måndag 28 februari 2011

.Min älskade lilla prins!

L är ett litet charmtroll! Han charmar allt och alla! Min lilla prins! Jag älskar dig min lilla sötnöt!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Min stora prins!

Jag älskar dig min underbara lilla kille! Du är min solstråle, min prins!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Helg i chokladens tecken

Har idag bokat en helg på spa för mig och mannen. Längtar! Ska bli så mysigt! Första helgen i april åker vi till Lundsbrunn kurort/spa för en helg i chokladens tecken.
Dem har olika temahelger och så här står det om den helgen:

Njut av en spa-helg med chokladen som tema. Ett tema bestående av njutning och hälsa genom chokladens unika egenskaper. Såväl spa som restaurangen presenterar ett unikt chokladtema denna helg.



Det kommer att bli chokladprovning, chokladmassage, bad, god mat,
stora härliga frukostbufféer, varma bassänger, afternoontea,
stillhet, trubadurunderhållning i baren, etc..
Vi behöver en helg för oss själva utan barn. En helg där vi kan njuta av varandra och bara få vara! Ser framemot det!

/ Mrsfunky

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-vi alla är på fötter nu och känner oss friska

- jag imorgon börjar på en ny kurs på utbildningen, spännande!

-vi på onsdag ska på kalas till en kompis till N, mysigt!

- vi i helgen är bjudna på barndop för charmtrollet L

- första kursen på utbildningen är klar!

- jag idag har bokat en spahelg för mig och mannen i början av april. Längtar!

- jag har en underbar man och två fantastiska små barn! Ni är mitt allt!


Önskar er en fortsatt trevlig måndg och en skön vecka!

/ Mrsfunky

.Matsedel v 9

Måndag: Chili con carne med grönsaker

Tisdag: Grön falupytt

Onsdag: Fiskkgryta med gräslök serveras med råris

Torsdag: Linssoppa / pannkaka med sylt och grädde

Fredag: Kycklingpaj med stuns

Lördag: Biff stroganoff med pressad potatis och sallad

Söndag: Salamifylld sesamkycklng och gratinerade grönsaker



Smaklig måltid!

/ Mrsfunky

söndag 27 februari 2011

.Potträning hos farmor och farfar

Att sitta på pottan hos farmor och farfar kan vara riktigt spännande. Det finns så mkt spännande saker att titta på och dessutom är pottan som en liten stol. Till sommaren ska vi ta tag i potträningen på allvar och förhoppningsvis få lillkillen torr, men det tar vi då.
Published with Blogger-droid v1.6.7

lördag 26 februari 2011

.Gott med nybakt

Idag blir det nybakt scones till frukost. Mums! Varför gör man inte det oftare. Det är ju sååå gott!
En bra start på dagen!
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 25 februari 2011

.Fredagsmys framför tv:n

Killarna sitter och tittar på film och äter fredagsmix. Snart ska dem i säng, men först vill dem önska er en fortsatt trevlig fredag.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Pizza made by me

Ikväll gjorde vi egen hemmagjord pizza. På den ena pizzan var det skinka, bacon, räkor och lök. På den andra var det skinka, kebab, lök och paprika. Till det åt vi pizzasallad made by min man. Mmmm, det smakade inte alls dumt. Magen känns som en stor ballong nu.
Snart ska killarna i säng och sedan blir det film och mys med mannen. Trevligt!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Lek på rummet

N älskar att vara på sitt rum och leka och kan leka själv däruppe i timmar. Det är skönt tycker jag! Vissa barn vill inte leka själv utan vill alltid att man ska vara med dem, men så är ingen av mina killar. Det gillar jag! :-)
Mina underbara små killar! Ni är mitt allt! Jag älskar er! <3
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Sevärda eller inte

Fick hem två nya filmer idag ifrån Lovefilm. Ser framemot att få titta på dem, har hört att dem ska vara riktigt bra båda två.


Återkommer med recension efter att jag har sett dem.

/ Mrsfunky

.Årets bokrea

En av dem roligare tiderna på året är när det är bokrea. Jag älskar böcker och önskar att jag hade mer tid till att läsa böcker och då menar jag inte skolböcker och sådana man måste läsa utan mer kanske skönlitteratur och sådant jag vill läsa.
Det brukar bli ett gäng böcker varje år den här tiden och det här året blev det oxå ett gäng nya böcker som får förgylla min bokhylla.


