fredag 30 april 2010

.Trevlig valborg!

Ska börja förbereda maten nu till kvällen; det blir helgrillad fläskfilé, rotsaker i ugn, sallad med ruccola och fetaost, vitllöksbröd och tsatziki. Mums! Jag hoppas att det blir bra, var länge sedan jag gjorde tsatziki så jag hoppas att jag får till det.
Har städat lite samt bytt gardiner i alla rum på nedervåningen, så nu känns det vårigt och fint. Skönt!

Nej, dags att sätta fart!
Jag hoppas ni får en trevlig valborg!
Kramar

.Lek med bilder

Jag tycker om att leka lite med korten jag tar och i kameran som jag har så finns det många olika funktioner man kan använda. Det är jättekul! Önskar dock att jag kunde lära mig photoshop oxå så skulle det bli ännu roligare med fotona. Nåväl, tills dess så nöjer jag mig med funktionerna i kameran =)


N i soffan - tog bort alla färger utom dem lila/blå nyanserna- blev lite läckert!


L på sin bil - gjorde samma sak här, hade kvar dem blåa nyanserna.


.Före och efter

Var och klippte N idag, han var verkligen långhårig. Det kanske inte ser ut som det på bilden, men han är dessutom väldigt varm av sig så då kan det vara skönt att få bli lite korthårig.
I alla fall, här kommer före och efter bilder:



N i morse i soffan, ser lite trött ut!


N nyklippt och fin! En riktig liten tuffing! Färgen valde han själv!


.Dagens outfit

L har idag på sig sin nya fina tröja med spindlar, den är ju bara sååå cool. Jag gillar den skarpt! N hade en body med spindlar på när han var mindre oxå den ifrån Lindex.


Min lilla skrutt, du är underbar!
Alltid glad och go!

Jag älskar dig!

.En sjö av leksaker

Utbudet på leksaker på nätet är otroligt stort och det finns ju verkligen allt. Det finns så många fina leksaker som jag skulle vilja köpa till killarna, men man kan ju inte köpa allt.
Fick hem ett paket härmdagen med lite olika slags mat och anant till N´s kök. Det var glassar, tårta, kakor och klubbor, han blev helt överlycklig. Han älskar verkligen att leka kök och brukar ofta duka fram värsta buffén till mig och bjuda mig på. Han är sååå go!

Handlar ni ofta på nätet? Vilken är er favoritbutik vad det gäller leksaker?

Det finns många olika butiker som säljer bra leksaker till rätt pris, en av dem är Lajbanssons leksaker som har ett brett sortiment till ett bra pris. Kolla in den!

Ha en fin dag!

.Valborgsmässoafton

Nu är våren här på riktigt, nu är det sista april och vi får snart sjunga "första maj välkommen till vår jord igen" .... Det här året har bara sprungit fram känns det som, otroligt vad månaderna har gått fort. Det känns som om det var igår jag började jobba igen och nu har jag jobbat över en månad redan och om några är veckor är det dags att vara mammledig igen. Ja, undrar om tiden går fortare när man är äldre eller om det bara känns så =)
Idag ser vår planering ut såhär:

- åka och klippa N
- hem och byta gardiner och få lite vårkänsla inne
- förbereda maten för kvällen
- in till Örebro för att hämta mannen, som ska lämna in bilen
- fixa lite till innan kvällen
- byta om och duka innan storfrämmandet kommer

Vad ska ni göra i kväll?

Vi får besök av ett par goda vänner och deras son som är lika gammal som N. Vi ska äta gott och bara ha det bra. Får se om vi går och tittar på ngn brasa eller inte, det beror lite på hur barnen är. Hoppas i alla fall på bra väder så vi kan grilla lite.

Ha en fortsatt trevlig dag och en trevlig valborg!

torsdag 29 april 2010

.Bortskämd

Igår eftermiddag åkte jag och killarna hem till våra goda vänner C och R och deras son L. Det var ett tag sedan vi sågs nu och killarna stortrivs ihop och leker så bra. När vi kom dit hade C fixat mat till oss och bjöd på och sedan efter det blev det fika med kaffe och goda kardemummsbullar. Snacka om att bli bortskämd! =) Tack C för en trevlig eftermiddag och all den goda maten!
När det var dags att åka ville inte N följa med så han fick vara kvar ett tag till. Jag och mannen skulle ändå åka och hämta hans bil i Hallsberg så då fick N vara kvar hos dem medan vi fixade det. Det hade gått bra och när mannen skulle hämta så var han inte glad på honom. Han skulle leka mer fastän dem hade lekt så mkt. Det är bra att dem har kul ihop, det gillar jag! Imorgon får dem chans igen att leka för då ska dem komma hit på kvällen och käka gott och umgås. Trevligt, trevligt!

