fredag 30 juli 2010

.Bästa kompisar

Det är så kul att se grabbarna leka nu för dem leker så bra ihop. Man blir glad att se dem tillsammans och jag tror att dem kommer att ha riktigt kul när dem blir ännu äldre.Visst bråkar dem ibland, men det hör ju till.

L är inne på brorsans rum och leker- så spännande med alla hans saker =)

Pojkarna bus leker på N´s rum

♥ Mina små killar, älskar er så mycket! ♥

.Shoppingdag med killarna

Idag var det lika grått och tråkigt väder som igår och jag hade ingenting inplanerat, så jag bestämde mig för att åka en sväng med killarna till Marieberg och shoppa lite.
Det blev en hel del kläder till killarna, mest till stora grabben som gärna ville vara med och välja själv. Han var så söt, han gick där och tittade och ville ha, så han fick faktiskt välja några tröjor själv.


Nya jeans, en tröja och en pyjamas till lillkillen


Nya jeans samt fyra tröjor till stora grabben. Han valde alla tröjor själv förutom den randiga (inte så illa valt)

Ikväll är vi bortbjudna till goda vänner i Örebro. Vi har inte setts på ett tag så det ska bli trevligt. Jag har slängt ihop en blåbärspaj som jag har tänkt att ta med. Hoppas bara att det går bra med killarna så vi inte behöver åka hem tidigt pga att dem blir trötta.

Nu ska jag ta och gå ner och ta mig en kopp kaffe och sedan börjar det bli dags att fixa till sig lite innan vi ska åka.

På återseende!


torsdag 29 juli 2010

.Torsdagstävlar

"Jag är med och tävlar på Dianas blogg om chans att vinna
fyra filtbokstäver ifrån Filtbokstaven. "


.Temahelg barnrumsinredning

Denna helg har Diana en temahelg som handlar om barnrumsinredning, där man har chans att vinna härliga saker till barnens rum. Gå in och kika!






.Rea hos Kotteshopen

Kotteshopen har nu fraktfritt på hela sin rea, samt 15% rabatt på alla crocsmodeller, så passa på att göra lite fynd till barnen!

.Regnet det öser ner....

Ja idag var det ingen sol och värme inte. Nej, här vräker det ner och ja, vi lär inte få vara ute idag om vi inte vill komma in som dränkta katter eller så. Varför kunde inte solen och värmen få vara kvar en stund till åtminstone.
Har ingenting inplanerat idag, mer än att jag måste städa huset. Har även betalt räkningarna för den här månaden, så nu har det minskat på kontot igen. Tråkigt, men så är det ju för dem flesta, eller för alla egentligen. Hur många njuter av den dagen då räkningarna ska betalas, inte jag i alla fall.
Killarna leker snällt på N´s rum så jag borde egentligen gå och börja med städningen medan dem är sams.

På återseende!

.En dag med sol och värme

Äntligen kom värmen tillbaka. Igår hade vi en underbar dag med mycket sol och värme. Synd bara att det inte blev så långvarigt, idag vräker det ner.
Vilken dag, sol, värme, bad, lek ute, god mat, glass, kaffe hos goda vänner, etc...Vad mer kan man begära av en bra dag!?

Lite bilder från gårdagen:



L åker traktor med pappa. Han blev så arg när han inte fick åka mer- gullunge! =)


N mumsar på blixtenglass- lite kallt dock!


Lite timeout ifrån all lek - dags för banan!


Två små bustroll äter banan!

onsdag 28 juli 2010

.Tankar som snurrar

Mycket tankar som snurrar i huvudet just nu. Tankar om framtiden, om nuet, om livet....mycket tankar blir det! Det är spännande att leva och jag är sååå tacksam över varje ny dag. Var dag är en gåva och jag får leva mitt liv med min underbara man och mina barn, ett mirakel, en gåva ifrån himmelen.

Tack för att jag får leva det liv jag lever!
Tack för att jag får dela mitt liv med en man som jag älskar, som är min bästa vän.
Tack för mina två fina små killar!
Tack för att jag får tillhöra Dig!


måndag 26 juli 2010

.Pyjamaskille

N har fått en ny favoritfilm och det är Scooby Doo. Han älskar att titta på den filmen och har gjort det flera kvällar i rad nu. Det är mysigt att krypa upp bredvid honom i soffan och bara sitta där och mysa med honom, lilla pyjamaskillen!
Min lilla prins, han börjar bli stor. Han är ingen liten bebis längre utan ska fylla fyra år nästa gång. Hjälp, tiden går alldeles för fort. Jag hinner inte med!