En bok till N

Böckerna om Rakel är riktigt roliga och N älskar att läsa dem. Vi har sedan tidigare Riddar-Rakel och Sjörrövar-Rakel. Kan starkt rekommendera dem om man vill ha böcker som inte är som alla andra.



Den sista delen i serien, älskar dem alla! Sååå bra!


Har inte läst ngn bok av denna författare förut, men tyckte att den här serien verkade bra. Den handlar om en barnmorska och hennes liv. Kan vara intressant att läsa lite om!
Så här står det på Adlibris om boken:

Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf samt hus i en trevlig förort. Varje dag är fylld till brädden men hon är ganska nöjd. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar.

Bedragen är den första delen i romanserien om barnmorskan Cecilia


Andra delen i samma serie som ovan


Har läst alla hennes böcker och jag älskar dem. Var bara tvungen att köpa dem två senaste. Hoppas på att dem ska vara lika bra.



/ Mrsfunky

.En förmiddag med mycket bus!

Idag hade vi inga måsten eller ngt inplaneratdet fick bli en tur till Skojlandet på förmiddagen tillsammans med en kompis i skolan och tre av hennes fyra barn. Mysigt! Killarna lekte och lekte och hade riktigt kul och vi kunde sitta och dricka kaffe och prata, precis som det ska vara =)
Skönt att ha ngt att göra så tiden går lite fortare. Är jag hemma hela dagen hittar jag bara en massa måsten och kan inte bara slappa och ta det lugnt. Ibland är det bättre att åka iväg och slappa =)
Resten av dagen kommer gå i samma tecken, dvs slappa! Känner inte för att göra ngt annat och dessutom känner jag mig trött. Det har varit lite mycket ett tag, men nu känns det bättre.
Lillkillen sover, ska snart väckas och N sitter och tittar på filmen Bilar, för jag vet inte vilken gång i kråksången. Hur kan barn kolla på samma film tjugo gånger och ända vilja titta på den igen dagen efter. Ja, barn är speciella, men det är det som gör dem så härliga!
Fick hem ett par superfina jeans ifrån Nova Star idag som jag vann på Tradera. Blev så nöjd och dem kommer med all sannolikhet att användas mycket på killarna. Kul när man gör riktigt fynd!

Nej, nu blir det en kopp te och sedan ska jag börja med en av böckerna jag köpte under rean.

Trevlig helg!

/ Mrsfunky

torsdag 24 februari 2011

.Första kursen avklarad

NU ska det firas! Första kursen är avklarad och det känns såååå skönt! Ska fira det med mannen ikväll och beställa hem lite asiatisk mat. Mums! Tycker att jag är värd det! Nästa kurs börjar på tisdag och då ska vi läsa om bl.a obstetrik och gynekologi och sådant som vi kommer att hålla på en hel del med. Det ska bli riktigt spännande! Dessutom kommer vi att få gå ut på fältkurs och få vara på både förlossningen och bb och hur kul kommer inte det att bli =)
Nej, nu ska killarna i säng och sedan ska vi beställa hem mat och bara mysa.
På återseende!

/ Mrsfunky

onsdag 23 februari 2011

.Äntligen klar!

Nu är jag äntligen klar med första tentan och det känns så bra, eller gör det verkligen det?! Nej, ska jag vara helt ärlig känns det inte alls bra, men jag har skrivit den och sedan får vi se om jag blir godkänd eller inte. Det var många frågor och på vissa var det svårt att veta vad dem vill ha för svar, lite luddigt. Men, men, jag har kämpat hela dagen med den och nu tänker jag inte tänka mer på den förrän imorgon.
Nu tar jag kväll. Kaffet är färdigt och jag och mannen tänkte sätta oss och titta på Shrek 2 i 3d, dem filmerna är ju bara sååå roliga.
På återseende!

/ Mrsfunky

.Visar pekfingret!

Lillkillen visar pekfingret och säger att nu får det vara nog. Han var inte alls på humör igår kväll och det berodde mest på att han inte fick som han ville. Han har humör den lille rackaren, men det är bra tycker jag.