Nej, nu ska jag se om jag kan fixa mig ngt att äta. Börjar känna mig lite småhungrig!
På återseende!

.Tävlingssugen igen


"Jag tävlar om 300 kr hos Ping Pong Barnkläder i bloggen
Sockenvägens Söta. Tävla HÄR du också!"




"Jag är med och tävlar om valfritt klädesplagg från Hugin & Mugin
hos "Ett hus till oss"


"Jag är med och tävlar om valfria muddjeans
hos NelloLiMuppsan´s blogg, var med du oxå!
~~~~


.Väckt av okänd man

Ja, det var precis vad som hände mig idag klockan elva. Jag var inte alls beredd på det och jag sov som allra bäst då. Känner mig inte alltför fräsch och piggelin nu, men vad ska man göra. Jag hade beställt fönsterputs som skulle komma idag och dem skulle komma ngn gång efter klockan ett eftersom jag hade jobbat i natt och ville sova lite. Vad händer då, jo strax innan klockan elva hör jag hur det ringer på dörren flera gånger och vem står där om inte killen som ska putsa våra fönster. Det var bara att masa sig upp fast jag bara hade sovit knappt tre timmar. Japp, jag känner mig som en levande zombie, men som tur var ska jag inte jobba i natt så det lär bli en tidig kväll. Vad är det man brukar säga, vill man vara fin får man lida pin. Nu är det ju i och för sig inte jag som ska bli fin, men våra fönster och det är ju nästan samma sak =)

Ja som sagt, nu har jag gjort mina tre nätter här och är nu ledig tills nästa helg. Hur skönt känns inte det. Ska bli så trevligt att få vara ledig lite och bara umgås och mysa med mina små killar. Mannen min sticker till Italien på kurs nästa vecka och blir borta hela veckan så det blir jag och killarna som får vara hemma och ha en mamma-son vecka ordentligt. Mysigt! =)
Nu ska jag försöka få lite städat här hemma innan jag ska hämta killarna vid tvåtiden. På eftermiddagen får vi sedan besök av en kompis och hennes två små tjejer. Ska bli trevligt, det var ett tag sedan vi sågs.

Hoppas dagen hittills har varit till belåtenhet!
Kramar

onsdag 28 april 2010

.En låååång natt

Sitter på jobbet och det känns som om den här natten kommer att vara såååå lång. Tiden går sakta i natt, kanske beror på att det är ganska lugnt på avdelningen just nu. Vi har visserligen fullt på avdelningen, men det är ändå lugnt. Kan vara skönt ibland, men tiden går fortare om det händer lite.
Igår sov jag till klockan var två och sedan gick jag upp och fixade mig lite att äta och gick sedan ut i solen och njöt av det vackra vädret. Vilken dag vi hade igår! Underbart!
Hämtade killarna på dagis och åkte sedan direkt hem till kompisen E och hennes två barn. Hade inte setts på ett tag nu så det var trevligt som vanligt. Kul att få prata lite strunt ibland och dessutom har barnen så kul tillsammans =) Fick även med mig hem varsitt par Converse skor till killarna som hennes blivande man hade köpt till dem i Kina. Dem var sååå fina, kommer kort på dem snart.
Ja och sedan var det bara att åka hem och fixa middag och försöka få ungarna i säng och sedan var det dags att åka till jobbet igen. Jag har en natt till att jobba och sedan är jag ledig nästan en vecka eller mer. Känns som om jag jobbar ganska lite, men varför klaga. Ju mindre jag jobbar, desto mer tid får jag som jag kan spendera med mina underbara små killar och det är aldrig fel =)

Hoppas dagen eran har varit bra och att ni får en fortsatt trevlig vecka!
Kramar

.Lite tävlingar igen- skam den som ger sig =)


Jag är med i CBKids tävlingen hos "En mammas dagbok".


Jag är med och tävlar hos Lindet om ett presentkort på 400 kr hos Barnskobutiken.
Var med och tävla här !


Jag tävlar om ett presentkort från Busfröt.
Delta hos Agnes du också!







måndag 26 april 2010

.Lite shopping till killarna

Hämtade ju ut ett paket idag med kläder som jag köpt på Lindex och det var bl.a det här:

Lindex Shop Online - T-shirt
Varsin traktor tröja till killarna

Lindex Shop Online - Tröja
En superhärlig tröja med spindlar till minsta grabben
Lindex Shop Online - Joggingbyxa
Ett par röda mysisar till lillprinsen
Lindex Shop Online - Jeansskjorta
En liten jeansskjorta till minsta grabben, N har redan en

.Mitt lilla bustroll!