Min lilla pyjamaskille!

Jag älskar dig min prins! Du är så underbar!



.Puss på dig!

Idag på eftermiddagen kom kompisen E och hennes två barn över och lekte lite. Hennes äldsta är som min äldsta och hennes lilla tjej är som min minsta, så vi har barn i samma ålder. Hennes lilla tjej och L var så söta idag och sprang och pussades en hel del. E gick fram till L och pussade honom och han bara skrattade. Han blev så glad när hon kom och böjde sig ner och gav honom en puss. Tyvärr hann jag inte få det på kort, men gulliga var dem. Vem vet, kanske blir det dem två i framtiden =)


L sitter och leker


Charmtrollet E- kanske en blivande svärdotter =)

Jag önskar så att min lilla prins vill lära sig gå snart, han skulle kunna ha mycket roligare då och kunna vara med och leka som alla andra. Som det är nu så blir han lite utanför, mer som en bebis och det känns inte så bra. Jag undrar varför han inte vill lära sig gå, är det rädsla eller har han ngt fel i höften eller är han helt enkelt väldigt sen?

Nåja, det spelar ingen roll hur länge det dröjer så länge han kommer att lära sig ngn gång. Min lilla groda, han är så charmig och go. Han har börjat prata så mkt nu, det kommer nya ord hela tiden. Dem senaste är: flicka, barbapappa, svampar, dricka.

Just nu är mannen min på väg hem ifrån Borås. Han åkte dit för några timmar sedan för att köpa sig en ny dyr leksak, en stor häftig bensindriven bil (radiostyrd) som han ska köra runt med härute. Killar, undrar om dem någonsin blir vuxna?

Nej, nu ska jag sätta mig och mysa lite med N som sitter här bredvid och tittar på Scooby Doo.

På återseende!




.Måndagslista

Idag måndag är jag glad för:

-att jag och min man fortfarande har några dagar kvar som vi är lediga tillsammans

-att vi har haft en trevlig helg med släkt och vänner

-min underbara man som jag älskar så mycket!

-att vi i helgen har varit gifta i sex år, tiden går fort!

- mina två små killar, är så glad att jag har er!

-alla mina underbara vänner som jag har lärt känna genom åren, ni betyder enormt mycket för mig

- att jag fortfarande har fem veckor kvar innan jag ska börja jobba.

Jag önskar er alla en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!







.En vanlig människa

Har lyssnat en hel del på Edin Ådahls senaste skiva och den är helt underbar. Flera av låtarna och texterna är så talande och berör verkligen på djupet. En av dem låtarna är: En vanlig människa




Den berör mig en hel del och griper tag i en del av mitt hjärta.

söndag 25 juli 2010

.Barndomsvänner!

I fredags kom min syster och hennes tre tjejer över samt en gammal barndomskompis till oss och hennes dotter, som jag har känt sedan vi var fyra år eller så. Vi umgicks väldigt mycket när vi var små och hängde ihop i stort sett varje dag tror jag i flera års tid, men sedan har vi inte setts så mkt på några år. Det var kul att få träffas igen och jag hoppas att vi nu kommer att hålla kvar kontakten. Vi hade en urmysig dag med mycket fika, tacos, mer fika och en massa prat.
Tack T och E för en urtrevlig dag! Det får vi göra om snart igen!


.Söndag en vilodag?!

Är det verkligen så att söndagen är en vilodag?! Ja det är väl tänkt att det ska vara så, men jag undrar hur många människor som ser söndagen på det viset och verkligen tar vara på det. Vad innebär det med vilodag egentligen? Jag tror att det vore nyttigt för alla att ta en timeoff ifrån allt som jobb, tv, data, tv-spel, städning, tvättning etc...bara ha en dag då man struntar i alla måsten och tar dagen som den kommer. Man bara är, umgås med sin familj utan att sitta och häcka vid tv:n eller datorn, utan att springa runt och plocka i hela huset. Det vore ganska skönt, men ändå är det i stort sett omöjligt att få till en sådan dag. Varför är det så?! Varför är det så svårt att slita sig ifrån alla måsten och är tv:n och datorn egentligen måsten?