En bestämd och charmig liten kille

Han har varit så duktig när det gäller hans tumme. Jag får lägga om den utan några problem, han brukar tom tacka efteråt. Han är artig minsann =)

Nej, nu ska jag återgå till min tenta så den blir klar ngn gång och jag kan hämta killarna.


/ Mrsfunky

.Förnyelse i hemmet

Berättade för några dagar sedan att jag hade köpt lite nya tavlor och nu äntligen har jag fått upp dem. Jag är så nöjd med dem och det blev inte alls dumt.
Hon som har gjort tavlorna hittar ni här, en underbar tjej som gör otroligt fina tavlor i alla dess slag.


Den här underbara &-tavlan fick hamna i hallen


Dem andra två hamnade i köket, där jag oxå har en bräda som jag köpt av härliga Therese
.

Det är kul med inredning och att få ändra och fixa. Jag älskar det! Ibland kan så lite göra en sådan stor skillnad.

/ Mrsfunky

.Tom i huvudet

Såhär ser det ut just nu hemma hos mig. Håller på med en hemtenta som ska vara klar i morgon. Känner mig helt tom i huvudet. Det är riktigt jobbigt, men jag hoppas det ska gå bra.
Published with Blogger-droid v1.6.7

tisdag 22 februari 2011

.Dagens L

Dem dagar då killarna äter frukost på dagis vill ändå L sitta med oss vid bordet och äta flingor. Han brukar få en liten hög med flingor och sedan är han nöjd. Det behövs inte mkt för att göra honom glad inte.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Dagens N

Imorse när N skulle till dagis skulle han promt ha på sig sitt halsband som han fick igår, samt sin klocka. Han är så stolt över sitt fina spindelmannenhalsband och han blev överlycklig igår när han fick det. Kul att man kan göra honom glad för så lite.
Published with Blogger-droid v1.6.7

måndag 21 februari 2011

.Bebisfabriker

Imorgon ska vi ha en redovisning i skolan som jag inte ser framemot. Ämnet är väldigt intressant, men jag tycker inte om att stå inför folk och prata. Vi är indelade i grupper och den gruppen jag är med i har valt att inrikta oss på surrogatmoderskap och hur det ser ut i Indien.
Det är mkt intressant och det finns många sidor och synvinklar att se det ifrån. Vem utnyttjar vem? Blir dessa kvinnor utnyttjade trots att dem får upp emot 15-årslöner för ett barn? Eller är det så att dessa kvinnor utnyttjar att västerländska par inte kan få barn och då tjänar pengar på det? Ja, som sagt, det finns många sätt att se det på.
Är lite smått nervös inför morgondagen, men jag kommer nog att överleva det med. Det värsta av allt är att imorgon kommer vi att få en hemtenta som sedan ska lämnas in på torsdag redan och vad jag har hört så ska den vara riktigt jobbig. Ja, så om ni undrar vad jag gör hela onsdag så har ni svaret där =(
Nej, nu ska jag sätta mig och njuta av min kopp te innan det är dags för sängen.

/ Mrsfunky

.Hinner inte med

Känner mig stressad, känner att jag inte hinner med. Ska det vara så här! Idag har det varit full rulle från morgon till kväll, hinner inte med allt som jag vill och måste göra. Tycker inte om att se röran i huset, är inte van, mår dåligt! Hur gör man för att hinna med både hem och barn och heltidsjobb och träning och allt man vill göra.
Måste sänka kraven, men hur gör man! Vill ha ordning och reda, vill träna, vill ha fint omkring mig, men känner att jag inte hinner med, jag orkar inte!
Är trött!

/ Mrsfunky

.Visa omtanke

På eftermiddagen kom en kär vän och hennes två barn över. Hon hade då med sig en underbar bukett med tulpaner. Så gulligt! Jag blev riktigt glad! Ibland behövs det så lite för att visa omtanke. Tack E, det värmde verkligen.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-vi har haft en mysig och skön helg

- att vi får vara friska

- det trots allt gick bra för lillemannens tumme, när han klämde den i dörren

- jag har så många fina vänner som betyder mkt för mig

- jag har världens finaste man och barn, ni är underbara! Jag älskar er!

- jag idag äntligen kom iväg till frisören. Jag är helnöjd!


Önskar er en fortsatt trevlig dag och en skön vecka!

