungen. Snart dags för dem att lägga sig och vi ska då äta varma mackor och ta oss varsitt glas rött. Myskväll med andra ord!
Trevlig fredag!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Fredagstävlar


En mammas dagbok i samarbete med Hjärtat Mitt lottar ut ett presentkort till ett värde på 400 kronor


Jag tävlar om en softshelljacka från MOLO hos Agnes!


/ Mrsfunky

.Morotsbullar

Imorse kom jag på att jag ville baka lite matbröd, har varit sugen på det länge nu. Hembakt bröd är dessutom så mkt godare än köpt bröd.
Jag slängde därför ihop en dubbelsats av morotsbullar och dem blev inte alls äckliga =)


Hade inte prövat att baka dem förut, men det var hur enkelt som helst och inte tog det så lång tid heller.


Ingredienser:

25 g jäst
5 dl vatten
½ msk salt
1 msk sirap
2 rivna morötter
½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
13-14 dl dinkelfullkornsmjöl
uppvispat ägg
solroskärnor

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke.

Häll i vattnet, rör om tills jästen har löst sig.

Blanda i alla andra ingredienser förutom mjölet och rör om.

Blanda till sist i mjölet, spara lite till utbakningen.

Låt jäsa i 40 minuter.

Baka ut brödet, låt jäsa på plåten i ca 30 min.

Pensla med uppvispat ägg, ha på lite solrosfrön och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10 minuter.

Smaklig måltid!

Kommer definitivt att baka dem fler gånger för dem blev riktigt goda och barnen älskade dem.

/ Mrsfunky

.Gung, gung, gunga

Lillkillen har två gunghästar; en hederlig gammal trägunghäst och en modernare gunghäst i plast där man kan gunga två på. Han brukar sitta och gunga en hel del på dem och har riktigt skoj med dem.


L sitter och gungar

Gungar man själv så sitter man i mitten, men roligast är det om man gungar två =)

Tänk så mkt olika leksaker det finns. Killarna har alldeles för mkt leksaker, dagens i-lands problem =) Det känns som om dem ibland inte ens har tid att leka med allt. Kanske att jag borde ta och sortera ut lite leksaker ngn dag och skänka till bättre behövande. Vissa av leksakerna har dem växt ifrån, så det ska jag skänka till min kära kompis lille son. Han brukar bli glad över att få lite nya leksaker ibland.

Har era barn mkt leksaker?


/ Mrsfunky

.På väg

Killarna har packat en hink med en massa saker och leker att dem åker bil till sina kusiner. Det är inte lite saker dem packar med inte :-) Skönt att se att dem är friska igen. Mina små gullkillar!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Good morning beautiful!

Lyssnade på den här sången häromdagen och jag blev förälskad i den. Den säger så otroligt mycket och det är precis så jag känner;

varje morgon jag vaknar och ser min man bredvid mig så vet jag att det blir en underbar dag! Min kärlek till honom är så stark och jag är glad att han finns vid min sida.



/ Mrsfunky

.Filmtipset

Häromkvällen såg jag och mannen Alice i Underlandet i 3d och den var väldigt bra. Rolig, spännande, trevlig, en bra och mysig familjefilm som passar alla åldrar. Dessutom var 3d-effekterna otroligt bra. En film som jag varmt kan rekommendera oavsett 3d eller inte.



Den får 4 funkisar av 5 möjliga =)


/ Mrsfunky

.Hoppas, hoppas, hoppas

N verkar vara på fötter igen och har ingen feber och förkylningen är nästan borta, bara lite hosta kvar. L har inte heller ngn feber, är däremot lite rosslig och pipig i bröstet och hostar en del, men verkar trots det må bra. Själv är jag lite småförkyld, men inte mer än så.
Hoppas, hoppas, hoppas att det vänder nu och att vi alla får må bra. Vore skönt! Jag tycker att vi har haft vårt nu.

Ute skiner solen, det är blå himmel och det ser sådär underbart skönt ut. Blir nog till att ta en promenad på förmiddagen. Måste få gå ut och få lite luft, så vi piggnar på oss ännu mer. Tänkte även passa på att baka lite matbröd idag, får se vad vi kan hitta på. Blev så sugen på hembakt bröd, så ngt ska jag väl kunna slänga ihop tycker jag.
Annars har vi ingenting inplanerat i helgen förutom barnkalas för N´s kompis på söndag. Tills dess ska vi nog vara på benen igen. Tänkte även köpa hem lite färg så jag kan börja måla barnens möbler, har bla planerat att göra ett legobord till N´s rum. Tror att det kan bli riktigt bra.

Ja, så ser helgens planer ut, men först nu ska jag ta mig en kopp te och läsa dagens tidning.
Trevlig helg på er!

/ Mrsfunky

.Redo för helg!




/ Mrsfunky

torsdag 10 mars 2011

.Är det vädret eller?