Nja, det tål att funderas på!
Min tur att gå upp idag så klockan åtta hade killlarna tröttnat så då tog jag med mig dem och gick ner. Dem vaknade innan sju idag, lite för tidigt, men det brukar vara så när det är min tur att gå upp med dem =)
Igår kväll kom mannens bror med sambo över och grillade lite. Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans. Vi bjöd på helstekt ytterfilé, melon- och fetaostsallad, tomat- och persiljesallad samt grillspett med champinjoner och squash och till det en smaskig sås med mango. Det blev populärt. Senare till kaffet blev det vaniljpannacotta med hallon och det smälte verkligen i mun vill jag lova. Vi åt gott, pratade, skrattade, lyssnade på musik...ja vi hade en allmänt trevlig kväll.
Det får vi göra om snart igen!

Idag är det grått och trist ute och regnet det vräker ner. Är det slut på sommaren nu? Kommer vi inte att få några mer soliga och varma dagar vid sjön eller hur blir resten av den här sommaren?
Jag är ledig och hemma ytterligare fem veckor i sommar så det vore ju härligt om man kunde få lite mer sol och värme. Men, å andra sidan så har mannen och jag tänkt att ta en sista minuten i september så vi kommer nog att få vår del ändå.


torsdag 22 juli 2010

.Utan dig

Du- min man- du är mitt allt!
Du -min man-du förgyller mitt liv!
Du-min man- du gör mig hel!
Du-min man - jag älskar dig!


Utan dig
Ett liv utan dig
vill jag inte leva
ej heller ha.
Utan dig hur skulle det gå
Bara med dig
kan jag leva och finnas
Utan dig klarar jag mig ej
Nyckeln till mitt inre
bara du kan öppna



Du-min man-har nyckeln till mitt inre och du endast du kan öppna det!

Jag älskar dig så min underbara make, utan dig vore mitt liv inte lika levande!

Du och jag för alltid!




.Slut på tålamod

Vissa dagar verkar inte tålamodet räcka till ordentligt och idag var det en sådan dag. På eftermiddagen var jag så trött och irriterad på killarna så usch! =(
Visst, alla har väl sina dagar, men ibland undrar jag varför barn måste tjafsa så mkt som dem gör. Varför retas och bråka när dem vet att vi blir arga?! Hmmm, bra fråga! Kanske för att just reta gallfeber på oss.
Nåväl, åkte en stund till kompisen C och L idag, trevligt som vanligt! N och L var lite tröga i starten, L ville inte leka, men sedan kom dem igång så när vi skulle hem så lekte dem som bäst och L ville dessutom följa med oss hem.
Tack C för en trevlig förmiddag, alltid lika skoj att ses! Får göra om det snart igen!

När jag kom hem var det dags att fixa lunch till mig och mannen, N åt hemma hos C och L ,så det fick bli stekt kycklingfilé med coleslaw och sockerärtor. Inte helt fel! Sedan var det dags att ta itu med dagens jobb, dvs att storstäda hela huset. Usch och fy! Men, men, det gick tillslut så nu ser det ok ut igen och blommorna har fått vatten, så dem överlever oxå ett tag till. Mannen tog och packade fiskeväskan och tog med sig sin son och åkte iväg och fiskade. Dem blir borta tills imorgon kväll. Det behöver dem, lite egentid bara dem två, dessutom är det ganska skönt här hemma oxå att bara få rå om dem två små =) Vi åkte en sväng till Toy´s R ´us på eftermiddagen och tittade lite. N hittade några bilar som han ville ha, så han fick ta lite pengar från sin spargris. Han blev överlycklig vill jag lova. Dessutom köpte jag en jättefin stol till hans rum med Bärgarn ifrån Bilar på. Oj oj oj, den skulle stå bredvid hans säng och han skulle provsitta innan jag ens hade hunnit klart med den. Lilla killen, han börjar bli stor min lilla grabb.

Idag när vi åkte hem ifrån C och L så sa han: "mamma, vad snygg du är! " ....inte lite full i skratt man blir då. Tänk att det kan komma en sådan härlig kommentar ifrån ens treåriga son. Jag älskar verkligen mina små killar, dem förgyller mitt liv.

Nej, nu ska jag sätta mig och glo lite på dumburken innan jag lägger mig.