/ Mrsfunky

.Matsedel v 8

Måndag: Squashlasagne och sallad

Tisdag: Orientalisk korv

Onsdag: Pestobakad lax

Torsdag: Tomatsoppa / pannkaka

Fredag: Hemmagjord pizza

Lördag: Nötfärsbiff och potatismos

Söndag: Spenatpasta med kyckling




Smaklig måltid!


/ Mrsfunky

söndag 20 februari 2011

.Kvällsmat är gott!

Mina killar skulle kunna leva på fil och flingor om dem fick, vilket är bra. Speciellt dem dagar då man inte orkar fixa ngn mat. Å andra sidan är det skönt, för båda killarna äter det mesta. Det är inga kräsungar dem inte. Skönt!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Dax för kvällsmat

Lillkillen mumsar på fil och flingor. Orkade inte fixa så mkt mat ikväll så det fick bli ngt simpelt till killarna. Själv äter vi ngt senare när killarna har lagt sig.
Har fått lägga om tummen två gånger för att det har blött igenom förbandet. Lilla vännen! Insåg när vi bytte förbandet att hela nageln var borta och mycket riktigt, den låg uppe vid dörren. Inte undra på att det inte slutar att blöda. Hoppas det ser bättre ut imorgon.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Värker i mammahjärtat

Vi har länge tjatat på killarna att inte leka med dörrarna, för rätt var det är så kommer ngn att klämma sig. Idag var det den dagen! Dem lekte på N´s rum och plötsligt hör vi hur han smäller igen dörren och lillebror börjar att skrika. Mycket riktigt, när jag kommer upp har han klämt tummen i dörren. Det blöder ordentligt, nageln är helt ihoptryckt och L skriker och skriker. Min lilla prins, lider så med honom! Höll tummen under rinnande vatten och kylde ner lite och plåstrade sedan om honom. Det verkar inte vara brutet, vilket är skönt. Han hade tur, tummen kunde likagärna ha gott av och en bit kunde ha slitits av, men nu kommer nog bara nageln att ramla av. Lilla vännen, han var helt otröstbar, men tillslut somnade han.
Ja, det är jobbigt när dem ska leka med dörrarna, men kanske att N har lite mer försåelse nu, hoppas det.


/ Mrsfunky

.Söndagstripp

Idag blir det en sväng till IKEA för att köpa två vitrinskåpsdörrar till våra dvd-hyllor. Är trött på att man kan se alla skivor och den oordningen som är. Dessutom älskar lillkillen att plocka med skivorna, så kanske att man kan göra det svårare för honom åtminstone.
Ska även köpa lite ramar till några tavlor som jag har köpt. Ska sätta ut bilder på dem när dem har kommit upp, är sjukt nöjd med dem! =)
Kul med lite annorlunda tavlor som inte alla har.
Resten av dagen blir det bara till att vara hemma och göra ingenting. Kanske ska träna lite och även försöka förbereda lite jobb på kontoret inför morgondagen.

Trevlig söndag!

/ Mrsfunky

lördag 19 februari 2011

.Blåbärsmums!

Ikväll fick det bli varsin blåbärssmoothie till middag. Mmm, riktigt gott och dessutom nyttigt! Avnjuter det framför melodifestivalen, men kanske att det åker på en film istället :-) Är inte helt road av melodifedtivalen. Tycker att det har spårat ur, är inte som förr.
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Trevlig lördag!

Killarna sitter och äter lördagsgodis och tittar på Scooby Doo. Har haft en mysig, men lite småstressad dag, men nu tar vi kväll. Killarna ska snart i säng och sedan blir det myskväll med mannen. Fortsatt trevlig kväll!
P & K
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 18 februari 2011

.Sparesa

Jag och mannen funderar på att åka på spaweekend, men vi har svårt att bestämma oss var vi ska åka. Det finns många fina ställen att åka till ,vissa längre bort, andra nära, visa lite dyrare, andra billigare. Hur ska man tänka? Vad är viktigast? Hur mkt behandlingar ska man ha?


Just nu väljer vi lite mellan:

Selma spa i Sunne



eller Yasuragi Hasseludden

Hm, valet är inte så lätt, men som det är nu så lutar det nog mest åt Yasuragi Hasseludden. Det verkar vara väldigt lugnt och rofyllt där och dessutom lite mer annorlunda än ett vanligt spa. Det vore nog inte så tokigt att få åka dit en helg.