Känner mig helseg idag. Hade problem att hålla ögonen uppe på föreläsningen på förmiddagen och jag tycker konstant att jag är såååå trött. Vet inte vad det beror på om det är vädret eller inte!? Gick och lade mig en stund när jag kom hem eftersom båda killarna låg och sov då, men det dröjde inte länge förrän lillkillen vaknade och hade sovit klart, så då var det bara att masa sig upp. Hade gärna sovit några timmar där på eftermiddagen.
Nåja, får lägga mig tidigt ikväll istället.
Ska försöka ta tag i städningen nu, men har inte den minsta lust. Jag har dock lärt mig att det inte städas av sig självt, så det är bara att ta tag i det så det blir klart ngn gång.

På återseende!

/ Mrsfunky

onsdag 9 mars 2011

.Blivande prinsessa

Lillkillen är så söt när han går omkring med alla sina halsband och allt. Han tar av och på halsbanden hela tiden och ju fler desto bättre. Han skulle trivas som prinsessa :-) Dessutom älskar han att klä ut sig och ta på sig andra kläder och saker på huvudet och så. Kanske får försöka köpa hem lite mer utklädningskläder till killarna.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Killarnas status

Status på killarna när jag kom hem:
L - snorig, hostar och rosslar lite, lite förhöjd temp, men inte så mycket.
N- snorig, hostar en massa, temp ca 39.

Undrar när det ska vända! =(

/ Mrsfunky

.Tävlar om ett par skor


Jag tävlar om ett par valfria skor från Crocs™ hos Agnes!



/ Mrsfunky

.Snurrigt värre

Var på förlossningen idag och fick bla gå runt och titta lite hur det ser ut. Snacka om att det känns mer verkligt nu, jag ska jobba där! Jag kommer att få vara med att förlösa barn, det är stort! =) Känns otroligt spännande, men samtidigt lite läskigt.
Vi fick även skriva ner vilka datum vi ska gå ut på fältstudierna, så jag ska göra en natt och en dag på förlossningen, samt en dag på bb och två dagar på mödravården. Insåg när jag kom in till Örebro att jag hade glömt min kalender, så jag skrev ner alla datumen på en lapp. Vad händer sedan, jo lappen jag skrev ner datumen på tappade jag bort, så nu har jag ingen aning om vilka datum jag ska ut. Snacka om att vara tankspridd!
Som tur var så har samordnaren lite mer koll och kan säkert maila över datumen till mig.
Ser redan framemot nästa vecka då jag ska göra min första fältstudie.
När jag kom hem hade killarna precis ätit mat och dem kom båda springande till mig och kastade sig om halsen. Kul att känna sig saknad =)
Ska försöka plugga lite nu innan kvällen och sedan måste jag försöka komma iväg och handla lite, men det beror på när mannen kommer hem.

Hoppas dagen varit bra!
På återseende!

/ Mrsfunky

.Sommar på gyn

Pratade precis med biträdande avdchef på gyn och jag ska få vara där i sommar. Yiippiiee!!!! Känns riktigt roligt och jag tror att det kommer att bli en spännande sommar.
Har inte jobbat på sommaren sedan innan jag fick barn, men nu ser jag framemot det.

/ Mrsfunky

.Inblick i mitt yrke

Idag ska jag på möte på förlossningen. Vi ska få gå runt på både förlossningen och på bb och ska även diskutera lite ang våra kommande fältstudier som vi ska göra nu den här kursen. Vi ska vara två dagar på förlossningen, en dag på bb och två dagar på mödravården. Det ska bli riktigt spännande att få en liten inblick i det jobb som jag kommer att jobba med.
Ser framemot att få gå två dagar på förlossningen och bara suga in allt som man får vara med om och inte ha några krav på sig. När vi sedan kommer ut på praktiken så kommer vi att ha en massa krav på oss och då kan man inte bara vara.
Nej, det ska bli spännande att få se hur det är. Väntar även på att få besked om var jag ska jobba i sommar, men det lutar åt att jag kommer att få vara på gynavd, vilket jag tror är väldigt lärorikt och spännande.
Nej, nu ska jag fixa mig lite innan svärföräldrarna kommer. Dem är så snälla och kommer hit och har killarna några timmar medan jag åker in på mötet. Tusen tack för det! =)

/ Mrsfunky

.Mina små sjuklingar

N är fortfarande inte pigg. Han har hostat och hackat hela natten och har fortfarande hög feber. Lider så med honom! Nu har han haft feber sedan i torsdags så det är några dagar. Går inte febern ner snart får jag ringa till vårdcentralen. Lillkillen har oxå börjat hosta en del, näsan rinner och han är lite smårosslig i bröstet. Jobbigt! :-(
Hoppas det vänder snart!
Published with Blogger-droid v1.6.7

tisdag 8 mars 2011

.Ingen vändning!