Kramar



onsdag 21 juli 2010

.Onsdag i mitten av juli

Vilken värme det har varit idag, rena rama tropiken. Nästan 30 grader och soldis, snacka om att svetten har runnit. Hade varit skönt med en pool att svalka sig i idag. Den hade inte suttit fel inte! =) Har visserligen inte gjort så mkt idag heller, men minsta lilla rörelse har lett till att svetten har runnit ordentligt.
Åkte en sväng till Marieberg på förmiddagen för att köpa present till min systerdotter som fyllde tre år idag. Tänk vad fort tiden går, kändes som det var igår hon kom och nu är hon tre år, en charmig liten tjej med mycket vilja och humör. Hon verkade bli nöjd med presenterna, så det var ju bra. Jag köpte ett pussel med Hello Kitty och ett memoryspel oxå med Hello Kitty, så det gick hem kan man säga. Säg vilken tjej i 3-års åldern som inte gillar Hello Kitty =)
Tack syster yster för allt gott fika, uppskattat som vanligt! =)
Ja annars har det inte hänt så mkt idag. Har mest bara tagit det lugnt, skönt med sådana dagar. Borde egentligen både vattna blommor och städa huset, men det är en dag imorgon oxå.

Nej, nu ska jag gå och sätta på en kanna med kaffe och sedan blir det nog en film med mannen ikväll.
På återseende!
Kramar


.Dagens shoppingtips

Rea hos Kotteshopen! Just nu är det stor rea på barnkläder från flera kända märken hos Kotteshopen. Passa på att handla nu, upp till 70%. Varför vänta, handla nu och få mer för pengarna =)

tisdag 20 juli 2010

.En riktig slappardag =)

Idag har varit en riktig slappardag! Jag har inte gjort mycket inte, rensat lite ogräs och sedan bara varit. Sååå skönt! =) Mannen min har hållt på för fulla muggar ute i trädgården, men jag har inte gjort mer än att lagat mat och fixat. Fick besök på eftermiddagen av en kompis och hennes två busungar, trevligt som vanligt! Det slutade med att alla fyra barnen satt i poolen och svalkade sig och hade riktigt kul! Roligt att dem leker så bra ihop. Vissa dagar när vi ses är det bara bråk, men idag funkad det riktigt bra. Det märks att dem börjar bli större.
Ska snart slänga barnen i säng och sedan ska jag fixa lite middag till mig och mannen. Ikväll blir det lövbiff med grönsaker i ugn. Gotteligott!
Hoppas ni njuter av sommaren och värmen, det gör jag!

Kramar


.Tisdag- en dag i juli

Det är tisdag och vi är i mitten av juli redan, snart inne i augusti. Månaderna bara springer fram och snart är det dags att tänka på julklappar. Nej, kanske inte riktigt ännu, men det här året har verkligen gått fort. Har ingenting inplanerat idag vilket känns bra skönt. Har lite ogräs som behöver rensas samt att jag behöver åka och köpa en present till min systerdotter som fyller tre imorgon, men utöver det har jag ingenting planerat.
Killarna sov ganska länge imorse, vaknade runt halv åtta (länge för oss). Det är skönt om dem kan sova lite längre på morgnarna. Gick sedan upp och utfodrade killarna och fixade sedan frukost till mig och mannen. Vi åt omelett med bacon, paprika och purjo, mums! Inte helt fel inte!
Tänkte försöka få med mig mannen ut på en promenad sedan, får se hur det går.
Nej, återkommer senare, ska ta och gå ut en stund och få ngt gjort.

Kramar

.Dax för tävling igen


"Jag är med och tävlar om en valfri namntavla
från anna f. konst och design Muppsan´s
blogg
, var med du oxå"


"Jag tävlar hos Lindet om ett presentkort på 500 kr hos Bamba.
Var med och tävla du också, tävla här!



Jag tävlar om sex valfria disktrasor från Disktrasa.com!
Delta hos Agnes du också!



Jag tävlar om ett presentkort på 1000 kr + fem andra vinster
i samarbete med Barnvagnshuset! Delta hos Agnes du också!


måndag 19 juli 2010

.Vår vecka på Jylland

Vi hade en underbar vecka på Jylland även om vi gärna hade sett lite mer sol och då helst utan att det blåste halvstorm på stranden. Huset var så fint och det fanns inte alls så mkt att klaga på, förutom att det inte låg nära stranden som vi trodde. Vi fick istället ta bilen till stranden, men det gick ju det med.
Några dagar blev det stranden, ibland med sol ibland med moln, men härligt var det!

Lite bilder:



Syrrans tjejer badar

N plockar sten

N och L gräver i sanden

N myser med sin pappa, gömmer sig för all sand som blåste

N klättrar i en lekpark

N gräver på stranden

Jag och lillkillen badar

Lillprinsen på stranden

L myser på stranden

N och L gräver med en av kusinerna

Min underbara man på stranden, en av dem molnigare dagarna

Mannen min med syrrans äldsta dotter

En av stränderna som vi var på

L med syrrans äldsta tjej


Syrrans minsta tjej