Har aldrig varit på spa så det ska bli mysigt att få åka på spa en helg tillsammans med min underbara älskling. En helg bara för oss utan en massa tjat och gnat och utan en massa måsten. Mys på hög nivå, lite lyx i vardagen!

Har ni varit på spa ngn gång?

/ Mrsfunky

.Fika, lek och bebismys

Idag på eftermiddagen fick vi besök av en god vän och hennes två barn. N och hennes dotter E går på samma dagis och för två veckor sedan fick hon en liten son, lille E. Det var så mysigt att få träffa dem igen och N och E lekte och hade så roligt tillsammans. Kul att se! Lille E var så liten och söt och självklart passade jag på att gosa ordentligt med honom. Sååå mysigt! Finns det ngt mysigare än att känna doften av bebis, underbart! Jag är ändå glad att jag har kommit över bebistiden oavsett hur mysigt det var. Alla åldrar har sin charm och var sak har sin tid =)


Visst är det mysigt med dem små liven! Små mirakel, så oskuldsfulla och underbara!

Ikväll innan jag åkte till jobbet så åt vi middag tillsammans och sedan satt vi och tog varsin kopp te i soffan. Mysigt! Hade gärna varit hemma istället för att jobba inatt, men har man lovat så har man.

/ Mrsfunky

.Konstig känsla

Sitter på jobbet igen efter att ha varit ledig i flera veckor, eller ledig och ledig, inte jobbat på ett tag. Det är en konstig känsla att vara här igen, men det känns ändå helt ok. Det värsta är att jag är så fruktansvärt trött, så frågan är hur jag ska orka hålla mig vaken hela natten. Kommer att bli en låååång natt!

/ Mrsfunky

.En ny dag

Idag började dagen tidigt! Killarna vaknade redan kl sex, vilket inte var så skoj, men, men. Det var bara att gilla läget. Vi gick dock inte upp förrän kl sju och nu sitter dem och tittar på barnprogram och snart ska vi bege oss till affären för att handla inför helgen. Det blir en lugn dag idag. Skönt!
Published with Blogger-droid v1.6.7

torsdag 17 februari 2011

.Intressant och känsloladdad dag

Idag i skolan har vi haft en väldigt intressant, men känsloladdad dag. Vi har pratat om kvinnlig könsstympning, om Fistulasjukhuset i Afrika samt om kvinnovåld och våldtäkter. Mycket intressanta ämnen, men oj vad glad jag är över att få vara kvinna i Sverige och inte i tex Somalia.
Det är ämnen som berör på djupet och jag imponeras av alla dessa kvinnor som varje år blir omskurna på olika sätt, men som samtidigt verkar kunna gå vidare som om ingenting har hänt. Tänk dig själv att bli av med dem flesta av dina könsorgan och sedan bli ihopsydd så det bara finns ett litet hål stort som en ärta kvar. Vilken smärta, vilken pina. Vilket lidande dem får gå igenom. Vissa av kvinnorna är bara barn, 3-4 år. Usch, jag får rysningar bara jag tänker på det.
Det är fruktansvärt och jag hoppas innerligt att arbetet med att stoppa könsstympningen på kvinnor går framåt ännu mer så vi kan få ett stopp på det här en gång för alla. Det är ca 140 miljoner kvinnor som är omskurna i världen och det är en ganska så stor siffra.

Den andra föreläsningen på förmiddagen handlade om Fistulasjukhuset i Etiopien där dem opererar och behandlar unga barn/kvinnor som har blivit förstörda under förlossningen. Vissa av kvinnorna har fistlar från både urinvägarna och tarmarna och läcker både urin och avföring. Dessutom så har en del problem att gå pga att bäckenet har gått i nekros för att dem har varit för unga när dem födde barn och barnen i sin tur har varit för stora. Sjukhuset tar emot alla patienter som kommer och det går runt med hjälp av donationer. Inom området finns det bla en stomiavdelning som Oprah Winfrey sponsrar helt och betalar. Det finns många goda människor i världen som gör skillnad för andra. Det var riktigt intressant att höra om sjukhuset och jag skulle med glädje vilja åka dit och göra ett studiebesök. Det vore intressant att få se hur dem går tillväga och hur dem gör för att hjälpa alla dessa kvinnor.