Mitt lilla bustroll, en sådan charmör och sååå härlig och go!

Jag tycker så mkt om dig!

.Dagen i bilder!

Vilken härlig dag vi har haft idag. Underbart väder, strålande sol, lite blåsigt kanske, men vad gör det! =) Första fikat ute det här året, mysigt värre!
Ja det har varit en skön eftermiddag och snart är det dags för middag och sedan ska jag iväg till jobbet, ska jobba tre nätter nu.
Hoppas att resten av veckan blir lika härlig!

N blåser såpbubblor och lillebror kiknar av skratt när han ser bubblorna fara iväg.

N sitter och fikar ute. Osten måste in i munnen först!

N med mjölkmustach!

L sitter och ser lite fundersam ut!

L med sin macka i handen!


.Dagen hittills

Dagen hittills har sett ut såhär:

- gå upp och ta på oss kläderna

-fixa frukost

-ta killarna till dagis

-hem och städa undan allt efter frukosten

-betala räkningar - lagom kul!

- jobba med bokföringen för två av företagen, var inte så mkt jobb idag så det gick smidigt!

- åka till Mariberg och hämta ut ett paket som jag hade beställt ifrån Lindex

- köpa hem mat, ost- och skinksallad med bulgur, riktigt gott!

Ännu återstår det en hel del saker, men jag återkommer om det senare. Ska nu iväg och hämta killarna.

.Måndagslista

Idag måndag är jag glad för:

-att solen skiner och det är en toppendag ute

- att jag har fått min första lön efter mammaledigheten, det känns riktigt bra! =)

- att jag har fått umgåtts med goda vänner och min underbara familj helgen som var

- att jag har ett jobb att gå till och att jag ska jobba tre nätter nu, känns riktigt härligt att få gå iväg till jobbet. Jag trivs bra där!

- min man som jag har känt i snart åtta år nu, han betyder allt för mig!

-att mina barn får vara friska och krya

- att jag den här veckan ska få mina fönster putsade och jag slipper göra det själv, hur skönt känns inte det.


Önskar er en fortsatt trevlig måndag och en skön vecka!



söndag 25 april 2010

.Söndag = vilodag

Söndagen ska väl vara en vilodag och oftast brukar vi ha fullt upp på söndagar, men idag har vi inte gjort mycket. Visst,vi har varit borta i stort sett hela dagen, men jag har inte gjort mycket ändå. Vi åkte över en stund till mina föräldrar så mannen min kunde hjälpa brorsan med hans dator som hade haverat. Det bjöds på gott fika med glass och goda kakor och senare på eftermiddagen bjöds det även på mat, kålpudding med lingon till, en av mina favoriter! Gott, gott! Det var inte meningen att vi skulle vara kvar hela dagen men tiden gick och N lekte och hade kul med brorsans lilla tjej som var där. Dem skrattade och busade och hade riktigt kul. Dem är nog lika busiga båda två, en riktiga små busmonster. Ja och nu är vi hemma igen och det är redan kväll och snart dags att tänka på kvällsmaten. Fick lite tacos över från igår, så jag och mannen får väl käka det, inte mig emot! =)
Imorgon ska killarna till dagis igen och jag ska jobba tre nätter nu. Får se hur det går, har fortfarande inte vant mig med att jobba natt, men det kommer väl.

Ser framemot en ny vecka med nya möjligheter och nya upplevelser.
Hoppas ni har haft en trevlig och lugn söndag!
Kramar

lördag 24 april 2010

.En riktig utedag

Idag har vi haft en riktig utedag och det har varit så skönt! Hela förmiddagen var vi ute och fixade och donade, även om det mest blev mannen som fixade. Jag planterade lite blommor och försökte rensa lite i rabatterna, men annars så passade jag killarna. Vi har gungat, gungat och gungat och åter igen gungat. Det är en av N´s favoritsysselsättning när vi är ute. På eftermiddagen gick vi iväg en stund till lekparken, där killarna gungade och lekte. Dem hade riktigt kul, synd bara att det var så kallt. Hade inga vantar på L och efter en stund var händerna iskalla. Man lurar sig lite, tror att det är varmare än vad det är.
Nu ska jag försöka bada killarna och sedan ska jag fixa kvällsmaten som ikväll kommer att bestå av tacos. Mums!

Hoppas att ni har haft en trevlig lördag!
Kramar

.Mina planteringar