Det verkar inte som om sjukdomen vill ge med sig ännu. N mår fortfarande dåligt och är inte alls på hugget. Det kändes som om det höll på att vända i förrgår, men sedan idag så har han varit jättehängig, runt 39 i temp, hostar och hostar och hostar. Han hade hostat tills han spydde förut idag, bara en massa slem. Min lilla kille, lider så med honom! =( Har inte sett honom så här dålig ngn gång, han orkar nästan ingenting, vill inte leka, inte äta mat, ingenting! Då är man sjuk!
Som tur var kunde mina kära föräldrar ha barnen idag, så redan klockan sju kom dem för att vara hos killarna när jag åkte till skolan och mannen till jobbet. Det är kärlek!
Lillkillen skulle ha varit på dagis idag, men han var vaken istort sett hela natten, vaknade med 10 minuters mellanrum och bara grät och var ledsen och hostade och hackade. Det verkar visst inte vara ngt slut på eländet. Jag är så trött just nu på att ha sjuka barn och att försöka få allt att gå ihop sig. Det är inte det lättaste vill jag lova. Imorgon tex så måste jag in till Örebro på ett möte på sjukhuset och mannen har ett jobb som han har haft planerat i månader. Hur gör man då? Hur löser man det när ingen av oss kan vara hemma?
Många kanske tänker att vi är dåliga föräldrar som inte kan vara hemma med barnen och som sätter jobb och skola först, men ibland går det inte att lösa. Vissa saker är obligatoriska, så är det bara. På torsdag ska vi vara hemma halva dagen var, mannen på förmiddagen och jag på eftermiddagen. Det blir ett pusslande, men det går om man vill.
Ikväll blir det bara till att slappa och ta det lugnt. Ska försöka orka träna lite, men sedan blir det nog en kopp te och en köttbullsmacka och kanske även en bra film.
På återseende!

/ Mrsfunky

måndag 7 mars 2011

.Nya träningsprogram


Idag fick jag äntligen hem mitt nya träningsprogram, så ikväll blir det till att testa det och se hur det är. Hoppas på att det ska vara kul så jag kan bli ännu mer peppad att komma igång med träningen härhemma. Har tänkt att fixa att eget träningsprogram där jag varannan dag kör sports active 2 och varannan dag Wii Fit. Det bästa med variation är att man inte tröttnar lika ofta.
Får se hur det känns efter ikväll om jag kan rekommendera det eller inte =)

Nya träningsprogrammet

Såg även att dem har kommit ut med zumba nu som tränigsprogram hemma, är lite sugen på att testa.
Jag vet, kanske ger det inte lika mkt som att träna på gym eller så, men jag prioriterar hellre den tiden med min familj. Istället för att vara borta två timmar varje kväll för att träna tar det 40 minuter framför tv:n och sedan kan jag fortsätta att vara social med mina barn och min underbara man.
Ser nästan framemot att barnen ska lägga sig så jag kan få testa det nya programmet.


/ Mrsfunky

.Min stackars lilla kille!

Hade trott att N var på bättringsvägen och faktiskt skulle kunna gå till förskolan imorgon, men inte då. Han har inte alls varit bra idag, riktigt hängig och trött. Han har knappt orkat någonting utan mest bara suttit och hängt bredvid mig eller i soffan. Dessutom somnade han i soffan på eftermiddagen och när han vaknade var han kritvit i ansiktet och mådde inte alls bra. Han verkar inte alls vara på topp. Min stackars lilla kille, han mår inte så värst bra inte. Han verkar inte ha så mkt feber, men något är det som inte är bra.
Har problem att vara hemma med honom imorgon, så mina kära föräldrar lovade att komma över och vara hemma med honom då. Dem är verkligen en räddare i nöden, mina änglar!

Tusen tack för att ni ställer upp så mkt, ni är guld värda! =)

Ja, annars har vi haft en ganska lugn dag hittills. Har haft mina föräldrar på besök här hela förmiddagen. Pappa skulle till handkirurgen, så då passade mamma på att stanna här. Vi har hunnit med kaffe några gånger, samt att jag bjöd dem på lite asiatisk mat. Kul att få rå om dem lite, det var länge sedan nu.
Nej, nu ska jag gå och ta hand om min lilla sjukling.
Puss & kram

/ Mrsfunky

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-vi har haft en underbar helg trots sjuka barn

-min bästa kompis igår gifte sig med sin älskade R och överraskade alla dopgästerna

- N är på bättringsvägen och förhoppningsvis kan gå till förskolan imorgon

- vi på onsdag får besök av nygifta paret C och R, trevligt!

- jag idag kommer att få hem mitt nya träningsspel och kan börja träna lite mer. Skönt!

- jag idag får besök av mina kära föräldrar som ska komma och käka lite lunch med oss. Trevligt ,trevligt!

- jag har världens finaste och underbaraste man som jag älskar

- jag har två helt fantastiska små killar, ni betyder allt för mig och jag älskar er så mkt.





Ha en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!
/ Mrsfunky