På eftermiddagen pratade vi om kvinnovåld
och vi fick bla se en film som handlade om en kvinna som blev tillsammans med en man. Allt var bra till en början, men sedan började han kontrollera henne mer och mer och sedan kom först den psykiska misshandeln och efter det även den fysiska misshandeln. När hon blev gravid så misshandlades hon så svårt så hon fick missfall och det var även då hon lämnade honom. Det går inte att förstå hur dessa män kan göra så emot sina kvinnor, än mindre hur dessa kvinnor kan stanna kvar hos sina män.
Ja, att bli barnmorska innebär att man kommer att få möta många svåra frågor och det är mkt känslor inblandat. Det kommer nog att bli svårt ibland, men jag känner ändå att jag har valt helt rätt. Jag är på rätt plats och mitt äventyr har bara börjat! =)

/ Mrsfunky

onsdag 16 februari 2011

.Byte av fönster

Vi har länge funderat på att byta fönster, men det är en stor kostnad och ett väldigt stort jobb. Igår kom det dock hem en kille och tittade på våra fönster och skrev ner hur många vi har, vilken storlek etc...och sedan ska vi få hem en offert på hur mkt det kommer kosta med arbete och allt. Hm, undrar om vi kommer att få oss en chock eller inte. Att det kostar vet vi, men frågan är hur mkt.


Det svåra sedan är att välja vilken stil av fönster, med spröjs eller inte, flera rutor eller bara två. Ska det vara träfönster eller pvc. Ja, många alternativ finns det, men vi får se hur det blir.
Det skulle bli riktigt snyggt med nya fönster överallt och dessutom skulle det dra mindre energi och ut emot vägen skulle det bli mkt tystare än vad det är idag.
Men, men, ett steg i taget.

/ Mrsfunky

.Mössor högt och lågt

Är det ngt jag är svag för så är det mössor. Jag älskar mössor! Jag vill inte ha på mig mössa själv, men att köpa mössor till killarna det är hur kul som helst. Dem har en massa olika mössor, men som jag brukar säga, man kan aldrig ha för många mössor =)
Var tvungen att beställa varsin ny mössa till dem till våren, så två mössor beställdes ifrån Busmonster.

N får den blåa mössan med moln - kommer passa kanon till hans vårjacka, både fleece och den vanliga

L får en limegrön mössa med en massa djur på och till hans knallgula fleecejacka kommer det att bli riktigt fint.

/ Mrsfunky

.På fötter igen

Imorse när lillkillen vaknade var febern borta och han verkar i stort sett vara sig själv igen. Sååå skönt! Han har inte kräkts ngt sedan igår vid lunch, så det blev inte så farligt som vi trodde. Han var riktigt hängig igår, hade hög feber och ville inte göra ngt. Han bara satt, svarade inte ens på tilltal eller ngt. Ville inte äta, bara sova. Han höll på att somna vid matbordet igårkväll så vid halv sju fick han lägga sig för natten och han somnade på stört och sov sedan 12 timmar. Ja, och idag verkar han vara på fötter igen, lite små förkyld bara, men inget annat. Jag är så glad för det!
Det värsta är att dem inte får gå till dagis imorgon heller, vilket är ett litet problem kan man säga. Jag måste till skolan och J kan behöva åka iväg på jobb, så han har svårt att vara hemma hela dagen. Nåväl, det får lösa sig på ngt sätt. Det gör det alltid!
Idag ska vi bara vara hemma och slappa och ta det lugnt, så L piggnar på sig ordentligt och blir helt frisk. Själv tänkte jag försöka träna lite medan L sover, måste försöka slå mina personrekord, vilket alltid är roligt.
Dessutom är det ett heltidsjobb att elda i kakelugnen och kaminen, bara det tar lite tid, men snart är värmen uppe i 19 grader. Alltid ngt! =)

Hoppas ni får en mysig onsdag!

/ Mrsfunky

.Dagens blogg

Fick reda på idag att jag idag är dagens blogg inne hos Joanna, riktigt skoj!
Har precis hittat dit och hon har en mysig och bra blogg där hon skriver om sin vardag med asperger syndrom och allt vad det nu innebär.
Ta er gärna en titt där!