Har äntligen planterat blommorna som jag köpte häromdagen och det blev riktigt bra. Är nöjd med kombinationen av blommor. Dem flesta åren brukar jag bara ha penseér, men i år ville jag ha ngt annat oxå och det blev inte så tokigt.











.Mina små busmonster

Båda mina små grabbar är ena riktiga busmonster, speciellt den stora. Det bara lyser bus om honom och han är så charmig och go. Lillkillen börjar även han busa en del även om det mesta händer i tystnad. Mina små charmtroll, så goa och härliga!

Busungen L på sin bil som han gärna åker runt på!

N åker ute på sin traktor, en stor favorit!



.Allergier

Var som sagt hos goda vänner igårkväll på kalas och dem har två helt underbara och söta små katter. Min man kände av dem och fick lite jobbigt med sin astma, men det värsta är att vi nu märker att både N och L känner av dem. Båda två blev lite pipigare i luftrören och L var riktigt täppt imorse och väldigt pipig, tråkigt! Men, men allergier finns det gott om i släkten, det är bara jag som inte har drabbats så mkt. Synd bara att killarna skulle brås på pappa sin när det gäller det.

Har era barn några allergier? Vilka?


.Tänker på er!

Skickar en tanke till våra kompisar och deras lilla son A som inte mår bra. Han åkte på magsjuka i måndags, vet ej om han smittades av L eller inte. I alla fall så mår han inte så bra nu så dem ligger inne på avd 26 -barnkliniken i Örebro.
Han får dropp och är tydligen inte alls fräsch. Lilla vännen! Tänker så på er alla och hoppas han kryar på sig snart. Lite vätska brukar kunna göra susen, så vi får hoppas det.

.Härlig morgon

Blev en tidig morgon idag igen, men det är ju så varje morgon och lär väl säkerligen vara så ett tag till, tills barnen blir lite större. Till och med J junior som kan sova längre, kom upp halv åtta. Ja så nu är alla uppe och påklädda förutom mannen som fick sovmorgon. Skönt för honom! =) Imorgon är det dock min tur =)
Solen skiner och himlen är blå så idag kanske vi kan få lite gjort ute. Har en hel del blommor som behöver planteras och gräset ska klippas en första gång, så ja, vi får satsa på det. Jag lovade även killarna igår att vi skulle ta oss en härlig cykeltur om vädret tillät och det verkar det ju göra.
Igår sov jag på förmiddagen och sedan på eftermiddagen hämtade jag killarna ifrån dagis och ja, sedan var klockan snart fyra och vi gjorde i ordning oss för kalas. En av kompisarnas son fyllde fyra igår så lite impulsivt ringde vi och sa att vi kommer, trots en timmes bilresa och sedan gjorde vi oss klara. Vi bjöds på pizza och en massa glass och choklad och om inte det var nog så tog dem fram en massa godis och chips och annat efteråt. Magen var bra full när det var dags att åka hem. Ja, det var en kanontrevlig kväll som bjöds på god mat och trevligt sällskap. Nice!
Nu ska jag sätta lillkillen på pottan och sedan är det dags att fixa frukost.

Ha en trevlig lördag!

fredag 23 april 2010

.Barn är härliga!

Barn är verkligen härliga! =) Vi var och åt kvällsmat på Max igårkväll och satt då bakom två män i 35-års åldern. N säger då högt och tydligt: Hej! ....inget svar. Han säger igen: Hej!...fortfarande inget svar. Mamma, kan han inte prata, säger han då. Jag blev full i skratt och visste inte riktigt vad jag skulle svara. Än en gång vänder han sig till männen och säger högt: Hej!, varpå mannen lite full i skratt vänder sig om och hälsar och jag har en nöjd och glad liten kille. Tänk va, det kan betyda så mkt att man bara säger hej, varför är det då så svårt när ett litet barn säger hej. Visst, nu är det ju så att man inte behöver hälsa på alla, men barn är ju barn.

Sitter på jobbet och klockan tickar långsamt fram. Önskar att det redan vore morgon, för jag är bra seg nu. Skulle jag lägga mig ner så skulle jag definitivt somna. Tur att jag bara har en natt nu och att jag sedan är ledig tills på mån. Känns skönt att få vara hemma hela helgen med min familj. Har inga speciella planer för helgen, men det finns ju alltid saker att göra hemma, så det lär nog inte bli så svårt att få helgen att gå =)
Nej, ska gå och ta mig ngt att dricka nu så jag kan hålla mig vaken.

Ha en fortsatt trevlig natt och dröm sött!