/ Mrsfunky

tisdag 15 februari 2011

.Vad ska bort?

Stora killen tyckte det var riktigt skoj att ta lillebrors pingvin och kasta upp den i luften. Mindre kul var det att den landade i stekpannan och fick tomatsås på hela sig. Ja, så den fick duscha lite och sedan torka på diskstället. Så kan det gå :-)
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Blivande dataingenjör

Dagens barn börjar redan i tidig ålder att hantera datorer. N kan en hel del på datorn och står gärna och spelar. Mest blir det Kalle Kunskap som både är roligt och lärorikt. Bra kombination!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Mammas stora prins!

Min stora prins, är så glad att jag har dig! Du är så fin och jag är glad att jag får vara din mamma.
Han tyckte inte att det var så kul idag att han var tvungen att vara hemma ifrån dagis, speciellt inte när lillebror är sjuk och tar mammas uppmärksamhet. Jag får försöka sätta mig och spela ett spel eller ngt med honom när L sover igen.

Min stora prins! Min underbara lilla kille!

Published with Blogger-droid v1.6.7

.Sjuk liten kille :-(

Lillkillen har precis vaknat och han mår inte bra. Var länge sedan jag såg honom så hängig. Lilla vännen! Jag lider så med honom! Mitt lilla hjärta!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.En underbar kväll med mannen!

Igår kväll när barnen hade lagt sig så hade vi en underbar kväll tillsammans. Vi lagade god mat; potatisgratäng, rostbiff, pepparsås och sallad och till det tog vi varsitt glas med vitt vin. Underbart gott! En riktig festmåltid. Efter det satte vi på en film och tog fram en stor skål med godis och satt och myste lite. Summa summarum en helt underbar kväll med mannen med stort K, mannen i mitt liv! =)
Jag fick en stor bukett med röda rosor samt ett kit ifrån Bodyshop med parfym, duschcreme och bodybutter. Precis vad jag hade önskat mig och dessutom doftade det ljuvligt.

Min man är det bästa som hänt mig!

Älskar dig!

/ Mrsfunky

.Das magsjuka is back =(

Jaha, livet blir inte alltid som man tänkt sig. Idag skulle jag gå en halvdag i skolan och sedan skulle jag åka med en kompis och fotografera mig i en studio, men vad händer då. Jo, lillkillen blir sjuk, magsjuka! Jaha, så då var den här dagen och resten av veckans planer helt borta. Inte roligt! Han har kräkts flera gånger på morgonen och mår inte alls bra. Dessutom är han genomförkyld och hostar en massa, så det är mkt slem som kommer upp. Visst, det är ju bra, men jag lider så med honom. Lilla gubben! Hoppas nu bara att vi andra klarar oss, men vi får väl se. Jag kan dessvärre inte vara hemma fler dagar ifrån skolan den här veckan, så på torsdag får mannen vara hemma. Det är så typiskt, jag blir så trött på sjuka barn. Jag har varken tid eller lust att vara hemma med sjuka barn just nu, speciellt inte med magsjuka.

Ja, ja, så kan det vara. Nu är det som det är så det är bara att gilla läget.
Ja så det lär inte bli så mkt gjort idag, mer än kanske tvätta och tvätta och torka spyor. Ska sätta mig och börja läsa lite i böckerna till nästa kurs; Obstetrik samt i Barnmorskans handbok. Intressant! Ser verkligen framemot att få börja på nästa kurs.
Nej, dags att slänga in lite mer ved i kaminen och kakelugnen och sedan ska jag sätta mig med en stor kopp te och mina böcker. Lillkillen sover och har sovit en stund, hoppas han sover ett tag till.

/ Mrsfunky

måndag 14 februari 2011

.Lego = lycka

Är man fyra år och kille så kan lyckan vara gjord när man får lite nytt lego. N älskar lego och skulle vilja ha det mesta i legoväg. Så idag fick han lite nytt lego i present av mig och mannen. Han blev så glad och lycklig och han lekte med det en bra stund efter att det var klart.
Lycka är lite lego! =)


Jag älskar mina barn och kärleken till dem är så stor så det går inte att beskriva.
Tack för att jag får vara er mamma!

/ Mrsfunky

.Lycka är en docka

Lillkillen älskar Pippi så när jag skulle köpa varsin present till killarna på alla hjärtans dag var valet inte särskilt svårt. Det blev en pippidocka. Oj vad glad han blev! Lyckan var total!
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Röda fina rosor

Fick en bukett med röda rosor av min man. Kärlek <3
Published with Blogger-droid v1.6.7

.Mys med mannen i mitt liv

Ikväll blir det mys med mannen i mitt liv. Jag har köpt hem god mat som jag ska tilllaga och sedan blir det en bra film och lite smått och gott till det (ja, idag blir det fusk på hög nivå =))
För precis åtta år sedan så bytte jag och mannen ringar och ett år och några månader senare blev vi man och fru. Underbart! Jag älskar min kära man lika mkt nu som då om inte mer. Kärleken blir bara starkare och starkare, vilken underbar känsla!
Dessutom har jag köpt en liten present till både honom och mina små killar. Mysigt! Väntar på att mannen ska komma hem nu så vi kan fika lite. Har laddat upp med en massa gott till fikat. Ska det vara så ska det vara ordentligt =)

Kram till er alla!

/ Mrsfunky

.Alla hjärtans dag 2011

Idag är det alla hjärtans dag! Har inga speciella planer för dagen, men tänkte att jag skulle försöka laga lite god mat till kvällen. Tänkte även ha lite alla hjärtans dag fika med killarna, med lite tårta och annat gott. Lite måste man ju få fira!
Kanske att det blir ngn present eller så, men vi får se vad jag hinner med under dagen.

Hur firar ni alla hjärtans dag?


Hoppas ni får en underbar dag idag med era nära och kära! Ta hand om varandra och var rädda om er! Ni är värdefulla!

/ Mrsfunky

.Matsedel v 7

Måndag: Köttfärsröra med fetaost

Tisdag: Skinklasagne

Onsdag: Pasta med kräftsås

Torsdag: Gulaschsoppa

Fredag: Wraps med rostbiff och soltorkade tomater

Lördag: Chicken Tikka Masala med ris

Söndag: Kassler med ris och banan




Smaklig måltid!

/ Mrsfunky

.Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att:

-vi har haft en mysig helg med kalas, biobesök och mys med familjen

-jag idag ska på möte på kvinnokliniken ang sommaren, spännande!

- jag imorgon ska åka till en studio och fotograferas tillsammans med en kompis. Det ska bli sååå roligt!

-det är alla hjärtans dag idag och jag får fira den med min underbara man och våra två helt fantastiska barn. Jag älskar er så otroligt mycket!

-vi har fått vara friska ett tag nu och att magsjukan inte stannade kvar hos oss =)

- jag är ledig lite i veckan och får en hel del tid att umgås med mina barn.




Önskar er alla en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!

/ Mrsfunky

söndag 13 februari 2011

.Mysig eftermiddag med sonen

Idag på eftermiddagen var jag med N till Örebro och såg på filmen Trassel. Den var riktig mysig och fin, men jag tror nog att den passade bättre för lite äldre barn. N tröttnade lite efter ca en timme, men så länge det fanns popcorn och godis så gick det ändå bra =)
En av N´s kompisar med mamma var oxå med samt brorsan min och hans dotter. Mysigt! Det får vi göra om fler gånger.
Ja, annars har det inte hänt så mkt idag. Har bara varit hemma och gjort ingenting! Kan vara skönt ibland.
Nu ska killarna i säng och sedan ska jag och mannen fixa lite gott att äta och sedan slappa lite i soffan. Känns som om den här helgen bara har sprungit fram och att vi knappt har hunnit med att umgås med varandra.

/ Mrsfunky

lördag 12 februari 2011

.Vacker vinterpromenad

Vilket underbart vinterväder vi hade idag. Jag och killarna bylsade på oss alla kläder och gick ut på en lång och härlig promenad. Solen sken och snön låg vit på skog och åkrar. Det är livet! Underbart! Det är vinter när det är som bäst! Efter att ha varit ute en timme smakar det riktigt bra med en stor kopp te att värma sig med :-)
Published with Blogger-droid v1.6.7

Published with Blogger-droid v1.6.7

Published with Blogger-droid v1.6.7